Şimdi Ara

NVIDIA GTX 470 mi? ATI HD 5870 mi? hangisini almalıyım? tavsiyelerinizi bekliyorum..! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
0
Favori
9.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu 5850 nin de oc ile 5870 e çıkması olayı fenomen oldu

5870'e OC özelliği koymamışlar, OC yapılamıyormuş bu karta. Yerinde sayıyor tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Şu 5850 nin de oc ile 5870 e çıkması olayı fenomen oldu

5870'e OC özelliği koymamışlar, OC yapılamıyormuş bu karta. Yerinde sayıyor tabii

Bence de...
    Hangi kart olursa olsun o.c. yapılıp bir üst modeli yakalaması durumundan bahsetmek bir üst modeli takoz yerine koymaktan farksız...

• Onu bunu bırakında, ben su soğutma kullanmayacaksanız gtx4xx serisi tercih etmeyin derim.

Sıcaklık en büyük düşmandır, sıcaklık arttıkça iletim azalacağı için doğal olarak performansta düşer. Ayrıca kısa zamanda büyük sorunlar çıkarabilir çünkü yüksek ısı var ortada.

Ve yok efendim neymiş yüksek sıcaklıkta çalışmaya ayarlanmış vs. Sanayi makinesimi bu da yüksek sıcaklığa tasarlansın? Hayır elektronik pcb. Sonradan servislerde koşturmak zorunda kalabilirsiniz, hadi garanti bitene kadar tamam, ya bittikten sonra?
  • Gtx470 Şimdi Alma Stoklara Gelince Alırsın Şimdi Alınmaz Gtx470 Alacaksan Bekle Stoklar Dolsun 600 TL>Gtx 470 Fiyatı Olur.Eğer Hemen Alınacaksa Çözünürlüğe Bağlı Olarak 5850de Alınabilir 5870de
  • Gerçekten işin bide bu kısmı var.Şimdi sıcaklıklar 18-20 derece arasındayken kartlar 95 dereceyi görüyorsa yazın ağustosta 35 derecede o kartın halini düşünebilen var mı ?
    Ve bakın bunu şimdiden söylüyorum ve bu konuda iddalıyım.Kasasının penceresi pleksiglas olan bir çok kişinin pleksisi sıcaktan şişicek büzüşüp deforme olucak.Bekleyin görün
    quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam
    Ve yok efendim neymiş yüksek sıcaklıkta çalışmaya ayarlanmış vs. Sanayi makinesimi bu da yüksek sıcaklığa tasarlansın? Hayır elektronik pcb. Sonradan servislerde koşturmak zorunda kalabilirsiniz, hadi garanti bitene kadar tamam, ya bittikten sonra?

• quote:

Sıcaklık en büyük düşmandır, sıcaklık arttıkça iletim azalacağı için doğal olarak performansta düşer.

öyle bişey yok.

480 91c oluyosa 5970 de 86c oluyor. aman ne büyük fark. ama kimseyi 5970 çok sıcak almayın derken görmedim ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

quote:

Sıcaklık en büyük düşmandır, sıcaklık arttıkça iletim azalacağı için doğal olarak performansta düşer.

öyle bişey yok.

480 91c oluyosa 5970 de 86c oluyor. aman ne büyük fark. ama kimseyi 5970 çok sıcak almayın derken görmedim ?

Saygı duymak istiyorum ama bilgisizliğinde bir sınırı var. Konumuz diğer kartlar değil, ayrıca sıcaklık her elektronik için düşmandır bunu zaten belirttim niçin diğer kartları konu ediyorsunuz? gtx serisi 110 dereceyi görebilecek bir kart. Adam gibi soğutma yapamayacak kimse almasın diyorum sadece. Başında patlar.

saçma sapan yorumlarda bulunmayın allah aşkına ya. daha kaç kere söyleyeceğiz bu kart için bu sıcaklıklar normaldir diye. yok efendim su soğutması kullanılmayacaksa bu kartlar alınmamalıymış. yoksa alanın başında patlarmış. 5 serisine göre 10C fazla olsa ne olur ? ki ekran kartı için o sıcaklıklar gayet normal. eğer normal olmasaydı nvidia ne bu kartı çıkartır ne de firmalar karta 3 yıl garanti verirdi.

• Nvidia fanları geldi, ati fanı "olmadığım" için tartışmaya girmiyor ve aradan çekiliyorum.

Herkese hayırlı işler.
  • quote:

Nvidia fanları geldi, ati fanı "olmadığım" için tartışmaya girmiyor ve aradan çekiliyorum.

