Bu iş iyice zıvanadan çıktı, çok uzak olmayan bir zaman öncesinde 10 bin liraya en üst düzey pc toplarken şimdi 100 bin lira en üst düzey ekran kartının fiyatı olursa?! |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [#GeForceGreats-CES 2025] (8. sayfa)
-
-
352 bit 1080 Ti'u kullandım, performans olarak harika bir karttı. Sonrasında çıkan Turing mimarili 2080 Ti fazla bir fark yaratamadı, ama o zamanki oyunların vram ihtiyacı ile şimdiklerin ihtiyacı aynı değil, doku ve grafik anlamında oyunlar çok gelişti. 16 GB yetmez demiyorum, ama 4080 de ileride 3080'in durumuna düşecek.
Bunların hepsi ileride orta segmette yeni kartlardan sattırma stratejisidir, 5090 gibi üst segment modellerin fiyatı standart gibi birşey. Asıl kazancı orta segmenten sağlıyorlar, çünkü satış oranı daha fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Ekim 2024; 19:18:18 > -
Acaba neden böyle oldu?
-
Sızıntılardaki 5080 bu haliyle çöp karttır ben dönüp bakmam. Para verilecek bir kart değil. Youtuber falansındır hediye gelmiştir kullan onun dışında para verilmez. Araya belli ki ti super vs ekleyecek ler ileride. İlk satışa çıkarılacaklardan 5090 ın dışında alınmaz. Ben almam. İleride 5080 süper 5070 ti super çıkarsa bakarım. Yani kısaca 5000 serisi satışa çıkarsa bakacağım tek kart 5090 alabilirsem alırım alamazsam 5080 le idare edeyim bari demem. İleride çıkarsa param da olursa 5080 super. 5070 ti super onlara bakarım para olursa onları alırım. Sıralamam 5000 serisinde şöyle 5090, 5080 super, 5070 ti super onun dışındaki kartlar benim için çöp
Şu notu da belirteyim unutmadan. 5080 için şu anki. sızıntılara göre konuşuyorum. Tepki geldi diye Nvidia 5080 ı 24gb falan yapar o zaman ayrı bakılır. Şu haliyle çöp diyorum. Önümüzdeki 4-5 sene götürmez. 16gb 4000 serisinde kaldı geçecekler o işi. Madem daha yükseğini çılarmıyorlar ben de almam. 4000 serisinden devam ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 2 Ekim 2024; 21:53:25 >
-
Geçen mesajımda ilgili linkleri paylaştığım üzere zaten AMD Radeon (bu denli dengesiz power consumption değerleri eşliğinde) flagship GPU mevzunu ''bırakmasa ayıp ederdi'' başka bir şey değil... :)
NV'nın satış stratejisi özelinde de; adeta dilimde tüy biten ''AVG 2 yıllık döngüler'' mevzunu tekrar tekrar açmak istemiyorum. Buna uyuluyor mu, uyuluyor o zaman da kendi ''kar amacı güden kuruluş'' politikaları açısından bi' sıkıntı yok demektir. Konuşulan/tartışılan birçok hususun (özellikle de VRAM noktasında) bu denli duygusal alınıyor oluşunun başında TR'nin ekonomik kırılganlığı da ayrıca bi' sebeptir. Ha bu demek değildir ki ''global olarak'' VRAM meselesinden dem vurulmuyor, tabii ki vuruluyor lakin TR'de (3-5 senelik GPU kullanım süreleri konuşulması sebebiyle) ayrıca bi' hassaslaşılmaktadır.
En nihayetinde, gerek satış rakamları gerek AMD Radeon'un bu konudaki beceriksizliği gerekse VRAM vs. her şeye laf atıldığı halde çoğu user'ın NV'dan vazgeçemiyor oluşu geldiğimiz noktanın en büyük sebeplerindendir (XX90 seviyesinin GOD MODE ON şeklinde kabul ettirilmesi vb.). Ha akabinde, RX 6000 Serisi vb. GPU kullanıp yeni seri beraberinde hemen değişikliğe giden (16GB VRAM ne hikmetse bi' anda göz ardı edilebiliyor sözüm ona 3-5 sene kullanılacaktı) + RT/PT vb. nedir ne değildir bihaber gaming kasmaya çalışan vb. user'ların olduğu da unutulmamalıdır. DLSS teknolojisi istenildiği kadar eleştirilebilir lakin (daha önce de söylediğim üzere) AMD Radeon da (açık kaynak kodlu olsun olmasın) benzer süreci yakinen takip etmiştir/etmektedir/etmeye devam edecektir.
SK yararına görünmeyen birçok şey tamamıyla eleştirilebilir ve buna katılmamak elde değildir fakat devir AI devri olarak baz alınıp + AI öncesi/sonrası dönem değerlendirilmesi gereklilikleri de hesaba katılarak çeşitli değerlendirilmeler yapılmalıdır. ''Her şey değişir. Değişmeyen tek şey değişimdir.'' alıntısı beraberinde birtakım değişimlerden kaçınılmaması olgusu ön plana alınmalıdır.
-
Şahsen 12'den 16'a geçeceğim için ben mutluyum, 24 olsaydı tabi daha güzel olurdu ama 24 olmadı almayayım modunda değilim. İmkan varsa alıp geçersin (benim var alıyorum) veya kişisel bir tercihtir saygı duyarsın. DLSS 4 beni cazbediyor şuan aşırı, birde yeni bir teknoloji duyururlar belli olmaz yeter yani. RT dir PT dir bunları zaten aramıyorum. PT zaten süpersonik bir şey onun oturmasına daha çok var. RT'yi gerçekten iyi kullanan oyun varsa açıyorum.
