Şimdi Ara

Nvidia'nın Yeni Frame Inceleme-Analiz Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
3
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günümüz benchmark toollarının (Fraps, Evga Precision, MSI After Burner) yeterince doğru sonuç verememesi sorunu artık ortadan kalkıyor. Anandtechin dediği FCAT uzun süredir bekledikleri frame interval analiz aracı; çoklu kartlarda stutteringi, micro-shutteringi ve daha fazlasını doğru ve kesin olarak incelemelerini sağlayacak bir bilimsel metot. Uzun süredir bir benchmark aracı için bu kadar heyecanlanmamışlar.

Detaylarını ve bazı tesleri aşağıdaki linkerden inceleyebilirsiniz.

http://blogs.nvidia.com/2013/03/with-our-new-tool-what-you-see-is-what-you-get/

http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-card-benchmarking-frame-rate,3466.html

http://www.anandtech.com/show/6862/fcat-the-evolution-of-frame-interval-benchmarking-part-1

Crossfire ve SLI için olan yorum
    quote:

Clearly the advantages that CrossFire appeared to have over SLI in the first result nearly completely negated and in many cases the observed performance of a two card HD 7970 configuration is no better than that of a single card.

The same cannot be said for NVIDIA’s SLI though – the frames are presented to the gamer in a consistent pattern that indicates good scaling and that looks nearly identical to that of the first FRAPS-based graph.

Detaylı inceme linki

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-Dissected-Full-Details-Capture-based-Graphics-Performance-Testin

Videosu

Diğer sitelerde FCAT

http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-card-benchmarking-frame-rate,3466.html

http://www.anandtech.com/show/6862/fcat-the-evolution-of-frame-interval-benchmarking-part-1

Battlefield 3

Crysis 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibal187 -- 29 Mart 2013; 23:52:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hanibal187

Günümüz benchmark toollarının (Fraps, Evga Precision, MSI After Burner) yeterince doğru sonuç verememesi sorunu artık ortadan kalkıyor. Anandtechin dediği FCAT uzun süredir bekledikleri frame interval analiz aracı; çoklu kartlarda stutteringi, micro-shutteringi ve daha fazlasını doğru ve kesin olarak incelemelerini sağlayacak bir bilimsel metot. Uzun süredir bir benchmark aracı için bu kadar heyecanlanmamışlar.

Detaylarını ve bazı tesleri aşağıdaki linkerden inceleyebilirsiniz.

bağımsız bir çalışma olsaymış bu tool daha iyi olurdu kanatimce. Şimdi AMD de bir tool çıkaracak sonra yok senin toolun kaka yok benim toolum objektif diye yeni bir dalaşma orataya çıkacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 28 Mart 2013; 9:46:50 >

• şimdiye kadar akıl edememişlermi maden fraps veya başka program yanlış ölçüyordu ki ben inanmıyorum heleki amd nin son zamanlarda frametime sorunları olduğu zaman böyle bir program nvidia tarafından çıkması düşündürücü ben artık sıkıldım bu konu hakkında yorum yapmayacağım laf edecek arkadaşlar mutlaka çıkacaktır ben kendi gördüğüm olaya bakarım sorun varsa var derim yoksa yok derim benim herhangi bir çıkarım veya ticari bağlantım yok amd ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

şimdiye kadar akıl edememişlermi maden fraps veya başka program yanlış ölçüyordu ki ben inanmıyorum heleki amd nin son zamanlarda frametime sorunları olduğu zaman böyle bir program nvidia tarafından çıkması düşündürücü ben artık sıkıldım bu konu hakkında yorum yapmayacağım laf edecek arkadaşlar mutlaka çıkacaktır ben kendi gördüğüm olaya bakarım sorun varsa var derim yoksa yok derim benim herhangi bir çıkarım veya ticari bağlantım yok amd ile

editör sorunu amd'nin de kabul ettiğini söylüyor zaten (ki pcper önemli releaselerde hem nvidia dan hemde amd den çalışanları programlarına çıkarır iki tarafa da mesafeli. Kaldı ki tek kartta kullanıcıların 680 yerine 7970'i tercih etmelerini söylüyor.)

sorun eski bir sorun sene başındahttp://forum.beyond3d.com/showthread.php?p=1689708 forumunda inteldeki gpu mühendisinin yorumlarıda var

quote:

1) Smooth motion is achieved by having a consistent throughput of frames all the way from the game to the display.

