Şimdi Ara

Nvidia GTX 900M bekleme veya 870M alma sorunsalı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
4.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elano68

http://www.xoticpc.com/...minator1065-p-7599.html

Monster ve Victordan daha sicak bakiyorum bu modele
    Ordan birine ya da kendim alirim alacagim zaman
    Ulusararasi garantisi varmis msiinn ama yine teyit ettirmek icin soracagim varsa sikinti yok zaten

Hocam o modeller ülkemizde 6000 TL civarında maalesef. Buradakilerde 880M var attığınız 970M li modeli ve fiyatı 3.400 TL şaka gibi. Eğer tanıdığınız varsa yada gidip alabilecek durumunuz varsa iyi kâra geçersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeTKiYou

quote:

http://www.xoticpc.com/...minator1065-p-7599.html

Monster ve Victordan daha sicak bakiyorum bu modele
    Ordan birine ya da kendim alirim alacagim zaman
    Ulusararasi garantisi varmis msiinn ama yine teyit ettirmek icin soracagim varsa sikinti yok zaten

Hocam o modeller ülkemizde 6000 TL civarında maalesef. Buradakilerde 880M var attığınız 970M li modeli ve fiyatı 3.400 TL şaka gibi. Eğer tanıdığınız varsa yada gidip alabilecek durumunuz varsa iyi kâra geçersiniz.

Bi de dolar 2.1 e filan dusse keske
    Neyse alacagim zaman bunlari detaylica dusunurum:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• elano68 kullanıcısına yanıt
    Usta kafadan 500-600 TL kâr yahu umarım düşer hayırlısı.
  • 870m ile 970m arasında 150 $ lık bir fark olacak, buna %18 vergi de eklerseniz 400 TL gibi bir fark olacak. Bu durumda 880M'den performanslı 970M'i 400 TL farkla almak beklemeye değer çünkü 870M-880M arasındaki fiyat farkı vergilerle 800 TL.
  • quote:

Usta kafadan 500-600 TL kâr yahu umarım düşer hayırlısı.

Hocam geçen hafta Tulpar T7 2.3.1 aldım monsterdan şu an gayet memnunum ekran kartı değişebiliyor o konuda sıkıntı yok ancak bu 900m serisi olayını monster ile konuştum geçen hafta bunun için 3-4 ay beklersin dedi bir de fiyatlar 4200-4500 tl civarı olur dedi yinede sen bilirsin ama bence beklemeye değmez zaten bu donanımlar her yıl değişiyor her yıl bi üst modeli çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende lenovo y50 ye karar kılmıstım hem fiyatının cok yukselmesinden hemde yurtdısında 970m cihazların bulunabilir olmasından dolayı yeni ekran kartlı cihazları bekleyecem..
    newegg de asus ve msi marklarında gtx 970m ekran kartı hali hazırda amerika için var..

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=970m&N=-1&isNodeId=1
  • redbaron35 R kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Zaten bütçem 3500 tl. Performans için 970M beklersem bir de onun da indirime girmesini beklemek zorunda kalacağım. Ancak kesin o tam indirime girdiğinde yeni serinin de tanıtımı çıkacaktır en iyisi cebimdeki paraya uygun makineyi alıp rahatıma bakmak gibi görünüyor bana da. Yoksa şunu mu alsam bunu mu beklesem olayına girersem hiç çıkamayacağım işin içinden.
  • 960m nisan ayı gibi gelecekmiş abracılara duyrulur
  • quote:

Çok teşekkürler hocam. Zaten bütçem 3500 tl. Performans için 970M beklersem bir de onun da indirime girmesini beklemek zorunda kalacağım. Ancak kesin o tam indirime girdiğinde yeni serinin de tanıtımı çıkacaktır en iyisi cebimdeki paraya uygun makineyi alıp rahatıma bakmak gibi görünüyor bana da. Yoksa şunu mu alsam bunu mu beklesem olayına girersem hiç çıkamayacağım işin içinden.

Henüz almadıysan diye yazmak istedim, Kasım-Aralık gibi bekleniyor kartlar, en geç tarih olaraksa ocak 2015 veriliyor. 2-3 ay beklemeyi kabul ediyorsan bu süre zarfında 400 tl yi biriktirebilirsin de zaten. 9xx Serisi yeni mimari ile yapılacağından dolayı hem performans hem pil tüketim değerleri çok daha üst seviyede olacak. Bende alacaktım, Victor-Monster arasında git geller yaşıyordum 15 gündür araştırma üzerine araştırma, 4500 dü benim bütçede maksimum değer ama, telefon da almak istediğimden en az 500 tl sini artırmaya çalışıyordum, onun yerine beklemeye karar verdim.

• 980m'li monsterlar tahmini ne kadar olur?

• Muhtemelen 5000 civarı olacaktır diye düşünüyorum hocam. Çünkü 970M 4.200 falan olacak.
  • heart06 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim "laptop" için sınırım 3500 TL. Yani tutupta 4000 üstü bir fiyat verirsem laptop a kendime yediremem. Herkesin kafada belirlediği bir sınır vardır.

DN: 2 kişiye aynı anda cevap yazmayı bilmiyorum forumun acemisiyim o yüzden ayrı ayrı yazdım kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTKiYou -- 17 Ekim 2014; 15:02:49 >
  • quote:

Hocam benim "laptop" için sınırım 3500 TL. Yani tutupta 4000 üstü bir fiyat verirsem laptop a kendime yediremem. Herkesin kafada belirlediği bir sınır vardır.

