Şimdi Ara

Nvidia kartları bilerek yavaşlatıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Millet şu birkaçgündür yeni kart alacağım için arayıştayım r9 390,gtx970,gtx980 bu üçünün arasında kalmıştım daha doğrusu 390 ve 970 arasında kaldım. forumda konulara baktım herkes nvidianın yeni nesil kartlar çıkınca eski kartlarını sürücü ile yavaşlattığını söylemişler. Hatta o kişilerden birisi 780ti kullanıyordu özel mesaj attım bana kendisi zamanında milyarlık olarak bu kartı aldığı kartın şuan kötü bir durumda olduğunu ve nvidiaın bunu bilinçli yaptığını söyledi varmı böyle bir durum gerçekten?

• nvidiaya hiç bulaşma bence amd candır gerisi heyecandır
  • 390 , 970'den güçlü bir kart.

Nvida istersen yavaşlatsın isterse yavaşlatmasın.

Burada yapmanız gereken tercih R9 390.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelik f/p ise 390x öneririm.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7609
    quote:

yeni kart alacağım için arayıştayım r9 390,gtx970,gtx980 bu üçünün arasında kalmıştım daha doğrusu 390 ve 970 arasında kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

390 , 970'den güçlü bir kart.

Oncelikle bunu neye dayanarak soylediginizi de aciklarsaniz seviniriz. Onceki jenerasyon R9 290-290X'lerle ayni mimari yani gcn 1.1 kullanan rebrand yemis ve bunun uzerine hicbir enerji verimliligi sunmamis rakibi 970 karsisinda hayvan gibi guc cekip isinan karti bu kadar millete onermenin mantigi nedir anlayamiyorum ama forumda coluk cocugun Amd fanboyluk sevgisi ile baglantili bir sey oldugu cok net belli oluyor. 390 dedigimiz kart 2012'de cikisini gerceklestirmis gcn 1.0 7970'in rebrand halidir ondan once 290 vardi simdide de bellek arttirip, susleyip 390 adi altinda gereksiz guc tuketmesiyle bos bir kart olarak cikardilar. 8GB VRAM ise CF yapmayacak arkadaslar icin hicbir ise yaramayacaktir cunku 390-970 ayarindaki gpu'lar icin 4GB VRAM yeterlidir 4GB'in uzerine cikildigi zaman ise zaten bu kartlarin gpu gucleri yeterli olmayacaktir yani CF disinda tamamen satis stratejisiyle alakali bir durum.

Maxwell mimarisi enerji verimliligi, sicaklik ve overclock potansiyeli olarakta cok iyidir. R9 390, yuk altindayken 275-280watt civarinda enerji tuketirken (390X'de 290watt'lari buluyor) 970 yalnizca 179-185watt civarinda tuketiyor. Ayrica o.c potansiyelide cok iyidir voltajsiz gpu yu 1525mhz bellekleride 7400-7600mhz civarlarina cekebilirsiniz.

Gelelim Gtx 780-780Ti'daki performans dususune. Bunun icin forumda kullanan arkadaslar Kepler 2. jenerasyon yani 780'in gpu's GK110'u dogrudan surucu performanslarini karsilastiracak gerekli konuyu actilar burdan bakabilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_113576383/f_//tm.htm#113576383

• quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

390 , 970'den güçlü bir kart.

Oncelikle bunu neye dayanarak soylediginizi de aciklarsaniz seviniriz. Onceki jenerasyon R9 290-290X'lerle ayni mimari yani gcn 1.1 kullanan rebrand yemis ve bunun uzerine hicbir enerji verimliligi sunmamis rakibi 970 karsisinda hayvan gibi guc cekip isinan karti bu kadar millete onermenin mantigi nedir anlayamiyorum ama forumda coluk cocugun Amd fanboyluk sevgisi ile baglantili bir sey oldugu cok net belli oluyor. 390 dedigimiz kart 2012'de cikisini gerceklestirmis gcn 1.0 7970'in rebrand halidir ondan once 290 vardi simdide de bellek arttirip, susleyip 390 adi altinda gereksiz guc tuketmesiyle bos bir kart olarak cikardilar. 8GB VRAM ise CF yapmayacak arkadaslar icin hicbir ise yaramayacaktir cunku 390-970 ayarindaki gpu'lar icin 4GB VRAM yeterlidir 4GB'in uzerine cikildigi zaman ise zaten bu kartlarin gpu gucleri yeterli olmayacaktir yani CF disinda tamamen satis stratejisiyle alakali bir durum.

