< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (175. sayfa)
-
-
@Thusmaa @band222 @Gamer007_ @mcake±
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160489072
Alıntı
metni:Ha yine hazır lafı geçmişken, artık şu ASUS-MSi markalarının (ben de ürünlerini beğeniyorum tamam ama) gereksiz yere yüksek fiyat konumlandırmalarını bi' kenara bırakmaları gerekmektedir. Özellikle birtakım fiyatlandırmalar nezdinde ASUS kendini bambaşka seviyelere çıkartıyor da buna ne kadar değiyor orası ayrı bi' tartışma konusudur? https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160491702
Alıntı
metni:Ha bi' de şu var ki, sonuçta ASTRAL gibi üst kademeye konumlandırılacak bi' model gelmiş ve haliyle bu modelin belli ölçülerde parlatılması da gerekecektir (yani illaki birileri öne çıkaracaktır). Fakat gidip de (adı gibi) astronomik fiyatlarda gezinip duracaksa artık bu noktalara birer SK olarak sessiz kalmamamız gerektiğini dile getiriyorum. Zira attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmiyor çoğu zaman... https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160457479
Bu linki özellikle örnek açısından iletiyorum da konumuza dönersek; ASUS markasının birtakım öne çıkarılma çalışmaları zaten aklı başında her SK tarafından fark ediliyordur/fark ediliyor olmalıdır. Lakin her şeye rağmen yerine göre ciddi absürt tutarlar istendikten sonra belli bi' ölçüde buna değmelidir ki (en ufak da olsa) bi' anlamı olsun...
-
Arkadaşlar burada yazılanlara bakıp aman PSU falan sipariş etmeyin. Daha 3.1’in ne olduğunu bilmeyen, bunu yeni bir teknoloji zanneden arkadaşlar, kalkmış PSU tavsiyesi verir olmuş. Şöyle söyleyeyim hesabını siz yapın, 2 yıl önce bir AX1600i satın almıştım ve 4090 aldıktan bir süre sonra değiştirip 3.0 bir PSU’ya geçtim. Kısa bir süre sonra yaptığım ilk şey tekrar AX1600i satın almak oldu. Olay 3.0, 3.1 değil, size 12V kanalında ne kadar stabil sonuç verebildiği. Gerisi tamamen pazarlama argümanı, hikaye. 12V kanalında stabil değer verebilen bir PSU’nız varsa, tier listte A sınıfı altında değilse, teknoloji veya soket değişene kadar aynen devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 22 Ocak 2025; 23:45:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun hocam.Rahatsız olmuyorsanız sorun yok. Evet o Amazon zamanları bir daha gelmez maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 22 Ocak 2025; 23:55:54 >
+10 yıllık 1200w PSU ile takılıyorum 3xxx ve 4xxx serisini devirdik , 5xxx serisini de deviririz gibi
Hocam ax1600 mükemmel bir Psu.12vhpwr kablo çoklaması yapma dışında hiçbir eksi yönü yok. Eğer 2 adet 5090 takmaycaksanız uzun süre kullanırsınız.
Geçen Redditte corsair mühendisi ile sohbet ettik. Yeni ax1600 yoldaymış fakat onun üzerine bir Psu yapmak çok zor olduğu için geliştirmesi çok zaman alıyormuş ama bu sene sonu sürpriz gelebilir
Fakat fiyat uçuk olur. Seasonic Asus için Gan Fosfet li bir Psu yaptı bu sene. 1600 watt ve 750 euro fiyatı var. Corsair de bu fiyattan aşağı vermez muhtemelen
Ne olur PSU verimi peak harici yüklerde düşer, ve en kötü ihtimalle anlık peaklerde doldur boşalt yapamaz, sistem kapanır. Hah dersiniz zamanı geldi PSU değiştirmenin. PSU öyle her yıl değiştirilecek bir parça değil, her ne kadar 10+ yıl biraz iddialı olsada. 😅
Noctuanın ürünleri çok kaliteli.Şu ekran kartına siyah fan yapsalar direk Noctua Edition çekerim.O renkler bozuyor işi
MSI MEG AI1300P modeli kullanıyorum,2023'de almıştım.İlk defa MSI psu alıp kullandım.İlk başta tedirgin oldum fakat memnunum.
