Selamlar, İnternette dolaşırken tesadüfen gördüm. İdefix te Nvidia RTX 5090 Founders Edition bulunmakta. |
Nvidia GeForce RTX5090 Founders Edition 142.000TL !

-
-
Fiyat hatasıdır o. Göndermezler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Serbest piyasa,herkes istedigi fiyati yazmakla özgur, sahipsiz bir firma olunca böyle oluyor 20-30 fps yada %20-30 performans alicaklar diye 100k bi karta baglamak zevk meselesi,acımıyorum alana keşke 200k dayansa:))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 20 Şubat 2025; 23:12:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
69 yazmalarında bir mesajmı var yoksa
-
Bu fiyatı koyan satıcı büyük ihtimalle akraba buluşmalarında, arkadaşlarıyla buluştuğunda ülkedeki ahlaksızlıktan, yolsuzluktan, fırsatçılıktan yakınır; toplumun bazı şeylerden feragat etmesini falan ister kendince. Sonra da gidip 2400 dolarlık kartı $3900'e satar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 19 Şubat 2025; 0:52:10 > -
FE 5080 neyse de 5090 Founders Edition kartlarda sorun olma olasılığı %90. Henüz tam açıklama yapılmamışsa da soket ve güç sorunları var.
Ayrıca soket yanması problemi psu tarafında da erime sorunları var. 6 kablonun hepsini değil 2 tanesini kullanıp enerji emiyor. bir sürü video var youtube'da.
Ayrıca 5090 alma niyetiniz varsa power supply'niz ve kartın soğutması çok iyi olsun. Diğer kartlara bakın. FE fazla kısa ve küçük.
-
Akakçe'den baktım şimdi, 5000 serisi ekran kartları TR'de sadece idefix'te listeli. Satıcı da güvenilir gözüküyor.
Geçen ay MSI laptop almıştım sorunsuz teslim olmuştu makine canavar gibi.
-
he yanlış fiyat düz model zaten 2bin usd fiyatı var bi de rakama bak neyi yanlış alsın üstüne otursunlar şalskdaiskdsa
-
Ben mi çok geri kaldım piyasadan anlamadım. RTX 5090 FE için 142K fırsat mı oluyor :)
-
Dünya genelinde 15-20 tane falan 5090 üretildiği için biraz değerli oldular
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam mevzu tam olarak PSU'nun iyi ya da kötü olması da değil. Mevzu 12 pin girişteki kabloların ince olması ve üzerinden geçen akımın yüksek olması nedeniyle aşırı ısınması. Tam güç kullanımı senaryolarından ısınma o kadar çok oluyor ki kablo etrafındaki sıcaklıklar 130°C'yi bulabiliyor. nVidia'nın inadı bırakıp klasik 8 pinli dizayna dönmesi lazım ki zaten çakallar kendi test örneklerini 4x8 pin kablo ile denemişler. 8 pin kablolardan hem maksimum 150W (voltaj:12V ve akım:15A max) güç geçiyor ve kablolar 12 pin kablolarından bariz daha kalın.
Bu arada ileride ne kadar değişir bilemem ama bence genel olarak RTX 50 serisi hayal kırıklığı. Oyuna göre tekil performans değişse bile 1440p çözünürlükte ham performansta RTX4080S ile RTX7900XTX eş performansa sahip ve RTX5080 bu ikiliden genel olarak en fazla %15 daha ileride. Kesinlikle fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum. Bu arada DLSS veya FG veya FSR gibi doğal görüntüyü katleden şeyleri baz almıyorum. Kaldı ki RTX 50 serisinden FG olayı zaten saçmalık. Aynı mantıkla benim 2018 model Arçelik marka televizyonun 900Hz oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 21 Şubat 2025; 8:30:50 >
En Beğenilen Yanıtlar

Serbest piyasa,herkes istedigi fiyati yazmakla özgur, sahipsiz bir firma olunca böyle oluyor 20-30 fps yada %20-30 performans alicaklar diye 100k bi karta baglamak zevk meselesi,acımıyorum alana keşke 200k dayansa:))
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X