Şimdi Ara

NVIDIA RTX 4000 Serisi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
44
Favori
43.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şöyle 600$ a 4080 16gb ı raw da geçen bir kart verse ne güzel olur diye düşünüyorum ama böyle olmayacak gibime geliyor.

100 maksimum 200$ altı msrp belirleyip kartları satışa çıkaracak amd.

Bakalım şu ana kadar hiçbir şekilde sızıntı olmaması da biraz garip. Normalde çoktan sızıntı olması gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 14 Ekim 2022; 14:51:27 >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

sızıntı var 4090 ile hem ham hemde rt olarak rekabet edemiyormuş.

• Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

O söylenti şu anlık. Ben test sonuçlarını bekliyorum aslında.

• defaulticus kullanıcısına yanıt

Muhtemelen doğrudur zaten 4090 ile baş edecek gpu çıkartmasını beklemiyorum şahsen. 4080 16 filan rahat geçecek bir şeyler çıkartır ama 999 dolara vs.

Tr'de de fiyatı 30k olur  

• Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

Belli olmuyor işte. Amd 7000 cpu ları ile latency 45-50ns olacak dendi gördük 45-50 yi 

Sonra rtx4090 50c lerde müthiş serin çalışıyor dendi aib ler bile zor görüyor 60c değerleri

Geçememesi bir yandan iyi aslında. Bu fiyatları daha çok kırması gerekebilir demek.

Geçse raw da 4090 dan hızlı ama 200-300$ düşük msrp li ürün diye satışa sunabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 14 Ekim 2022; 15:22:24 >
  • Size kötü bir şey söylemek istemezdim ama bu 3000 serisi ile beraber gpu tarafına dadanan bir stokçu tayfa var.

Bunlar genelde ev-araba almaya bütçesi yetmeyen onun yerine iphone gpu falan alıp satmaya çalışan kişiler.

Bu arkadaşlar yüzünden büyük firmalardan kart alışı sıkıntıya girmeye başladı. Mining bittiği halde bu durum devam edecek gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 14 Ekim 2022; 15:21:47 >
  • Bence AMD'nin illa performans krallığı alması gerekmiyor ama iyi bir fiyatla hem 4090'ın eteklerine yaklaşan bir performans hem de çok üzmeyen bir RT performansını örneğin 1200$ ye verirse o fiyat aralığında millet 4080 16G olan saçmalığı alacağına RX 7900 alır (örneğin)

RX 7800 de 4080 12G yi dövüp bunu 799$ ye yapsın satar

500-600$ gibi fiyatları beklemiyorum ben AMD de fiyat artışına gidecek ama Nvidia kadar arttırmayacaklar diye düşünüyorum (rekabet edemezler çünkü)

• amd nin fiyatta çok iyi niyetli olacağını düşünmüyorum ki onu geçtim bizim memlekette fiyatları görüyorsunuz. geçen ay arkadaşım 6800xt aldı. şu driver olayında problem yaşıyor mesela. evet oyun oynamasına engel değil ama mide bulandırıyor ister istemez. şahsen amd almam için hem performans hem fiyat olarak eyvallah demem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takami59 -- 14 Ekim 2022; 19:29:26 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 14 Ekim 2022; 20:7:44 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

4070 i 900$ msrp ile çıkarıp gelecek tepkilerden korktuğundan çıkarmayan nvidia ismine 4080 12gb dediği halde tepki alınca her türlü giren bize oluyor deyip kartı iptal etmiş 

4080 12gb kartı zaten kalan 3000 serisini sattırmaya çalışan bir firma için stratejilerine karşı olan bir karttı. Kendi içlerinde çelişmek yerine kartı iptal etmiş de olabilirler. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 14 Ekim 2022; 20:24:19 >
  • Aynı kartı 700 dolardan 4070 olarak çıkarsın alalım.

• 12 GB 4080 in iptal edilmesi olması gereken ve geç kalmadan alınan doğru bir karar, 4070 ten makyajlı bir kartı 4080 diye isimlendirip daha yüksek fiyattan satma stratejisi tutmayacak olmalı ki karar değişmiş. O zaman 4070 olarak çıkacak bu kartın fiyatıda ismine göre olacaktır. 16 Kasım tarihinde 16 GB 4080 ler çıkıyormuş. 4070 ise muhtemelen yeni yılın ilk çeyreğine kalacaktır. O zamana kadarda DLSS 3 teki sorunları düzeltirlerse üst segmentte aynen 30 serisinde olduğu gibi en çok alınabilir kartlardan biri 12 GB 4070 olur. 4070 in 12 GB olarak gelmeside elinde hali hazırda 12 GB 3080 ve 3080 Tİ olanların 4K 120 Fps gibi hedefleri yoksa bir sonraki seriye kadar kullanabilmelerine olanak sağlar gerçi 40 serisine 20 serisinden 50 serisine 30 serisinden geçmek en doğrusu olur ama ihtiyaçlar zamanla değişebiliyor. 

