Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (447. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Aerospace , denathrius Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9.352
Cevap
257
Favori
376.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ucuza kızılötesi kamera nereden bulabilirim? Bir de kasa içi fan takmak için ne gerekiyor? Kablolara nasıl daha iyi üfletebilirim? Henüz kart yok ama alabilirsem önceden yangın söndürme tüpü falan hazır olsun istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donda kullanıcısına yanıt

İki tane USB 4.0 Thunderbolt desteği var. Bütün M2'ler doluyken sanırım sadece 1 tanesini tam hızında kullanabiliyorsun. Ya da ikisi aynı anda kullanılırsa 3.2 gen hızına düşüyor olmalıydı. Yanlış hatırlamıyorsam böyle bir durum vardı.

Ben 4.0 kullanmadığım için onu tam bilmiyorum. 4.0 hızında cihazım yok.

Ama bütün m2 hatları doluyken USB 4.0 hattını kullandım fakat hızını ölçmedim.

Fakat M2 hatlarında bir bant daralması olmuyor söylediğim gibi.

Evet BIOS içerisinde o pcie yapılandırma ayarları var. Hiç kurcalamadım olduğu gibi kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 13 Şubat 2025; 15:11:50 >
  • ZiveR kullanıcısına yanıt

Valla hocam vatan benim komşum olduğu için içerdeki çalışan çocuklarla aram baya iyi en başından beri söyledikleri 28 Şubatta genel merkezde olup sonra şubelere dağıtılacağı yönündeydi bilgiler.Araya haftasonu girmesi sebebiyle 2-3-4 Mart sırayla teslim gibi bir planlama vardı.Arada yine MSI,gigabyte modelleri gelir ama onları anlık stoğa koyup ona göre fiyatlandırırlar dediler ki öyle oluyor zaten.

Şuan için 3950 dolardan fiyatlandırıyorlar dolar arttıkça ön sipariş rakamıda ufak ufak artıyor.

• MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Millette bir Astral çılgınlığı varki :) adam aynı 5080 MSİ Trio ile arasındaki fiyat farkı ile RTX4080 alınacak ama önemsemiyor .

• Dayanamayıp Phantom RTX5090 aldım
    NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

• BayV B kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Nereden, kaça aldınız acaba?

Hayırlı olsun hocam, testleri bekliyoruz NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• QuasarFX kullanıcısına yanıt

Tekmardan 124.900 e aldım hocam

• Orodruin kullanıcısına yanıt

İşte o ayara bakmak lazım hocam, orada nasıl böldüğünü gösteriyor, USB4'leri kapatmak X16 hattına +4 Lane ekliyormu onu bilmiyorum, bu hattın direkt CPU'ya gittiğini kapatmanın fayda etmediğini söyleyenlerde var.

X670E Itx kullanıyorum. Bir adet PCIE X16, bir adet PCIE GEN M2 ve bir adet chipsete bağlı X4 GEN4 slot var, teknik olarak 5080'nin X16 gen 5 olarak çalışması lazım fakat olmuyor, sadece X8 gen5 olabiliyor.

• Alister Vale kullanıcısına yanıt

Hocam taktım şimdi istediğiniz bir test var ise yapabilirim.

Yük altında dereceleri paylaşabilir misiniz

Öncelikle bir 3D Mark - Steel Nomad yakışır üstat. :) İşlemciniz de güncelse meydan yiğit görsün.

Hocam PSU marka model nedir? Sanırım direk PSU kablosu ile bağlamışsınız.Testlerde en tepe kaç watt çekiyor ortalama kaç watt çekiyor birde tepe ısı derecelerini söylersiniz fikir açısından iyi olur.

• Hocam hayırlı olsun , ısıların yükselmesi ile fan sesi normalden fazla çıkıyor diyen varmış yurt dışında doğrumudur, birde siz fan sesi ve ısı orantısına bakabilirmisiniz .

• donda kullanıcısına yanıt

Şöyle bi durum da var, bu USB4.0 hatlarını eğer kapatsaydı o zaman onları kullanamazdım. Sanırım çalışmazlardı. USB Type-C SSD kutum var 3 tane. Bazen onları oraya takıyorum dosya kopyalamak için. Tabi doğal olarak hızları Gen 3.2 filan. USB4.0 hızını test edemedim bu yüzden ama baya iyi çalışıyorlar.

GPU Tarafında hiç bir kısıtlama yok. GPU Şeritleri üstünden paylaştırıldığını sanmıyorum. Belki M2 hattı üzerinden paylaşıyor olabilir. Çünkü daha önce defalarca GPU-Z'den baktım.

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt

5090 da astral yada suprim kovalamanın anlamı var 5080 de hiç bir anlamı yok en zayıf soğutma bile yeterli 5080 için, 5080 alacak en ucuz modeli almalı

• rambocuk kullanıcısına yanıt

5080 için 70-80k verene kadar 5090 giriş kartlardan alınır daha iyi , yani o fiyatlara çıkıyorzan zati 5090 da cüzdanı zorlamaz fazla :)

• zartzurt456 kullanıcısına yanıt

kesinlikle öyle, bütçe yoksa 4080 2. el daha iyi olur çok yakınlar zaten

• https://www.reddit.com/r/ASUSROG/comments/1ioavx2/astral_5090_oc_12vhpwr_burning_risk_should_i/

Kim bu arkadaş birde incehesatan aldım demiş

• hayda 5080 lerdede başlamış

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]videocardz.com
    RTX Cablegate update: First RTX 5080 cable melts, more 5090 cases, MODDIY changes its upgrade recommendation page - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/rtx-cablegate-update-first-rtx-5080-cable-melts-more-5090-cases-moddiy-changes-its-upgrade-recommendation-page

• 
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.