Maxwell mimarisi enerji verimliligi, sicaklik ve overclock potansiyeli olarakta cok iyidir. R9 390, yuk altindayken 275-280watt civarinda enerji tuketirken (390X'de 290watt'lari buluyor) 970 yalnizca 179-185watt civarinda tuketiyor. Ayrica o.c potansiyelide cok iyidir voltajsiz gpu yu 1525mhz bellekleride 7400-7600mhz civarlarina cekebilirsiniz.

Gelelim Gtx 780-780Ti'daki performans dususune. Bunun icin forumda kullanan arkadaslar Kepler 2. jenerasyon yani 780'in gpu's GK110'u dogrudan surucu performanslarini karsilastiracak gerekli konuyu actilar burdan bakabilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_113576383/f_//tm.htm#113576383

970'in 390'a tek üstünlüğü güç tüketimidir.

Ama yeri gelince 970'deki CW , 3.5 GB Vram probleminden hiç bahsetmetin.

AMD kötü AMD tü kaka.

• Asisvénia kullanıcısına yanıt
    1550 tl lik 390x fp olarak onererene ne demeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 21 Şubat 2016; 12:13:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömr0681

Ya hocam açıkçası güç tüketimi falan benim için sorun değil. hd 7970 in yenilenmiş hali dediniz ama daha yüksek sonuç vermiş ondan. yani farzedelim yenilenmiş hali olsun ama ben performansa bakıyorum. yani yeni mimari olması çok önemli değil. amaç sadece oyunlarda yüksek fps alayım ve akıcı bir oyun yaşatsın tek düşündüğüm bu. gtx970 i baya aklımdaydı ama şu 3.5 + 500mb ram olayı gözümü korkuttu. 2k oyun testlerine baktım gtx970 de fps düşüşleri olmuş vramdan dolayı r9 390 da ise 8gb vramdan dolayı aksine performansı artmış. şuan karasız kalmamnın sebebi amd nin kötü sürücüler çıkarması nvidia da ise vram ve cw sourunu. Bunlara ek olarak 780ti si olan arkadaşın nvidia yeni sürücü ile kartları yavaşlarıyor demesi de çabası. şimdi ben gtx 970 alırım da yazın yeni mimarı kartlar çıkınca nvida gtx970 in performansını düşürürse çok sanırım sıkılır bu duruma.

• quote:

quote:

Yine sacmaliyorsun, suan 1080p'de Hitman Beta benchmark testlerinde 390'i 970'den ustun gorebilirsin bunun disinda COD BO3, Gta V, Rise of Tomb Raider, AC Unity.. gibi bircok testte 970'in sonuclari daha iyi. 1440p ve 2160p testlerinde Amd kartlar yuksek coz. de daha iyi perf. verdigi icin kimi zaman one gecebiliyorlar fakat kimin evinde 1080p yukarisinda monitor varda bu cozunurluk ayarlarinda oyunlari oynacak ? Sorulmasi gereken asil soru da budur. Biz son kullaniciyiz dolayisiyla isimize yaracak sekilde mantikli tercihler yapmaliyiz surucu hizmeti, isinma, guc tuketimi ve yeni nesil teknolojiler anlaminda hangi firma daha cok destek veriyorsa o tercih edilmeli 2-3 fps'e bakilmamali zaten testlerde ortada:

Rise of Tomb Raider:

Hitman Beta: Amd tabanli bir oyun olabilir Hitman Absolution gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 21 Şubat 2016; 12:39:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayvanların_efendisi

Ya hocam açıkçası güç tüketimi falan benim için sorun değil. hd 7970 in yenilenmiş hali dediniz ama daha yüksek sonuç vermiş ondan. yani farzedelim yenilenmiş hali olsun ama ben performansa bakıyorum. yani yeni mimari olması çok önemli değil. amaç sadece oyunlarda yüksek fps alayım ve akıcı bir oyun yaşatsın tek düşündüğüm bu. gtx970 i baya aklımdaydı ama şu 3.5 + 500mb ram olayı gözümü korkuttu. 2k oyun testlerine baktım gtx970 de fps düşüşleri olmuş vramdan dolayı r9 390 da ise 8gb vramdan dolayı aksine performansı artmış. şuan karasız kalmamnın sebebi amd nin kötü sürücüler çıkarması nvidia da ise vram ve cw sourunu. Bunlara ek olarak 780ti si olan arkadaşın nvidia yeni sürücü ile kartları yavaşlarıyor demesi de çabası. şimdi ben gtx 970 alırım da yazın yeni mimarı kartlar çıkınca nvida gtx970 in performansını düşürürse çok sanırım sıkılır bu duruma.