2) Games measure the throughput of the pipeline via timing the back-pressure on the submission queue. The number they use to update their simulations is effectively what FRAPS measures as well.

3) A spike anywhere in the pipeline will cause the game to adjust the simulation time, which is pretty much guaranteed to produce jittery output. This is true even if frame delivery to the display (i.e. rendering pipeline output) remains buffered and consistent. i.e. it is never okay to see spikey output in frame latency graphs.

4) The converse is actually not true: seeing smooth FRAPS numbers does not guarantee you will see smooth display, as the pipeline could be producing output to the display at jittery intervals even if the input is consistent. This is far less likely though since GPUs typically do relatively simple, predictable work.

şuda var nvidianın bunu opensource yapması lazımdı.

• quote:

editör sorunu amd'nin de kabul ettiğini söylüyor zaten (ki pcper önemli releaselerde hem nvidia dan hemde amd den çalışanları programlarına çıkarır iki tarafa da mesafeli. Kaldı ki tek kartta kullanıcıların 680 yerine 7970'i tercih etmelerini söylüyor.)

hayır ben sorunun tamamen olmadığını inkar etmiyorum pcper ide sıklıkla takip ederim bunlar güzel çalışmalar kimse emek verip bu kadar detaylı uğraşmıyor ama görünen o ki bundan sonra bütün sitelerde bu olaya dikkat edecek ben sadece kendi şahsi görüşümü belirtiyorum sonuçta bu kartları bizde kullanıyoruz oradaki sorun anlaşılmayacak minimal düzeyde oyun zevkimi baltalayan bir donanımı neden kullanayım

son sözüne katılıyorum program open source olsa daha iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

hayır ben sorunun tamamen olmadığını inkar etmiyorum pcper ide sıklıkla takip ederim bunlar güzel çalışmalar kimse emek verip bu kadar detaylı uğraşmıyor ama görünen o ki bundan sonra bütün sitelerde bu olaya dikkat edecek ben sadece kendi şahsi görüşümü belirtiyorum sonuçta bu kartları bizde kullanıyoruz oradaki sorun anlaşılmayacak minimal düzeyde oyun zevkimi baltalayan bir donanımı neden kullanayım

son sözüne katılıyorum program open source olsa daha iyi olur

Katılıyorum. Videoyu izlediyseniz aslında nvidia'nın katkısı video analiz ve onları rakamlara dökme aşamasında (sol bardaki değişen renkleri rakamlara dökme kısmı)yani frame ölçme işlemi tarafsız denebilir ( her frame değişiminde soldaki barda renk değişiyor bunu basit bir dx programıyla yapıyorlar)

Bu yöntemi son kullanıcının denemesi oldukça zor gelen görüntüyü dvi splitter ile hem monitöre hem diğer pcye yollamışlar, gelen görüntüyü değişik bir kart ile (dvi sinyallerini raw dataya onuda başka programla aviye dönüştürmüşler) bunu ayrı 4ssdli raidli storageda yapıyorlar

Umarım amdde kısa sürede sorunu çözer. sonuçta sli karşınında scaling yönünden çok üstünler

• quote:

Umarım amdde kısa sürede sorunu çözer. sonuçta sli karşınında scaling yönünden çok üstünler

bende onu inceliyordum işte ciddi meşakatli iş her site yapmaz bunu bu arada zaten amd de kabul etmiş sorunu en kısa zamanda çözsünlerde edtörlerde kurtulsun bizde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Frap'ın yanlış faln ölçtüğü yok, fraps ile oyun içindeki fps sistemleri tutarlılık içinde

Aylardır msj mail atıyorum farklı yerlere, 1 kere cevap veren olmadı, capture sistemi framelerin timestamp'ini nasıl yapıyor diye. HDMI için clock bilgisi faln var mı , orjinal timestamp faln mı kullanılıyor, aradaki olası gecikmeler nasıl kompanse edilyor vs. diye, hiçbirine cevap gelmedi.

