Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [#GeForceGreats-CES 2025] (7. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 11 Misafir (2 Mobil) - 12 Masaüstü5 Mobil
5 sn
1.180
Cevap
89
Favori
50.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok doğru görünüyor. Çünkü biraz araştırma yaptım, bu vram'ler o kadar maliyetli parçalar da değilmiş ve fiyatları da düşmüş ciddi oranda ama hala az vram yüksek karta koyulmasının sebebi, o kartı çok daha uzun yıllar kullanmanı engelleme çakallığı ve daha üst seriye geçme ihtiyaç ve zarureti oluşturmak. Acaba benim eski 3080'imde 24 gb ram olsaydı 3090'a geçme gerekliliği duyacak mıydım? Muhtemelen duymayacaktım. Zaten ters geliyordu bana, nasıl olup da 3080 ile bile sıkıntı yaşayabiliyorum diye. Adamlar 3080'e 12 gb ram koymuşlar da ondanmış, şimdi anlayabiliyorum.

• Arkadaşlar sizce 4K DLSS Quality açık bir şekilde mi oynamak iyi? Yoksa direk 2K native mi? Siz nasıl yapıyorsunuz? Birde 5080 alacak varsa aramızda hangi marka/model alacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi kart için soruyorsunuz? 4K Quality = 2560x1440. Native 2K'dan daha iyi görünüyor. Yakın zamanda 2K'dan 4K'ya geçmiş biri olarak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Ekim 2024; 16:51:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

5080 için soruyorum hocam. Yakında bende 4K ya geçeceğim. Amerika'da ki arkadaşı yıl sonu gelecek ona istediğim monitor var Türkiye'de yok maalesef oradan getirticem.

• GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

Temporal AA bulanıklık yapıyor, low ayarda kullanılrsa bir derece iyi, sharpness efekti ile beraber kurtarır. MSAA her yönden daha iyi bir AA tekniği, bazı oyunlar hala kullanıyor, ama yeni nesil oyunların çoğu TAA ile geliyor. Ayrıca Motion Blur, Dept of Field ve Chromatic Aberration da çok gereksiz ayarlar oyunlarda, görüntüyü daha kötü hale getirmekden başka işe yaramıyorlar, başta Motion Blur efekti.

FSR3 Native AA ve DLAA iyi, hem yüksek fps hem de iyi görüntü kalitesi açısından. Upscaling Frame Generation tekniği ile çalışan, DLSS Quality ve FSR Quality'nin bunları yakalaması imksansız bana göre, isterse FSR5 DLSS5 çıksın adı üstünde upscaling. Oyunlarda bir sürü gereksiz yere görüntüyü daha kötü hale getiren ayar var, bunların başında Motion Blur geliyor, Depth of Field ve Chromatic Aberration da öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Ekim 2024; 17:4:25 >

• 4K kartı olacak hocam o bariz zaten ama ben vram'den dolayı almayacağım. Dalga geçiyorlar bizimle. 5080 Super ya da Ti gelince bakıcam.

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt
    Bence de en iyisi açık ara farkla DLAA. Upscaling tabii ki bu seviyelerde değil ama ben beğeniyorum. 4K'da daha da iyi sonuç veriyorlar. Sevsek de sevmesek bunları kullanmadan yüksek fps hayal artık. Aktif en güçlü kart olan 4090 bile Wukong'da acı çekiyordu. Hadi bunları açmadan oyna oynayabilirsen. 5090 geliyor. Gelsin maksimum 2 seneye onun da sonu aynı olacaktır. Native olayı bitti gibi bir şey maalesef. Ki herkes en üst kartı alamıyor zaten.

Doğrudur zaten NVIDIA bu konuda bir adım önde, daha güçlü ekran kartı her zaman çözüm olur tabi, ama hepsi ayrı maliyet. Oyunlarda optimizasyon sorunları oldukça, 5090 değil 6090 çıksa fayda etmez, önce Unreal Engine 5'i optimize etmek lazım.

Oyun esnasında karşındaki rakibe odaklanmışken veya oyunun gidişatına, çok da farkedilmez bu detaylar. Spiderman Remaster'ı ve Uncharted'ı FSR2 Quality ile denemiştim, görüntü Native AA'nın yanında çamur gibi değildi, FSR2 bile kabul edilebilir bir görüntü kalitesi sunuyordu.

Benim de şüphelerim var. 12 den iyidir diyip 16'a geçiyorum. Adamlar tekel karsi rakip üst segment isini bırakmış diye duydum. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi SUPER veya Ti modeller de VRAM yüksek gelecektir.

