Şimdi Ara

Nvidia kartları bilerek yavaşlatıyor mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nvidia güncelleme ile kartları sistemli olarak yavaşlatıyor. Burada belki kaynak veremem forumdaki arkadaşlar birşeyler bulabilir ancak bizzat oyunlarda(Metro serisi, GTA IV, GTA V vs.) tecrübe ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 22 Şubat 2016; 1:26:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Overclock potansiyeli ? Daha az isinmasi ? Ek teknolojileri ? (Ornegin phyxs)

Tek ustubluk diyerek bunlari unuttunuz galiba hatirlatma yapmak istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Ayni hizda calissa diye bir sey mi var ? Demekki 390 o hizlara cikamiyor ki o hizda kaliyor

Bu arada 2 kart da orada overclocklu ancak 970 in daha 1560 mhz ye kadar yolu var

• Alabiliyorsan GTX980 al derim. Ben şahsen yıllarca amd kullandım. hatta amd nin çift gpulu modellerine hayrandım..:) 5990x bile kullandım düşün yani.. Ama bir daha asla.. şu an bende evga gtx980 var ve gerçekten çok memnunum bir daha asla amd ye dönmem... testlere yanılma gtx980 amd nin aynı seviye kartları ile kıyaslandığında daha iyi emin olabilirsin..
    Burda benim yeni projem var.. tamamlanınca ekran kartının oc potansiyelini ısı değerlerini falan göstereceğim zaten...

http://forum.donanimhaber.com/m_113748389/tm.htm
  • Nvidia kart alacaktım, fanları yüzünden vazgeçtim. Aynı Fenerbahçe gibi, biz iyiyiz geri kalan kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riesso -- 22 Şubat 2016; 16:18:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komisyon alıyordur belki
  • nvidia kullanıyorumda biraz fazla abartıyorsunuz bazı şeyleri bence sevgili nvidia fanboyları. 1.cisi nvidianın fizik muhabbeti tamamen çoluk çocuğu kandırmaya yönelik birşey yani şimdi gtx750ti, 960-950 modeli kart alan birisine fizik olayının katkısı nedir ? hatta fizik en üst seviye kartlarını bile fazlasıyla zorluyor nvidianın fps düşüşlerine sebep oluyor yani aslında beş para etmez bir teknoloji ve bu teknolojiyi destekleyen oyun sayısıda çok az. güç tüketimi olayı ise eve arada ciddi sayılabilecek farklar mevcut fakat siz oc potansiyeli ile vdüğünüz nvidia kartlara oc yaptığınızda güç tüketimleri ve ısı değerleri artmıyormu ? evet her halükarda yine amd güç tüketimi konusunda hem gpuda hem cpuda çok geride. oyunların nvidia destekli çıkması olayı bana göre çok kötü birşey çünkü nvidianın destekledii oyunlar genelde optimizasyon özürlüsü 970'ten aşağı kartları yok sayan oyunlar oluyor. Sürücü kısmında ise ev kullanıcıları açısından öyle abarttığınız kadar fark yok aralarında zira bu sürücü sıkıntısı genelde pro kartlarda öne çıkıyor ya da linux kısmında. Ve son aylarda sürücü kısmında amd güzel şeyler yapmaya başladı nvidia ise bayağı problem yaşadı bunu hepimiz gördük. 3.5gb ram olayı cw sorunları ise yabana atılacak sorunlar değiller. Yani 2 firmanında ciddi sorunları oldu, var ve olacak. Nvidia özellikle güç tüketimi konusunda maxvell ile güzel işler yaptı ve bunun dışında iki markanın arasında kayda değer farklar ben göremiyorum.

• enteresan!! Neden olmasın kim alacak yoksa yeni çıkan ekrankartlarını
  • Öncelikle eskitme olayı iki firmanında var. 8600 GT ve HD 5670 kullandım daha önce özellikle giriş seviyesi kartlarda çok bariz bu olay.O yüzden son mimariden ama biraz daha güçsüzden almak bence daha mantıklı. HD 5670 ile catalyst 12 - 13 lü sürümlerde 1024x768 de medium detaya çıkabiliyorken mantle desteği geldikten sonra (ve bu arada mantle desteği olmayan kartta mantle seçeneği var(?)) low detayda tıkandı kaldı.
    Ha birde şöyle bir durum var. Bence firmalar mimarilerini sonradan çözüyorlar ve güncellemeyle çözüyorlar. O yüzden de kademe kademe ilerliyor.
  • Kasıtlı bir performans düşürme durumu var mı yok mu bizzat denemedim görmedim ama şunu çok iyi biliyorum, iki firma da eskiyen mimarilerinin performans kaybı yaşamalarına göz yumuyorlar. Şimdi burada Kepler mimarili kartları konuşanlar hiç açıp bakmış mı, 7000 serisi kartlar çıktıktan sonra 6000 serisi kartlar ne hale gelmiş? 6900'ler 560'larla yarışır olmuştu. 6870 de hem 5850'nin hem 460'ın gerisinde kalıyordu. Çünkü Amd'nin eski stream processor mimarisi de Nvidia'nın kepler mimarisi de sürücü bağımlılığı fazla olan mimarilerdi. Sürücüler bu mimariler için özel olarak hazırlanmayınca oyunlarda maximum performans almak mümkün olmuyor. Sebebi de her shader'ın her zaman kullanılamaması. Amd'de 5 taneden birine kadar düşebiliyordu, nvidia'nın keplerinde ise 192'nin 128'ine kadar düşebiliyor sanırım doluluk durumu. Bazı testler hatırlıyorum da 6000 serileri bildiğin 3-5 fps veriyordu. Demek ki onlarda 5 shader'dan anca 1-2 tanesi kullanılabiliyormuş. Kepler mimarili kartların da 1/3 performansı gitse, mesela 780 direk olarak 280x seviyesine düşer, hatta daha düşük performans verir. Olan da o zaten. Amd'nin uzun süredir tek mimari ile devam ediyor olması, sürücü tarafında böyle falsolar vermemesini sağlıyor. Aynı dönemde Nvidia 3 farklı mimari kullandığı için o geçişlerde neyin nasıl etkilendiğini görmek daha kolay oldu. Bir de Maxwell çıktığında Kepler güncelliğini yitirmemişti. O da çok etkili oldu. Mesela pascal gelince maxwell de üvey evlat olur. Tabi maxwell sürücüye çok bağlı olmadığı için durumu o kadar kötü olmaz ama onda da bir gerileme başlar. Aynısı Amd için de geçerli tabi. Hatta şimdiden gcn sürümleri arasında bile farklılıklar başladı.

