< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (447. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
İki tane USB 4.0 Thunderbolt desteği var. Bütün M2'ler doluyken sanırım sadece 1 tanesini tam hızında kullanabiliyorsun. Ya da ikisi aynı anda kullanılırsa 3.2 gen hızına düşüyor olmalıydı. Yanlış hatırlamıyorsam böyle bir durum vardı.
Ben 4.0 kullanmadığım için onu tam bilmiyorum. 4.0 hızında cihazım yok.
Ama bütün m2 hatları doluyken USB 4.0 hattını kullandım fakat hızını ölçmedim.
Fakat M2 hatlarında bir bant daralması olmuyor söylediğim gibi.
Evet BIOS içerisinde o pcie yapılandırma ayarları var. Hiç kurcalamadım olduğu gibi kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 13 Şubat 2025; 15:11:50 > -
Valla hocam vatan benim komşum olduğu için içerdeki çalışan çocuklarla aram baya iyi en başından beri söyledikleri 28 Şubatta genel merkezde olup sonra şubelere dağıtılacağı yönündeydi bilgiler.Araya haftasonu girmesi sebebiyle 2-3-4 Mart sırayla teslim gibi bir planlama vardı.Arada yine MSI,gigabyte modelleri gelir ama onları anlık stoğa koyup ona göre fiyatlandırırlar dediler ki öyle oluyor zaten.
Şuan için 3950 dolardan fiyatlandırıyorlar dolar arttıkça ön sipariş rakamıda ufak ufak artıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Millette bir Astral çılgınlığı varki :) adam aynı 5080 MSİ Trio ile arasındaki fiyat farkı ile RTX4080 alınacak ama önemsemiyor .
-
-
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Nereden, kaça aldınız acaba?
-
Hayırlı olsun hocam, testleri bekliyoruz
-
Tekmardan 124.900 e aldım hocam
İşte o ayara bakmak lazım hocam, orada nasıl böldüğünü gösteriyor, USB4'leri kapatmak X16 hattına +4 Lane ekliyormu onu bilmiyorum, bu hattın direkt CPU'ya gittiğini kapatmanın fayda etmediğini söyleyenlerde var.
X670E Itx kullanıyorum. Bir adet PCIE X16, bir adet PCIE GEN M2 ve bir adet chipsete bağlı X4 GEN4 slot var, teknik olarak 5080'nin X16 gen 5 olarak çalışması lazım fakat olmuyor, sadece X8 gen5 olabiliyor.
-
-
Yük altında dereceleri paylaşabilir misiniz
-
Öncelikle bir 3D Mark - Steel Nomad yakışır üstat. :) İşlemciniz de güncelse meydan yiğit görsün.
-
Hocam PSU marka model nedir? Sanırım direk PSU kablosu ile bağlamışsınız.Testlerde en tepe kaç watt çekiyor ortalama kaç watt çekiyor birde tepe ısı derecelerini söylersiniz fikir açısından iyi olur.
- @BayV
Hocam hayırlı olsun , ısıların yükselmesi ile fan sesi normalden fazla çıkıyor diyen varmış yurt dışında doğrumudur, birde siz fan sesi ve ısı orantısına bakabilirmisiniz .
-
Şöyle bi durum da var, bu USB4.0 hatlarını eğer kapatsaydı o zaman onları kullanamazdım. Sanırım çalışmazlardı. USB Type-C SSD kutum var 3 tane. Bazen onları oraya takıyorum dosya kopyalamak için. Tabi doğal olarak hızları Gen 3.2 filan. USB4.0 hızını test edemedim bu yüzden ama baya iyi çalışıyorlar.
GPU Tarafında hiç bir kısıtlama yok. GPU Şeritleri üstünden paylaştırıldığını sanmıyorum. Belki M2 hattı üzerinden paylaşıyor olabilir. Çünkü daha önce defalarca GPU-Z'den baktım.
-
5090 da astral yada suprim kovalamanın anlamı var 5080 de hiç bir anlamı yok en zayıf soğutma bile yeterli 5080 için, 5080 alacak en ucuz modeli almalı
-
5080 için 70-80k verene kadar 5090 giriş kartlardan alınır daha iyi , yani o fiyatlara çıkıyorzan zati 5090 da cüzdanı zorlamaz fazla :)
-
kesinlikle öyle, bütçe yoksa 4080 2. el daha iyi olur çok yakınlar zaten
-
https://www.reddit.com/r/ASUSROG/comments/1ioavx2/astral_5090_oc_12vhpwr_burning_risk_should_i/
Kim bu arkadaş birde incehesatan aldım demiş
hayda 5080 lerdede başlamış
videocardz.com
RTX Cablegate update: First RTX 5080 cable melts, more 5090 cases, MODDIY changes its upgrade recommendation page - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/rtx-cablegate-update-first-rtx-5080-cable-melts-more-5090-cases-moddiy-changes-its-upgrade-recommendation-page
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X