< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jermines -- 3 Şubat 2025; 19:59:18 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (339. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Türkiye'de zengin olmanın sıkıntısını bi Türkiye'deki zenginler bilir.. vergi mi dersin, yurt dışından alım sınırımı dersin, pahalı bir şey bulabilmek mi dersin... cidden çekilecek şey değil. Para var, huzur yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drages -- 3 Şubat 2025; 20:7:32 > -
Vergi mi? Siz herhalde Türkiye'de yaşamıyorsunuz.
-
Hocam 5700x3d işlemci dışında 2x16 GB DDR4 Ram, b450 Gaming Plus anakart, 500 GB Nvme M.2 SSD’li bi sistemim var. Genelde sistem önerilerinde garanti olsun diye PSU ihtiyacını normalden bi tık fazla açıklıyorlar diye biliyorum ama yine de emin olamadım işte
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ultra süper mütait zengin değilsen, ortadan biraz üstte isen en çok vergi veren tayfadan oluyorsun herşey kayıtlı olduğu için. Politikte bir şey yoksa of of off... Herşeyi geçtim bi araba alsan yamuluyorsun zaten. Hala Samsung 20FE kullanıyorum.. durum feci.. bi 5090 istedik onu da vermediler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drages -- 3 Şubat 2025; 20:23:14 > -
Yeter, yeter üzme kendini ama bilgisayarı yavaş yavaş yükseltme zamanı geliyor gibi. AM4' ler sağlamdır ama son demlerindeler. Bunlara son model GPU takınca biraz kasacaktır.
-
-
Hayli hayli yeter ama hocam hani yatırım tavsiyesi değildir derler ya o yüzden ihtimalli konuşuyorum 😀
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Overclock miktarını da yazabilir misin? Hayırlı olsun.
Aynı işlemci var bende 5080 ile kullanım senaryosunda
toplamda max 625 watt güç tüketeceğini hesapladı.. Eğer kartı alırsam 750 watt +80 gold psu var onunla kullanmayı düşünüyorum yanlışım varsa görüşlerinize açığım..
Hocam kart neydi? Base clock hizi kac?
@drages
Sağolun hocam, biliyorum ya zaten bu sisteme alacağım son ekran kartı olacak bu. 6xxx serisi çıktığında artık kasayı komple satıp AM5 veya gelirse AM6 bi sisteme geçiş yapacağım
@jermines
Anladım hocam teşekkür ederim
Yakışır. Aynı planı ben bu sene için yaptım, alet hazır ama kart yok. Üzücü.
5900x sistem duruyor hala, ikinci eli bedavaya satılıyor, o paraya vereceğime bende kalır dedim tutuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drages -- 3 Şubat 2025; 20:57:20 > -
bende de 5900x ve 5090 var. çılgınlar gibi darboğaz yapıyor. FPSler 3080 e yakın 😃
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne zaman buraya gelecek 5090’lar hocam, belli değil mi hala?
Yabancı kaynaklardan gördüğüm kadarıyla ABD stoğuna bile 4-12 hafta tahmini vermişler. Acılı bir kaç ay olacak. 2 ay F5 basacaz..
-
Oooo anladım hocam, çok varmış daha ya. Ben 2-3 haftaya gelmeye başlar diye düşünmüştüm
-
bi yerden sonra parasını geçtim alalım diyeceğimde şimdi 2700€ luk kartada 4000€ verdimmi kendimi afetmem :)
-
Benzer şekilde İngiltere için de 3-16 hafta deniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNNL -- 3 Şubat 2025; 21:38:53 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X