Bunun amacı, eğer ekrana çizilen framelerden bazıları çok küçük bi alan içeriyorsa, SLI/CF'de mesela Frame 1 ekranın %50'lik kısmında, frame 2 %5lik kısmında Frame 3 geri kalan %45'lik kısım çizilecek şekilde hazırlanıyorsa eğer, o çok az yer kaplayan Frame 2'nin işlevsiz olduğunu söyleyip FPS hesabından bunu çıkartmak. Böylece elde Frame 1 ve Frame 3 kalıyor. Çizilen her frame normalde FPS hesabına katıldığından, algılanma şansı düşük olan %1-3 gibi düşük alanın çizildiği frameleri bu sistem dikkate almıyor. Sonuçta büyük oranda çizilen frameleri sayıyor.

O yüzden algılanan / capture edilen diyorlar buna. Virtu'nun da yaptığı hemen hemen bu ama o FPS'yi arttıracak şekilde, kontrolcüye lag yapmayı engellemek amacı ile yapıyor. Algılanmazı zor, veya daha çizilmesi tamamlanmamış frame varken yeni frame çizilmeye başlayacaksa, yani daha Frame 1'in %90'ı tamamlanmışken Frame 2'nin de de ekrana çizilmesini engelliyor Virtu (engellemek yerine boş frame çiziyor, böylece aynı zmanda 2 tane Frame çizilmiş gibi sayıyor sistem, ama bu akıcılık olarak geri geliyor biraz).

Mantık olarak, ekranın %5'i kadar alanını çizip, FPS hesabında sanki %100'ü çizilmiş gibi kullanmak pek doğru değil orası kabul. Ama o çizilen alanı da tamamen yok saymak da doğru değil. Consecutive (ardışık) frame zmanları arasında büyük farklılık olmaz ise eğer, stutter kolay kolay olmaz. Tom'un yaptığı gibi frame zmanlarının varyansına bakmak doğru değil, çünkü kimseye gerçekçi bi fikir tam olarak vermiyor bu. Varyans (variance) kelimesini istatistikdeki anlamı ile kullanıyorlar ise eğer son kullanıcı bundan fayda görmez. Önemli olan stutter olmayacak şekilde, ardışık frame zmanları arasında fazla farkın olmaması.

ekranın %5'ini çizdi diye ekran kartının yaptığı işi yoksayacaksak bu hatalı olur (FPS hesabına katmak da doğrudur demiyorum dikkat edin). Ekran kartının yaptığı iş, belli bi sonuç görsellik olarak bize geri geliyorsa, oyunun akıcı olmasında işe yarıyorsa, fps sayacı vs. kapalı iken stutter oluşmuyor ise bunu algılayamıyorsak dedğm gibi "bu frame bilmemkaç line'dan az çizildi, %1 %5 kısmını çizdi, bu insan tarafından algılanamaz, bu yüzden yok sayalım" demek doğru değil, ekran kartı orda bi iş yapıyor. O zman Virtu gibi bi sistemin kurulması lazım ki, daha da işin içinden çıkılmaz hale gelir bu.

Tamamen açık değil sistem dediğim gibi, sadece review sitelerine faln yollanıyor, FPS açısından bakarsak mantıklı ama ekran kartının yaptığı işi yok sayıyor, yaptığı iş akıcılığa etkide bulunabiliyorsa eğer bunu da yok sayıyor. Heyecanla üstüne atlayanlar varsa dediğim şeyleri de dikkate alsın lütfen.

• Fraps konusunda AMD'nin söylemi, doğrudan bir sorun olduğu değil de yorumlanmasında sorun olduğu şeklinde. Konu baya detaylı, isteyenler biraz gözatsınlar.

http://anandtech.com/show/6857/amd-stuttering-issues-driver-roadmap-fraps/4

Makalenin tamamı, AMD'nin frametime sorununa yanıtı olarak geçiyor.

Buarada Nvidia'nın sunduğu aracın detaylarını bilmiyorum şuan ama temkinli olmak lazım. Tam da bu dönemde Nvidia tarafından sunuluyor olması düşündürücü, güvenilir gelmedi bana. Detaylarına haftasonu bakıp anlamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 28 Mart 2013; 14:15:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-Dissected-Full-Details-Capture-based-Graphics-Performance-Test-1

Hocam detaylar burada ve de şüphelenecek bir durum da yok.

