Bildiğin üzere bir önceki nesilde Nvidia 4070ti kartını 4080 olarak satmaya kalkışmış ve gelen tepkiler üzerine bundan vazgeçip kartı 4070ti yapmış ve gercek 4080i kullanmak zorunda kalmıştı. Yine örneğin bugün satılan 4060 kartı aslında 4050'dir. Nvidia 4050yi çıkarmak yerine adını 4060 yapıp çok daha yuksek fiyattan yani 300 dolardan kartı pazarladı. Piyasada ise daha alt seviyede 3050 gibi rezalet bir kart ile devam ediyorlar. Rekabet olmadığı için Nvidia normalde bir alt seviyede kullandığı mimariyi bir üst seviye olarak etiketleyip maliyetleri arttırmadan karı uçurdu. Bu açıdan 5080 hiç 5080 gibi durmayan bir kart. 4k kartı olarak düşündüğümüzde saf güç olarak olsun, bellek miktarı olarak olsun çok saçma bir noktada kaldı . Yeni seride anlam ifade eden kartlar 5070 ti, 5090. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Ocak 2025; 16:29:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (94. sayfa)
-
-
Kartlar ön siparişe açılır mı yoksa 30undan önce satılmaz mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yukarıda bir arkadaş yazmıştı sanırım ama bulamadım. Kartlar hangi sitelerde satisa sunulacak acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla bilmiyordum ben en son 2060'da kaldım 😁
Sonuç olarak ne önerirsiniz elimde 4080 Super var ama daha sistemi kurmadım. Şimdi 5080 almak çok mantıklı gelmedi. 4080S satılıp 5070ti da alınmaz. 5090'a zaten güç yetmiyor. Ya 5080 ti/Super falan bekleyeceğiz ya da ikinci el 4090 bakacağız gibi.
Bu arada nvidia acayip çakal bir şirketmiş. Youtuberlar aracılığıyla 5000 serisi kartlar aşırı pahalı olacak diye söylenti çıkarıp milleti korkutarak ellerinde patlayacak kartları millete sattılar. Toplama pc lerde süper kampanyalar yaparak stokları erittiler. Kartlar hakkında en ince detay bile sızarken önceki nesille arasındaki performans ve fiyat farkına dair en ufak bir bilgi bile sızmadı. Hiç bir sitede 5070 4090 la kafa kafaya olacak bilgisi verilmedi. Nvidia, youtuberlar, sızıntı yayan hesaplar, hepsi birden insanları kazıkladılar.
Valla hocam doğru ama bendr asus rog 4090 var. Piyasayı görmeden satmayı düşünmüyorum. Duyurulan fiyata alma olasılığının tr şartlarında imkansız olduğunu düşünüyorum. 5090 in minimum 140lara satılacağını zannediyorum. Onun içinde 2k için upgrade yapmak gereksiz diye düşünüyorum, bekleyip göreceğiz
Ben daha önceki mesajlarıma görüşümü belirttim.
Eğer kart yükseltecekseniz ben 16 GB karttan 16 GB karta yukseltmezdim.
Yani atıyorum. 4080 superim olsa. Ancak ya 24 GB 5080 super gelirse veya 4090 - 5090 gibi kartlara yuksrltme yaparım.
Çünkü bellek miktarı artmazsa zaten oyunlar 4kda 16 gbyi aşmaya başladığında elinizde 4070 ti super, 4080, 4080 super, 5080 olması farketmez hepsi bellek darboğazı nedeniyle üzer. Dolayısıyla değişim yaptığınızda daha fazla belleği olan bir karta gecerseniz zırt pırt kart değiştirme ihtiyacı duymazsınız.
Elinde gayet güçlü bir kart var.rtx 60 serisine kadar sizi idare edecektir.O dönem tabiki fiyatı ciddi düşecektir ama bu gerçeği zaten biliyorsundur.
-
Pardon görmemişim. Ben de sizin gibi düşünüyorum bakalım testler fiyatlar ne olacak ona göre hareket ederiz. Cevabınız için teşekkür ederim.
5090'a 140 bin başlangıç imkansız. Mümkün değil. Biziz açgözlüler bile yapamaz böyle bir şey. Kimse almaz çünkü.