Performans olarak 1080p testleri yukari koydum ozellikle de Rise of Tomb Raider testlerine goz atin Amd kartlar feci sekilde cuvallamis zaten piyasadaki cogu oyun Nvidia sponsorlu cikiyor surucu olayinda ise yukarda forumda bu konuyla ilgili acilmis karsilastirilmali surucu iceren konu linki verdim oraya bakabilirsiniz. Forumda Gtx 970 sahipleri 1080p'de kaymak gibi oyunlarini oynuyorlar hatta oyunlarda aslinda kartlar 4096mb'in uzerine cikarlar yani 4gb bellegi asip 6400-6700mb'lere ulasirlar bu tamamen VRAM olayinin calisma mantigiyla alakali bir sey yinede fps dususleri olmuyor. Gtx 980 ve 970 GM204 gpu'sunu kullaniyor 970, 980'in kirpilmis hali oldugu icin bellek prensibi 3584+512 seklinde calisiyor performansa da bir zarari yok zaten 2K uzeri coz. de kullanilmayacaksa kafaya takilacak bir seyde yok. Surucu olayina bizzat dikkat edin diyorum cunku Amd'nin bugun bile Crimson suruculeriyle nasil sorunlar yasadigini goruyoruz 1500 kusur lira verip sacma sapan surucu performansi, eski nesil mimari, isinma-guc tuketimi gibi sorunlarla karsilasmak cok sacma olur.

Maxwell'in iyi enerji verimliligi sayesinde 970'in gpu'sunu 1525-1550mhz bellekleri de 7400-7600mhz yaptiginiz takdirde 390X'in direk ensesine yapisabiliyorsunuz. Stok ayarda da zaten 1080p'de 390'a oranla avantaji mevcut. Oyundan oyuna iki kart arasinda 3-5 fps'e fazla takilmamak gerek zaten oyunlarin geneli Nvidia sponsorlu geliyor ve Amd'ye ancak yilda birkac adet oyun dusuyor (Hitman, Dirt gibi..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 21 Şubat 2016; 12:53:09 >

• quote:

quote:

Yine sacmaliyorsun, suan 1080p'de Hitman Beta benchmark testlerinde 390'i 970'den ustun gorebilirsin bunun disinda COD BO3, Gta V, Rise of Tomb Raider, AC Unity.. gibi bircok testte 970'in sonuclari daha iyi. 1440p ve 2160p testlerinde Amd kartlar yuksek coz. de daha iyi perf. verdigi icin kimi zaman one gecebiliyorlar fakat kimin evinde 1080p yukarisinda monitor varda bu cozunurluk ayarlarinda oyunlari oynacak ? Sorulmasi gereken asil soru da budur. Biz son kullaniciyiz dolayisiyla isimize yaracak sekilde mantikli tercihler yapmaliyiz surucu hizmeti, isinma, guc tuketimi ve yeni nesil teknolojiler anlaminda hangi firma daha cok destek veriyorsa o tercih edilmeli 2-3 fps'e bakilmamali zaten testlerde ortada:

Rise of Tomb Raider:

Hitman Beta: Amd tabanli bir oyun olabilir Hitman Absolution gibi.

Hocam şu videoyu bir izlermisin bf4 de,farcry 4 de hatta gta da bile r9 390 gtx970i geçmiş gözüküyor

• Ya nolur şu hitman in yeni oyununu mukayese için krşılştırma tablosuna koymayın....
    Oyun başlı başına fiyasko....istediği sistem ve 4k da adamlar ssao yu fulleyip test yapmış
    O grafiklere o sistem gereksinimleri adama sie demekten başka bir işe yaramaz...

Nvidia sürücü ve oyun yapımcılarının desteği ile amd nin 10 gömlek üstünde , bu bile yeter.
    Amd kötümü dersen bilmiyorum hiç kullanmadım ekran kartını , sürücülerini de düzeltmediği sürece kullanmayı da düşünmüyorum, önermiyorum da.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

nvidia driverla kartlarını yavaşlatacağını düşünmüyorum. Bilgisayarında başka bir problem olmuştur. yada uyumsuz olmuştur driver dan sonra böyle bir kanaate varmış olabilir.
    (Gerçi yurtdışı forumlarında baya şikayet eden var - belki kartlarının arasındaki segment farkını sessizce açmaya çalışmış olabilir. )

arkadaşın f/p olarak önerdiği kart gayet uygun buluyorum. sizin öereceğiniz kart ne olurdu?
  • amd fanboyunu ciddiye almayın allah aşkına eleman her konuda herkese amd öneriyor şirket çalışanı mübarek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazonda 1700'e r9 Nano mevcut alacaksanız bu alın bence yoksa bekleyin yeni serileri. ( 1700 kargo vergi dahil fiyatı )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyincerrahı

Hocam şu videoyu bir izlermisin bf4 de,farcry 4 de hatta gta da bile r9 390 gtx970i geçmiş gözüküyor
    Zotac Extreme Edition modelinde saat hizlari Base: 1228 MHz Boost: 1380 MHz seklinde calisiyor bu sekilde 3-5 fps'lik o farkta cok rahat kapanir hatta 1525-1550mhz gpu o.c lu sekilde cok rahat bir sekilde gecebilirsiniz bile. Sitelerden siteye ufak farklarla testler farklilik gosterebiliyor ama ben yerinizde olsam 3-5 fps icin daha kotu Amd'nin Crimson surucu hizmeti, yuksek isi, rakibine oranla fazla guc gibi dezavantajlarina karsi 970'i tercih ederdim. Tabi secim sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ewarrr

Ya nolur şu hitman in yeni oyununu mukayese için krşılştırma tablosuna koymayın....
    Oyun başlı başına fiyasko....istediği sistem ve 4k da adamlar ssao yu fulleyip test yapmış
    O grafiklere o sistem gereksinimleri adama sie demekten başka bir işe yaramaz...

Nvidia sürücü ve oyun yapımcılarının desteği ile amd nin 10 gömlek üstünde , bu bile yeter.
    Amd kötümü dersen bilmiyorum hiç kullanmadım ekran kartını , sürücülerini de düzeltmediği sürece kullanmayı da düşünmüyorum, önermiyorum da.

Ben Ati zamanindan beri hep Ati kartlari denedim hatta 9500-9700 serisi ati lar cidden hosuma gitmisti bu sirada fx5500-mx440 larda elimden gecti sonra 2600pro maceram oldu o da iyiydi daha sonra Nvidia'dan 6600gt lere kaymaya basladim iste o zaman 2600pro da olmayan o surucu farkini anladim ordan efsane g92'li 8800gt'ye gectim sonra 4870 referans tasarim maceram oldu (daha soguk calisan iceq4'ler daha iyiydi tabi) 8800gt'den sonra cok sorun yasamistim oyunlarda stabilite tek kelimeyle berbatti, surekli sicak calismasi, zamaninda gelmeyen suruculer ozellikle Gta IV'de Nvidia kullanicilari 180.84 surucusule cosarken Ati kullanicilari deliriyordu adeta. Yakin tarihte yine akillanmadim Amd'ye tekrar bulastim 6870-6870CF-7870ghz edition kullandim bunlarda da yine o lanet ati arayuzu, bir turlu gelmeyen whql suruculer, az sponsorlu oyunlarla falan karsilastim daha da uzun sure duzelene kadar gecis yapacagimi sanmam. Yani gordugunuz uzere 9500 lerden bu yana hep deniyorum kullanmayi ama olmuyor, adamlarin berbat yazilim bolumu hep cuvallamis sekilde karsima cikiyor halen Crimson ile bile adam edemediler. Nvidia'da tabi rahat alan guzel pazar payi ile kafasina gore takilabiliyor belki 3dfx firmasi halen olsaydi cok degisik bir tabloyla karsilasirdik bugun.

• quote:

quote:

Ya nolur şu hitman in yeni oyununu mukayese için krşılştırma tablosuna koymayın....

