< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atm41 -- 27 Kasım 2020; 9:46:46 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atm41 -- 27 Kasım 2020; 9:46:46 > |
Belki de Türkiyeye ilk cihazı getirenlerdenim o yüzden zamanında hep araştırmalar vs. yaptım.
Cihazı kullananlar için önerilerim olacak aklıma geldikçede paylaşacağım. - öncelikle cihazı çok iyi bir şekilde torrent indiricisi yada turbobit vs. gibi sitelerden download cihazı olarak kullanabilirsiniz. Bunun ne gibi avantajı olur derseniz cihazın güç tüketimi oldukça düşük. Bir pc üzerinden download yapma ile harcanan güç tüketimi ile nvidia nın arasındaki güç tüketimi neredeyse 10 katına yakın. Bu nvidia nın güç tüketim değelerini gösteren tablo ;https://www.anandtech.com/show/9289/the-nvidia-shield-android-tv-review/9 - indirme istemcisi olarak mutlaka bir programınızın olması şart zira tarayıcı üzerinden oldukça yavaş indiriyor program önerim ; Advanced Download Manager Pro Apk Full - Turbobit, uploded gibi sitelere üyeliği olanlarda bu indirme aracı ile ve opera tarayıcı ile çok kolay ve hızlı indirme işlemi yapabilir. - Bir diğer avantajı da eğer evinizde fiber internet varsa nvidia yı da kablo ile bağladıysanız download hızınız tam anlamıyla uçuyor. Pc de yakalayamadığım değerleri kablo ile nvdia cıhazı üzerinde çok rahat ulaşabiliyorum. - Film izlemeyi sevenler için olmazsa olmaz " Showbox" programını mutlaka indirin ve kullanın derim : ) - cihaz belirli bir zaman sonra sapıtıyor kumanda işlemiyor, takılmalar oluyor, geç açılıyor vs. mutlaka belirli aralıklarla format atın derim ama 6 ay ama 1 sene sonra yapın :) - Nvidia cihazınızı tv ye bağlayıp oradan da ses sistemine bağlamak gibi bir yanlış içersine girmeyin derim. Direk amfiye bağlayın ses kalitesini keyfini çıkarın. - microsoft un kablosuz klavyesini aldım nvidia ile kullandığımda Türkçe harfleri desteklemediğini gördüm logitech te böylemi bilmiyorum oyüzden microsoft klayve ve klavyenin hemen yanında mouse için boşluk olan cihazı alırken bu dediklerimi dikkate alın. ben aldım bir kere Türkçe harf desteklemiyor. Logitech de nasıl kullanan varsa bilgi verebilir. -archoc video play var pro versiyonunu kullanıyorum. Kodi ye alternatif olabilir ama asla bir kodi olmaz. -Aptoide uygulamasını bilen bilir onun tv uygulaması da var sidelauncher a girmeden kullanabiliyorsunuz. Oradan da program indirilebilir tavsiye ederim. - Launcher olarak standar launcher alternatifi çok aradım. Nvidia kumandasi ile uyumlu aynı zamanda kategorize eden smart launcher 3 pro programını mutlaka kullanın derim. - Turobit-uploaded gibi sitelere uyeliginiz varsa alternatif olarak alldebrit kullanabilirsiniz. Ben onu kullanarak indirme işlemleri yapıyorum. Şimdilik bu kadar :) sorunuz olursa olabildigince cevaplayabilirim. |
Değerli dostlar Nvidia Shield TV ülkemizde yaygın olarak medya oynatıcı olarak kullanılsada yurtdışında resmi GeForce Now desteğinden dolayı etkin olarak stream oyun konsolu olarakda kullanılmaktadır. GeForce Now'ı ülkemizde Game+ (Game plus) pazarlamaktadır. Garanti BBVA ile Game+ kampanya yaparak Bonus kartlılara özel 1 aylık GeForce Now premium aboneliği için ücretsiz kod vermektedir. Geçen ay kampanyalara biraz geç baktığımdan kodlar tükenmişti. Bu ay yakaladım. Denemek isteyen Bonus kart sahipleri kaçırmasın, kodlar bitmeden alsın.
