Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (484. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (3 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.585
Cevap
270
Favori
434.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

altına imza atılacak yorum. +1000

• yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt

hocam haklılık payınız var fakat, o fotograf suistimale açık degil mi? Oraya ''yapay zekayla geçiyor'' yazmak çok zor olmaması gerek

• run...rabbt kullanıcısına yanıt

doğru ama insanlar da bir zahmet o kadar para verecekleri kartı en azından bir 30 dakika araştırsınlar. marketten gofret almıyorlar yani kaç bin tl para veriyorlar bu kartı alırken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 18 Şubat 2025; 22:13:49 >

haklısınız hocam +1 

• @StreamRolleR

haklısınız hocam, kartlar çıkmadan az kaldı ben de o zararlı çıkan kaybedenler kulübünde olacaktım, sonrasında dere ve paça ile alakalı atasözünü hatırlayıp geri bastım.

hatta 4090' ı satmadığım halde lansman günü öncesi distribütör bağlantım üzerinden bir tane 5090 ayırttım ama almaktan vazgeçtim.

@zartzurt456

ben de bundan korktuğum için Allah bir daha böyle bir Nvidia nesli daha göstermesin diye dua ettim ya :)

30xx kullanıcılarının 50xx' lere geçmesinin mantıklı olduğu gibi 40xx kullanıcılarının da 60xx geçişi her halükarda mantıklı olacaktır.

tahminim o dönem gelecek olan PS6 ve GTA 6 Nvidia' yı itekleyecektir, ayrıca AMD' nin de pas geçtiği bir nesil sonrası tepe model tarafında kendini toparlama şansı var.

velhasıl 60xx den umutluyum, tabi dediğiniz gibi fiyat ne olur Nvidia bize ne kadar uzun ve sivri bir kazık hazırlar o meçhul.

@Curimo

rica ederim.

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

5090 Astral zaten bir çok testte kış aylarında bile 70 dereceleri çok rahat geçebiliyor.

Hem Astral alıp hem de undervolt yapmak biraz küvette timsah beslemek gibi. 45k'ya palit bir 5080 alıp, undervolt yapsanız hem paranız cebinizde kalır hem de aynı performansı alırsınız.

Bu kartın zaten tercih sebebim yüksek overclock potansiyeli. örnek; Cyberpunk DLAA açık, 3250mhz'lerde bazen 380 wattlarda gezebiliyor.. diğer marka kartların bu kadar yüke girdiğinde frekans düşüreceğini düşünüyorum..

bu arada şöyle birşey keşfettim, kart ile denemeler yaparken kartın güç tüketimi anlık olarak 394watt'ı görmüş ancak power supplydan bakıldığında ekran kartı güç kablosundan talep edilen gücün anlık olarak 601watt'a kadar çıktığını görüyorum.. 1300 wattlık powersupplydan anlık 1010 watt çekilmiş.. overclockla bazı oyunlarda 500watt'ta çalışan 4090 strix'te bile böyle bir durumla karşılaşmamıştım.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

hocam hem furmarkta geldi hemde oyunlarda ama oyunlarda biraz daha artıyor gibi birşey daha var ilk defa gördüm oyunlarda her mouse hareket ettirip fps değiştiğinde coil whine sesi azalıp çıkıyor fps e bağlı sanırım fps düşünde ve artışında ona göre ses artıp azalıyor dediğiniz gibi yüksek fps lerde daha çok coil whine sesi geliyor. 60 fps ten sonra coil whine sesi her fps artışında katlanarak artıyor malesef.

• hasskabal kullanıcısına yanıt

son güncelleme yüklü dostum :D

• SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

5090 özelinde undervolttan bahsediyorum hocam5080 zaten Undervolt gerektiren bir kart değil.Ayrıca undervolt yapınca neden küvette timsah beslemiş oluyoruz onu anlamadım doğru şekilde yapılırsa stok halinden daha yüksek verim alınıp daha az güç tüketilip hem daha güvenli hem daha serin kullanılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam, alıntı yaptığım mesaj içindeki link'i izlememiş olabilirsiniz. "TR'de böyle yorum yapabilen cesur adam yok. Herkes Nvidia'dan destek alarak sabunluyo 5000 serisini" yazan yazana. Bunu niye demişler: Videodaki abi, 5000 serisi kartları, "Nvidia sanal kare oluşturdum diye milleti kandırıyo. Oyunda sanal kare oluşmaz. FPS ölçüm aletlerine ayarı çekmişler; FPS yüksek görünüyor ama fake" diyo. Fake derken, "Nvidia fake kare oluşturuyorum diyo ama aslında oluşturamıyo. Tamamen yalan" şeklinde gömüyo mfg'yi. Yani sadece 5000 serisinin kas gücü olarak zayıf çıkmasını değil, sanal kare oluşturma teknolojisinin de olmadığı iddiasında gibi geldi bana.

