Şimdi Ara

NVIDIA GTX 470 mi? ATI HD 5870 mi? hangisini almalıyım? tavsiyelerinizi bekliyorum..! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
0
Favori
9.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir gram bilginin olmadığı boş tartışmalar diye değiştirsek artık başlığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

5870

Açıklamasız yorumlar fanlığa girer. Neden, niçin bunu belirtin.

@cefurkan; ben kasa içi değil, kartın sürekli yüksek sıcaklıklarda çalışmasının orta veya uzun vadede ciddi hasarlar vereceğini söylüyorum. Tekrar belirtiyorum bunlar elektronik kartlar, sanayi makinesi değiller ve sürekli yüksek sıcaklıklarda çalışmaları ömürlerini kat kat kısaltmanın yanında sorunlarada yol açar.

Başlıkta neden yada sonuç istenmiş mi?Ben tavsiyemi sundum.Cevabımı sana göre mi vereceğim?Ati fanatiğiyim var mı bir diyeceğin?

quote:

Başlık;
    NVIDIA GTX 470 mi? ATI HD 5870 mi? hangisini almalıyım? tavsiyelerinizi bekliyorum..!

• Tamamen kişisel tercihe bağlı. GTX470 in yerini herkes biliyor, artık tekrar tekrar söylemeye gerek yok. Nvidia seviyorsan, physx olsun, cuda, 3d vision v.s. diyorsan GTX470 alabilirsin.

ATI seviyorsan, physx benim için elzem değil diğer özelliklerinide önemsemiyorum diyorsan HD5870 alabilirsin. O da GTX470 e göre daha performanslıdır.
  • Ben olsam gtx470 alırdım bilader..
  • Konu neden uzuyor? 5870, GTX 470'den hızlı bir kart eğer marka takıntınız yoksa 5870 yok ben nvidia'dan başka kart kullanmam dersen GTX 470 (O zaman bu konuyu neden açtın diye sorarlar adama ) seçim senin
  • inanılacak gibi değil gtx 470 karaborsa gibi ,gtx 470 i tercih etsem nolucakki piyasada yok, var 800tl nin üstünde ,,normal rakkamlarda ne zaman doğru dürüst piyasada olur bilen yokmu acaba..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

3.tane gtx 470 verdim memnunlar, 5870 performans olarak geçer ama 1-2ay içinde fermi için gelen driver ile fark kapanır

gtx 470 o.c ile gtx 480 garanti olur ciddi o.c potansiyeli var 3d vision var farklı bir boyut oyunda. ve physx avantajı var dx11 de tessellation performansı daha iyi diyebilirim

dx11 oyunları bu konuda yoğunlaşırsa nvıdıa almanız faydanıza olur ama 600tlye 2.elde 5870 satan vardı 5870 alırsan onu al

sıfır 5850 5870e bu saattden sonra para verilmez ...

nvidia 2 ay icinde driver ile farki kapar demisiniz iyi guzel demisinizde sizi duyanda ATI bundan sonra driver cikarmayacak sanir.

ilginc ve birokadarda dusundurucu bir yorum.Sifir 5870 para verilmez dediginiz kart 5970 ve gtx480 den sonra en performansli ucuncu kart oluyor.En hizli ikinci single gpu olur kendileri.5970 ve gtx 480 sifir aliniyorsa 5870 in alinmamasi icin bir sebep goremiyorum.isin ilginci forumdakiler 5870 gibi ustduzey bir karti begenmez olmuslar ust duzey kartlari cok cabuk eskitir olduk.5850 bile hala cok pahali bir kart digerlerini siz dusunun.

hd 5870 7 ay belkide uzun suredir piyasada

yani adamlar 7 aydir driverlari gelistiriyorlar

daha fazla ilerletmeleri zor

fakat fermiler 1 ay olmadi o yuzden driver konusunda cok daha avantajli durumda bu yuzden bu olay dile getiriliyor

bu arada artik ust duzey kartlarin insanlara ucuz gelmesinin sebebi bence ekonominin onceye gore daha iyi olmasi

eskiden banada cok pahali geliyordu fakat millet simdi sli lar felan goturuyor yani

• quote:

Orijinalden alıntı: geforcemx

inanılacak gibi değil gtx 470 karaborsa gibi ,gtx 470 i tercih etsem nolucakki piyasada yok, var 800tl nin üstünde ,,normal rakkamlarda ne zaman doğru dürüst piyasada olur bilen yokmu acaba..?

hocam takip edeceksin

gecen cumartesi 573 tl den aldim

hatta konusunu bile actik millet inanip siparis vermedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

Orijinalden alıntı: geforcemx

inanılacak gibi değil gtx 470 karaborsa gibi ,gtx 470 i tercih etsem nolucakki piyasada yok, var 800tl nin üstünde ,,normal rakkamlarda ne zaman doğru dürüst piyasada olur bilen yokmu acaba..?