-
A Plague Tale Requiem'de dener misin birde 12.bölüm yanlış hatırlamıyorsam 12 GB vram kullanıyor, nasıl drop yapıyordu oyun.
-
Arkadaşlar, aklıma gelen bir şeyi paylaşmak istedim. Gerçi çoğunuz biliyorsunuzdur veya zaten hepinizde 4K ekran mevcut değildir. Şimdi kart yükseltmektense bence en pratik, kolay ve sıfır masrafsız bir çare var. Ha diyeceksiniz ki, ayarları düşürmeyi zaten herkes akıl eder. Orası öyle de, şu noktayı vurgulamak istedim. 4K ile 2K (1440p) çözünürlük arasında cidden gözün çok kolay fark etmeyeceği, etse de rahatsız olmayacağı kadar az fark var. Fakat o az ve neredeyse aynı görünen görüntü kalitesine rağmen, oyun performansında çok ciddi fark ediyor. Bunu nazara almak gerekiyor. Artık değmeyecek kadar maliyetli ekran kartı değişimleri yerine bu pratik çözümü kullanmak çok daha uygun görünüyor. Bu tarzda kullanım şu açıdan önemli, minimum görüntü kalitesi kaybı, maksimum performans artışı ve sıfır maliyet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 3 Ekim 2024; 7:39:35 > -
Şu kısmına katılamıyorum: 2k ile 4k arasında çok fark yok. Öyle bir fark var ki. 1080p ve 2k arasındaki piksel sayısından çok çok daha fazla bir matematiksel fark var. 2k'yı 4k'ya tercih etmeyi düşünebileceğim tek senaryo 4k low yerine 2k ultra ayarlar. Bana da 2k'ya geçmek çok pahalı bir upgrade geliyor. Çünkü direkt 4k'ya geçildiğinde artık uzun bir süre monitör upgrade ihtiyacı olmayacakken 2k için ayrı 4k için ayrı upgrade daha yüksek bir maliyet. Şahsen 1080p 165 monitörden 4k 144hz'e geçtim. Sizin dediğiniz kısa vadede daha az maliyet iken uzun vadede başka maliyetler gerektiriyor. -
Evet çok fark var. Aynı postu 40 serisi başlığına da atmış arkadaş. Orada da ben cevap verdim :D 4K 32 inç. Şimdilik deneyimin üst noktası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 3 Ekim 2024; 12:49:38 > -
Alıntı
metni:4K ile 2K (1440p) çözünürlük arasında cidden gözün çok kolay fark etmeyeceği, etse de rahatsız olmayacağı kadar az fark var. Çok kısa ve net bir şekilde cevap vereyim; böyle bir şey yok.
Biraz trajikomik olacak ama “insan gözü 60 FPS’ten sonrasını algılayamaz” mantalitesinin v2024’ü olmuş bu…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 3 Ekim 2024; 12:54:56 > -
Öyle bir anlıyorum ki valla 60 vs 120 fps farkını
-
Anlasılır tabi gözlük kullanan gözleri miyop biri değilsen, input lag / monitör frame latency vs herşey yarı yarıya azalıyor aynı 30-60daki gibi 60-120fpsdede.
Ekran tazeleme hızıda eklenince fark bariz belli oluyor.
Saniyede ekranda 60kare olusturulurken 120 kareye cıkıyorsun
Hareket etmeden bomboş bir odaya baksan dahi farkı anlarsın :)
30dk boyunca 120fps shooter falanda degil böyle sinematik god of war rdr 2 tarzı ağır bir oyun oyna.
Sonra aynı ağır oyunu birde 60fpsde oyna aradaki fark yine çok açık
Yüksek fps illa shooter oyunlarda önemli değil yani.
Ha ben mecburiyetten düşük fps oynuyorum 3060 ile 2k çözünürlükde 30-50 arası değişiyor. Ama 1080p ile 1440p arasında tam 1.7kat neredeyse 2 kata yakın pixel daha fazla ve görsel kalite artıyor ekranda Keşke param olsada 4070 super alabilsem ama yinede 2k çözünürlükten yüksek fps almak için 1080'e düşmek istemem.
DLSS/DLAA / Texture / Draw distance gibi grafik ayarları 2k çözünürlükte çok farkediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 3 Ekim 2024; 13:15:26 >
-
2k ile 4k arasında ciddi kalite farkı var.Bu durumu ilk 1080p den 2k ya geçtiğimde hissetmiştim.1080p zaten bildiğin çamur onu ayrı tutuyorum.Sonuçta gerçekler acıdır durumuna girdiğimiz takdirde fp çözünürlük hala 2k tabiki.2k ile 4k arasında fps farkı nerdeyse yarı yarıya.
-
overclock3d.netJust a moment...https://overclock3d.net/news/power_supply/noctua-edition-psu-launching-this-year-noctua-confirms
Alıntı
metni:This Special Edition power supply is ATX 3.1 and PCIe 5.1 compliant and is 80+ Titanium and Cybnetics ETA Titanium certified. This gives this PSU 94% efficiency levels at 50% loads.
-
Hocam sen ne yapmak istiyorsun tez mi yaźıyorsun
-konu açmıssın
-4000 konusunda tekrar yazmışsın
-5000 konusuna giriyorum yine ayni muhabbet
-
Evde 4070ti 2k 27inç 144hz sistem,birde rx7700xt 24inç 1080p 240hz sistem var. 2k sistemde BF2042 oynarken kalkıp oyuna 1080p sistemde devam edince oyun çamur gibi gözüküyor pikselleri sayıyorsun, bir müddet bocalıyorsun sağa sola karavana sıkıyorsun:))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X