Selamüm Aleyküm gençler ATI-NVIDIA savaşı var dediler geldik
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Hd5870 öneririm. Sebepleri; -Az güç harcar. -Sessiz çalışır. -Performansı ortalamada daha üstündür. -Görüntü netliği ATI hd5000 kalitesi olarak daha üstün(af kalitesi kesin daha üstün, aa kalitesinde 12xaa ATI>16xaq Nvidia) -Daha serin çalışan güç kaynağının az ısınmasını sağlayan ürün de bu. Bence 50tl baştan fazla ver, sonra keyfini sür.
biri beni öldürsün mete 5770 önermemiş
5870 al bence.
bakın yüksek sıcaklıklarda normal olması o karta özel bi durum ama ya diğer bileşenler onlar ne olcak ? kaldıkı kasayı açtığınızda o sıcak dalgayı duymak bile çok garip sanki içerde cehennem havası var gibi benim 9800se kartım 60 dereceleri gördüğünde leş gibi koku çıkıyo ki bu 80-90 ları dusunemiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: killnOd
quote:
Orijinalden alıntı: demircibu
3.tane gtx 470 verdim memnunlar, 5870 performans olarak geçer ama 1-2ay içinde fermi için gelen driver ile fark kapanır
gtx 470 o.c ile gtx 480 garanti olur ciddi o.c potansiyeli var 3d vision var farklı bir boyut oyunda. ve physx avantajı var dx11 de tessellation performansı daha iyi diyebilirim
dx11 oyunları bu konuda yoğunlaşırsa nvıdıa almanız faydanıza olur ama 600tlye 2.elde 5870 satan vardı 5870 alırsan onu al
sıfır 5850 5870e bu saattden sonra para verilmez ...
nvidia 2 ay icinde driver ile farki kapar demisiniz iyi guzel demisinizde sizi duyanda ATI bundan sonra driver cikarmayacak sanir.
ilginc ve birokadarda dusundurucu bir yorum.Sifir 5870 para verilmez dediginiz kart 5970 ve gtx480 den sonra en performansli ucuncu kart oluyor.En hizli ikinci single gpu olur kendileri.5970 ve gtx 480 sifir aliniyorsa 5870 in alinmamasi icin bir sebep goremiyorum.isin ilginci forumdakiler 5870 gibi ustduzey bir karti begenmez olmuslar ust duzey kartlari cok cabuk eskitir olduk.5850 bile hala cok pahali bir kart digerlerini siz dusunun.
Bence kimse 5870'e eskidi demiyor fakat GTX 470'in yani Nvidia'nın avantajlarına dikkat çekiyorlar. Arkadaşım evet 5870 GTX 470'e göre daha hızlı bir kart haklısın. 3dmark ve benzeri testlerde, ayrıca şu an için çoğu oyunda da bu görülüyor. Ama lütfen kartın hızına değil sağladığı faydaya bakalım. Özellikle böyle performans kartlarını seçenlerin çoğunun amacı oyun oynamaktır. Kimse 3Dmark gibi testlere bakmaz. İşte bu noktada Nvidia Ati'ye göre çok daha avantajlıdır. Evet Ati'de sürücü günceller, ama Nvidia kadar başarılı değildir bu konuda. Sürücü ile Nvidia'nın bir karta kazandırdıkları gözardı edilecek kadar küçük farklar değildir. Ayrıca Nvidia'nın PhysX desteği de kimileri için tercih sebebi olacak kadar önemlidir. Ve en önemlisi Nvidia'nın oyun firmalarıyla yaptığı ortaklıklar sonucu destekli oyunlar kendinden çok daha hızlı Ati'lere göre daha stabil ve daha performanslı oynanmaktadır. Amaç DX9 - ve 10 ise kimse zaten DX11'e yanaşmasın. Piyasada daha ucuza iş görecek kartlar mevcut. Fakat Amaç DX11 ise yine bu noktada testlerde de görüldüğü gibi avantaj Nvidia'dadır. DX9 ve 10'da yaratamadığı farkı DX11 ve tessellation performansında açık ara yaratmıştır. Bu demektir ki Nvidia geleceğe yatırım konusunda da tercih sebebi olabilir. Son olarak Nvidia'nın 3Dvision diye bir özelliği mevcut ki, 3D olayı şu anda teknoloji alanında belkide en hızlı yükselen trenddir. Cuda falan bunlardan bahsetmiyorum bile... Çünkü dediğim gibi çoğumuzun amacı oyun oynamaktır. Ha evet 5870 gerçekten daha az enerji çeker ve daha az ısınır. Ayrıca Eyefinity teknolojisi vardır. Şöyle düşünelim bir karta bu kadar para veren adam güç tüketimini düşünürmü? Kartların kaç derece olduğundan kime ne. Sonuçta çalışıyorlar. Eyefinity denen teknoloji Nvidia'nın artıları yanında tercih sebebi olabilecek kadar önemli midir? Biraz uzun oldu ama gerçekten ürün seçerken amaca uygun olanı ve daha fazla fayda sağlayanı almak önemlidir...
