ekran kartı piyasası büyük oranda bu iki firma arasında paylaşılıyor sanırım.fiyat/performans açısından değerlendirirsek sizce hangisi,artıları ve eksileri ile değerlendirseniz herkes için faydalı olacaktır sanırım.fikir ve tecrübelerini paylaşanlara şimdiden teşekkürle
Ati diyorum ben. Bundan önceki iki kartımda nvidia idi (gf2mx,gf3ti200). Şimdiki kartım ise Ati radeon 9700pro. AA/AF açsan dahi performans etkilenmiyor. Ve görüntü kalitesi çok iyi. Ati'nin birçok modeli aynı özellikleri sunuyor. Ayrıca nvidia'nın detanator'lerde yaptığı hileler iyice miğde bulandırdı. Yinede karar senin ;)
ben de ati diyorum. şu an bende fx 5200 var ama pişmanım. önceden ati vardı. hangi mantıkla gf aldım ki?
Kalite/Perf diyorsan ATI . 9700 / 9700 gold adı altında satılan kartlar çok iyi .
bununla ilgili topiclere yazdığım bir şeyi sanada yazıyım:)))
Bir bilmecem var çocuklar. Haydi sor sor sor. Bilgisayarda kullanılır. Acaba nedir nedir? Görüntü deyince akla. Tamam şimdi buldum. Her an onun adı gelir. Ati Ati Ati.
bencede ati....başka söze ne gerek
Artık böyle bir soruyu çok gereksiz buluyorum. Atinin çok daha iyi olduğu Half Life-2 testlerinde bi kez daha kanıtlandı. Atinin 9600 ü FX 5900ü bile acayip tokatlamış. Merak edenler gidip baksınwww.tomshardware.com.tr
Benim karttan çooooooook memnunum.Kartım imzamda yazıyor.Ama seni zorlayıp da imzama baktırmıyım.Kartım: Ati Radeon 9700 Gold. Bence ilk tercihin olmalı!
Arkadaşlara katııyorum ... Ati
Bende de ATİNİN 9700 POWERCOLOR GOLD var valla şimdiye kadar bilgisayarımda böyle bir performans görmedim çooook memnunum
+1
Doğrudur. Bendeki HİS EXCALİBUR RADEON 9700PRO elimdeki tüm oyunları 4xAA 16xAF 1024*768 32 de yerden yere vuruyor. Ama ilerde oda sürünecek . Her yeni kartın sonu belli zaten.
ATI
ATI
bende şu an ti4200 kullanıyorum ama değiştirdiğimde seçimim Ati olur.
Belki biraz daha pahalıdır ama Ati gayet iyidir.
Hehe benden de ATI adına bir +1. Görülen o ki ATI Nvidia.nın hegemonyasına dur demeyi başardı. RADEON 8500 ile başlayan bu çıkış hala devam ediyor. RADEON 9700/PRO serisi epey bir süre idare eder arkadaşlar. Ancak GÖKSEL.in söylediği gibi GÜNÜN BİRİNDE o da SOLACAK. Hatta CANSU KOÇ.un dediği gibi AŞKIMIZ BİTECEK bu kartla BÖYLE GİDERSE. Çünkü oyun programcıları hiç durmadan çalışıyorlar. Pixel canavarı oyunları bir yandan piyasaya sunuyorlar.
nVidia [evlol][evlol]
ati 9600 var ve daha ne istiyim :)
mükemmelci değilsen al fx5200 kurtul....
ama yinede ATI iyidir derim.
çünkü 2. makinamda 8mb Ati Rage Pro var.(C433,128ram) en az 16mb ekran kartı gerektiren oyunu gayet iyi bir şekilde çalıştırıyor....