Bende Rtx 3080den 5080 geçeceğim.
5070 Ti - 5080'nin 16GB olacağını bilseydik 16GB 4070 Ti SUPER yada 4080 SUPER yerine çok zor da olsa "24GB 4090" almak daha iyi olurmuş. Son aylarda ekran kartı yenilemeye mecbur kalanlar açısından keşke böyle düşünseydik. RTX 50 serisi açıklandı ya artık (ikinci el olmayan sıfır ürün) 4090'lar daha çok pahalanır bulunmaz da (çoğu sitede tükenti / stokta yok yazmaya başladı bile).quote:
Orijinalden alıntı: ATERSValla hocam doğru ama bendr asus rog 4090 var. Piyasayı görmeden satmayı düşünmüyorum. Duyurulan fiyata alma olasılığının tr şartlarında imkansız olduğunu düşünüyorum. 5090 in minimum 140lara satılacağını zannediyorum. Onun içinde 2k için upgrade yapmak gereksiz diye düşünüyorum, bekleyip göreceğiz
Daha açıklanmayan 5070 Ti SUPER ve 5080 SUPER bakalım nasıl olacak bari 16 yerine bunlar 20-24GB gelse güzel olurdu. Nvidia neden inatla VRAM cimriliği yapmaya devam eder çok anlamsız buluyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam sebebi basit Burada da örnekleri var Adam dlss'yi Çok matah bir şey sanıyor kas gücü önemsizmiş de yok bilmem neymiş de Nvidia kolayını bulmuş böyle bir kesim var dlss 4 değil dlss3245 bilmem kaç milyonuncu sürümüne kadar 16 GB kart çıkarsa alacak bunlar işte niye zorlasın kendini.
Vram’e çok takılmayın bence. Yeni Dlss’in 4 vram üzerindeki verilerii sıkıştırma yaparak daha az VRam kullanacağı belirtiliyor. Vram kullanımında yapılacak optimizasyonlarla gayet yeterli olabilir.
Asus ekran kartlarında global garanti oluyor mu? Ingiltereden alıp Türkiye de bir sıkındı olması durumunda servis kullanabiliyor muyuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Asus da seri no sorguladığınızda garantili olarak gözüküyor ama Asus a o kartı Türkiye üzerinden gönderirseniz kendilerinden satılmadıysa servis vermiyor. Bu bilgiyi gene de servise arayıp sorun en son durum buydu. Arkadaşımın pandemi zamanı aldığı kart için bu tutuma maruz kalmıştık.
-
dlss 4 ile örn. 16 kullanıyorken 15 kullanacakmış hocam. öyle ciddi bir fark yok. olsa zaten davulla zurnayla duyururlardı.
pc tarafında optimizasyon olsa zaten henüz 16'lara yaklaşmamış olurduk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 8 Ocak 2025; 17:47:27 > -
Bildiğiniz yurt dışından alınabilecek global garantisi olan bir marka var mıdır?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öyle bir marka yok yani aslında var da yok. Teoride örneğin Almanya'dan aldığınız kart arızalandığında oradaki servise kargo ile gönderip hizmet alabilirsiniz ama pratikte işin içine bizim gümrükler dahil oluyor, kart geri gelirken sizden 2 kart parası daha istiyorlar. Corsair vs. gibi markalar bu yüzden Türkiye'ye uluslararası RMA hizmeti vermiyorlar artık. Türkiye'deki servisler ise bazı markalarda Yurtdışından alınmış karta parasıyla bile hizmet vermiyorlar. Benim bildiğim Asus ve MSI böyle, diğer markalarda belki parası ile hizmet alabilirsiniz, arayıp sormak lazım.
-
Kesinlikle amd fanı değilim. Ama bazı serilerde amd "SAF güç" olarak önde denildiğinde (herhangi bir model, herhangi bir seri) nvida kullananlar (ben dahil) DLSS var, dlaa var, fg var bu yüzden NVDIA diyorduk.
Dostlar şimdi ne değiştide 4000 serisi ile 5000 serisi kıyaslanırken 5000 serisi saf güç olarak çok önde değil, sahte frame falan diyorsunuz acaba? Bu olaylar donanım olduğu kadar yazılım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X