santhora 470 in bir gelecegi ve ustunlugu varsa 5850 karsi olabilir.surucu vs ile 5870 e kafa tutamaz.Su durumda birazcik daha paraya kiyip 480 veya 5970 e yonelilmeli.Birde nekadar dogrudur bilemeyecem ama PhysX i ATI de destekleyecekmis nvidia serbest birakacak diye bir haber cikmisdi.PSU konusunda ise sunu diyebilirim 5870 icin 500w yeterliyken , gtx 480 veya 5970 icin en azindan 600w lik iyi amper degerlerine sahip bir psu lazim.Su durumda 480 veya 5970 ikisinden birini sececekler.dx11 isi ise suanki nvidia ve ATI icin.Butun kartlar full HD ayarlari extreme ayarli Unigine_Heaven-2.0 testinde resmen mininmum fps degerleri olarak surunuyorlar.Ayni sekilde oyun yonunden bakacak olursak hepsi crysis 2 de cuvallayacak gibi duruyor.Acelesi olmayan sene sonunda cikacak olan ATI 6x ve Fermi 2 leri beklesinler.
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X Sistemin diğer bileşenleri ve oynayacağınız çözünürlüğe göre seçim yapmanızda fayda var, HD5850 belki de işinizi görebilir.
Oynayacağınız çözünürlük asıl kararı vermenizi sağlayacaktır, nedir çözünürlük? 1680x1050 ise 5850, GTX275 veya maksimum GTX470; 1900 ise GTX480 veya 5870 almanızda fayda var.
Sadece ikisi arasında seçim yapın derseniz bence GTX470
Santhora bence fazla duygusal konuşuyor. Nvidia ATI'den daha iyi sürücü yazarmış, e o zaman vantage testinde gözükürdü bu. Nvidia daha çok şey sunarmış, physx önemliymiş, zaten bunların hepsindeki tekelinden vazgeçti Nvidia. Eminim cuda da physx gibi opencl tabanlı olacak yazılımlardan biri olacak. O zaman şu aşamada kart seçerken tek kriter kalıyor o da kartın ne kadar verimli çalıştığı. Nvidia'nın bellek bantgenişliği belki daha çok güç harcamasına sebeptir ancak ATI öyle ya da böyle çok daha verimli ekran kartları üretiyor. Ekran görüntü kalitesi de daha üstün, son kez belirtiyorum konuda.
ATI Hd 5870 iyidir.Ama sana kalmış birşey..
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Santhora bence fazla duygusal konuşuyor. Nvidia ATI'den daha iyi sürücü yazarmış, e o zaman vantage testinde gözükürdü bu. Nvidia daha çok şey sunarmış, physx önemliymiş, zaten bunların hepsindeki tekelinden vazgeçti Nvidia. Eminim cuda da physx gibi opencl tabanlı olacak yazılımlardan biri olacak. O zaman şu aşamada kart seçerken tek kriter kalıyor o da kartın ne kadar verimli çalıştığı. Nvidia'nın bellek bantgenişliği belki daha çok güç harcamasına sebeptir ancak ATI öyle ya da böyle çok daha verimli ekran kartları üretiyor. Ekran görüntü kalitesi de daha üstün, son kez belirtiyorum konuda.
Duygusallık falan yok merak etme kardeşim. Yazdıklarımı okumuşsun ama anlattıklarımı değil anlamak istediğini almışsın. İyi okursan hepsi oyunlar baz alındığında geçerlidir diye belirttim. "5870 GTX 470'e göre daha hızlı bir kart haklısın. 3dmark ve benzeri testlerde, ayrıca şu an için çoğu oyunda da bu görülüyor." bu cümlemi dikkate alsaydın bana vantage falan demezdin. Neyse benden bu kadar. Konu sahibi kendi fikrini edinmiştir heralde...
Bu arada yeni testler ile artık GTX470 ~= 5870 demeye başlamış siteler, yukarıda verdiğim 6 Mayıs tarihli bir inceleme
ekran kartında ne aradığına bağlı. mesela düşük güç tüketimi, az ısı üreten bir ekran kartı dersen ati 5xxx serisi tam senliktir. performans dersen gtx 470te güzel bir karttır. ama 5870inde ondan aşağı kalır bir yanı olduğunu düşünmüyorum.
dediğim gibi ne aradığına ne istediğine bağlı karttan
5870 e fazladan para vermeye hiç gerek yok. İyi bir soğutma ile, 5850 yle rahatlıkla 5870 performansına erişiyorsunuz. 2. el bir 5850 alıp, güzel bir soğutucu takviyesi yapıp keyfinize bakın derim.
Var ya bu konu masus tartışma cıkarmak amaclı acılmadıysa neyim ben
quote:
Orijinalden alıntı: fero01
5850 al oc ile 5870 yap paran cebinde kalsın
quote:
Orijinalden alıntı: SAVIAR
5870 e fazladan para vermeye hiç gerek yok. İyi bir soğutma ile, 5850 yle rahatlıkla 5870 performansına erişiyorsunuz. 2. el bir 5850 alıp, güzel bir soğutucu takviyesi yapıp keyfinize bakın derim.
aslında soğutucuya bile gerek yok
quote:
Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H
quote:
5870 al oc ile gtx480 yap paran cebinde kalsın
quote:
Orijinalden alıntı: alito
quote:
Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H
quote:
5870 al oc ile gtx480 yap paran cebinde kalsın
5870 ve oc kelimeleri çok uzak birbirine.
quote:
Orijinalden alıntı: NECROCYBER
Var ya bu konu masus tartışma cıkarmak amaclı acılmadıysa neyim ben