Herkese hayırlı işler.

nvidia fanı filan olduğumuz yok. nvidia bana para mı veriyor ki gelip burada milletle tartışayım. sadece gerçekleri söylüyoruz emin olabilirsin.
  • hakikaten sıcak bir kart 480. hele crysis te auto fan da olmasına rağmen öyle bir coşuyorki fan insan da ister istemez tedirgin durumda oynuyor oyunu.

fan yüzde 70 i rahatlıkla geçtiği içinde muazzam ses üretiyor.

ama tekrar söylüyorum o ilk versiyon 8800gt yi kullanmış biri olarak bu onun yanında melek kalıyor

ve benim kasam asus ta951 bunu da hesap etmek lazım

kart bende alev almazsa kimse de almaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 8 Mayıs 2010; 13:57:07 >
  • Sıcaklığın elektroniğe ve iletime verdiği zararı büzüşmek olarak algılayan zihniyet yazılanları hiç bir zaman anlamayacaktır. Bu mantıkla çöldeki develer nasıl büzüşmüyor diye düşünürseniz hiç şaşırmam.

@annihilator; bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Sıcaklık ve iletkenlik konusunda araştırma yapın sonra yazın lütfen.
  • gtx 470 sicaklik bakimindan soyliyim

en iyisi fani otoda birakmak

uninigede %70 civarina cikiyor

sicakliklar 93 dereceyi gecmiyor

fan sesi %70 lerde oyun oynarken hissetmek kolay degil

henuz sadece unigine testi yaptim biraz crysis warhead yapacam

bu arada kart kasa içini ısıtmıyor cunki dışı plastik

elimi bile rahatlikla dokundurabiliyorum

boyle yapmalari tabi sogumasi konusunda bence kayıp yasatmis fakat kasa ici isinmiyor
  • 5870
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

5870

Açıklamasız yorumlar fanlığa girer. Neden, niçin bunu belirtin.

@cefurkan; ben kasa içi değil, kartın sürekli yüksek sıcaklıklarda çalışmasının orta veya uzun vadede ciddi hasarlar vereceğini söylüyorum. Tekrar belirtiyorum bunlar elektronik kartlar, sanayi makinesi değiller ve sürekli yüksek sıcaklıklarda çalışmaları ömürlerini kat kat kısaltmanın yanında sorunlarada yol açar.
  • quote:

quote:

5870

@cefurkan; ben kasa içi değil, kartın sürekli yüksek sıcaklıklarda çalışmasının orta veya uzun vadede ciddi hasarlar vereceğini söylüyorum. Tekrar belirtiyorum bunlar elektronik kartlar, sanayi makinesi değiller ve sürekli yüksek sıcaklıklarda çalışmaları ömürlerini kat kat kısaltmanın yanında sorunlarada yol açar.

evet hocam haklisin

fakat ne yaparsin işte bu kartı tasarlayan mühendisler gerizekali hiç bir halttan çakmıyorlar

o yüzdende kartın fanı default iken kart 93 derecelere cikacak şekilde calisiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 8 Mayıs 2010; 15:12:41 >

• Sen her ne kadar alaycı bir tavırla yaklaşsanda bu olaya ben genede üslubumu bozmadan cevap veriyim sana.
    Ben özel bir elektronik firmasında çalışan bir teknikerim.Yaptığımız ürünler arasında şu şekerbankların vitrinlerinde duran o ufak kayan yazılarda var.O kayan yazı panolarının önünde 4 mm lik 1.sınıf pleksiglas bulunmakta.Ancak pleksiglas yeterince kalın(hatta fazla kalın normalde ideal olan 3 mmdir) olmasına rağmen her yaz şişip kabaran pleksilerden ötürü tamire en az 20-25 arası cihaz geliyor.
    İşin içinde olmasam yada bu konuda bir bilgim olmasa böyle bir iddiada bulunmazdım zaten.Sadece bekleyip görelim diyorum
    quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

quote:

Orijinalden alıntı: Xallez

Gerçekten işin bide bu kısmı var.Şimdi sıcaklıklar 18-20 derece arasındayken kartlar 95 dereceyi görüyorsa yazın ağustosta 35 derecede o kartın halini düşünebilen var mı ?
    Ve bakın bunu şimdiden söylüyorum ve bu konuda iddalıyım.Kasasının penceresi pleksiglas olan bir çok kişinin pleksisi sıcaktan şişicek büzüşüp deforme olucak.Bekleyin görün
    quote:

yok eb.sinin nikahı

• AurorAbeam 'a sıcaklığın iletkenliğe zarar verdiği noktasında katılıyorum. ısı ne kadar yüksekse enerji-bilgi iletimi ve ürünün çalışma performansı azalacaktır. ayrıca havaların ısınması kartların sıcaklık sınırlarını zorlamalarına da neden olacaktır.
    ancak ısı değerleri birbirine çok yakın olan iki karttan bahsedildiği için aradaki 3-5 derecelik farkın etkisiyle iletkenlik seviyeleri arasındaki farkın hissedilebilir olacağını düşünmüyorum. örneğin birisi 60 derecede bir diğeri 100 derecede çalışan iki kartı kıyaslamış olsaydık heralde konunun ısınma sorunuyla doğrudan ilgili olacağı hakkında dem vurabilirdik.