DLSS 3 demişken her yeni teknolojide olduğu gibi bazı sorunlarla çıkış yaptı. DLSS 3 için sadece 40 serisi ekran kartı değil aynı zamanda en güncel işletim sistemi sürümü(önerilen Win11 21H2 ve üzeri), işletim sisteminden Hags yani donanım ivmeli hızlandırmanın açık olması şartı gibi ek gereksinimlerde var. Bunlar sağlanmıyorsa yeni eklenen Spider Man Remastered gibi oyunlarda DLSS 3 aktifken oyun açılmıyor. DLSS 1 çıktığındada ağır eleştirenlerdendim ama DLSS 2.3 ve sonrası sürümlerde nasıl sorunları büyük ölçüde düzelttilerse aynısı DLSS 3 ün yeni sürümlerindede olacaktır. Bu süreç belirli bir zaman alacak o zamana kadarda gerek kullanıcılar gereksede geliştiriclerden aldıkları geri bildirimlerle iyileştirme yapacaklardır. 

• 4070 olması gereken kartı 4080 diye satmaya çalışırlarsa olacağı buydu sağlam r cidden böylesi zor görülür.

Hatta bu yapılmasa ve USA bazlı adı aynı ama bana verdiği donanım içeriği farklı ben kazıklandım diye dava açsalar birde bu yönden belki başları sıkıntıya girerdi. İşin içinde sadece vram daha az gibi bir olayda yok tamamen farklı kartlar.

• Nvidia'ın performans iyileştirmesi yaptığı yeni sürücüyü gerçekten katkısı var mı diye birkaç oyunda denedim ve evet katkısı oldu. Oyuna göre değişmekle birlikte %10 civarı bir artış var üstelik 4K da oynamama rağmen, işlemci tarafında 3080 Ti a limit yapacak bir işlemci kullanmadığım için( 12700K 5 GHz) artışın tamamen gpu tarafından olduğunu söyleyebilirim. Özellikle DX12 destekli ve çok çekirdekli işlemci kullanmayı seven oyunlarda fark daha net görülüyor. Sürücü genel olarak etkili ama tek bir sorun vardı oda Cyberpunk 2077 de harita açıldığında bir tür grafik bozulması oluşuyordu onuda hemen çözdüler.

nvidia.custhelp.com
    Cyberpunk 2077 may display artifacts when bringing up the in-game map after updating to Game Ready Driver 522.25 | NVIDIA
    https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5400

Buradaki yeni Cyberpunk 2077 profilini indirip sürücüye eklerseniz hartada oluşan sorun düzeliyor. Forza Horizon 5 te denedim ve 4K da dahi performans artışı var çünkü oyuna sürücü üzerinden Resizable BAR desteği getirdiler. Forzanın sorunu ekran kartı belleği gereksiniminin fazla olması, özellikle Extreme doku ayarları seçilirse oyun 4K da 11 GB, 1440p de ise 8.5 GB a yakın bellek kullanıyor ve R-Bar açıkken bu rakamlar daha fazla artıyor. Bu nedenle bellek kapasitesi daha düşük olan kartlarda doku hataları oluşmaya başlıyor. Önceden 3070 ile oynuyordum ondan iyi biliyorum. 

• 4080 12 Gb gg yani vay be 4000 serisi kart alacak olanlar 4090 hariç hiç bulaşmasın fiyatının hakkını tek o kart vermekte gidip 4080 16gb olana 1000$ vermek saçmalıktır.

• herkeşler xx70-80-90 dan haber veriyor :D. 4060 hakkında bilgi yok mu?

• Grimmjow kullanıcısına yanıt

4080 16g ye 1000 dolar derken zaten 1200 dolar mrsp si var hocam + tr de satışı muhtemelen 1500 dolar olur minimum siz gene iyimser yorum yapmışsınız.

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

Bu markayı bayadır görmemiştim, hala üretim yaptıklarını bilmiyordum üniversite dönemimde kullandığım olmuştu kartlarını 8800GT di galiba

• ookami O kullanıcısına yanıt

Leadtek Winfast ben severdim bu markayı.

Çöp FX serisinden 5700 olanını almıştım. Full katı kapasitör kullanmışlardı o vakitlerde bile.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.