Daha önce GeForce Now aboneliği almamış, sistemi bilmeyenler için not: GeForce Now'da oyun yoktur, akış hizmeti verir. Ubisoft, Epic Games, Steam, Xbox Game Pass gibi üyeliklerinizi bağlayarak oyunlarınızı konsola veya güçlü oyun bilgisayarına ihtiyaç duymadan Smart TV, TV box, telefon, tablet, PC gibi cihazlarda oynayabilirsiniz. Hal-i hazırda hiç bir ücret ödemeden Basic kullanıcısı olabilirsiniz ama Basic kullanıcılarını oynaması için sıraya alır, sırada bekletir, oyun oturumları yarım saat olur; ücret ödemiş Premium kullanıcıları ise sıra beklemez/az bekler, daha uzun oturum süreleri vardır ve oynayacağı oyunların -destekli ise- RTX özelliği açılır. Detaylı bilgi: https://gameplus.com.tr/ Bonus kartlara özel ücretsiz GeForce NOW GAME+ üyeliği! Kampanya Dönemi: 30/08/2024-31/10/2024 Kampanya Detayları: • Bonus kartlara özel ücretsiz GeForce NOW GAME+ üyelik fırsatı! Kampanyadan yararlanmak için BonusFlaş üzerinden alınan kodun; 31 Ekim 2024 (saat 23:59)'a kadarwww.gameplus.com.tr web sitesine giriş yaptıktan sonra Profil > Kod Aktivasyon adimlarını takip ederek, erişim kodu alanına girilmesi gerekmektedir. Kod belirtilen alana girildikten sonra GAME+ dünyasına ücretsiz katılabilirsiniz. • Bonus kart sahipleri GeForce NOW GAME+ Paketini 1 ay ücretsiz olarak kullanım hakkı elde edeceklerdir. • Mevcut GAME+ üyeliği bulunan kullanıcılar kampanyadan yararlanamaz. • Kampanya kapsamında kullanılacak promosyon kodu ile GAME+ Premium Paketini 1 ay boyunca ücretsiz kullanabilecektir. 1 ay sonunda üyelik otomatik yenileme özelliğiyle güncel GAME+ Premium Paketi aylık fiyatı üzerinden yenilenir. • Üyeliğiniz başladıktan sonra GAME+'1 cep telefonunuzdan, tabletinizden, bilgisayarınızdan ya da akıllı televizyonunuzda tarayIcınız üzerinden hemen oynamaya başlayabilirsiniz. • Promosyon kodu tek kullanımlıktır, başka kampanyalarla birleştirilemez ve ticari amaçlarla kullanılamaz. • Her Katılimcı, kampanyaya 1 kez katılabilir. Kampanyadan Yararlanmak İçin: • İIk harcamadan önce BonusFlaş'tan "Hemen Katıl" butonunu tıklayin ve kampanya kodunu alın. • Kampanyaya BonusFlaş üzerinden katıldıktan sonra çikan kod ile Bonus kart sahipleri Premium GeForce NOW GAME+ Paketini 1 ay ücretsiz olarak kullanım hakkı elde edeceklerdir. Kampanya Tarihleri: • Kampanya 30 Ağustos - 31 Ekim 2024 tarihleri arasında geçerlidir. Kampanyaya Dahil Kartlar: • Kampanyaya Garanti BBVA Bonus kartlar dahildir. • Sanal ve ek kartlar kampanyaya dahildir. Diğer Bilgiler: • Katılımcilar, GAME+ yayınlarına ilişkin sorular için 0 850 808 0 808 numaralı destek hattıyla ya da info@gameplus.com.tr üzerinden GAME+ Müşteri ilişkileri ekibiyle iletişime geçebilir. • GAME+ üyeliğe dahil hizmetlerin içeriğini ve hizmet koşullarında değişiklik yapma hakkı saklıdır. • Kampanya, Garanti BBVA Bonus kart üyelerine özeldir. • FastPay ile yapılan işlemler kampanyaya dahil değildir. ![]() Bu mesajı telefondan okuyor ve BonusFlaş uygulaması yüklü ise şu linke tıklayarak direkt BonusFlaş'taki kampanya linkine ulaşabilirsiniz: https://www.garantibbva.com.tr/bonusflas?source=paylas&type=20¶meterId=I000067817 |
Shield TV genel olarak media player olarak kullanılıyor, sayfada da ağırlıklı olarak bu yönü ile ilgili paylaşımlar oluyor. Bugün forumdaş BABAKORAY vesilesi ile oyun konsolu özelliği üzerine yazıştık, umarım başkaları adına da faydalı olmuştur. Son olarak bunu video ile pekiştirip kafalardaki soru işaretlerini silmek istedim.
