Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: AlperMetin Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
3.058
Cevap
180
Favori
127.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
14. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abd yapay zeka ban'ı koymuş bize bir süre sonra 90 serisi yasaklanırsa şaşırmam.

• x3x kullanıcısına yanıt

Mesut Çevik teknoloji temalı kahvehane sohbeti yapıyor, teknoloji editörlüğü değil :)

• Nvidia ekran kartında cuda çekirdeği var yapay zeka eğitimi yapılıyor da bu amd de yapay zeka eğitimi yapmayı deneyen oldu mu hiç?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • afsinedremitli kullanıcısına yanıt

Ben 2 nesil hazır sıvı soğutmalı kart kullandım almanızı tavsiye etmem. Ömür olayından başlayım 3-4 yıla geldiğinde pompa sesi hikayesi başlıyor şanslıysanız bu olmadan önce kartın ekonomik değeri bitene kadar kullanırsınız. Diğer soruya geleyim bu tarz kartlar her kasaya takılabilecek kartlar değil. Ayrıca fiyat olarak çok yüksekler dolayısı ile attığı taş ürküttüğü kuşa değmiyor ve 2.el olarak satışı çok zorlaştırıyor. Seahawk3080 ni ben kart sıkıntısı olduğu dönem aldım çok güzel çok keyifli bir karttı ama düz 3080 fiyatının altına verdim. Çünkü 10 kişinin yarısı bende sıvı soğutma var bunu nereye takabilirim boyutu nedir çok yer kaplıyor şu para olur mu diye soruyor kartı almaktan vaz geçiyordu.

Bir diğer sıkıntı testleri görmedik ama geçmiş tecrübelere göre max 5-8 derece oynuyor .Pompa sesi de fan sesi gibi değildir rahatsız ederse takarsınız kafayı genelde ayarlanmıyor da. Ben almazdım kasa düzeninin de içine ediyor her yer kablo.

• M.S .T kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum, muhtemelen inatla yazılım tarafında bir sıkıntı olmuştur. Amd ısrarla yazılıma önem vermiyor anlaşım değilim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Detaylı açılamanız için çok teşekkür ederim. O zaman ROG astral serisinden alacağım. Kararım netleşti. Bir hevesle merak etmiştim.

• afsinedremitli kullanıcısına yanıt
    Rtx 5090 ı soğutmak için gerçekten astral gibi 4 fanlı bir karta ihtiyacınız olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Soğutması mühendislik olarak iyi evet ama gerek var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DLSS4 = MFG dir ve DLSS 4 sadece 50xx sersinde olacak algısı genel olarak var.

ilk gördüğümde bende benzer düşünceye sahip olmuştum ama DLSS4 paket içeriğini okuyunca DLSS4 paketinin sadece MFG kaleminin desteklenmediğini gördüm.

toplumun genelinde okumama, araştırmama ve ilk duyduğuna inanma alışkanlığı var maalesef.

Mesut Çevik 50xx yararına algı yaratmak için videoda DLSS4 içeriğinin çoğunun 40xx serisininde destekleyeceğini bilerek açıklamamış bile olabilir, bu kadar bilgisiz olacağını sanmıyorum.

mesut un kafa başka şeylerde... ciddiye almaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Hiç gerek yok be hocam. 4 serisinde de çıkardılar, normal ile AIO arasında 7-8C ya vardı ya yoktu. NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

AIO lularda pompa sesi sorunu da ekleniyor üstüne. Hava soğutmalılarda zaten fan sesi kalmadı artık, en fazla duyacağınız ses CW olur. O nedenle 5 serisinde Astral’e bayılmış olsam da yine Suprim’den gideceğim.

SuprimX yoldaşlığı 😂

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Bu durum birazda kullanım zamanı bağlı. Çift fanlı kartlardan elime çok geçti tamir için. Ayrıca ROG bir sisteme sahip, daha az fanlı bir ROG kart seri de mevcut değil ki.

• NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]NVIDIA GeForceyoutube
    Learn more about the GeForce RTX 5090: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/graphics-cards/50-series/rtx-5090/ The NVIDIA GeForce RTX 5090 is the most powerful GeForce GPU ever made, bringing game-changing capabilities to gamers and creators. GeForce_JacobF takes you through what's new on the GeForce RTX 5090 Founders Edition and RTX 50 features, like DLSS 4, Neural Rendering, Reflex 2, new creator features and more! Subscribe to @NVIDIAGeForce today! GeForce Twitch: https://www.twitch.tv/nvidia GeForce Instagram: https://www.instagram.com/nvidiageforce/ GeForce TikTok: https://www.tiktok.com/@nvidiageforce/ GeForce X: https://x.com/NVIDIAGeForce GeForce Facebook: https://www.facebook.com/NVIDIAGeForce/ GeForce Community Portal: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/community-portal/ #RTX5090 #RTXOn
    https://www.youtube.com/watch?v=EZ5UBhEDm-I&ab_channel=NVIDIAGeForce
  • M.S .T kullanıcısına yanıt

geçen sene şöyle bir şey çıktı ama devamı mı gelmedi başka bir şeye mi dönüştü bilmiyorum ama olabiliyormuş dediğin cuda kullanarak yoksa opencl ile de yapabiliyor olman lazım.

