Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (415. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 18 Misafir (6 Mobil) - 16 Masaüstü9 Mobil
5 sn
9.138
Cevap
260
Favori
365.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 413414415416417
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anladım NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] Kartların ayrı ayrı çalıştırıldığını düşünmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khoradasein -- 11 Şubat 2025; 16:9:2 >
  • donda kullanıcısına yanıt
    Mesajım bağlamından koparılmış. Ben AlperMetin Hocanın sorusuna cevap verdiğimde dedim ki, OLED gibi bir teknoloji 1440p çözünürlük ile heba edilmemeli.

Sadece pixel densityden bahsetmiyorum ki. TAA standart olmuşken 1440p bir ekran dünyanın en iyi OLED paneli olsa bile evime sokmam. 4K olması gerekiyor. Zannediyorum hiç 4K ile 1440p RDR2 kıyaslama yapma fırsatınız olmadı. Bu tarz TAA özürlü oyunlar yüzünden çok sıkıntı yaşadım. 4K geçince dünya varmış dedim. DLSS zaten 4K için mantıklı. Alt çözünürlüklerde o kadar etkileyici değil. Transformer Model ile birlikte Preset K ile çok iyi sonuçlar alıyorum.

2k 27 inç ile 4k 27 inç arasındaki fark sizin için önemsiz ise benim diyecek bir şeyim yok hocam :) 4K IPS bir monitörden de sırf OLED diye 1440p ekrana düşmek çok saçma bir tercih olur benim açımdan. Zaten ilk mesajımda 4K 27 inç OLED alınmalı diye belirtmiştim. Para yoksa IPS mecbur. Asla ama asla 1440p olmaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• fp kullanıcısına yanıt
    3 yıl garantili ise değer gibi

• Paister P kullanıcısına yanıt

Hiç vakit yok kablo ile uğraşmaya :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khoradasein kullanıcısına yanıt

Evet öyle ama fark etmiyor benim gözlemim o yüzden çok önemsemiyorum

• sukrullex kullanıcısına yanıt

Zannetiğinizin aksine 27 inç 4k ve 27 inç 2k ekran kullanıyorum, ve RDR2 açtıgımda arasındaki farkın ne olduğunuda iyi biliyorum ve buna istinaeden kişisel olan görüşümü paylaşıyorum, bu çözünürlükte şu kesinlikle olmaz, x ürünün tırt gibi bişiler söylemiyorum. Benim demem o ki 27 inç için 1440p'nin pixel yoğunluğu yeterli ama kimi kullanıcı için yeterli olmayabilir, bu işin standartını belirleme gibi iddam yok aksinize.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 11 Şubat 2025; 15:31:13 >

• 2k 27" ve 4K 32" üstü alınır baydı oled muhabbeti yeto deyim ergenler gibi.

Farkın ne olduğunu biliyorsanız muhalefet etmeniz anlamsız geldi bana. Benim yazdıklarım da sonuçta ayet değil. Benim deneyimim bu şekilde. 1440p eve sokmam bu saatten sonra. 4K varken 1440p alınmaz bana göre. Ben burada panel tartışmıyorum ki bana yan yana monitör fotosu atmışsınız? Çözünürlük tartışıyorum. Elmalar ve armutlar birbirine karışmasın lütfen. Size göre alınabilir ise keyifle kullanın.

• Millet 2K 27" oled alıyor çılgınlar gibi. Forum bunu kötülüyor. Ara çözünürlük kavramını da icat ettiniz. 2k 27" 240-360 Hz oled olarak mis gibi monitörler var. İş her koşulda bütçeye çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 11 Şubat 2025; 15:36:24 >
  • 5080-5090 için 2k hakarettir :D

Bunu atmammın nedeni ''. Zannediyorum hiç 4K ile 1440p RDR2 kıyaslama yapma fırsatınız olmadı.'' demeniz. Panel tiplerini kıyaslamak için değil hayatda sizin yaşadığınız deneyimleri daha önceden yaşayanlarda oluyor anlamınız için, bu ürünlerin hepsi ihtiyaç doğrultusunda üretilmiş ürünler biri süper diğeri tü kaka olmuyorlar yani, siz evinize 1440p panel sokmamaya devam edin, ben de size keyifli kullanımlar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 11 Şubat 2025; 15:47:40 >
  • zartzurt456 kullanıcısına yanıt
    2k ömrü uzatır sağlıklı yaşatır o kartları :)