Sizin bazı söylemlerinizi, müsaadenizle biraz eleştireyim: Sadece hikaye tabanlı oyun oynayan birisiyim. Online'la asla işim yok. Eski kafa (Efsane grafik beklemeyen) bi adamım. 1440p'de undervolt'lu 4070'le az önce spider man 2'den çıktım. şakır şakır aksiyonun aktığı bi oyunda 200 metre ötedeki tabelada yazan yazıyı okuyup okuyamamak da pek ilgimi çeken bir mevzu değil. Akıcılığı önemserim. Yani kalsam kalırım aslında bu kartta ama spider man'de dlss 4'ün ve frame gen'in nimetleri çok bariz ortada. Ben eski ve amatör bi pc kullanıcısı/oyuncusu olarak, ne gecikme hissediyorum, ne çamurlaşma. Yeni nesil karttaki mfg, bu görseli çok daha öteye taşıyorsa, kartın kas gücü, benim için neden önemli olsun ki? Ben kartın bana verdiğine bakmamalı mıyım? Bi de siz nvidia'nın bu en modern teknolojilerinin, bazı oyunlara gelmeyebileceğini söylemişsiniz ama sanki bu biraz zorlama bir yorum gibi olmuş bence. Nvidia en azından belirli kalibrenin üzerindeki oyunların tamamına, kendi teknolojilerini dayatır ve ekletir gibi geliyor bana.

Bir de şu nokta var: Bugün ben hâlâ garantisi devam eden kartımı 20bine satabiliyorsam, 6000 serisi çıktığında bu rakam iyice çakılacak hatta belki kart hiç satılmayacak kadar eskimiş olacak. Biraz da bu sebeplerden ötürü, 2-3 ay sonraki Almanya gezimde, absürd bi fiyatta seyretmezse, bi tane 5070ti alıp geleyim mi diye düşünmekteyim. Kullanıcıların bazıları, bu şekilde de geçerli bi düşünceye girmiş olabilir.

Tek kafama takılan: Bu çakal Nvidia, bundan 6 ay sonra "Teknolojiyi geliştirdik. Mfg artık 4000 serisine de geliyo" der mi acaba 

• taylo84 T kullanıcısına yanıt

Nvidia bu konuda mimlidir zaten, genç arkadaşlar bilmez veya hatırlamayabilirler ama zamanında 3D Mark testlerinde eksik kare ve düşük çözünürlüklü texture hesaplatıp sentetik testleri aldatmaya çalışmıştı ve suç üstü yakalanmışlardı.

Şimdi bunu bakın teknoloji geliştirdik diye satmaları ticari bir zekadır bana göre. Deri ceketli ağabeyimize şapka çıkarmak gerek.  

• Almayın aldırmayın 5080 ölü yeni (16gb ramden dolayı) 5090 sorunlu (soket yanmalarından dolayı) ve her ikisi de buna rağmen çok pahalı tamam TL değersiz de dolar bazında da pahalı. Ben 5080 Ti yi sonuna kadar bekleyeceğim çıkmazsa AMD alır geçerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nnemesiss12 -- 19 Şubat 2025; 11:53:49 >
  • Khoradasein kullanıcısına yanıt

nvidia zati şu an çok itibar kaybetti. AMD ye altın tepside sunulmuş bi fırsat var ama AMD de değerlendiremiyor gibi durumu, tepe model çıkarsaydı şu an büyük ihtimal yarışa tekrar geri dönerdi.

• zartzurt456 kullanıcısına yanıt

Aslında bunu onlar da düşünmeye başlamış olmalılar, Nvidia'nın kullanıcılar üzerindeki hegemonyası biraz sarsıldı doğrudur, bundan faydalanmak isteyen rakipler bir an önce harekete geçmeliler.

Intel bile GPU cephesinde bir şeyler yapmaya debeleniyor ama onun derdi kendine yeter. Amd'nin beklettiği veya ertelediği planları varsa uygulamanın şimdi tam zamanıdır. :)

Türkiye’deki, bir elin parmağını geçmeyecek üstatlarımızı ayrı tutuyorum, “hiçbir” teknoloji editöründen “objektif” yorum beklemeyin. Bırakın ücretsiz ürün göndermini, ücretsiz oyun kodu gelmez korkusuyla oyunların Türkçe çıkması konusunda destek dahi vermedi bu tipler. Yabancı basın her zaman daha güvenilir, özellikle bu zamanda. Zaten bizim tiplere benzeyen editörler çok çabuk deşifre olup linç yiyorlar.

hocam, 5080 palit nerede 45k ki? yarın çıkacak 5070ti'ı bile minimum 45k'ya satacaklar. tamamen geçirme üzerine bir sektör.

• josusu J kullanıcısına yanıt

şuan değil hocam fırsattan istifade o fiyattan asus prime ve palit gaming pro alan arkadaşlar oldu, sonra bir süre yine peşin fiyatına taksitle 55-58 küsürlere falan satıldı sonra stok bitti.. kovalayan arkadaşlar için fırsatlar vardı ama şuan o fiyatlara stok kalmadı dünya genelinde bir fiyat artışı olduğu konuşuluyor.. ben aslında orada asus astral'ın fiyat yüksekliğini ifade etmek istemiştim..

evet evet haklısınız hocam ben o ilk günkü satışı unutmuşum. asus prime'ı görmüştüm ben de. çok heveslenip alamayanlardanım o yüzden atlamış bulundum.

• Forumda sıcak fırsatlar bölümünde paylaşılmış:

idefix
    Nvidia Geforce Rtx 5090 Founders Edition 32Gb Gddr7 Ekran Kartı - idefix
    https://www.idefix.com/nvidia-geforce-rtx-5090-founders-edition-32gb-gddr7-ekran-karti-p-6775618

Makul bir fiyatla onca sorununa rağmen siparişi geçebilirdim ama abartmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 19 Şubat 2025; 1:1:32 >
  • 
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.