ZLUDA Sayesinde NVIDIA CUDA Uygulamaları Artık AMD GPU'larda Çalışabiliyor - Technopat

GitHub - vosen/ZLUDA: CUDA on non-NVIDIA GPUs

nvidia'da yapay zeka çekirdeklerine tensor cores deniyor ve 4. nesli olacak 5000 serisinde. cuda başka bir şey DLSS başka ama apple M işlemcilerde cpu gpu bir arada sanki yeni bir şeymiş gibi innovasyonuna kurban type c getirdiler köyümüze. bunda da aslında gpu içinde cpu var yapay zeka işleri için. amd'de de var bu çekirdeklerden fakat isim koymadılar falan cores diye. RT cores demişler 9070 tanıtım resminde 3. nesil diye yani 6000 7000'den sonra. 7000 serisinde AFMF2 daha iyi çalışır mesela daha yeni nesil olunca. nvidia 2000 3000 serisinde DLSS FG verimli çalışmaz eski nesil diye DLSS FG'yi vermedi nvidia ve hala vermiyor tersi ispatlanmış olmasına rağmen. amd FSR3 FG'yi açık kaynak yaparak ki bu da karıştırılıyor FSR1-2 çöznürlük ile fps arttırırken aynı DLSS DLAA(%100) Quality(%66) Balanced(%50)... FSR3 ya da 3.1 FG yapay zeka çekirdekleri ile fps arttırıyor aynı DLSS3 FG gibi. bu yüzden modcuların yaptığı basit yöntemler ile nvidia'nın kendi DLSS3 FG'si ya da isterseniz FSR3.1 FG 2000 3000 serisinde çalışabiliyor ve ben denedim verimsiz de değil. DLSS'yi heklemiş adamlar cuda da olmuş ama kuzenler a.ş. ya nvidia DLSS'den sonra cuda e taş mı yiyelim demiş herhalde?NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

nası ya olur mu fsr3 yazılımsal diyen çıkar yazılım ne diye sorsan bilmez. madem yazılımsal neden her kartta çalışmıyor hatta çalışacağı varsa da çalışamıyor direkt kilitliyor? lossless scaling yazılımsal ama o bile amd fsr3 fg'yi açık kaynak yapınca popüler oldu. yazılım tabi ki olacak. ip'e jailbreak diye android kuralım bu olabilir mi? olmuş işte amd bunu yaptı nvidia'da "da" çalışan yazılım yaptı. fps'yi katlıyor görüntüyü bozma işi de 3.1 daha da küsüratı çıktı düzeldi. neden görüntü bozar FG çünkü yapay zeka sağa aşağıya döneceğinizi tahmin etse bile ya da elinde 100 tane bir sonraki 5ms sonrası hamleniz için hazır resim tutsa da yani çocuk oyuncağı değil ki bu teknoloji ama %5 açı yanlış hesaplayıp önceden yaptığı resmi abi idare et diye verirse o işte kare kare oluyor dedikleri. 3.1'de yok o iş hatta nvidia kartta yine DLSS seçin madem o kadar güzel görüntüsü ama FG için amd seçebiliyorsunuz şu anda sony port oyunlarında var 6 tane.

yapay zeka çekirdeği olan kartınız varsa çalışır bunlar. ben 1050ti'de son versiyon spiderman denedim FSR3 FG açtım oyunu açamadı bile kare kare gitti yamuldu. neden yok çünkü o çekirdeklerden ama sen diyorsun ki yapay zeka çekirdeklerine söyle önceden kare çizsin. 1050ti de diyor ki ağam bizimle eğlenir. FG'yi kapattım 1080p medium ayar 40 50 fps arası takılmadan oynattı ama FSR3 seçtim upscale şu kelimeyi bi belleyin. peki 1600 serisinde nasıl çalışıyor öylesi de çıktı çünkü 1000 serisinde de çalışır 1080ti'de çalışır diye. 1600 serisi sonradan çıktı ve turing tabanlı o kartlar 2000 serisi mimari yani var yapay zeka çekirdekleri. Amd yazılımsalmış ama DLSS3 FG donanımsal olunca mükemmel görüntü veriyormuş cahil bile değil yani ortalık karışınca ipini koparan gelmiş. FG fps arttırıyor upscaling denen çözünürlük hilesi aradaki farkı öğrenin önce. 4. nesil ai ile artık yanlış tahmin etmesin nvidia ya da 3. nesil ile amd bi zahmet lakin vram vramdir yok yazılımla az kullanırmış. öyle bir şey etkili olamaz bence. en az %25 azaltıyorsa kullanımı tamam değilse tıraş.

