Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: aterikasedi , Dark-Child , zartzurt456 Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.738
Cevap
191
Favori
155.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiçbir testte native performastan bahsetmemişler. O konuda 4000 serisinin üzerine ne kadar koyabilmişler hep birlikte göreceğiz. 4080 Suprim x sahibiyim. 4k da vram sıkıntısı çekmemek için 5080e geçmeyi planlıyordum ama nvidia klasik her zamanki vram cimriliğini bu seride de yapmış. Dlss 4 oyunlarına hiç düşmeden kartımı 24gb vrame sahip 4090a güncelleyip uzun süre yoluma onunla devam edeceğim gibi görünüyor. Gddr7 nin daha az vram kullandığı dedikodularıda testlerden sonra aydınlanacak ona göre tam kararımı vereceğim bende

• 2 yıldır RTX 4090 kullanıyorum Hiçbir oyunda dlss açmadım hep native kullanıyorum black myth wukong dışında da akıcılıık sorunu Yaşadığım bir oyun olmadı...o oyunda da dlaa+cinematik full ray tracing açık kullanıyorum o kadar olsun. şu anda kartımdan memnunum 8k yaygınlaştığında 5.090'a geçerim diye düşünüyorum şu anlık gerekmiyor bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

şuan vram dolayısıyla baya baya bir çekici durumda bu kart zaten. ilerleyen zamanlarda daha da değerlenecektir. valla yakın zamanda 7900XT almasaydım, 4090 peşine düşebilirdim. yapay zeka dls4-5-6-7-8 hiç umrumda değil açıkçası. 4k 60fps veriyor mu, veriyor. benim için dünyanın en iyi kartı o. (7900XT) 27.300 TL ye 4k 60FPS.

• bu arada artık Nvidia'yı da öğrendik. Vram azlığından şikayet edenler almasın. 1 sene sonra 5000 serisinin Super modelleri gelecek ve kartların asıl sahip olması gerektiği Vram'i verecek Nvidia. 4070Ti ile bu kazığı yedim zamanında. 4070Ti 12Gb Vram ile geldi 4070Ti super 16Gb vram ile geldi.

artık Nvidia'da yeni seriyi ilk alanlara enayi gibi davranıyor.

ha, bütçe sıkıntın yoktur. yeni PC toplayacaksındır alır geçersin yeni seriyi. hali hazırda 4000 serisi kart kullanıp şuan yeni seride ki Vram azlığından şikayetçi iseniz benim gibi super modellerini bekleyin 4000 serisi öldü bitti diye bir şey yok sonuçta.

• Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Aynen bunu yapıyorum. 4080 Super var. 5080 ara model bekliyorum. Devrimsel bir gelişme duyurulmadığı için pek de üzen bir şey yok şu an.

• Cyptek kullanıcısına yanıt

Ben 3080 kullanıyorum, o bile yetiyor, 4090 almak mantıklı görünüyor ama bu kararı verirken fiyatların oturması için en az iki ay bekleyin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası sunumdan sonra alınabilecek 3 kart var bence, 5070 Ti, 4090 veya 5090. Diğer kartlar performans olarak yakın dahi olsalar bellek problemi nedeniyle oyundan atmalar ve takılmalar keyifsizlik yaratmaya devam edecektir. Özellikle 5080 serisine Super veya Ti takviyesinin gelerek, sonradan 24GB bir model çıkarılacağı aşikar.

• 5080 bekleyen olarak sanki kart ölü doğdu gibi. Daha uygun fiyata 5070 TI daha mantıklı görünüyor. Sanırım tercihim bu yönde olacak. Yine de TR rakamlarının açıklanmasını bekliyorum.

• 4080 kullanırken diablo4 ultra ayarlarda 4k vram 16gb çakılı oynuyordum. yeni çıkan oyunlarda nasıl yetebilecek bu vram miktarları onu da yapay zekayla mı yükseltecekler

• 1080 ti ekran kartımdan geçiş için 50 serisini beklemiş idim, bence bu değerlere göre iyi ki beklemişim diyorum. Ancak fiyat önemli, bakalım ne çıkacak tr fiyatları.

• freedomfighter kullanıcısına yanıt

Yeni kartlarda Vram ihtiyacının yeni teknolojiler ile azaltılacağını belirttiler. Bu % kaç oranında olur ya da ne kadar efektif olur çıkınca göreceğiz.

16 GB bence doğru optimizasyon ile hala yeterli. 8-12 ise artık konuşulması bile ayıp oluyor ama nvidia nın politikası belli.

• Mobil 5090 çok ilgimi çekiyor.

• muratkaya kullanıcısına yanıt

Doğru söylüyorsunuz. 5000 Serisi piyasaya biraz girsin 4090 ların fiyatları düşmeye başlayacaktır. O zaman 4080 imi satıp 4090 kovalamaya başlayacağım. Vramimi artırmadıktan sonra yapılacak güncelleme benim için güncelleme olmayacaktır. Zaten saf güçten yana ciddi bir problemim yok. 4090 24gb vramle 4k da en az 5-6 sene ayar kısmadan götürür bence

• Outlaw-E kullanıcısına yanıt

Şu an kötü ve gereksiz kart 5080. Hatta satsın diye adamlar 1 hafta önceden çıkartacaklar.

• Cyptek kullanıcısına yanıt

Panik satışı var zaten şuan 50-60k arasına 4090 ları dizmişler seç beğen al.Testler geldikten sonra duruma göre yüksele bilir bile tabi düşebilir de .Her şekilde 50k altı 4090 kötü fikir değil.

• Kuzgun091 kullanıcısına yanıt

24 GB gelseydi alınabilecek en mantıklı kart olacakken mevcut durumu ile en kötü sınıfına girdi.

Detaylı testler gelse çok tatlı olacak.

• freedomfighter kullanıcısına yanıt

5070 - 16 GB

5070ti - 20 GB

5080 - 24 GB

5090 - 32 GB

Normalde olması gereken buydu.

AMD o kadar umutsuzluğa itti ki insanları kimsenin AMD'den bir beklentisi kalmamış durumda.

7900XTX den 30-40% daha güçlü bir kart yapıp 32 GB ram ile 1000 dolara satsa aslında güzel satışlar yakalayabilir.

• Alkımm kullanıcısına yanıt

kesinlikle katılıyorum. ve hatta çok çok iyi bir fikir olabilir.

• Alkımm kullanıcısına yanıt

tepe model zarar ettirmezci arkadaşlara inat 50k'ya 1 sene garantili strix şu an adam... #1221675959

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 8 Ocak 2025; 10:54:40 >
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.