• zartzurt456 kullanıcısına yanıt
    Yok, 1080p oled çıkcak 5090 alanlar onda oynıcak OLED çünkü çözünürlük önemli değil ;)

• cato16 kullanıcısına yanıt

Hocam 1080p den geçecekler için 2k oled bir nimet zaten.Şuanda 5080-5090 kullanacaklar için artık 2k oled bile olsa gereksiz bir yatırım gibi duruyor.5070ti alınıp 2k oled monitöre elbette geçilebilir.Milletin 2k oled alma sebebi doğru düzgün 4k oled yoktu zaten olanlarda büyük boyutlardaydı yeni yeni 27inç 4k oledler geliyor.Mesela benim kişisel görüşüm ve kullanım şartlarına bağlı olarak asla ama asla 27inç üstü monitör kullanamam.Şuan 4k iyi bir IPS monitörüm var geçersem ancak 27 inç 4k olede geçerim

Yok bence siz benim ilk mesajımı sündüre sündüre değişik bir hale getirdiniz hocam. Adamda 5080 vardı onu verdi 5090 alıyor. Bu adam 2k mı oynayacaktı? Lütfen cevap verirken bağlamların dışına çıkmayın. İhtiyaç doğrultusunda konuşuyoruz ve o hocamızın 4K bir ekrana ihtiyacı var. IPS ya da OLED onu ben bilemem ama o adama 1440p monitör öneremem. Kendim de aynı şekilde 4K oynamam gerekiyor zaten PS5 var elimde. Gidip neden uyumsuz UW 1440P ekran ile devam edeyim sırf OLED diye mi??

Biz kendimiz için konuşuyoruz o hocamı da kendi durumuma benzettim çok da güzel bir soru sormuş, karşılıklı bilgi alışverişi oldu. Anlamıyorum, bu muhalefet neden? Siz iş yapıyorsunuz belli ki tamam alın 2k. Biz almayacaz...

Kimsenin de ne zaman hangi monitörü kullandığıyla ilgili bir sorunum yok isteyen istediğini kullansın ama,

Görüntüye önem veren, 4090 üstü kart kullanan adama kalkıp da sırf OLED diye 1440p monitör al dersem insan içine çıkamam utançtan.

• 40 bine 4k oled monitör almam ben olsam tv alırım 55" falan yahu ps5 falan diyorsunuz bide bu monitor piyasası da boka sardı heryer scam anasını satayım zatern beş sene max ömrü var. Koca tv ile bir oldu olacak fiyatlar ne anlamı kaldı?

• speedycihan kullanıcısına yanıt

4K Oled tv kullanıyorum, bundaki renk canlılığı ve siyahlara alıştıktan sonra monitöre tahammül edilemiyor maalesef.

• İlk çıktıgından beri 5080 kullanıyorum bir çok oyunda testlerim oldu fakat şunu net söyleyebilriim RT ile 4k Ultra ayarlarda oynanabilir durumda degil.RT kapatınca bir nebze oynanıyor onda da fps droplara yakalnıyosunuz canınız sıkılıyor. RT performansı en az %30-40 etkiliyor bazı oyunlarda %60'a çıkıyor durum.İlla RT ile oynıcam diyen 5080 almasın direk 90'a geçsin.Ben RT'den vazgeçtim artık Nvidia şunu söylemiş bu seride direk "RT ile 4K için 5090" RT'siz 4K'da 5080.

:) evet haklısınız, işlemciyi (7800/9800x3d) deneyimlemeden test sonuçları üzerinden bir yargım vardı fiili olarak kullanınca oyun tarafında farkını gördüm ve size hak verdim.

ama monitör tarafında IPS 4K, VA 2K ve OLED 3440x1440 panel şahsen deneyimlediğim için burada fikir değişikliği söz konusu olmayacaktır :)

bu sefer tarafım net :P

1440p ara çözünürlük haklısınız, 4k OLED elbet işin tepe noktası, ama ben ara çözünürlük dahi olsa koyu renk ayrıntılarını görmek ve hakkı ile HDR kullanabilmek için tercihimi yine de 1440p den yana kullanırım, hele ki DLSS bu kadar başarılı uygulanmaya başlamışken.

• ufuq010101 kullanıcısına yanıt

evet 5080 çok ara kart oldu 2k için güçlü 4k için zayıf kalıyor.

• 
Sayfa: önceki 413414415416417
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.