Ben Ati zamanindan beri hep Ati kartlari denedim hatta 9500-9700 serisi ati lar cidden hosuma gitmisti bu sirada fx5500-mx440 larda elimden gecti sonra 2600pro maceram oldu o da iyiydi daha sonra Nvidia'dan 6600gt lere kaymaya basladim iste o zaman 2600pro da olmayan o surucu farkini anladim ordan efsane g92'li 8800gt'ye gectim sonra 4870 referans tasarim maceram oldu (daha soguk calisan iceq4'ler daha iyiydi tabi) 8800gt'den sonra cok sorun yasamistim oyunlarda stabilite tek kelimeyle berbatti, surekli sicak calismasi, zamaninda gelmeyen suruculer ozellikle Gta IV'de Nvidia kullanicilari 180.84 surucusule cosarken Ati kullanicilari deliriyordu adeta. Yakin tarihte yine akillanmadim Amd'ye tekrar bulastim 6870-6870CF-7870ghz edition kullandim bunlarda da yine o lanet ati arayuzu, bir turlu gelmeyen whql suruculer, az sponsorlu oyunlarla falan karsilastim daha da uzun sure duzelene kadar gecis yapacagimi sanmam. Yani gordugunuz uzere 9500 lerden bu yana hep deniyorum kullanmayi ama olmuyor, adamlarin berbat yazilim bolumu hep cuvallamis sekilde karsima cikiyor halen Crimson ile bile adam edemediler. Nvidia'da tabi rahat alan guzel pazar payi ile kafasina gore takilabiliyor belki 3dfx firmasi halen olsaydi cok degisik bir tabloyla karsilasirdik bugun.

Ozamanlar çok güzeldi yeni sistem topluyordum ozamanlar crysis gündemdeydi o zamanlarda sırf onun için canavar sistem toplamıştım aklımda 8800gt vardı tam ardından hd4870 çıkmıştı bende onu almıştım ama hakkını vereyim hd 4870 çok iyi karttı. şuana kadar kullandığım tek nvidia kart fx5200 yani çok uzun süredir nvidia kullanmadın. açıkçası yeni pascal gpular falan çıkacak deniyor haydi onları bekliyeyim diyecem de onların da Tr ye gelmesi ne zamanı bulur ayrıca çok pahalı bir fiyattan girer ülkeye bu seferpde bütçe sıkıntısı olacak. şuan istiyorum alacağım kart rahat 1 sene ultra da oynatsın beni. Pascal geldikten sonra nvidia maxvel kartların performanısını düşürmesinden de korkuyorum biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beyincerrahı

quote:

quote:

Ozamanlar çok güzeldi yeni sistem topluyordum ozamanlar crysis gündemdeydi o zamanlarda sırf onun için canavar sistem toplamıştım aklımda 8800gt vardı tam ardından hd4870 çıkmıştı bende onu almıştım ama hakkını vereyim hd 4870 çok iyi karttı. şuana kadar kullandığım tek nvidia kart fx5200 yani çok uzun süredir nvidia kullanmadın. açıkçası yeni pascal gpular falan çıkacak deniyor haydi onları bekliyeyim diyecem de onların da Tr ye gelmesi ne zamanı bulur ayrıca çok pahalı bir fiyattan girer ülkeye bu seferpde bütçe sıkıntısı olacak. şuan istiyorum alacağım kart rahat 1 sene ultra da oynatsın beni. Pascal geldikten sonra nvidia maxvel kartların performanısını düşürmesinden de korkuyorum biraz.

Alıntıları Göster
    Çözünürlük arttıkça Amd kartlar farkını ortaya koyarlar. Yeni gelen Dx 12'den dolayı da benim önerim r9 390 alman yönünde olacaktır. Olaya sadece 1080p cephesinden bakarsanız bu alacağınız kartlardan istediğinizi seçebilirsiniz, hatta bunları sadece 1080p'de kullanacaksanız en ucuz hangisiyse onu alın 1080p'de hepsi çok iyidir. En fazla 3-5 fps oynar aralarında. Ama iş daha yüksek çözünürlüklere gelince Gtx 970'i yavaştan arka sıralara doğru yol alıyor. Bu vram muhabbetinden olabilr.

Söylediğiniz Nvidia yavaşlatıyor durumu hakkında bir bilgim yok. Nvidia kartları alıp tek tek test etmek gerekiyor, o kartların yavaşlaması oyunların artan grafik kalitesinden dolayı mı yoksa sürücüden dolayı mı önce bunu aydınlatmak gerekiyor. Benim tavsiyem bu tip durumlarda her zaman yensiini alın. Çünkü firma her zaman yeni çıkarttığı ürün üzerinde yoğunlaşacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 21 Şubat 2016; 15:06:31 >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Gene fanboy bir yorum daha hemen salla zaten oyunların büyük bölümü nvidia destekli çıkıyor bu bile nvidia almak için önemli sebep ayrıca yazılım desteği ayrıca 290- 970 ten güçlü değil tek

tek yaptığınız gördüğünüz konularda amd yi övmek o yüzden pazar payının %81 nvidia da ayrıca 3.5 sorunu falanda kalmadı alın yukarıda ki arkdaşta test atmış onda da 970 önde bir çok test atabilirim 970 önde olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 21 Şubat 2016; 16:05:35 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.