Şimdi Ara

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (2297. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46.008
Cevap
227
Favori
2.641.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22952296229722982299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam benim hala anlamadığım şey şu ki (kesinlikle saygı duyuyorum ama mantığını bulamıyorum) insanların yakın geçmişte yaşanan bu durumları gördüğü halde hala 4070 gibi kartları kovalıyor olması, hala bu kadar düşük vram li kartlara dünyanın parasını ödemeye razı olmaları !

arkadaşım bak senden tabiri caizse 3 gün önce 3xxx serisi alan insanlar bugün vram yetersizliğinden sorun yaşıyor. bunu gördüğün halde neden hala 4070 gibi bir kartı kovalıyorsun diyeceğim ama fanboy vs muhabbetlerine takılmamak için diyemiyorum.

garip geliyor bana ya..

• Yuzarsif-06 kullanıcısına yanıt

Bunu asla uygun bir dille yapabilirsin. İnsanlar aslında uzun ömürlü kart almak istiyor ama DLSS FG çıktığı için o yüksek fps herşeyi kapatıyor. Bizler doğru bir şekilde anlatıp kararı arkadaşımıza bırakmak en doğrusu olacaktır.

• moonquad kullanıcısına yanıt

tamam dlss den dolayı alıyor olmaları normal ama yine aynı duruma düşecekler !

nasıl mı.. ? yarın dlss4 çıkaracak nv ve daha çok fps sunacak. bugun 4070 i vram düşük olduğu halde sırf dlss için alan adam, 3xxx serisinin dlss3 den mahrum kaldığı gibi, dlss4 den mahrum kalacak. Bunun yanına artan vram tüketimleri de eklenince hali hazırda kullandığı 4070i, dlss3 e rağmen vram yetersizliğinden dolayı yine çöp olacak...

yani nv öyle bir kısır döngü ile yapıyor ki bu planlı eskitme stratejisini, son kullanıcının bunu görmezden gelmesinin ya da bunu bi takım (dlss gibi) nedenlerle geçiştirmesinin mantıklı bi tarafı kalmıyor.

bu biraz da şuna benziyor;

adam bana dünyanın en iyi, en kaliteli motoruna sahip bi araba satıyor, ama tekerlekleri çok çabuk eskiyor ve ben yeni tekerlek takamıyorum, eski tekerleklerle devam etmek zorunda kalıyorum!

haliyle aracın motorunun sunduğu performanstan yararlanamıyorum, tekerleklerim eski olduğu için hız yapamıyorum..

bu arabayı satın almak ne kadar mantıklı..?

• Selam herkese,

Çok fazla oyun oynayan biri değilim ama arada ultra grafikte oynamak istiyorum.

2042, bf, r6 gibi oyunlar.

1080p için ekteki kart yeterli olur mu? 60fps altına düşmesin yeterli

3070 ile fiyat farkı çok fazla, bu yeterli olursa bunu almak istiyorum.

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]www.vatanbilgisayar.com
    MSI GeForce RTX 3060 Ventus fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, RTX 3060 en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da.
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-rtx-3060-ventus-2x-oc-12gb-gddr6-192bit-nvidia-ekran-karti.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• ekomeko E kullanıcısına yanıt

işlemciniz nedir bilmiyorum ama sanırım bu kartı besleyecek orta halli de olsa bi işlemciye sahipsinizdir

sorunuza gelecek olursak 3060 1080p de neredeyse oyunların tamamında ultra ayarlarda 60 ve üzerini rahatlıkla görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuzarsif-06 -- 30 Nisan 2023; 14:16:14 >
  • Yuzarsif-06 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim cevabınız için

i5 12500 işlemci

16gb ddr4 ram var

rami 32 yapıp ekran kartı alsam sanırım rahat oynarım. Ekranım 4k 32 inç ama 2k.da çokta kötü bir görüntü olmaz diye düşünüyorum.

rica ederim

ramleri ilk etapta artırmanıza gerek yok. ilerleyen süreçte +16 daha eklersiniz ki 16 gb ram yavaştan yetmemeye başlıyor artık, 32 standart hale geldi gelecek gibi.

bu durumda 3060 güncellemesi yaparak 1080p de 60 garanti olurken, 2k da grafik detaylarını kısarak yine bi çok oyunda 60 ları görürsünüz ama her oyunda değil ..

• quote:

Orijinalden alıntı: ekomeko

Selam herkese,

Çok fazla oyun oynayan biri değilim ama arada ultra grafikte oynamak istiyorum.

2042, bf, r6 gibi oyunlar.

1080p için ekteki kart yeterli olur mu? 60fps altına düşmesin yeterli

3070 ile fiyat farkı çok fazla, bu yeterli olursa bunu almak istiyorum.

www.vatanbilgisayar.com
    MSI GeForce RTX 3060 Ventus fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, RTX 3060 en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da.
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-rtx-3060-ventus-2x-oc-12gb-gddr6-192bit-nvidia-ekran-karti.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    Hocam mutlaka sarı siteden en ucuz 12gb Rtx3080 TI kart almaya bak.
    Ama
    Bütçen elveriyorsa da mutlaka 24gb Rtx3090 bak.