-
Multi railden single raile geçiş yapıp, 2x5090 da çalıştırabilirsiniz hocam. 12VHPWR destekliyor çünkü. Sleeve kablo alıp devam edersiniz. 😊
Yani hocam ne anlama geliyor tam anlamadım. Ben AORUS'un sıvı soğutmalı modeller harici en tepe modeli olan AORUS MASTER ICE serisini almak istiyorum. Almamalı mıyım yoksa almalı mıyım? :) Bu seride kesinlikle Asus tercih etmeyeceğim ona eminim benim kullandığım 4080'in hotspot değerleri yüksekti. AORUS öncelikli veya MSI düşünüyorum.
-
Kendi adıma, birçok son driver + W10 PRO x64 beraberinde RTX 40 + RTX 30 Serisi GPU’larla min sıkıntı durumundayım.
Farklı bi' açıdan bakarsak, AMD Radeon nezdinde ise işler gene bildiğimiz gibi...
(bu arada ASTRAL de zaten ROG ASTRAL olarak geçmektedir)
>ATV Ver'a Bağlı PSU Seçimi nasıl olmalıdır?
Gerek cevap verilen gerekse de size cevap veren üye olayın bağlamının farkında değiller ki siz de zaten sonradan açıklamasını yapmak durumunda kalmışsınız (böyle bir şeyin açıklamasının yapılıyor olması dahi ne kadar ironik iken)...
Fakat yine de akıllarda soru işareti olanlar için hemen yukarıdaki linki iletiyorum ve biraz okuma-araştırma isteği/arzusu olsa her şey ne kadar da kolay olacak diyorum...
-
Aynen hocam. Mükemmel bir Psu sizdeki
Estağfurullah hocam, demek istediğim 2.4 bir PSU ile bile dert yokken, 3.0 PSU sahibi arkadaşların 3.1 almaya çalışmaları manasız olacak bunun altını çizmek istedim.
-
Evet hocam takıntılı bu almanlar. Yıllar sonra siyah fan yaptılar. Herhalde 10 yıl sonra rgb fan yaparlar yada hiç yapmazlar
Allah tan Psu kasa arkasında kalıyor ve gözükmüyor
Bende 1000 watt modelini kullandım sizdeki msi ın.Değişik marka 4090 lar ile hiçbir sıkıntı yaşamadım.
@xbr
Hayırlı olsun.
Geçenlerde yanlış hatırlamıyorsam bu model üzerine birtakım paylaşımlar yapmış olmam lazım, aslında henüz piyasada yokken de paylaşımlarını gerçekleştirmiştim lakin kısa bi' kritiğini eklemiştim diye hatırlıyorum.
80+ TITANIUM sertifikası beraberinde (yeni ATX ver'lar içerisinde) AX1600i'nin şimdilik yerini alıyor diyebiliriz. Mevcutta 4-5 farklı PSU ile sistemlerim var ve AX1600i/AX1000 şu ana kadar baş tacı diyebilirim ki hakeza elimde olan SEASONIC üretimi STRIX'ler de hiç fena değil...
GIGA meselesi için yazdınız sanırım?
Daha iyi bi' teknolojik gelişme olduğunu iddia ediyorlar. Bana kalırsa tam bi' copper plate usage gayet OK idi ama composite update halinin testlerini görelim bakalım, ondan sonra nedir ne değildir az çok belli olacaktır.
-
Aynen öyle. Atx 3.0 dan sırf atx 3.1 im olsun diye geçiş yapılmaz
Psu lar hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler hardware busters sitesini okuyabilirler. Yıllardır takip ederim ve en ince ve ayrıntılı testler orada
Evet, onun için yazmıştım hocam. Tamam şimdi anladım, teşekkür ederim. Umarım daha iyiye gitmişlerdir göreceğiz :)
-
@REDSTONE
Teşekkür ederim hocam.Değerli bilgilerinizden faydalandırmanız çok önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 23 Ocak 2025; 0:17:36 >
Haftaya vaziyet böyle olacak sanırım
-
:D almak isteyen herkese nasip olur umarım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X