Şimdi Ara

Nvidia kartları bilerek yavaşlatıyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen gerisi heycan yazılım desteği ne zaman çıakcak diye heycanla beklemek:) çıkacak oyunlar nvidia destekli çıktığı için acaba amd kartlar ne akdar sürünecek diye beklemek gerçekten heycan verici aşırı derecede kartların güç çektiği için acba psu yetermi diye düşünmekte heycanlı:)
  • AMD'in seveni çok var ve gerçekten bazı modellerine baktığım zaman Nvidia ile yakın ya da aynı performans veren kartlara göre daha ucuz sanırım sebebi bu. Yorumumu okurken göz anına almanız için söylüyorum ben OC yapmayı bilen, isteyen biri değilim ben takayım çalışsın kafasındayım yani forumda benden bilgili bir sürü arkadaş var fakat bu piyasayı hep takip eden testlerre bakan biri olarak AMD her zaman driver konusunda sorun yaşar. Nvidia ise driver konusunda her zaman en hızlı ve en iyisidir. Hiç bir zaman AMD kart kullanmadım, kendim tecrübe etmedim ama yıllardır genelde hep haberler çıkar bu oyun AMD'de de böyle, driver yok tarzında. Zaten ekran kartı piyasasının %80'ine şu an Nvidia hakim ve geçmişte oyun geliştiricilerine oyunun AMD'de sorun yaşaması için para verdiği gibi dedikodular da döndü. Nvidia kartları yavaşlatıyor mu söylentisi de doğru olabilir ama emin olun doğruysa AMD'de de yavaşlatıyordur bunlar kar amacı güden şirketler, babamızın hayrına yapmıyorlar o yüzden doğru olabilir ama Nvidia kötü şirket AMD bizim iyiliğimizi düşünüyor olacağını sanmıyorum. Yavaşlatsa elbet ortaya biri çıkarırdı testler ile fakat oyun geliştiricilerine bilerek yüksek sistem istemesi için para vermesi daha mantıklı geliyor ve bunu da görüyoruz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 21 Şubat 2016; 17:41:06 >

• Suruculerle yavaslatmiyor; ancak bazi yeni oyunlarda 780 Ti, 970'in bariz gerisinde performans veriyor.
    970 ilk ciktiginda, 780 Ti'in biraz gerisindeydi. Hatta Crysis 3 ve Bioshock Infinite'te 780 Ti, 980 performansi verebiliyordu (hala oyle).

Guncel durumun Nvidia ile bir alakasi var midir; yoksa oyunlarin Kepler mimarisine uyumuyla mi alakalidir, net bir bilgi yok.

Surucu konusunda, forumda bir karsilastirma konusu acilmisti. Ona bakiniz.

Bu arada, 390 970'ten hizli diyenlere inanmayin. 970, 390x'in rakibidir (oc potansiyeli hesaba katilarak).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Şubat 2016; 18:08:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Sonuçlara bak

Demekki iki GPU'da aynı hızda çalışsa 390 alıp başını gidecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Ekran kartları ile ilgili bilgini bu verdiğin cevap ile belli ettin.Gtx 970 de doğru düzgün oc dahil yokken r9 390 sınırlarına kadar zorlanarak karşılaştırma yapılmış.Bu arada amd ile nvidia ekran kartlarının gpu hızlarını aynı yapamazsın. İlk kez senden duyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknisyen_GG

nvidia driverla kartlarını yavaşlatacağını düşünmüyorum. Bilgisayarında başka bir problem olmuştur. yada uyumsuz olmuştur driver dan sonra böyle bir kanaate varmış olabilir.
    (Gerçi yurtdışı forumlarında baya şikayet eden var - belki kartlarının arasındaki segment farkını sessizce açmaya çalışmış olabilir. )

arkadaşın f/p olarak önerdiği kart gayet uygun buluyorum. sizin öereceğiniz kart ne olurdu?