hocam takip edeceksin

gecen cumartesi 573 tl den aldim

hatta konusunu bile actik millet inanip siparis vermedi

hocam doğrusunu sölemek gerekirse bende inmadım,,,,ama haklıyım haksız değilim,,,PCDEPO isimli firmanın stoklarında VAR görünüyordu ancak tel açıp teyit ettirdim YOK dediler,,,,hani az para değilki Karrttan vs. çektiğin zaman bide iadesi dünyanın zamanını alıyo,,bikaç kez bu tür alışverişlerde başıma olaylar geldi çünkü......................bekliycem artık bende bugün geçici kendime 8800gts aldım,,,,,,biz alana kadar dolar uçmazsa tabiii,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geforcemx -- 9 Mayıs 2010; 18:06:52 >

• yine nvidia fanları yine ati fanları yine aynı manzara
  • quote:

Orijinalden alıntı: Your Life İs Mine

yine nvidia fanları yine ati fanları yine aynı manzara

aslında tam fanlık,,yada fanatiklik meselesi değil,,,,,tercih ve verdiğim parayı hakediyormu meselesi,,,
  • 5870 akıl isi budur dogruusuda bu kendi fikrim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

5870 akıl isi budur dogruusuda bu kendi fikrim .

5870 o.c olmuyormuş ama gtx 470-480 oluyormuş onu demeye getiriyorlar (yazın o zaten cayır cayır yanan kartlar bırak o.c olmayı kendi ısısını zor korur ) o yüzden bence 5870 önermeyi bir kenara bırakıp bu topic den kaçmak en mantıklısı yine bir şekilde fanboyluk son haddinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: santhora

Arkadaşım eğer fazla güç tüketimi senin için sorun değilse, hiç düşünme git GTX 470 al. Sıcaklık olayına takılma. Sanki elinde tutucan kartı. Sonuçta kaç derece olursa olsun çalışıyor dimi kart. Nvidia sürücü, DX11 ve tessellation konusunda çok daha üstün. Ayrıca PhysX desteği ve oyunların çoğuna verdiği destek de yabana atılacak cinsten değil. Sırf bu yüzden daha yavaş olan Nvidia kartlar, bazı oyunlarda Kendinden daha hızlı olan ATI'lerden daha iyi performans veriyor.
    Ama yok benim için destek falan önemli değil, bana DX9 - 10 yeterli, gerisini ileride düşünürüm diyorsan. Ayrıca birazda güç tasarrufu yapmak istiyorsan HD 5870 al. Sonuçta aradaki fiyat farkı belli süre sonra elektrik faturasında kendini amorte eder.

Bu arada bence konuyu kapat, çünkü bundan fazla yardım alamazsın. yarına bu konu patlar, amacından şaşar:))

Kardeşim kusura bakma ama çok güldüm ya Sanki elinde tutucan kartı halen gülüyorum.

• gtx 470 overclock ile performansı baya bi artıyor pyhsx ve cuda olmasıda avantaj baana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: KruxeL

gtx 470 overclock ile performansı baya bi artıyor pyhsx ve cuda olmasıda avantaj baana göre

ithalatçılar gtx 465 i bekliyor bence ,,bu fiyatlara bu kartlar ağır gider diye düşündükleri için getirmeye yanaşmıyorlar zannedersem,,,halbuki hd 5870 bile hep 700 tl nin üstünde peynir ekmek gibi sattı memleketimizde,,,
  • kesinlikle %25 daha ucuz ve daha performansli olan gtx 470 derim ben

şu anda tr de stok sıkıntısı oldugu için normal fiyatlardan bulamayabilirsin

fakat ben 1 hafta içinde bu durumun ortadan kalkacagını dusunuyorum

firmalari takip et derim teknofiyat surekli guncellemiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

kesinlikle %25 daha ucuz ve daha performansli olan gtx 470 derim ben

şu anda tr de stok sıkıntısı oldugu için normal fiyatlardan bulamayabilirsin

fakat ben 1 hafta içinde bu durumun ortadan kalkacagını dusunuyorum

firmalari takip et derim teknofiyat surekli guncellemiyor

teşekkürler...ok ..takipte ediyorum zaten,,
  • gtx470,5870 den değil 5850 den performanslıdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666

gtx470,5870 den değil 5850 den performanslıdır..

evet testlerde öyle görünüyor,,,, dx10.1'e kadar TÜM kartların tamamını,,,,, vede dx 11'li ati hd 5770 ve ati hd 5850 kullandım 1-2 ay kadar aslını sorarsanız memnundum performansından ancak bir kaç kez ekranda donma vs. gibi sorunlar ile karşılaştım(bizzat ekran kartından),, belki driver sorunu idi belki şu an bu sorunlar giderilmiştir,,ANCAK Bİ SÜRELİĞİNEDE OLSA SOĞUTUYOR İNSANI,,,işte o sebeple PERFORMANSMI..? STABİLİTEMİ...? o arada kaldım
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.