Asus Astral 5090 Şubat ayı içinde TR'de olacak. Lansman günü malesef yok! Fiyat 120k üzeri olur muhtemelen. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (177. sayfa)
-
-
Strix RTX 4090 üzerinden yaptığım hesaplamayı güncelleyeyim o halde.
5090'nın fiyatını 4090 fiyatı üzerinden bir hesaplama yaparak tahminde bulunursak;
RTX 4090 1.599$ çıkış yapmıştı. Strix RTX 4090 ise 1999$ olarak satıldı globalde.
TESKF fiyatı 2.411$ +20 KDV ile 102.236,18 TRY yapıyor. En son Vatan Bilgisayar'da 105.848,00 ,İtopya'da ise ve 101.800,77₺ listelenmiş. Vatan Bilgisayar fiyatını baz alırsak RTX 4090 son fiyat olarak 2995$ denk geliyor
RTX 5090 ise 1999$ olarak açıklandı.
Astral RTX 5090 ise 2799$ olarak görünmekte.
RTX 4090 MSRP fiyatı ile en son satılan fiyat arasında ki fiyat farkına göre RTX 5090 4194$ 150-155 Bin TL'ye denk geliyor.
En tepe model için fiyat bu şekilde.
-
Diğer marka modeller olabilir mi yani astral özelinde mi konuşuyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam hersey bir yana birde tr fiyatlandırması var bu işin o üstene ne koyar meçhul eğer hal böyle olursa ikinci el 4090 güncel chipset anakart işlemci ram güncellemesi yapar geçerim
150k ya ancak bir yerden piyango falan gelirse alırım
Çok güvendiğim bir kaynaktan özellikle 5090 Astral için aldığım bilgi. Diğer modeller olacak ama makul fiyatlar beklemeyin dediler.
-
Asgari ücretin 615 dolar Ortalama ücretin 750 dolar olduğu başka bir ülkede 4600 dolara en üst bile olsa tek bir parça satmaya çalışsan Fransız devrimini yaşardın herhalde
Mart ayının ortasında Dubai ye iş gezisi var eşimin bende gidecektim.En azından gitmemin bir mantığı olur oradan alırım diyordum. Ama bu fiyatlara oradan bile almam gerçi bu strix sapıklığı bence bırakılmalı o kadar da kaliteli değil yani bu farkı hak edecek kalitede değil. TUF modelinin msi suprim den kaliteli olmasına mantıken imkan yok.Eğer öyleyse de msı nın kendi ayıbı olur. Sırf en iyisi diye bir modelin en tepesini hayatta almam eskiden 200 dolar oynayan kalite farkları 600 dolara geldi ama o eski kalite yok. Ulan EVGA hep senin suçun bunlar ASUS piyasayı boş buldu.
Msi GAMING TRIO OC benim için yeterli testleri de yarın geliyor o kadar kötü iş çıkartacağını da sanmıyorum.
-
Vallahi istediği kadar kızabilirler kiracılarım ama bu seneki zamlar kuruş pazarlık yok, resmî açıklama neyse ona göre zam yapacağım. Şubat ayında 2 tanesine bu şekilde zam olacak, az önce açıkladım görüşüp. İnanın 1 hafta içinde 2 kez benzin aldım, ikisinde de zam gördüm. Alıyorum zam, bir daha alıyorum yine zam. Ben ne yapayım. 150 bine ekran kartı satılıyorsa, bende ona göre zam yapacağım. Resmî neyse o, vergilerimizi de resmî ödüyoruz zaten. Maaş bordromda bir kesinti oluyor, işletmeler bu kadar vergi veriyorlar mı acaba ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu kaliteli-kalitesiz olayına da çok anlam veremiyorum. çoğumuz 2 senede bir kart değiştiren insanlarız, bu kartlar da yenisi çıktığında gözden düşecek, yarı fiyatına satılacak ürünler, yani evladiyelik bir şey değil. süper kaliteli olsa ne fark eder, olmasa ne fark eder. ben 4 sene dolu dolu kullanacağım diyen varsa o zaman olabilir ama...
