Kardeş buraya daha önce 4K Full RT açınca 16 gb ram yetersiz olur diye yazdığımda bazıları "Şu an yeter belki ileride yetmez" gibi şeyler yazmıştı. 2025 yılında 16 GB 4K kartı olamaz ramleri veya core mhz'si ne kadar hızlı olursa olsun. 4K DLSS Balanced veya Performance açtığında zaten 4K oynamış olmuyorsun :). |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (416. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Ya valla biraz da boşa tartışıyoruz burada arkadaşlarla. Monitör işi de ihtiyaç/tercih bence. Dileyen dilediğini kullansın. Ben sırf PS5 oynamak için sattım mesela UW monitörü Yoksa harika bir paneldi katılıyorum. Film izlerken de black bar görmekten sıkılmıştım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ofis amaçlı kullanım için ne VA ne de OLED tavsiye etmem, hele 1440p bir OLED asla, ofis kullanımında 4K IPS en iyi deneyimi sağlıyor. .
ama eğlence amaçlı kullanımda ben OLED' den çok çok memnunum.
-
hocam tamamen kişisel ihtiyaç, beğeni ve tercih meselesi.
benim açımdan 5 sene bir elektronik cihaz ile ilişkimi kesmek için azami süre, faydalı bir yenilik geldiği zaman değiştirme taraftarıyım.
tabi sizin bahsettiğiniz kullanım şekli de mantıklı ama benim ihtiyacım değil.
-
10 yıl değil hocam, o kadar geri gitmeyin, 2022 başında Kuşadası'ndan eşyalı 1+1 aldın 325k ya :))
-
-
Ben oled 1440p mi önerin dedim? Yada bu en doğrusu mu dedim? Varsa öyle bi metin gösterin, aksine yazdığım şeyin panel türü ile alakası yok.
1440p ve 2180p arasındaki rakamsal farkıda tartışmıyoruz,
diyorum ki 27 inç için 1440p kabul edilebilir değerdir, yok evime sokmam falan gibi abartılı, fotomaç başlıkları gibi yazmayı bırakın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 11 Şubat 2025; 16:34:32 >
-
Hayırlı olsun Gigabayt kutu üzerinde yazan 4 yıl garanti olayı türkiyede geçerlimi acaba ? Vatandakiler bilirmi sanmam ama
-
130 bine astral buldum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
:))
Gülüyoruz ağlanacak halimize ve Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.
-
nerde hocam
-
Mesela yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de diyorum ki ben arkadaşın sorusuna istinaden cevap vermiştim. Adam zaten 4K IPS kullanıyor. 2K OLED'e neden downgrade yapsın onu tartışıyoruz siz konuyu başka yerlere getiriyorsunuz.
Konu sadece pixel density değil bunu biliyorsunuz. 2160p ile 1440p arasında gece ve gündüz gibi fark var. Bunu inkar etmek dünya düz demekle eş değer benim açımdan. Size göre fark yokmuş o da çok ilginç geldi bana ama neyse... Herkesin kullanımı farklıdır saygı duyuyorum ama 4K 27 inç bir ekran ile 2K 27 inç arasında fark vardır. Sizin söylediğinizin aksine çok fazla fark vardır. Bakın işte bu öznel bir yargı değil.
Böyle her cümlemi de cımbızla alıp paylaşacaksanız sizle hiç konuşmayalım. Bu şekilde marjinal olmadınız hani.
İyi forumlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 11 Şubat 2025; 16:40:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
MSI Suprim'ler nerede kaldılar
-
Daha yeni Kemal Sunal izleyip gelmiş :)
-
Şahsen 27" için grafik tasarımcısı filan değilsen 2K gayet yeterlidir. Tam tersi 4K istiyorsan 32" den başlaman lazım ki hakkını versin. 27" 4K OLED kavramını sevmiyorum o yüzden. Onlarda bana uyuzluğuna 32"+ ekran yapmıyorlar, o yüzden LG C serisine devam. LG de şerefsiz, yeni teknolojileri küçük tvlerine getirmiyor.
Kader...
-
Rtx 5080 veya 5090 bir şekilde alıp kullananlar acaba benim açımdan belki de Dlss 4.0 kadar önemli bir gelişim olan, smooth motion (FG desteklemeyen oyunda Nvidia App içinden açmanın bir diğer adı) deneyimlerini paylaşabilir mi.? Şuan net bazlı çok detaylı inceleme göremedim ama FG her oyunda açmaya yarayan Lossless Scaling gibi yaşattığı artifacts, gecikme süresi vs. sorunu daha mı az veya kabul edilebilir düzeyde mi.?
Bu özelliğin bu kadar söz edilmeden geçilmesi bana aşırı garip geliyor. Beta sonrası 4000 serisi için bile sunulacak olması değerini daha da artırıyor. Amd yapmaya çalışıp başaramadığını Nvidia kullanıma sundu ve hala detaylı bir inceleme yok komedi..
-
Bu tür ilanlardaki adamlar nerde getiriyor ki ? Palit geforce rtx 5090 gamerock 90.000 TL yazmış
www.sahibinden.com
Just a moment...https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-gforce-rtx-5090-sifir-kapali-kutu-1228596738/detay
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 11 Şubat 2025; 16:43:40 > -
Bahsettiğin şey şu sanırım, bazı oyunlarda developerlar textureları sadece 1080p ve 4k için hazırlıyor , hatta bazıları sadece 4k texture yapiyor. Böyle oyunlarda 1440p monitörde bu texturelar nativede olması gerekenden daha bulanık oluyor, özellikler TAA oyunlarda. DLSS Quality açınca bazı oyunların nativeden daha net olmasının sebebi bu olabilir yani, DLSS bizim native piksellere oturtuyordur o grafiği işleyip.
-
Teşekkürler hocam. Garanti sormadım ama gigabyte önceki serilerde çok fan problemi var dikkatli olun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X