DN: 2 kişiye aynı anda cevap yazmayı bilmiyorum forumun acemisiyim o yüzden ayrı ayrı yazdım kusura bakmayın.

Yani herkesin bütçesi ayrıdır. Ben olaya fiyat/performans olarak bakarım. Ayrıca şu da varki 9xx serisi geldiğinde elde kalan 8xx serisi de düşük bir fiyattan gidecektir. 970m 880m den 400 tl daha ucuzken pil ve performans olarak daha iyi. Bu yüzden 3500 değil de 4000 verip üst düzey bir grafik kartını almak daha mantıklı. Peformansda bir uçurum var çünkü kepler den maxwell e geçiş var. 10xx ile 9xx arasında bu denli fark olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El_domingo

bende lenovo y50 ye karar kılmıstım hem fiyatının cok yukselmesinden hemde yurtdısında 970m cihazların bulunabilir olmasından dolayı yeni ekran kartlı cihazları bekleyecem..
    newegg de asus ve msi marklarında gtx 970m ekran kartı hali hazırda amerika için var..

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=970m&N=-1&isNodeId=1

Hocam Asusun o eksoz gibi fanları beni benden aldı valla.Şu an için aklımdaki iki model o asus g751 ve msi gt 70 .:D ama assu daha baskın gerçi asus nisanda çıkacak ama acelem yok

• elano68 kullanıcısına yanıt
    Hocam o asus un çift fanlı soğutmasını canlı kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim MUHTEŞEM. Ancak fiyatı da muhteşem. Şuan 970M li modellerinin yurt dışı fiyatı 4270 TL. Türkiye ye gelince fiyatı düşünün.
    http://www.xoticpc.com/asus-g751jtdh72-p-7607.html
  • quote:

Hocam o asus un çift fanlı soğutmasını canlı kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim MUHTEŞEM. Ancak fiyatı da muhteşem. Şuan 970M li modellerinin yurt dışı fiyatı 4270 TL. Türkiye ye gelince fiyatı düşünün.
    http://www.xoticpc.com/asus-g751jtdh72-p-7607.html

hocam ssdsiz versiyonu şu an sadece neweggde var.1500 dolar ve 970mli.Xoticdekinde 256 gb ssd var fiyatı biraz arttırıyor:D nisanda çıkınca xotice de gelir sanırsam aynı fiyata

• quote:

Orijinalden alıntı: heart06

quote:

Yani herkesin bütçesi ayrıdır. Ben olaya fiyat/performans olarak bakarım. Ayrıca şu da varki 9xx serisi geldiğinde elde kalan 8xx serisi de düşük bir fiyattan gidecektir. 970m 880m den 400 tl daha ucuzken pil ve performans olarak daha iyi. Bu yüzden 3500 değil de 4000 verip üst düzey bir grafik kartını almak daha mantıklı. Peformansda bir uçurum var çünkü kepler den maxwell e geçiş var. 10xx ile 9xx arasında bu denli fark olmayacaktır.

kardeş sen yanlış biliyosun 870mde maxwell mimari. 860 ile altı sanrım kepler

• quote:

Orijinalden alıntı: GTX870M

quote:

quote:

hayır 860m maxvell 870m kepler hocam.Notebookcheck sitesinden bakabilirsin

• quote:

quote:

quote:

Hayir. Gtx870 ve 880M kepler mimarisinin son teknolojisini ,GTX860M 4GB vram modeli 700M serisinin teknolojisini , 2GB vram ve Gtx850M maxwell kullaniyor. Gt840 ve 810 arasindaki kartlar hakkinda bir fikrim yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

hayır 860m maxvell 870m kepler hocam.Notebookcheck sitesinden bakabilirsin

Maxwell şu an için en yeni teknolojidir. 2014 yılında 2 büyük değişim oldu grafik kartlarında.
    1. si DDR3-GDDR5 geçişiydi. Fark anlaşılsın diye GTX 850M 2 versiyonda da üretildi. Üst seriler GDDR5'de.
    2. si Kepler-Maxwell geçişi oldu. Bu geçişte hem pil hem oyun performansı yükseldi. Bu fark anlaşılsın diye GTX 860m hem Kepler hem Maxwell ile üretildi. Üst seriler Kepler'de kaldı.

2 geçişte arge testleri bittikten sonra son kullanıcı testleri yapılmak üzere bu şekilde yapıldı. 2'si de haliyle olumluydu ve 9xx serisi GDDR5-Maxwell olarak üretildi. Performanslar olağan üstü. Hem az ısınıyor, hem daha iyi performans sunuyor hemde daha az enerji tüketiyor. Tam anlamıyla devrim yaşandı diyebiliriz.

Tamamen eş olarak sadece mimarisi farklı üretilmiş iki grafik kartı(masa üstü sürümleri için) Maxwell Kepler'e kıyasla %35 daha fazla performans sunmakta.

Pascal mimarisi geliştirilene kadar Maxwell piyasayı kavuracaktır :) Şu an için 2 katı çekirdeğe sahip olmasına ramen 860m-870m arasında %20 yi geçmemekte performans. Harcanan pili de hesaba katarsan 860M ile 870M'i denk grafik kartları olarak görebilirsin. Bu denli fark var. 970M ise 880M'in üstünde. Bu ilk defa oluyor, 780M 870M'den üstündür, böyle olması beklenir. Geçiş sürecinde olduğundan dolayı şu an için notebook alıyorsanız ve beklemeyecekseniz 860M'i tercih etmenizi öneririm.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.