Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (618. sayfa)

5 sn
12.654
Cevap
298
Favori
529.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 616617618619620
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ben kartı satarken hiçbir sürücü kaldırmadım. 4070 ti sattım. Yeni kart bugün gelecek. 5070 ti Ne yapmalıyım sence takarken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 5 Mart 2025; 13:32:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt

Her zaman ihtiyatlı olup DDU programını yükleyip onu Windows 11 güvenli modda açıp Temizle ve kapat diye bir seçenek var orada eski sürücü ve artık kalan kayıt defteri girişlerini tamamen siliyor ve sistemi yeni ekran kartı ve sürücü kurulumuna hazır hale getiriyor, bu arada program seçeneklerinde Windows Update'in sürücü yüklemesini engelle diye bir seçenek var ya onu kullanabilirsiniz ya da önceden indirdiğiniz sürücüyü bilgisayarın network kabloları takılmadan kurup sonra takabilirsiniz. Normalde Nvidia'da Nvidia bir karta geçiyorsanız bunun çok önemli olmaması lazım ama bazen o durumda bile problemler olabiliyor o yüzden DDU ile temiz kurulum tavsiye ederim

Unutmadan birşey daha eklemek istiyorum, bazı eski hatta yeni anakartlar RTX 50 çıktığında kartı tanımıyorlardı ve problemler çıkıyordu bu ihtimali göze alarak anakartınızın son BIOS sürücüsünü de güncelleme yapmanızı tavsiye ederim ne olur ne olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ookami -- 5 Mart 2025; 13:36:35 >

• vatandan aldığım zotac 5080 solid oc geldi. 61.5 a almıştım, açıkcası pişman oldum. 7900xtx ile arasında kalmıştım ama sadece oyun oynuyorum bu kadar para vermeye gerek yokmuş. MFG olayı da 3-5 oyunda var benim oynadığım oyunlarda yok. iade etmeyi düşünüyorum vatan iade konusunda sorun çıkarır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luthienxd kullanıcısına yanıt

Hocam önce ne istediğinze karar verin, 3060 size yetiyorsa birşey aramaıy bırakın ama belli ki yetmiyor o yüzden ''ekran kartsız sistem'' olarak nitelendiyirosnuz, eğer yetmiyorsada fiyatı ve ödeme şekli size uyan bir ürünü alın geçin, fiyat aralığı belli cihazların performansı belli, aramızdan biri çıkıp kötü diycek diğeri yok iyi diyicek, o yüzden bizim ifadelerimizle karar almanız sizi bi noktaya ulaştırmayacak.

Yani bu gönlünüze bu kadar yük olduysa kart alarak yada almayarak hızlıca sonuçlandırmak sağlığınız için en iyisi olacaktır, 1 aydır arıyorum diyorsunuz, evet fazla stok, evet fiyatlar fahiş ama malesef şartlar bu.

Vakit nakittir, kart aramakla harcadığınız zamanıda eforuda unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 5 Mart 2025; 13:42:11 >
  • filozof07 kullanıcısına yanıt
    14 gün geçmediyse ve kullanmadıysanız sorun çıkarmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Devoin kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam, 2021-2022 OLED TV konularımı,emeklerimi, bilgilerimi hatırlayan birinin çıkması yüzümde bir tebessüm yarattı. 😊 G80SD alırsanız pm den iletişime geçin, panel felaket oluyor. Youtube da video koymuştum oradan da bakabilirsiniz.

• donda kullanıcısına yanıt

kararımı zaten söyledim 5080 alıp yaza doğru 5090 a veya çıkarsa 5080 super gibi bir şeye geçeceğim

2k ekranın var ve 5090 a geçerim istersem diyorsun.

Dostum, paran varsa ve almak da istiyorsan, istediğini al rahatla. Şu an hangi kart ne için gerekli muhabbetini geçtiğimizi düşünüyorum çünki 4k ya geçmem diyen bir insanın 5090 almayı planlaması ya ilgisizlikten ya da paranın bol olmasından kaynaklanabilir. Paran varsa alırsın olay biter.

Mantık çerçevesinde konuşacaksak, ikinci el 4080 bozulana kadar sana yetecektir, bu kadar basit.

Daha fazla sorgulamaya gerek yok.

