Şimdi Ara

Nvidia, RTX 50 serisindeki iki önemli sorunu düzelten güncelleme yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia, RTX 50 serisindeki iki önemli sorunu düzelten güncelleme yayınladı
    Nvidia’nın RTX 50 serisi ekran kartları, yoğun talep, aşırı ısınan güç konektörleri, kararlı olmayan sürücüler gibi çeşitli sorunlar yaşatıyor. İlk iki sorunu çözmek daha zor olsa da, sonuncusu yazılım güncellemeleriyle düzeltilebilir. Aslında, şirket halihazırda birkaç hotfix sürümü yayınladı ve sonuncusu ( sürüm 572.65) 2 Mart'ta yayınlandı. Ancak, bazı sorunların (çok benzer) devam ettiği anlaşılıyor; bu yüzden kısa bir süre sonra başka bir hotfix güncellemesi yayınlandı. GeForce Hotfix 572.75, iki sorunu çözüyor.

Ayrıca Bkz.Nvidia, RTX 50 laptop GPU’larındaki eksik ROP iddialarını yalanladı

Nvidia RTX 5080 & 5090 ekran kartlarındaki siyah ekran ve overclock sorunu çözüldü

Nvidia, serideki iki önemli sorunu gidermek için 572.75 sürümünü yayınladı. RTX 5080 ve 5090 overclock edildiğinde sistem yeniden başlatıldıktan sonra uygun saat hızlarında çalışmıyor. Bunun dışında tüm RTX 50 serisini etkileyen siyah ekranda kalma sorununu çözüyor.

Yeni düzeltme, bu hafta başında RTX 5070 desteği ve DisplayPort aracılığıyla monitörlere bağlandığında bilgisayarların siyah ekranla başlamasıyla ilgili yukarıda belirtilen hatanın düzeltilmesiyle gelen en son sürücü 572.70'e dayanıyor. En son düzeltmeyi indirdiğinizde, sürücü 572.70'de bulunan tüm düzeltmeler ve değişiklikler de uygulanmış oluyor.

Kaynak:https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5640/~/geforce-hotfix-display-driver-version-572.75

• Şunu amd yaşasaydı bin kere küfür edilir, sağa sola şikayet edilirdi.Nvidia olunca hotfix..

50k'ya kart al siyah ekran yaşa, 100k ya kart al rop sayısı eksik çıksın.Karnaval mübarek

• DeepestSea kullanıcısına yanıt
    Bende Nvidia kart kullanmama rağmen. Nvidia redditinde 5000 serisini eleştirdiğim için bir dövmedikleri kaldı. Fanboylar gerçekten başka bir alem. Gidip 5070 ve 5070 Ti almak yerine her türlü 9700 XT alınır daha iyi.

bu kacinci hotfix

• Fhalei kullanıcısına yanıt

Özellikle abd li tüketicilerin tepkileri arap ve türklere cok benzer.

Marka tapiciligi uc seviyededir

Avrupali hak eden markaya para vermekten korkmaz ama rasyonel değişikliklere hizlica adapte olurlar.

Yeterli 9070xt gelmedigi forumalrda amd ye saydiriyorlar.!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 9 Mart 2025; 22:59:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam güzel söylüyorsunuz da oyun oynayacaksanız ya AMD ya Nvidia tercih etmek zorundasınız zaten.

Dolayısıyla, objektif olarak kıyaslayınca AMD kaç nesildir wattman hatalarıyla nam saldı. Ben sıfır AMD kartımla masaüstünde bile bsod aldım; 1 yıl boğuştuktan sonra değiştirmek zorunda bırakıldım. Ancak benzer bir durumu Geforce kartlarla yaşamadım. Ati dönemlerinden beri kaç AMD kart kaç Geforce kart kullandım; her AMD aldığımda da sorun yaşadım. Gerek driver gerek donanım anlamında.

Fanboyluk ayrı bir mesele tabi ama kıyaslayınca Geforce'dan daha iyi bir alternatif de bu zamana kadar yoktu, bundan sonra olur mu bilemem. Önceki nesilde konektör sorunu; bu nesilde konektör ve eksik rop sorunu. Üzerine bir de driver sorunu... Fiyasko mu, tabiki fiyasko. Q&A adına hiçbir şey yok imajı veriyor. Biraz da piyasa hakimiyetinin şımarıklığı olarak görüyorum. Ama bu sorunların marka tarafından telafi edilebileceğini de düşünüyorum. Rop sayısı eksik kartlar değişiyor diye biliyorum, driver sorununun çözüleceğine de şüphem yok açıkçası. Konektör sorununu da ilerleyen günlerde göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 10 Mart 2025; 1:8:25 >

• 50x serisi ile reklamların aksine Dağ fare doğurdu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Masallahim var on siparis ile aldigim kartta ne rop sorunu cikti ne isinma sorunu yasandi. Herkes boyle sansli degil o yuzden AKP

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alın size Nvidia güle güle kullanın. 15 yıllık Amd kullanıcısı olarak söylüyorum, eğer ekran kartına sadece oyun için ihtiyaç duyuyorsanız şu an Nvidia almak ahmaklıktır.