Nvidia Shield TV'de Buluttan Xbox Game Pass oyunları Oynamak Gerekli Donanımlar: - Nvidia Shield TV Pro 2019 - Xbox Gamepad (8. veya 9. nesil) Gerekli Yazılımlar: - Xbox Game Pass uygulaması (apkmirror gibi yerlerden apk dosyası olarak indirip kurulabilir). Kurduktan sonra Dil ve Bölge ayarlarından Ülkeyi Hollanda olarak seçiyoruz. - Proton VPN (Google Play'de mevcut, ücretsiz üyeliği ile Hollanda server'ına bağlanıyoruz) Gerekli Abonelikler: - Xbox Game Pass Ultimate (Şu an aylığı 209 TL, kardeşlik ile Xbox konsolu olan biri ile maaliyeti paylaşılabilir). - Proton VPN (Ücretsiz abonelik ile Amerika, Japonya ve Hollanda serverlarına bağlanılabiliyor). Dikkat edilmesi gerekenler: - Stream bir servis olduğu için internet bağlantınız ne kadar hızlı ise o kadar iyi. Download çoğu abonelerde yeterlidir, Upload için 9-10Mbps istiyordu yanlış hatırlamıyorsam... - Shield TV'nin internet bağlantısını kablo ile yapılmasını tavsiye ederim. - Gamepad bluetooh bağlantısının iyi olması için Shield TV'i açıkta gamepadi görecek şekilde olmasını tavsiye ederim. USB kablosu ile de gamepadin bağlanabilir olduğunu hatırlatırım. Gerekli donanımlar edinilip, yazılımlar indirilip, abonelik girişleri ve ayarlar yapıldıktan sonra; Adımlar: - Xbox gamepadini bluetooth yolu ile Shield'e bağlıyoruz. - Proton VPN'i açıp Hollanda'ya bağlanıyoruz. - Ana sayfaya dönüp Game Pass uygulamasını çalıştırıyoruz. Oynayacağımız oyunu seçip Oyna diyoruz. Yükleme ekranın bitip oyuna girişini bekliyoruz. - VPN uygulamaları internet hızını düşürür. Şart değidir ama oyuna girdikten sonra internet hızını eski durumuna getirmek için tekrar ana sayfaya gidip VPN'i kapatabilirsiniz. Online rekabetçi oyunlar server değiştiği için belki bundan etkilenebilir. Battlefield 2042'nin VPN'i kapadıktan sonra oyundan attığına şahit olmuştum. - Tekrar Game Pass uygulamasına döndüğünüzde oyuna devam edebilirisiniz. Yüklediğim videoda bu adımları göreceksiniz. Forumda video yükleme sınırı 2 dk olduğu için oyun girişine kadar kısım hızlandırılmıştır (×4). Ayrıca videoda görüntü-ses senkron kayması var. Sanırım bu kayıttan kaynaklanıyor, oyunu oynarken sorunsuzdu. Kaydı Nvidia Share ile aldım ve yine Shield'de klayve fare kullanarak PowerDirector yazılımı ile editledim 🙂. Seçtiğim oyun Mortal Kombat 11. BABAKORAY forumdaş için bir Çinliden dayak yediğimin kaydını buyur izleyin 😆: |
Tamam
|
"Nvidia Shield TV'yi desktop modda kullanmak" konulu geniş bir değerlendirme yazısı yazacak ve orda bahsedecektim ama siz 3D yazıcı deyince paylaşayım dedim:
Shield TV'yi alım sürecinde paylaşmıştım: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156016199 Shield'e USB çoklayıcı ve 256GB MVMe SSD bağladım. Ekstra bu donanımları bir arada tutması için oğlana modifiyeli, eklemeli Shield TV standı yaptırdım. Derli toplu olduğu için bazen TV'de bazende monitörde desktop gibi kullanıyorum cihazı: ![]() ![]() Oğlum eklentisiz düz standda bastı yazıcısından. Hatta pipirikli olduğumdan Shield'e zarar vermesin diye iç kısmını kadifemsi bir kumaş ile de kapladım 🙂: ![]() ![]() Orijinal Nvidia Shield TV Standı Amazon Germany'de ithalatçı ücreti dahil yaklaşık 1.500 ₺. Tabiki o kalite olmayacaktır ama fonksiyon olarak aynı işi görecektir. https://www.amazon.com.tr/dp/B01N9D0MKM?ref_=cm_sw_r_apan_dp_TPVRFRD2J5WHTYPCQ8GT&language=tr-TR |
