Şimdi Ara

Nvıdıa max frame rate

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yeni güncellemeyle max frame rate özelliği geldi ben bunu 60 a ayarladım.Şimdi bu max frame demek yani oyunlarda en fazla 60 fps alabilirim demek mi yoksa stabil 60 fps oynayabilirim demekmi.Limitsiz yaptığım zaman şunu farkettim oyunu ilk başlarda yüksek fps lerde oynatıyor ama zaman geçtikçe fps düşüyor.Bunun nedeni nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Max Frame Rate ,oyunlarda ve uygulamalarda sürücü üzerinden belirli bir fps aralığında değiştirilebilen ve ilgili uygulamalarda sınırlandırdığınız en yüksek fps değerini ifade ediyor.Bu seçenek ayarladığınız fps değerine oyunlardaki fps değerini eşitliyor bu nedenle daha az latency ve daha az güç tüketimine katkı sağlıyor.Örneğin global ayarlardan bu değeri 60 Fps olarak ayarladınız eğer sisteminiz her koşulda bu değeri sağlıyorsa oyunlardaki fps değeri 60 a sabitlenir ve stabil bir şekilde bu değerde oynarsınız fakat sınırlandırılan fps değerinin altına düşüyorsa bu durumda oyunda elde edeceğiniz fps değeri Max Frame Rate değerini geçmeyecek şekilde değişecektir.Bu nedenle Max Frame Rate değerini eğer G-Sync destekli bir monitor kullanıyorsanız monitor tazeleme oranına eşitlemek diğer koşullarda ise oyunlarda elde ettiğiniz fps değerine göre ayarlamak işlevsellik açısından daha yararlı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 10 Ocak 2020; 15:1:41 >

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Hocam teknik konuşmuşsun anlamadım.Bende i7 7700hq 2.80 ghz nvıdıa gtx1050 ekran kartlı laptop var.Oynadığım oyunlar gta 4 gta 5 witcher 3 cs go falan.Max frame rate 60 fps de mi oynamalıyım sence?

• Darkin blade D kullanıcısına yanıt
    Laptop kullanıyorsanız fps değerini sınırlamak güç yönetimi konusunda yararlı olur.Bahsettiğiniz oyunlarda 60 fps ve üzerinde bir performans gözlemliyorsanız fps limitini 60 olarak ayarlayabilirsiniz.Cs go gibi rekabetçi oyunlarda ise muhtemelen yüksek değerler elde ediyorsunuzdur.Bu tür oyunlarda ise herhangi bir fps limiti olmadan oynamanın oyun türü açısından daha yararlı olacaktır.Max fps değerini global olarak yada her oyuna ayrı ayrı ayarlayabildiğiniz için hikaye odaklı oyunlarda sabit bir değere ayarlamanız özellikle güç yönetimi konusunda yararlı olacaktır.

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• yırtılmayı önleyemiyor ama donanımı gereksiz zorlamayı önler en azından
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.