• drages kullanıcısına yanıt

ancak 2k olan ama 480Hz gibi çok yüksek bir ayarda monitörde belki dedirtebilir, oluyor ya bazen arada sırada battlefield call of duty tarzı oyunları rekabetçi oynayan insanlar belki onlar tercih edebilirler. Ama normal ben wukong oynayacağım cb 2077 oynayacağımsa mesele o zaman 4k monitörsüz 5090 anlamsız olur, çünkü monitör darboğaz edecektir muhtemelen oyunlarda 60% güçte filan çalışacaktır

• drages kullanıcısına yanıt

paramın bol olup olmamasını veya ilgisiz olduğumu burada tartışmıyorum. eğer bi sistem topladıysam en güncelini toplarım her zaman ve bunu yapmak istediğim için şuan değil ama daha sonra 5090 a geçeceğim diyorum. 5080 astral bulmuşum 5090 astral arayacağıma yana yıkıla 6 7 ay kafam rahat takılırım ortalık rahatlayınca geçerim. 5090 aldım diye evin her tarafına 4k monitör döşeyecek de değilim. pasif agresif tavrını başka bir kullanıcıya sergilersen sevinirim. iyi günler

Yaza doğru 5080 Super diye bir model çıkmayacak, karar verirken Türkiye'nin tahterevalli ekonimisinde unutmayın yazın görebilceğimiz fiyatlar hepimizide üzebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 5 Mart 2025; 13:54:48 >
  • donda kullanıcısına yanıt

çıkarsa diyorum zaten çıkmasa 5090 alacağım

• jermines kullanıcısına yanıt

dün aldım bilgisayara taktım 1 saat kadar oyun oynadım o kadar. sıfırdan farkı sadece kutuyu açarken barkod plastiğini kestim sıkıntı çıkarmazlar umarım

Pasif agresif filan girmeyelim lütfen. İşinize gelmeyen bir yorum duyunca hemen karşı tarafı saçma şeylerle isimlendirmeye gerek yok.

3060 olan insanın sistem alırsam en yenisini alırım demesi de çok mantıklı değil. Mantıklı değilsin demeye bu kadar alınıyorsa, o sanki senin sorunun gibi.

Para vardır, istediğini alırsın dedim zaten, neresinden alındın bunun? 2k ekranlı bir alete 5090 saçmadır, bu kadar basit. Gerçek bu. Kusura bakma.

Senin gibi biri tavsiye almaya gelmiyordur belli ki çünki fikrine karşı her söyleme saldırıyorsun. Git bildiğini oku. Cidden ne dememizi istiyorsun ki? Neden buradasın?

Tekrar satışa uygun olmadığında kabul etmiyorlar genelde bizzat gidip iade etmeyi deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jermines -- 5 Mart 2025; 14:3:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @filozof07 hangi ekran kartından geçtiniz 5080 e?

bir laf vardır ya denemesi bedava diye kartı bizzat götürmeyi deneyebilirsiniz alırlarsa alırlar, olmadı çok da üzülmeyin bence fena bir fiyat değil aldığınız aldım uzun süre idare eder diye de düşünebilirsiniz

Veya mücadele etmek isterseniz muhtemelen tüketici hakem heyeti sizin lehinize sonuçlanacaktır, belirli bir günden önce ciddi bir ayıp yoksa iadeyi kabul etmeleri gerekiyor diye biliyorum

• Finnbhennach kullanıcısına yanıt

Hocam 1.si bu forumda polemiği hiç sevmiyorum hiçte girmem.3060 yetmiyorsa upgrade yapmak istiyorsanız diye belirttim.

20 kere yazdım tekrar yazayım 5000 serisi bu paraları hakeden bir seri değil.Özellikle elinde 4000 serisi kart olanlar için F/P olarak mantıklı bir tarafıda yok.

Soruyu soranın kullanım amacını bilmiyorum belki 1080p den 2k veya 4k ya geçiş yapmak istiyordur elinde de 3060 var ya ikinci elden 4070ti Super/80/80 Super alacak yada 5070ti veya 5080 alacak.İkinci el kart almak istemiyor olabilir bunun muhakemesini yapabilecek seviyedir diye düşünüyorum.Kişi aslında 5080ti/Super almak istiyor o zamana kadar beklemek istemiyor çok zarar edermiyim diyor ben de tam olarak buna cevap verdim.

Nvidia fanboylarının 5000 serisi çok iyi hertürlü alınırcılarıyla karıştırdınız beni sanırım. 

Kutuya zarar verme kötü olmuş. Ama insan biraz daha düşünmeli bu şekilde pahalı bir şey alırken. Yani madem işinize yaramadığının farkındasınız, neden aldınız ki? En kötü 2. el satarsınız, zarar edeceğinizi sanmıyorum.

Kutu yu acip kullandıktan sonra iade işi çok zor muhtemelen tüketici hakem heyeti ile ancak çözersiniz benimde başıma gelmişti aldığım 3080 de cw vardı iade etmek istedim kartı penta ya gönderelim bir sürü iade veya değişim harici seçenek sunulunca lanet gelsin deyip kartı o şekilde kullanmıştım

• 
Sayfa: önceki 616617618619620
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.