• rtx 5080 kullanıcısı olarak 1 aydır satın aldığıma pişmanım, karta 2000$ para ödedim keşke az daha bekleseydim de 1000$'a 9070 xt alsaydım. 1 aydır şu siyah ekran sorunlarından illalah ettim. nvidia forumlarında kullanıcıların %80'i benimle aynı serzenişte ama nvidia bu bilmem kaçıncı sürücü güncellemesi bir kaç sorun dışında ana sorunları çözebildikleri yok rezalet bu 572.75 sürücüsünü de yükledim herhangi bir düzeltme falan yok

• Birincisi ilk pc de ati vardı hiç problem yaşamadım ondan sonra gtx aldım oda sorun yoktu ama teknoji çok çabuk gelisti pc topladım rx570 ile amd geçtim hiçbir sorun yaşamadım bu arada aradan geçen zamanda benim çocuk pc devirdi ekran kartım yanmış mecbur 1650s aldım şuan onu kullanıyorum hiç promlem sırf windows 11 geçmek için anakart ve işlemci değiştim şimdi ekran kartı alacam ama nvidia bariz hatalar göz ardı edilmez 50k vereceğin bir karta sorun olmasi düşünülemez o yüzden 5000 serisi katiyen almam şuan 2k monitörum var ya 4060 ti 16 yada rx0070xt alacam

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

570-1070-2060-6700-7700xt sadece 1 kez 570'de wattman hatası aldım, bir daha almadım

Dostum sorun bir şeylerin düzeltilmesi vs değil.Senin paranla bir malı satın alman ve sorun çıkması.Konnektör, rop, siyah ekran hangisini sayayım ? En min 5070'e 30k istemeyi biliyorlar

Hocam sen 1 kere wattman almışsın, güvenip tekrar AMD kart alabilmişsin. Sorun da yaşamamışsın ne güzel.

Ama ben ne zaman ki AMD'ye güvenip kart aldıysam, neredeyse her seferinde yolda kaldım. 2 kartım bozuldu, birinde de wattman hatası bezdirdi. Keşke bozulsaymış da o sıkıntıyı yaşamasaymışım diyorum, o derece nefret ettirdi kendinden. Tabi sana kıyasla ben hep eski serilerde bu sıkıntıları yaşadım. Ancak ne var ki hala reddit'te froumlarda hala wattman hataları kol geziyor. 7700XT ile wattman alıp çözemeyen bir sürü insan var. Hani bu setupla alakalı desem; Geforce kartlarda benzer sıkıntılar yokken AMD'de görülmesi, daha çok AMD'nin birşeyleri yanlış yaptığına işaret ediyor.

Nvidia'nın 5000 serisiyle Q&A bakımından bir fiyasko yaşaması/yaşatması, sorunu kısa sürede çözdüğü müddetçe sıkıntı değil. Eksik ropları bulunan sınırlı sayıdaki kartları zaten değiştiriyor, driverda siyah ekran alınması da gerçekten çözülmeyecek bir sorun değil. Belki çözmüşlerdir bile. Kaç tane fix yayınladılar. Ben 1 yıl wattman hatasıyla uğraşıp kart değiştirdim hocam. O 1 yıl neler yaşadığımı ben bilirim. Kaç kere yaptığım iş kayboldu, kaç kere idle'da bsod aldım. Hani oyunu geçtim pc kullanılmaz hale geldi. Kartı nasıl kırmadım hayret ediyorum. Her seferinde f/p olarak daha mantıklı geldiği için AMD'ye bakıyorum, wattman'lerle boğuşanları görüyorum direkt vazgeçiyorum.

Diğer taraftan konektör sorunu 4000 serisinden süre gelen bir sorun olmasına rağmen bile bile lades demeleri de çok ilginç. Hadi bir kere hatalı tasarım yaptın da ikinci kez hatalı yapmak için geri zekalı olmak lazım.

• Bence wattman hatası tamamen psu ile alakalı.Ben hep 700-750w psu kullandım şuanda da 850w var hiçbir sorun yaşamadım söylediğim gibi.Şuan pure 7700xt kullanıyorum.Hiç sıkıntı yaşamadım valla

Nvidia tek olduğunu düşündüğü için kullanıcıları umursamıyor.Mecbur alacaklar muhabbeti var.Ben intel'in domine etmesini de uygun görmedim, nvidia'nın da.Hiçbir firma tekel olmamalı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.