|
Nvidia’nın süper bilgisayarı 6 yıldır aralıksız DLSS’yi geliştiriyor
-
-
Çokça mesai az iş ortaya konmuş.5000 serisinde de bakalım ne değişecek.
-
Bizim ihalarımız var kıskanın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kafan çok güzelmiş kardeş, güle güle kullan.
-
Nvidia iha yapmıyor olabilir ama geliştirdiği AI hızlandırıcılar her alanda insansız çözümler çıkmasına vesile oluyor.
6 yilda gelistirdigini alip önünüze hemen koyucak degiller, bu adamlar o kadar ac gözlüki gidim gidim vericekler teknolojiyi eger ciddi bir rakip olursa hemen daha iyisini vericekler.Apple kafasinda calisiyorlar su anda.2000 dolara ekran kartida gördük bir 5 sene sonra 10 bin dolara saticaklar.Iyice zivanadan cikmaya basladi bu is
-
Rtx 2000 serisi çıkarken kimse dlss konuşmuyordu herkes ray tracing konuşuyordu şimdi iş tam tersine döndü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunu tek yapan firma Apple değil ki, bu gücü ele geçiren ve rakipsiz olan bütün firmaların yapmak istediği şey. Esnaf bile rakipsiz olursa aynısını yapar. İyi veya kötü diye yorumlayabileceğimiz bir şey de değil, misal bugün ucuza piyasaya otomobil veren Çin, yarın öbür gün rakipsiz olursa yine ucuza mı verecek sanki?
Bunun tek bir çözüm yolu var, insanların almaması. Burada bana göre açgözlü olan firmalar değil, kullanıcılar. Firmalar kullanıcıların açgözlülüğünü kullanıyor sadece.
-
- Bilgisayar, bana hemen DLSS 4’ü göster.
+ Tabii efendim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Harbi:D RTX ile oyunlar çok gerçekçi harika görünecek mükemmel ışıklandırma diye pazarlandı.
Cyberpunk dışında rtx'i adam akıllı kullanan oyun yok piyasada. RTX açıncada zaten 100fps oyun 20-30 fpse çakılıyor. Çareyi Çözünürlük düşürüp upscale ederek bulmaya calısıolar.
Hadi diyelim RTX 4090ın var ne işine yarıyor rtx? Cyberpunk dışında rtx açabilecegin oyunmu var piyasada:D Olandada rtx açık kapalı farkı anlamıon ztn.
DLSS ile falan uğraşacagına VRam miktarını rtx tensor çekirdeklerini Teraflops ve Shader çekirdeklerini arttırsa DLSS gerek kalmıyor zaten. Ben rtx 3080de hiç DLSS ihtiyaç duymadım mesela.
60-70 serisi gpuları kırpa kırpa DLSS ve Frame Gen ile güçlendirme çabaları.
960 970-1060 1070-2060- 2070 bunlar hep güçlü çıktı döneminin en baba oyunlarını ULTRA ayarlarda 1080p 60+ oynattılar hep DLSS vs olmadan native..
3060-3070 ve 4060-4070 hayal kırıklıgı resmen 5060-5070de öyle olucak ondada DLSS 4 yaptık morukk 4090 GÜCÜNDEE KANKİİ diye itelicekler zayıf gpuları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 17 Ocak 2025; 16:1:53 >
-
Gücünü Bitcoin çıkartmaya harcasalar daha fazla kazanç sağlarlar ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 17 Ocak 2025; 16:04:42 >
-
3060 3070 ve 4060 4070 te şuanki güncel oyunları ultra ayarda 60+ fps de oynatamıyor mu? Demekki değişen bir şey yok o eski seriler oyunları baba oynatıyor dediniz ya bu ekran kartları da baba ayarlarda baba oyunları 60 fps de oynatabiliyor. Lakin oyunculara 120 fps 240 fps 360fps diye monitör pazarladıkları için millet 60fps hikayeli oyunlara bile kasıyor bu moruq demeye başladı... NVİDA ne yapsın giriş seviye modeline bile 48gb vram mi koysun? Çekirdek yağmuruna mı tutsun? Ne istiyorsunuz anlamıyorum doğrusu. Hem de ucuz olsun herkes alsın. Yok canım hayır kurumu mu bu NVİDA. Paran varsa alacaksın 90 seerisi yoksa 60 70 80 alacaksın ne kadar para o kadar köfte. FPS takıntın varsa illa ultra ayarlarda max fps alayım tutan yok git 5090 al. Bu arabaya döndü giriş seviye araba alayım A segment olsun en ucuzu olsun ama tüm her şeyi D segment kalitesinde olsun...
-
Tam olarak ne istediğimizi bilmeyelim istiyorlar.
Teknoloji ilerlemeye devam ediyor ama ülkemizde teknolojiye yetişemiyoruz. At logolu Ferrari'yi at arabasıyla takip ediyoruz.
Yurt dışında en ufak bir fiyat oynaması yokken, Türkiye de alım gücü her gün değil, her saat değil, her saniye azalıyor. Yeni ürün çıktığında bir önceki nesil ürünlerin fiyatları düşerdi, o da yok artık. Hepsi birden artmaya devam ediyor.
-
daha beteri var artık 30 eur üstü ithalat bile yapılamıyor, yani hep geri gidiyoruz...
-
Nvidia bu dlss sayesinde mr cekimlerindeki alınan görüntülerin bile yarı yarıya zaman olarak kısalmasını sağladı. Dlss sadece oyun için gelişen bir teknoloji değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kafan çok güzelmiş kardeş, güle güle kullan. |
Nvidia iha yapmıyor olabilir ama geliştirdiği AI hızlandırıcılar her alanda insansız çözümler çıkmasına vesile oluyor.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X