Şimdi Ara

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (2296. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46.008
Cevap
231
Favori
2.629.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22942295229622972298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bak kardeşim sağda solda okuduklarınla bana cevap yetiştirme. Ben 9 ay mining yaptım, 6 aydır da oyun oynuyorum aynı kartla. Bizatihi kendi gördüğüm ve tecrübe ettiklerimi paylaşıyorum sen ise sağda solda yazıldığını iddia ettiğin şeylerle beni yanlışlamaya çalışıyorsun. Sana orada mining çıkması kartın da oyun çıkması kartın da geçmiş kullanım detayları eğer belli değilse ikisinde de risk alırsın yazmışım değil mi okuduğunu da anlamıyorsun. Yaş kaç senin? Aynen kardeşim benim 9 ay mining yapıp aylardır oyun oynamakta kullandığım rtx 3080 ti'yi kaldırıp çöpe atayım ne de olsa her an yanabilir bellekler patlayabilir evi de yakar mazallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WindWild -- 26 Nisan 2023; 23:33:40 >
  • tamam hocam sen haklısın. yaşım 6 bu arada. benim gibi çoluk çocukla muhatap olma boş ver: )

• Yuzarsif-06 kullanıcısına yanıt
    Hocam dedikleriniz bazıları doğru bazıları yanlış
    10 15 saat oynanan bir kartla 7 24 minig yapılan kartın bozulma oranı daha yüksek ama yüzde yüz bozulur diyemeyiz
    Oyun oynarken bellek ve gpu çok daha sıcak ama mining yapılan kart çok daha soğuk 2 kartın bozulma ihtimali mining yapılan bir tık daha riskte olabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt

ben de aynı şeyi söyledim zaten hocam

mining yapılanın arıza çıkarma ihtimali daha çok ama %100 arıza çıkarır demedim.

bununla birlikte yine sadece oyun oynanan kart asla arıza çıkarmaz da demedim ki bu zaten saçma bir çıkarım olur. ama arkadaş mining yapılan kart, sadece oyun oynanan karttan daha az problem çıkarma olasılığına sahiptir diye diretiyor. ben de daha fazla tartışmaya gerek olmaması açısından kendisini haklı buluyorum..

• Uzmanlara Sorum Var

Ekran Kartının 3 Pin Güç Kablo Girşi Var,Elimde 2 Çıkışlı Psu Var

Psunun CPU Çıkışını Ekran Kartına Bağlasak Sıkıntı Olurmu Lütfen Bilenler Söyleyebilirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Roronoa Zoro

Uzmanlara Sorum Var

Ekran Kartının 3 Pin Güç Kablo Girşi Var,Elimde 2 Çıkışlı Psu Var

Psunun CPU Çıkışını Ekran Kartına Bağlasak Sıkıntı Olurmu Lütfen Bilenler Söyleyebilirmi

Psu marka model nedir? Normalde psu’daki cpu ve pcie çıkışları ortak olur.

• Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt

Psunun CPU Çıkışını Ekran Kartına zaten takamazsınız uymaz ama ola ki takmayı başarırsanız power tuşuna basmadan önce kasanın üstüne biraz pirzola, bi kaç kanat, domates ve özellikle de acı biber koymayı unutmayın.. Mangal partisi ..

• WindWild kullanıcısına yanıt

Sharkoon SS-COOLZERO-750 Hocam

Olayı Çözdüm Kablom Müsaitmiş Gerek Kalmadı 3 Çıkışı Veriyor Kablo Pcı-e Üzerinden Ekran Kartına ,Cevap İçin Tşk Ederim.

Evet Öyleymiş Hocam Pinler Uyumsuz, Dikkat Etsin Herkes Aceyle Direk Girşmesinler Mangal Partisi Olmasın SonlarıNVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] 

parası çok olan deneyebilir. pc de kuzu pirzolanın tadına bakmış olur : )

hadi geçmiş olsun. sevindim

• quote:

Orijinalden alıntı: Roronoa Zoro

Sharkoon SS-COOLZERO-750 Hocam

Olayı Çözdüm Kablom Müsaitmiş Gerek Kalmadı 3 Çıkışı Veriyor Kablo Pcı-e Üzerinden Ekran Kartına ,Cevap İçin Tşk Ederim.

Aynen dostum pcie kabloları zaten çift uçlu, iki tanesi 3 girişli karta yeter bir tane uç boşta kalır zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yuzarsif-06

Psunun CPU Çıkışını Ekran Kartına zaten takamazsınız uymaz ama ola ki takmayı başarırsanız power tuşuna basmadan önce kasanın üstüne biraz pirzola, bi kaç kanat, domates ve özellikle de acı biber koymayı unutmayın.. Mangal partisi ..

Psu cpu çıkışına ekran kartı takilmaz diye bir şey yok.

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]

Zaten çoğu psu’da ortak olur bu çıkışlar. Önemli olan bu çıkışa taktığın kablodur, aynı çıkışa cpu da bağlayabilirsin ekran kartı da, aradaki kablo değişir bir tek.

• Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var yeni sistem topladım ve çalışmadı :)
    Ekran kartımda 24pin giriş var ama psu dan 16pin geliyor 8 pin boşta kaldı çalışmama sebebi bumudur. Çoğaltıcı alsam iş çözülürmü.psu markası corsair cx750m

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]

Durumu ozetleyen guzel bir resim olmus :)

Yazılanlar dogru ise Jedi Survivor da 21GB a kadar varan VRAM kullanımı varmıs.

• huso kullanıcısına yanıt

hocam nvidia ve amd dlss ve frs çıkararak maalesef pc oyunculuğuna zarar verdi

oyunu oynayanlar pc bölümünde optimizasyon dan şikayetçi

çünkü oyun yapımcıları nasılda ekran kartlarında yazılım var bir şekilde olayı çözüyor fps farkını kapatır diyerek

hem zamandan hemde parasal açıdan artık optimizasyon işine girmiyor ki halklıda ekran kartı firması yazılımla çözüyoruz diye reklam yapsa bende yapmam

4090 navite ultra 4k da 60 fps stabil göremiyor bile 58 yer yer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 28 Nisan 2023; 9:46:12 >
  • 3080 Bu Kadar Güç Tüketiyormu Arkadaşlar 60Fps Kilitli Halde

4070Ti 3 Kat Az Tüketimle Aynı Performansı Vermiş Bu Test Doğrumudur Yoksa Yanlışmı

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]LakyFXyoutube
    A unique benchmark side by side of the most efficient GPUs on the market. I was extremely surprised by what I found. I tested the RTX 3080 vs RTX 4080 vs RTX 4070 Ti at a fixed 60 frames per second and measured the power consumption of these GPUs. It's incredibly surprising what NVIDIA's new lineup is showing. The 4000 series of which I tested the GeForce RTX 4080 and 4070Ti against the old generation RTX 3080. I fixed the FPS through Riva Tuner Statistic Server by setting the maximum FPS with one exception, for Hogwarts Legacy the internal Frame Rate limit is set to what the game provides, since through RTSS the image was tearing probably the conflict in RTX 4070 Ti vs Hogwarts Legacy, that's why you see a subtle ripple on the frametime graph. 👍 Let me know what you think. Like, comment or subscribe to help me in further content creation. THX 🕐 Timestamps: 00:00 Sons Of The Forest 00:39 Hogwarts Legacy 01:48 Hitman 3 RT ON 02:34 Far Cry 6 03:31 Call Of Duty Modern Warfare 2 😎 Other interesting videos to watch: Benchmarks 4070 Ti : https://youtube.com/playlist?list=PLEqGSdcLmiOgcRXwsjXGCbHQC6-l1o4H4 RTX 4080 Benchmarks: https://www.youtube.com/playlist?list=PLEqGSdcLmiOii4CzYD4zeYsAZ6Vk_70nQ RTX 4090 Benchmarks: https://www.youtube.com/playlist?list=PLEqGSdcLmiOjQGEAX1vj5PLbGHpEF4i4j RTX 3080 Benchmarks: https://www.youtube.com/playlist?list=PLEqGSdcLmiOj6EcJwd_S_Qkf9_L0s8QgQ ALL BENCHMARKS: https://www.youtube.com/playlist?list=PLEqGSdcLmiOji4SkPgULc2Rl9VaYwnlcU ------------------------------------------------------------------------ 🖥 PC 4K+8K UHD SETUP CPU: AMD Ryzen 9 7950X3D PBO Tuning + Cache Core Prefer on BIOS RAM: 64GB - 4x G.Skill Trident Z5 Neo 16GB DDR5 6000MHz CL30-38-38-96-T1 MB: Asus ROG Strix X670E-E Gaming Zdroj: GIGABYTE UD1000GM PG5 ATX 3.0 1000W SSD: WD Blue SN570 1TB + Crucial P3 Plus 4TB OS: Windows 10 Home 64 bit ------------------------------------------------------------------------ #rtx4070ti #rtx4080 #rtx3080
    https://www.youtube.com/watch?v=VWKCIVsZ20E

60 fps civarlarında ki enerji tüketimleri evet yer yer 2 katı, yer yer 3 katı daha az enerji tüketiyor 4070ti

ama bildiğim kadarıyla fps değerleri yükseldikçe (çözünürlük düştükçe) aradaki güç tüketim farkı daralıyor. yine de 4070, 3080 den her halükarda çok çok daha az güç tüketiyor tabi.

• NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]

Modded GeForce RTX 3070 with 16GB memory gets major 1% low FPS boost - VideoCardz.com

Konunun türkçe çevirsi de burada https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155695918

• moonquad kullanıcısına yanıt

o değil de nv nin insanları düşürdüğü durum içler acısı. sen git bi ekran kartına dünyanın parasını öde, sonra al eline tornavidayı aç kartın içini bellek artırmaya çalış..

bu resmen sömürgecilik. gerçi duruma diğer açıdan bakarsak sanırım herkes hak ettiğini, arzuladığını buluyor da diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuzarsif-06 -- 30 Nisan 2023; 10:18:37 >

Kesinlikle hocam Nvidia bizi bu duruma düşmesine gerçekten çok öfkeliyim.

• 
Sayfa: önceki 22942295229622972298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.