AMD nin 390x i tepe kart sayılır (furry 295 i saymazsak) amd serısınde

GTX970 1100tl civarı alınabılırken fp diyebılecegımız durumdaydı
    390x e 1550 tl yı verdıkten sonra bı zahmet performansta versın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 21 Şubat 2016; 18:42:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Sonuçlara bak

Demekki iki GPU'da aynı hızda çalışsa 390 alıp başını gidecek

390, 1550 mhz'e overclock mu oluyor? Maxwell kartlarin, mimarisi geregi daha yuksek saat hizlarinda calistigindan haberin yok.

970, oc potansiyeli hesaba katildiginda, 390X'in rakibidir. Uzatmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Şubat 2016; 18:48:49 >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt

Blok kardeş bu yorumdan sonra daha fazla mesajlarına katlanamam. AMD Fanboyları komik cidden.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    bugün vatandan msi r7 370 aldım 350 watt psu ile kullanıyorum hocam anlarsın ya hocam sen git de gtx960 alda 350 watt psu ile kullanda görelim
  • mutlu2107 M kullanıcısına yanıt
    Yaşın 10 falan galiba.
  • Tüm dünyadaki büyük güçler(atıyorum devletler) bile kendi yapılarına hatta insanlarına zarar verip, yeni bir şeyi(atıyorum: enseye çip takmak, katliam yapmak, dünya savaşı çıkarmak) iyiymiş gibi gösterirken, güçlü(ekonomik olarak) şirketlerin aynısını yapmasını beklemek yanlış olmaz. En yenisi aynı zamanda en tehlikelisi olabilir. Denemeden bilemeyiz. Belki insan vücudu ile elektromagnetik etkileşimi fazla olacak, kanser edecek veya overclock yapınca zehirli gazları salacak. Bazen 5-10 yıl geride olmak iyidir :)

Yeni kartlar 2-3 yıl kullanılsın ben de alırım 1 tane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 21 Şubat 2016; 20:10:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35

Yaşın 10 falan galiba.

seni yaşın kaç bilmiyorum ama benim yaşım 22 10 yıldır amd kullanırım ve de kullanmaya devam edicem sen ve senin gibiler de gidin intel ve nvidia gibi beşpara etmez firmaları zengin edin
  • amd fan boyu mete senmisin?

senden başka amd yi böyle basiretsizce övecek adam tanımıyorumda forumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayvanların_efendisi

quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

quote:

Orijinalden alıntı: Ewarrr

Ya nolur şu hitman in yeni oyununu mukayese için krşılştırma tablosuna koymayın....
    Oyun başlı başına fiyasko....istediği sistem ve 4k da adamlar ssao yu fulleyip test yapmış
    O grafiklere o sistem gereksinimleri adama sie demekten başka bir işe yaramaz...

Nvidia sürücü ve oyun yapımcılarının desteği ile amd nin 10 gömlek üstünde , bu bile yeter.
    Amd kötümü dersen bilmiyorum hiç kullanmadım ekran kartını , sürücülerini de düzeltmediği sürece kullanmayı da düşünmüyorum, önermiyorum da.

Ben Ati zamanindan beri hep Ati kartlari denedim hatta 9500-9700 serisi ati lar cidden hosuma gitmisti bu sirada fx5500-mx440 larda elimden gecti sonra 2600pro maceram oldu o da iyiydi daha sonra Nvidia'dan 6600gt lere kaymaya basladim iste o zaman 2600pro da olmayan o surucu farkini anladim ordan efsane g92'li 8800gt'ye gectim sonra 4870 referans tasarim maceram oldu (daha soguk calisan iceq4'ler daha iyiydi tabi) 8800gt'den sonra cok sorun yasamistim oyunlarda stabilite tek kelimeyle berbatti, surekli sicak calismasi, zamaninda gelmeyen suruculer ozellikle Gta IV'de Nvidia kullanicilari 180.84 surucusule cosarken Ati kullanicilari deliriyordu adeta. Yakin tarihte yine akillanmadim Amd'ye tekrar bulastim 6870-6870CF-7870ghz edition kullandim bunlarda da yine o lanet ati arayuzu, bir turlu gelmeyen whql suruculer, az sponsorlu oyunlarla falan karsilastim daha da uzun sure duzelene kadar gecis yapacagimi sanmam. Yani gordugunuz uzere 9500 lerden bu yana hep deniyorum kullanmayi ama olmuyor, adamlarin berbat yazilim bolumu hep cuvallamis sekilde karsima cikiyor halen Crimson ile bile adam edemediler. Nvidia'da tabi rahat alan guzel pazar payi ile kafasina gore takilabiliyor belki 3dfx firmasi halen olsaydi cok degisik bir tabloyla karsilasirdik bugun.