https://www.amd.com/en/products/graphics/technologies/fidelityfx/super-resolution.html#tabs-c1d1ec273c-item-683977caaa-tab

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

şimdi benim anlamadığım burada amd FG için min 5000 serisi demiş ama benim bildiğim yok 5000 serisinde ai cores ondan mı yazılımsal deniyor milletin kafa çorba? denemek lazım 5000 serisinde FSR3.1 FG açınca ne oluyor diye? 6000 birinci nesil 7000 ikinci nesil ve 9000 serisine 3. nesil diyorlarsa buralarda da demiş amd'de 6000 serisinde geldi RT cores diye. ne oldu var mıymış? FSR4 NİHAYET ai cores kullanacak diyor editöründe bile iş yok buranın.

AMD’s Ray Accelerators:

Image: AMD, RDNA2 Architecture

For improving the Ray Tracing pursuance of AMD’s RDNA 2 GPUs, AMD has embedded a Ray Accelerator component within its core Compute Unit Design. It is expected that such Ray Accelerators boost the efficiency of the typical Compute Units within the computational workloads associated with Ray Tracing.

With the introduction of the RX 6000 series, AMD entered the Ray Tracing competition.

https://www.faceofit.com/nvidia-rt-cores-vs-amd-ray-accelerators//

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]appuals
    Nvidia RT Cores vs. AMD Ray Accelerators – Explained
    https://appuals.com/nvidia-rt-cores-vs-amd-ray-accelerators-explained/

• Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt

Tabiki Palit Gamerock  

• PanikAtak kullanıcısına yanıt

• ZiveR kullanıcısına yanıt

İnşallah hocam, ilk gelen kartlarda olacak mı bakalım? 😎

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astral falan tamam da benim merak ettiğim STRIX hangi kartlara gelecek mesela 5080 veya 5090 strix olacakmı ?

• Thathurts kullanıcısına yanıt
    ROG Astral diye geçiyor, ROG strix bence olmayacak

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

5090 serisinde bir önceki gibi TGP ve Actual Consumption makası yok

Pc centric in videosununda çatır çatır 575W çekiyor.

Şimdi nispeten aynı heatsinkleri olan 4090 AVG 440-450W çekiyor. 4K ( DLSS quality max ayarlar )

Yani düz mantık ile + 120W bir yük var. Buda G7 Belleklerin tüketimi ve G7 bellekler çok ısınıyor ( örneğin Suprim de özel flow path yapılmış G7 için. )

Yani daha sıcak bir kart olabilir aynıda kalabilir. Astral a kesinlikle gerek yok. Tek alınacak Astral AIO olandır çünkü fin stack fazla 38mm adam akıllı soğutma var. Benim 4090 liquid bildiğin ÇÖP rad ile geliyor. Et kalınlığı max 20mm dir finlerin. 4090 daki gibi %80 PT ile sıfıra yakın kayıp ile kullanım olursa yine MİS setup kullanır herkes

• Thathurts kullanıcısına yanıt

@Thathurts

RTX 5070 Ti/5070 özelinde var şu an için ve açıkçası en beğendiğim tasarımlarından biri oldu diyebilirim.

Tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz ama ASTRAL'e de kafa tutar düzeyde olmuş, aslında farklı bi' açıdan bakarsak ASTRAL, STRIX'in yerini almaya çalışacak dersek yanlış olmayacaktır. Burada tabii ki ''teknik anlamda'' PCB vb. değerlendirmelerden bahsetmediğimi de ayrıca belirteyim zira onlar farklı şekillerde ele alınması gereken konulardır (kaldı ki ASTRAL modeli konumlandırma açısından yukarıdadır). Ben sadece tasarımsal açıdan (hazır lafı geçmişken) görüşlerimi dile getirmek istedim.

Bi' de şu CW mevzunun apayrı bi' şekilde değerlendirilmesi gerekliliği var ki (her marka-model ürün özelinde) göz ardı edilebilecek bi' husus değildir. Ha yine hazır lafı geçmişken, artık şu ASUS-MSi markalarının (ben de ürünlerini beğeniyorum tamam ama) gereksiz yere yüksek fiyat konumlandırmalarını bi' kenara bırakmaları gerekmektedir. Özellikle birtakım fiyatlandırmalar nezdinde ASUS kendini bambaşka seviyelere çıkartıyor da buna ne kadar değiyor orası ayrı bi' tartışma konusudur?

*Yeri geliyor burada MSi'cı, GIGA'cı, ASUS'cu oluyorum, şimdi bunları yazıyorum diye PALIT'ci, GAINWARD'cı, GALAX'cı vb. olmam umarım... :)

• 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.