2560x1600 de 60 Hz capture yapabilecek bir kart ve bu datayı (650 MB/s) saklayabilecekleri ssd raid strorage kullanmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 28 Mart 2013; 14:47:23 >

• bu sistem herkesin iyiliği için var dimi, sorulan sorulara net cevap veriliyor açık hiçbi yanı yok öyle mi?, crossfire çok fazzla stutter oluşturuyor, cf ile fps aslında artmıyor , amd sizi kandırıyor demeye yaramıyor yani ?? Hiç şüphelenecek yanı yok yani bu mu?
  • her zaman bir ihtiyat payı var tabi

Son zamanlarda artık tek başına FPS yi baz alma devri artık kapandı. ms, shutturing, mico shuttering vs. önemi baş göster di. Neden? çünkü insanlar ben 70-90-120 FPS alıyorum fakat akıcı bir görüntü alamıyorum diye yakınmalarına artık bir cevap lazımdı. sorgulamalar, forumlar vs derken grafik kartı firmalarıda bu olaya daha fazla kayıtsız kalamazlardı. Şapka düştü kel göründü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 28 Mart 2013; 16:27:40 >
  • Tmm 2 hafta bekle, AMD kandırıyor, CF ölçeklenmesi diye bişey yok, CF 7970 aslında tek kart kadar performans veriyormuş diye şeyler okumaya başlarsın.
  • Dostum söylemediğim birşeyi bana söylemişim gibi atfetme. Testlerde sen ne görüyorsan bende onu görüyorum şu an
    />

Hem ilk mesajım da başta belirttim

quote:

Orijinalden alıntı: rezes
    bağımsız bir çalışma olsaymış bu tool daha iyi olurdu kanatimce. Şimdi AMD de bir tool çıkaracak sonra yok senin toolun kaka yok benim toolum objektif diye yeni bir dalaşma orataya çıkacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 28 Mart 2013; 17:47:35 >

• Sana bişey atfettiğim yok. Temmuzda AMD yeni driver çıkartacakmış. O zmana kadar bu tarz sistemle testler yaygınlaşacak. Az bekle, farklı test sitelerine yayılınca bu olay, insalar sonuçlara bakıp "aaaa CF ile performans artmıyormuş aslında, AMD bizi kandırıyormuş, CF'de hile varmış aslında FPS'yi yüksek gösteriyormuş" olayları çıkacak. Olmazsa zaten dert tasa yok. Ama dediğim gibi işin olumsuz reklam kampanyasına dönüşme riski var.

FRAPS'in neyi ölçüp neyi ölçmediği, insanların bu bilgiyi nasıl yanlış kullanabildiği gibi, bu sistemin de olumsuz yanları var.

Bu sistem diyor ki, ekran kartının ürettiği çıktı ile, monitörün veya capture sisteminin yakaladığı gördüğü arasında uyum sorunu, sync sorunu var. Hatta hatta diyor, bu durum AMD'de çok daha fazla diyor(stutter / microstutter'ın oluşmasında da etkili bu). Ekranda gördüğümüz şeylerin bazıları, bir önceki frame'den geriden kalanlar, kalıntılar. CF'de bu durum çok daha fazla diyor ve eğer bunarın büyüklüğü belli bi seviyenin altında ise ben bunu tamamlanmış frame olarak kabul etmem diyor.

Bu capture sisteminin baktığı şey ile, bunun algılanan FPS olarak isimlendirilmesi, ama yaygın olarak yanlış anlaşılmaya yol açıp sanki ekran kartı gerçekte o kadar frame üretemiyormuş yüksek FPS veremiyrmuş, dahası AMD insanları kandırıyormuş CF aslında işe yaramıyormuş diye yanlış yargılara yol açacak.

• yorgunluktan seni tam anlayamamış kardeşim.

test sonuçları senin söylediklerini şimdiden doğruluyor zaten beklemeye gerek yok. AMD mühendisleri durumu toparlacaktır... toparlamalıdırlar... toparlamaktadırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 28 Mart 2013; 18:31:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Sana bişey atfettiğim yok. Temmuzda AMD yeni driver çıkartacakmış. O zmana kadar bu tarz sistemle testler yaygınlaşacak. Az bekle, farklı test sitelerine yayılınca bu olay, insalar sonuçlara bakıp "aaaa CF ile performans artmıyormuş aslında, AMD bizi kandırıyormuş, CF'de hile varmış aslında FPS'yi yüksek gösteriyormuş" olayları çıkacak. Olmazsa zaten dert tasa yok. Ama dediğim gibi işin olumsuz reklam kampanyasına dönüşme riski var.