Sakın rtx3xxx serisinin sıfırına para verme.

Geçenlerde sistemlerine 2 adet Rtx3090 kart almış biri olarak tavsiyemi dikkate al derim.
    NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Teşekkür ederim cevabınız için.

Bütçe sorunum yok aslında ama sık oyun oynayan birisi değilim o yüzden çok para vermek istemiyorum gereksiz israf gibi geliyor. Haftada yada 2 haftada bir ancak bir gece oynayabiliyorum.

ben de arkadaşın önerisine katılıyorum.

3060'ın sıfırına vereceğiniz paraya ekleyerek 2.el 3090 gibi bir kart almak çok ama çok daha mantıklı olur.

ya da 3090 dan daha da az fıyatlara yine 2.el 6900xt de mantıklı olacaktır. 24 gb vram olmasa da ödediğiniz paraya oranla 16 gb ram orantılı olacaktır.

Karar sizin tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuzarsif-06 -- 30 Nisan 2023; 15:17:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekomeko

Teşekkür ederim cevabınız için.

Bütçe sorunum yok aslında ama sık oyun oynayan birisi değilim o yüzden çok para vermek istemiyorum gereksiz israf gibi geliyor. Haftada yada 2 haftada bir ancak bir gece oynayabiliyorum.

Yeni oyunlar V-Ram düşmanı ve Nvidia bilinçli eskitme politikası güdüyor.

24gb Rtx3090 2.el fiyatları resmen beleş.

Sisteminizin ram kısmına para harcamayın şimdilik.
    24gb ekran kartı ile 2k 165hz monitör 2.el alın geçin.

Oyunlarda Resmen devrim yaşayacaksınız.
    Oyun oynama zevkiniz tavan yapacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yuzarsif-06

ben de arkadaşın önerisine katılıyorum.

3060'ın sıfırına vereceğiniz paraya ekleyerek 2.el 3090 gibi bir kart almak çok ama çok daha mantıklı olur.

ya da 3090 dan daha da az fıyatlara yine 2.el 6900xt de mantıklı olacaktır. 24 gb vram olmasa da ödediğiniz paraya oranla 16 gb ram orantılı olacaktır.

Karar sizin tabi.

Şu fiyatlar bedava değilde nedir, pazarlık ediyorsun satılsın diye indirim dahi yapıyorlar birde :(

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]

• hocam benim anlamadığım özellikle 3090 ların 2.ellerinde ki bu fiyat çakılışının tam olarak sebebi nedir?

yani tamam bu insanların çoğunluğu büyük ihtimalle 4x serisi ve dlss3 için satıyorlar ama fiyatları bu kadar aşağı kırmaları şaşırtıyor..

• quote:

hocam benim anlamadığım özellikle 3090 ların 2.ellerinde ki bu fiyat çakılışının tam olarak sebebi nedir?

yani tamam bu insanların çoğunluğu büyük ihtimalle 4x serisi ve dlss3 için satıyorlar ama fiyatları bu kadar aşağı kırmaları şaşırtıyor..

1. sebebi MİNİNG hocam, artık bekliyecek sabırları kalmadı çiftlik sahiplerinin.Satıp kurtulacaklar.

2. Sebebi ise Rtx3090 kullanıcısı gamer ise hep en üst seviye kullanır ve nakit sorunu yoktur. Gider Rtx4090 satın alır bakarki satacağı Rtx3090 fiyatları çok düşük daha düşüğe verir geçer, hesap kitap işine girmez yani.

Bu sebeple sıfır Rtx 3XXX serisine para veren insana almaması yönünde tavsiye verir geçeriz.

• 1080p monitörümde DLDSR açarak oyunları genelde 1440p oynuyorum. Kalitede çok ciddi fark oluyor. Şimdi 4k tv alacağım. Acaba onda da native 1440p yerine bu DLDSR 1440p özelliğini kullanabilir miyim? Bilgisi olan var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım hocam, cevaplar mantıklı

dediğiniz gibi hal böyleyken sıfır 3x serisi almak mantıklı değil. temiz bi 3080 bütçeye göre 3090 gayet mantıklı.

• quote:

anladım hocam, cevaplar mantıklı

dediğiniz gibi hal böyleyken sıfır 3x serisi almak mantıklı değil. temiz bi 3080 bütçeye göre 3090 gayet mantıklı.

Forum 2.el de Zotac Rtx4090 37bin ₺ ilan açılmış. Garantiden Rtx3090 yerine değişim vermiş distribütör :))

Zotac Rtx3090 garantili kart bozulur ise distribütörü sıfır Rtx4090 ile değişim yapıyor olması bile yeterli sebep değil midir?

• yalnız sırf bu olasılığın gerçekleşmesi umuduyla 2.el 3090 aldığını düşünsene :))

kartın bozulması için ellerimi hiç açmadığım kadar göğe açıp dualar ederdim herhalde :)

• maaşallah hocam çok hoş duruyor kasa.

bence max o.c, ne bileyim sanal 8k- 10k falan zorlayarak bozma girişimlerinde bulunabilirsiniz :)

• 
Sayfa: önceki 22952296229722982299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.