son olarak dx11 kartların piyasaya sürülmesiyle birlikte söylediğim şeyi tekrar edeceğim
    hem nvidia hem de ati kanadında dx11 kartlar almak için uygun bir zaman değil.
    iki kart arasındaki 50 liranın hesabını yapıyorsanız mecbur kalmadıkça ekran kartı almayın.
  • 80-90 artik her ne kadar santigrad sa o ekran kartinin cekirdek sicakligini gosteriyor. Ekran kartinin fani o sicaklikta hava uflemiyor ya da etraf ekran kartinin sicakligina cikmiyor. GTX 470 in sicakliklari cok sikintili sayilmaz hiz asirtma yapilmadigi surece onun kadar belki biraz daha fazla isinan kartlar var ve bende kullandim. GTX 480 ise bambaska bir hikaye. Bu kartlarin yakin zamanda sorun cikarmasi pek olasi degil.

Sicaklik / Guc tuketimi nin bu seriye vurdugu en buyuk darbe bence hiz asirtma potansiyelinin kullanilmasina engel olmasi , SLI sistemleri zora sokmasi bu kadar. Stock hizlarda kullanilacaksa fazla kafaya takmak gereksiz GTX 470in sicakligini.

Yok Nvidianin Dx11 perf daha iyi ATi HD 58.. ile oynayamadigimiz Dx11 oyununu Nvidia ile oynariz diye tercih edenler cok uzulur Dx11 yayginlasinca.

@Xallez

Gunesin isitmasiyla sicak havanin isitmasi arasinda cok buyuk bir fark var. Birde bu maymunlarin diline dusmeye degmez bosver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erikakerstedt -- 8 Mayıs 2010; 15:57:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MeLihhTripp

quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Şu 5850 nin de oc ile 5870 e çıkması olayı fenomen oldu

Bence de...
    Hangi kart olursa olsun o.c. yapılıp bir üst modeli yakalaması durumundan bahsetmek bir üst modeli takoz yerine koymaktan farksız...

İşim ve merakım gereği 4830 dan 5970 e kadar neredeyse tüm ATI kartları test etme şansım oldu. Bu kartlar arasında oc performansı en düşük olan kartsa 5870 oldu. Sanmıyorum ki bu kartları denememiş, kullanmamış biri kalkıp da böyle bir yorum yapma gereği duysun. Özellikle de bir yöneticinin, üyeleri yanlış yönlendirmek pahasına, böyle bir yorum yapabileceğini düşünmenize ihtimal dahi vermiyorum.

5850 ve 5870 e ait performans testlerimi bulabildim. 5850 ye 1.22v vererek 1000-1300 saat hızlarına ulaşabilmişken, 5870 950-1250 de tıkanmış. Sıcaklık yükte 5850 için 55C iken, aynı soğutucuyla 5870 62C ye ulaşmış.

Hiçbir zaman elimdeki sistemin savunucusu olmadım, sürekli araştırmayı ve öğrenmeyi uygun gördüm. (yoksa, şuanda 5970 den iyi kart yoktur, onu alın, en iyisi o benzeri bir yorum yapmam gerekirdi :)) Size de aynısını tavsiye ederim. Özellikle Dante' nin geçtiği her sistemin piyasada eşi benzeri olmadığını düşünür yorumları gözümden kaçmıyor değil. Tamam sisteminizi eşsiz görüyor olabilirsiniz, ancak yapılan incelemelere ve kullanıcı yorumlarına da aradabir göz atın. Bilmediğiniz konularda yorum yaparak, kullanıcıları yanlış yönlendirmeyin. Sadece bir ricadır. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 8 Mayıs 2010; 16:26:56 >

• quote:

quote:

5870

bir ekran kartının ortalama ömrü nedir ki sıcaklık kat kat ömrünü kısaltsın kartın ?
    eğer dediğiniz gibi abartılacak derecede sıcaklık , kartın ömründen yiyorsa firmalar neden kartlarına 36 ay/3yıl garanti versin ?
    adamların aklından zorları mı var sence ?
    kartlar bozulsun garantiye yollansın bizde kullanıcılarımıza yeni kart veririz mantığıyla mı hareket ediyorlar ?
    veya kartları öyle bir tasarladılarki garanti biter bitmez ömürleride bitmiş olacak kartların ?

bu durumda nvidia çalışanları da zaten sizin gibi ileri görüşlü olmadığı için sadece o sene para kazanmaya bakıp , garantisi bitip bozulan 100 lerce fermi kullanıcısının kendilerine cephe alıp müşteri memnuniyetini öldürüp elindeki 1000lerce potansiyeli kaybedecek kadar zeka yoksunu mudur sence ?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.