UE ayrı bir boyut o ayrı ama Nvidia'nın da kas gücü kasmayacağı belli. Kafaları teknolojide. O yüzden elimizde değil yani mecbur kalacağız bunları kullanmaya. Ki ben başarılı buluyorum. Oyunun nasıl uyguladığı, kullandığı da önemli. Misal Cyberpunk'ta quality bana göre native'den farksız. Ama DD2'de kötüydü. Çünkü Capcom beceremedi. Patch getirip durdular. Sharpness ayarını ayrı sunması da çok önemli oyunun. Bulanıklık denilen şey görüntü yumuşaklığı aslında genelde. Keskinlik arttırınca düzeliyor. Bazen görüntü bozulmaları da oluyor tabii ki ama önünüzde değil. Arka planda sağdaki soldaki ağaçta oluyor. Bunları da anca durup özellikle sağa sola bakınca görebiliyorsunuz. Wukong'u Performance modunda oynadım ben 4K'da gayet iyiydi. Oturup ss alıp side by side bakarsam mutlaka kusur bulurum tabii o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Ekim 2024; 17:23:6 >
  • Mevcut kart ne hocam? Şahsen yeni nesilde o kadar para verip 16 gb kart almam ben 4K için. Şu an bile sınırda. Hele rt, pt önemliyse geçmiş olsun. Alan Wake 2 şimdiden 15.5 görüyor.

• 4070 SUPER hocam. RT hiç açmıyorum. Benim için 100 FPS üstü olsun 120 de sabit olunca cillop gibi oluyor, ayarlar full yüksek olsun. RT olmasa da olur. 2K da DLSS Quality açınca görüntü bozuluyor. Native iken muazzam görünüyor özellikle bunu Space Marine 2 ve GOW Ragnarok da yaşadım büyük fark var. He monitörüm 4K olsaydı o zaman DLSS Quality açık oynamak çok daha güzel olurdu. Sırf bu yüzden monitor değiştiriyorum. Birde mecbur 5080'e geçiş yapacağım. SUPER modeller 2026 öncesi gelmez. O zamana kadar beklemek istemiyorum. Birde Amerika'da ki arkadaş geliyorken bu fırsat kaçmaz.

• Super modele geçiş yapacaksanız daha makul fiyata 4080 Super de alabilirsiniz. Fps noktasında üzmüyor. Vram ise bu da 16. Ama yok 5080 ile devam ederim derseniz ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Ekim 2024; 17:50:9 >

Nvidia o hatayı bir kere yaptı 1080ti'yi 11gb yaparak insanlar hala kullanıyor, bir daha yapmaz. Önceki nesilde 980ti 6gb idi 1080ti'den sonra gelen 2080ti yine 11gb geldi.

• DLSS 4 gibi bir nimet gelir veya farklı teknoloji duyururlar. Derler ki 40xx serisinde olmayacak bunlar. 4080 SUPER aldığım ile ortada kalırım. Birde güncel kart sonuçta 5080 beklemeye devam.  

• lostideas L kullanıcısına yanıt

az vram yüksek karta koyulmasının sebebi, o kartı çok daha uzun yıllar kullanmanı engelleme çakallığı ve daha üst seriye geçme ihtiyaç ve zarureti oluşturmak

Aynen böyle yoksa GTX 1660 super ve rtx 2060 gibi kartlarda hala güçlü. Zaten Steamde en çok kullanılan gpular 1660 - 2060-3060 gibi gpular hala:D

RDR 2 - CYberpunk vs gibi oyunlarda 1080p hatta 2kda 60fpsleri yakalıyorlar Orta-yüksek ayarlarda.

Ama Vram yüzünden Cortluyorlar artık yeni nesil oyunlarda Texture LOW getiriyorsun bir bakmısın 5.5gb vram dolmuş bile low textureda:D Çoğu oyunda böyle artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 2 Ekim 2024; 18:52:34 >
  • Hocam dediklerinize katılıyorum. NVIDIA, VRAM bonkörü bir firma değil, tekel olduğu için rahat davranıyor. AMD, üst segment'i bıraktığını duydum. Bunu duyan NVIDIA tabi ki VRAM koymaz. 5090'a koymuş kısacası onu alın diyor, onun da fiyatı ne kadar olur bilemiyorum. 40xx serisi beğenilmedi, edilmedi vs dendi ona rağmen yine üst sıralara geldi. AMD, bol bol VRAM koyuyor kısacası hocam herkese göre kart var isteyen istediğini alsın ben şahsen AMD den çok yandım bir daha ekran kartı işinde dönmem işlemci tarafında iyiler ama ekran kartı konusunda güvenimi kaybetti. NVIDIA ile kafam rahat benim. Keşke 5080 24GB ile gelseydi, ama maalesef.  

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.