bu arada Fe için ambargo bugün kalkıyor, custom lar yarınmış, fe'ler bugün 17.00 gibi çıkar, 5090 almayacağımdan çok da incelemedim, yanlışım varsa düzeltirsiniz:
tom's hardwareNvidia RTX 5090 FE reviews go live tomorrow at 6 AM PST — Custom AIB models will follow a day laterhttps://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/nvidia-rtx-5090-fe-reviews-go-live-tomorrow-at-6-am-pst-custom-aib-models-will-follow-a-day-later
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 23 Ocak 2025; 11:26:29 >
-
Bence standart bir ürün alıp geçip gitmek lazım. Mesela tuf alırdım varsa tabi seçenekleri bilmiyorum örnek olarak söylüyorum. Tuf 5090 yeter bana strix falan o iş biraz fantezi. Overclock falan benim işim değil ona ekstra para vermem adam zaten %100 kullanımda çalışacak soğutmayı koymuş neden daha fazla para vereyim. Overclock meraklılarının işi strix uğraşan ödesin
Tuf Suprim'den daha pahalı.Asus iyice tadını kaçırmış. Tuf yerine kesinlikle Suprim tercih edilir net şekilde.
-
Asus arkasındaki rüzgarla makul bir fiyatlandırma yaparak piyasayı domine edebilecekken daha da saçma sapan yüksek fiyatlardan çıkarıyor ürünlerini. Büyük hata.
Belki kısa vadede değil ama orta vadede asus'un düşen satışları yüzünden fiyatları aşağı çekmesi bence kesin. Tabi böyle saçma fiyatlar koymaya devam ederlerse.
Sabah yakınımdaki vatana uğradım, henüz mail gelmedi bize dedi 50 serisi için
-
Asus 5090 için şuan Strix çıkarmadı sanırım. Bunun yerine 4 Fanlı teki üstte olacak Astral modeli var. OC versiyona gözümü diktim.
Elimde Asus ROG Strix 4090 OC var. Coil Whine da yok..
Ama yapay zeka da olsa en yüksek FPS'leri almak MSFS 2024 oyanayan biri olarak benim için çok önemli.
VR gözlükde de illa ki daha fazla güç, daha fazla güç lazım.
-
Yazılanlara bakarsak 5090 ciddi bir fiyatla gelicek 120+ şekilde sanırım.5090 tercih sebebim vram olucaktı ama 5080'de de 16vram olucak sizce aradaki fiyat farkı değicek seviyede olurmu ? yeni bir sistem topladım AM5 en üst seviyede.Son parçayı bekliyorum eger 5080 mantıklı olursa 30 ocakda lansmana katılıp orda satın alma ihtimalim var siz olsanız ne yapardınız
-
Bende bu modeli düşünüyordum ama 575 watt çeken karta koydukları radyatör şaka gibi. Çok mu zor Arctic gibi 3.8cm kalınlıkta radyatör koymak. Oynatacağı maliyet max 10usd.
Ayrıca sitesinde boru uzunluğu 28cm gözüküyor. Büyük kasası olanlar için tam bir facia
Fuarda daha uzun gözüküyordu mail attım msi'a ama dönüş yapmadılar.
30cm boru uzunluğu olan inno 4080 sıvı soğutma kullandım lian Li Evo XL a zor yetti borular.
ben bütün sorularınıza cevap vereyim;
-100 civarına giriş seviyesi 5090 alırsınız "muhtemelen", ama illa asus msi vs. takıntısı var ise 150-160 a kadar yolu var.
-5090 çok çok daha iyi bir kart olacak, 5080 ile kıyaslanacak bir durumu yok. böyle bir kıyaslama sadece boş muhabbet olur. dolayısıyla arada kalınacak bir durum da yok. bütçenize göre kendiniz karar vereceksiniz. 5080 mi, 5090 mı sorusunun cevabını burada aramayın.
-5080 serideki en mantıksız kart olarak görünüyor. 16 gb vram de kısa vadede bile can sıkacaktır ama yine bu iş bütçe meselesidir. örn. benim ayırdığım bütçe 5080 e uygun, mecburen onu alacağım.
-lansmanda uygun fiyata alabiliyorsanız lansmanda alın elbette. ya da 1-2 ay bekleyin fırsat kovalayın, kendiniz bilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 23 Ocak 2025; 13:5:55 > -
Aynı durumdayım maalesef karar veremiyorum, üstüne evde 2 monitör bekletiyorum kutusunu acmadan. 5080 almak durumunda kalırsam 2K devam etmeyi düşünüyorum. Ama 5090'ın da çok absürt rakamlardan satışa çıkacakmış gibi duruyor. 2300$ dolarlıklar en azından 90 a falan gelseydi.
-
Bugün ambargo kalkacak deniliyordu.Bakalım merakla bekliyoruz.
-
90'ı veren 100 ü de verir hocam 5090 alın.
kafa karıştıracak bir şey yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X