• Yavaşlatma diye bir şey yok, ama 390 öneririm daha iyi bir karttır.

• Nvidia bu gözünü para bürmüş bir firma ve para için her şeyi yaparlar.
  • Şu kartları tartışmak kadar saçma bi olgu düşünce yok arkadaş, başabaş kartlar işte hangisi bütçene uygunsa onu al geç zaten her yıl bi ekran kartına para veriyoruz neyin tartışması bu ?
  • Witcher 3 çıktığında bu konuyla ilgili 100 küsür sayfalık bir tartışma olmuştu Geforce forumlarında. Nvidia Community Manager'ı uzunca bir süre bu yöndeki iddiaları reddettikten sonra o zamanki güncel sürücülerde Kepler mimarili kartların düşük performans göstermesine sebep olan bir bug bulduklarını açıklamıştı. 1-2 hafta sonra yeni sürücü çıkardılar ve gerçekten de Kepler kartlarda Witcher 3 performansı %10-15 civarı arttı.

Gerçekten bug mı vardı yoksa Maxwell'i iyi göstermek için kasıtlı olarak mı düşürüyorlardı, karar sizin. Ben bir GTX 780 sahibi olarka bu durumdan hiç hoşnut değilim. Kağıt üzerinde kartın spesifikasyonları aşağı yukarı 970 ile eşdeğer ama güncel oyunlarda zaman zaman kendisinden çok daha zayıf olan 960'ın bile gerisinde kalıyor.

Bahsettiğim konu:https://forums.geforce.com/default/topic/833016/geforce-700-600-series/gtx-780-possible-fail-as-performance-in-the-witcher-3-wild-hunt-/1/

Bu da Rise of the Tomb Raider GPU karşılaştırması, GTX 780'in 960'ın arkasında, 780 Ti SLI'ın 970'in arkasında kalması çok ilginç:

Nvidia kartları bilerek yavaşlatıyor mu?

• planlı eskitme nedir araştırırsan sorunun cevabını alırsın.
    bizzat kendim şahit oldum, nvdianın sürücüsünü yüklediğimde bilgisayar ekranı sürekli donuyor (ram ve disk kullanımı %60ın altında). nvdia sürücüsünü yüklemediğimde ise ram, disk kullanımı %90ın üzerinde olsa bile en ufak bir donma yaşamıyorum.
    sorunun cevabı evet, planlı eskitme politikası altında bilerek yavaşlatıyor.
    -bir daha nvdia ekran kartı alır mıyım?
    +asla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spertecular -- 24 Ocak 2019; 21:40:24 >
  • Boş konuşuyorsunuz. gtx 960 kullandım. rise of tomb raider ilk çıktığında kart havale geçiriyordu neredeyse oynanmayacak durumdaydı. Ben yine de düzenli olarak sürücülerini yüklüyordum. Aradan epey bir zaman geçtikten sonra yeniden oyuna baktığımda bi anda yüksek ayarlarda 55 - 60 ları görmeye başladım. Keza Ac origins de dahil sonradan sonraya yeni çıkan hemen her oyunda buna benzer anormal performans artışları gözlemledim.

Bence üst seviye kart kullanıcılarının psikolojik sorunları var. Sanırım istiyorlar ki kartları ömür boyu her çıkan yeni oyunda on numara beş yıldız olsun.

Ayrıca sadece cuda sayısına bakarak yav bu ikisi aynı cudaya sahip nası benim ki geri ühü ühü demenin bir anlamı yok. Cuda ya can veren transistörlerdir, Transistör yoğunluğu farkı da var bunu da hesap etmelisiniz. Mimariye girmiyorum bile. Ayrıca o kadar kullanıcı var niye bi tek size denk geliyor?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.