FRAPS'in neyi ölçüp neyi ölçmediği, insanların bu bilgiyi nasıl yanlış kullanabildiği gibi, bu sistemin de olumsuz yanları var.

Bu sistem diyor ki, ekran kartının ürettiği çıktı ile, monitörün veya capture sisteminin yakaladığı gördüğü arasında uyum sorunu, sync sorunu var. Hatta hatta diyor, bu durum AMD'de çok daha fazla diyor(stutter / microstutter'ın oluşmasında da etkili bu). Ekranda gördüğümüz şeylerin bazıları, bir önceki frame'den geriden kalanlar, kalıntılar. CF'de bu durum çok daha fazla diyor ve eğer bunarın büyüklüğü belli bi seviyenin altında ise ben bunu tamamlanmış frame olarak kabul etmem diyor.

Bu capture sisteminin baktığı şey ile, bunun algılanan FPS olarak isimlendirilmesi, ama yaygın olarak yanlış anlaşılmaya yol açıp sanki ekran kartı gerçekte o kadar frame üretemiyormuş yüksek FPS veremiyrmuş, dahası AMD insanları kandırıyormuş CF aslında işe yaramıyormuş diye yanlış yargılara yol açacak.

çok güzel açıklamışsın, aslında aynen dediğini söylemiş incelemeciler o kadar tepki ondan aldı

gösterdikleri dx overlay programı (soldaki değişen renkli bar) frapsla aynı mantıkla iş yapıyor render pipelinenındaki işi tamamen aynı. Bu yöntemi frapstan ayıran şey fraps bunları sayarak gösteriyor, bunların yaptığı bunun videosunu çekip onu analiz etmek (video kayıt ve analiz kısmında nvidia dan yardım almışlar çubukların değişimini inceleyip rakamlara dökme kısmında ), dediğin gibi bu analiz kısmında frameler arasında uyum sorunu çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibal187 -- 29 Mart 2013; 2:17:53 >

• AMD kusursuz değil, bazı durumlarda sorun oluyor driverda ona bişey dedğim yok zaten. Ama bu iş bu haliyle cadı avına dönüşecek ve şimdiden AMD yalancı diye homurdananlar çıkmaya başladı. Yakında bu forumda da çoğalır.

Biraz abartı bi tahmin olacak ama, bu bahsedilen runt frames olayını AMD düzeltirse performansda baya bi yükselme görülmesi lazım.
  • quote:

gösterdikleri dx overlay programı (soldaki değişen renkli bar) frapsla aynı mantıkla iş yapıyor render pipelinenındaki işi tamamen aynı. Bu yöntemi frapstan ayıran şey fraps bunları sayarak gösteriyor, bunların yaptığı bunun videosunu çekip onu analiz etmek (video kayıt ve analiz kısmında nvidia dan yardım almışlar çubukların değişimini inceleyip rakamlara dökme kısmında ), dediğin gibi bu analiz kısmında frameler arasında uyum sorunu çıkıyor.

Aynı yardımı AMD'den almış olsalardı ve sonuçlar AMD'nin değil de Nvidia'nın aleyhine çıksaydı, o zaman bu testlere inanır mıydınız? Şahsen ben inanmazdım. Aynı şekilde buna da inanmam söz konusu değil bu sebeple. Size de tavsiyem, bağımsız olmayan hiçbir kaynağa inanmayın ve bunu baz olarak almayın...

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Aynı yardımı AMD'den almış olsalardı ve sonuçlar AMD'nin değil de Nvidia'nın aleyhine çıksaydı, o zaman bu testlere inanır mıydınız? Şahsen ben inanmazdım. Aynı şekilde buna da inanmam söz konusu değil bu sebeple. Size de tavsiyem, bağımsız olmayan hiçbir kaynağa inanmayın ve bunu baz olarak almayın...

AMD nin CF daki scalin başarı üzerini birde böyle bir tescil almış olsaydı çoktan 4xcf 7970 i sistemime katmak için yola çıkmıştım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.