Ozamanlar çok güzeldi yeni sistem topluyordum ozamanlar crysis gündemdeydi o zamanlarda sırf onun için canavar sistem toplamıştım aklımda 8800gt vardı tam ardından hd4870 çıkmıştı bende onu almıştım ama hakkını vereyim hd 4870 çok iyi karttı. şuana kadar kullandığım tek nvidia kart fx5200 yani çok uzun süredir nvidia kullanmadın. açıkçası yeni pascal gpular falan çıkacak deniyor haydi onları bekliyeyim diyecem de onların da Tr ye gelmesi ne zamanı bulur ayrıca çok pahalı bir fiyattan girer ülkeye bu seferpde bütçe sıkıntısı olacak. şuan istiyorum alacağım kart rahat 1 sene ultra da oynatsın beni. Pascal geldikten sonra nvidia maxvel kartların performanısını düşürmesinden de korkuyorum biraz.

Mantıklı düşünürsen nvidia'nın bunu yapamayacağını anlarsın. Nvidia pascal büyük ihtimalle yurtdışında bile haziran ayından önce çıkmayacak. Ayrıca adamların bütün seriyi bir anda çıkaracak hali yok.Zaten ilk pahalı kartları çıkaracaklar ki bunlardan daha çok satılsın. Senin bütçene uygun kartlar kim bilir kaç ay sonra çıkacak. Nvidia alabilecekleri yeni bir kart olmadan insanları yeni kart almaya zorlayamaz zorlasa bile bu nvidia için sadece kendi topuğuna sıkmak olur.

• NVidia'nın eski seri kartların performansını sabote etmesi veya yeni seriler kadar yüksek artış sağla(ya)maması iddiasının ana kaynağı resmi GeForce forumunda açılan şu şikayet konusudur:

https://forums.geforce.com/default/topic/831639/geforce-700-600-series/nvidia-is-deliberately-downgrading-kepler-gpus-performance-in-favor-of-maxwell-/1/

Özellikle 780Ti sahipleri haklı olarak ateş püskürmüş, konuyu biraz incelerseniz çeşitli Kepler kullanıcılarının eski ve yeni sürücülerle kendi yaptıkları test sonuçları da mevcut.

• "Planlı Eskitme (Planned Obsolescence)" diye bir olgu vardır. Kapitalizmin direğidir. Şöyle bir bak araştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

NVidia'nın eski seri kartların performansını sabote etmesi veya yeni seriler kadar yüksek artış sağla(ya)maması iddiasının ana kaynağı resmi GeForce forumunda açılan şu şikayet konusudur:

https://forums.geforce.com/default/topic/831639/geforce-700-600-series/nvidia-is-deliberately-downgrading-kepler-gpus-performance-in-favor-of-maxwell-/1/

Özellikle 780Ti sahipleri haklı olarak ateş püskürmüş, konuyu biraz incelerseniz çeşitli Kepler kullanıcılarının eski ve yeni sürücülerle kendi yaptıkları test sonuçları da mevcut.

Enteresan.

• Hayır yavaşlatmıyor deformasyon bilgi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutlu2107

quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35

Yaşın 10 falan galiba.

seni yaşın kaç bilmiyorum ama benim yaşım 22 10 yıldır amd kullanırım ve de kullanmaya devam edicem sen ve senin gibiler de gidin intel ve nvidia gibi beşpara etmez firmaları zengin edin

İntel bi bok değilse kendi yerleşik usb 3.0 yongası olan bi amd anakart göstersene.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.