selamlar, kendi cihazımda sıkça kullandığım SmartTube uygulamasını Türkçe çevirisi yetersiz ve anlamsız olduğu için modladım. - Türkçe Çeviri baştan sona kendi çevirim ve anlaşılır şekildedir! - Türkçe ve İngilizce haricindeki diğer tüm dil paketleri kaldırıldı! - Uygulama simgeleri biraz daha estetik olması açısından değiştirildi! işlemler son sürüm 21.92 'de yapıldı, aşağıdaki görüntülerden fikir edinebilirsiniz aşağıdaki linke tıklayıp indirin (sadece nvidia shield veya armeabi-v7a tabanlı cihazlar içindir - nvidia shied tv de test edildi) arm64-v8a ve x86 için olan apk'yıda modladım isteyen olursa konuya eklerim https://rb.gy/5fpgi2 nvidia shield tv ve armeabi-v7a tabanlı cihazlar için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İltifatlarınız için teşekkürler... Bu konulardan bilgisi olup zaman ve mekan adına müsait olan pekçok forumdaş aynı şekilde yazardı eminim...
|
Depolama birimi tabiki önemli. 16 GB bana da yeterli gelmediğinden bilgisayardan çıkma 256 GB'lık M2 NVMe SSD'yi şu kutuya takıp Shield TV'de dahili depolama olarak kullanıyorum.
https://www.amazon.com.tr/dp/B097H7JZVG Ayrıca Shield'in ağ depolamalarını rahat bir şekilde görmesini çok seviyorum. Router'a takılı 2 TB USB3.0 HDD sanki Shield'de takılı harici HDD miş gibi kullanabiliyorum. Özellikle kayıpsız ses ve görüntüye sahip 70-80 GB boyutundaki filmleri izlemek için kullanıyorum. Bununla beraber Android 11'de kalıp 12 güncellemesi almadı. Uygulamaların yazma/okuma izinlerinde bazen sıkıntı çıkıyor, belki bundan olabilir... Bu arada Shield TV'nin 2015, 2017, 2019, tüp ve Pro modelleri var. En güncel ve üst versiyon olan Nvidia Shield TV Pro 2019'u esas alarak yazıyorum bunları. Genelde kayıpsız ses ve görüntülü BluRay Remux film/dizi izlemek için tercih ediliyor. Bunu destekler tarzda AVR, soundbar, 4K Dolby Vision TV'niz varsa alınır ama sade ve sadece Android oyunlar için pahalı bir tercih olurdu. Şahsen ben ürünün sınırlarını zorlayıp masa üstü tarzında kullandığım oluyor. Klavye/fare bağlayıp Google dokümanlar ile ofis işleri, Firefox ile masaüstü internet sörfü gibi: ![]() |
Arkadaşlar,
Turkcell TV+ ve blutv orjinal olarak iniyor mu? ( apk ile kurmayı kastetmiyorum) Kumanda ile kullanımı sorunsuz mu? Kanalları 24 Saat geriye sarma, durdurma oynatma vs düzgün çalışıyor mu? TV+ Mh uygulamamız yok diyor android TV için bu arada... 4K filmleri kodi dışında ne ileoynatıyorsunuz? Ne kullanıyorsunuz? 2. Sağlam bir oynatıcı yok mu hala? Apple Tv 4K rahatlığı arıyorum ez cümle. Teşekkürler |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atm41 -- 27 Kasım 2020; 9:40:48 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akşahin -- 5 Aralık 2015; 12:07:51 > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpcore -- 8 Aralık 2015; 10:33:40 > |
|
|