Şimdi Ara

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.502
Cevap
206
Favori
425.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rockyy

saygıdeğer dostlar

görüntü kısmını özellikle bilemeyeceğim, ben pek anlamıyorum. bana en dandiğiyle en iyisini yanyana koysanız anlamam muhtemelen :) ama nvidia shield'ın yeterli bir görüntüye sahip olduğundan emin gibiyim.

arkasında nvidia'nın olması bu açıdan önemli bence. yazılım desteği sürekli var, arkasında muhattap bulabiliyorsunuz. sorun çözümüne yardımcı oluyorlar. shield özelinde demiyorum, nvidia'nın diğer ürünleri için hep böyle oldu bana. ama shield için de öyle olacağını düşünüyorum.

ses konusunda eksikliği var sanırım. 7.1 desteklememesi benim için önemli değil ama iyi bir sisteme sahip arkadaşlar için tabi ki hayati olacaktır. ev ahalisi sağolsun 5.1 bile problem bizim evde. aslında kablo karışıklığı yaratmayacak alternatifler arayışındayım, soundbar gibi önerisi olan varsa çok sevinirim :)

son olarak himedia q10'nun fiyatına baktım ve şaşırdım. ben shield'ı amazon'la daha önce yaşadığım bir hatanın telafisi sonucu çok daha ucuza aldım q10'dan :)

himedia'nın da hdd, led ekran vs. gibi üstünlükleri var bana göre, ama shield son kullanıcılar için daha ideal. tıkla çalışsın, yüklesin. biraz biliyorsan sideload yap, üstelik oyun da stream etsin. donanım olarak da aralarındaki farkı baya büyük görüyorum.

sonuçta her şey cihazdan ne beklendiğine bağlanıyor. ben son kullanıcı için shield'ı daha fazla potansiyele sahip görüyorum. kuşkusuz ki ihtiyacı farklı olan arkadaşlar farklı ürünlere yönelecektir.

en son minix neo 8h plus kullandım mesela, bana hiç hitap etmedi.

edit: bir de shield aldım, kötü olsa da kötüleyemem :D

7.1 desteklemediğini nerden çıkardınız anlayamadım zira tüm arşivim 7.1 hic bir sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 14 Şubat 2016; 20:08:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Ben bir nvidia test etmeden ya da satın almadan netleşmeyecek bir şeyler anlaşıldı
    Aslında philips en pahalı tvsi ile bir adet kendi geliştirdiği android box verecekti proje iptal oldu onun yerine nvidia shield verecekmiş
    Edanur bana gönderecekti test etmem için ama avrupa dağıtımına başlandığı halde maalesef Türkiye dağıtımı hala başlamadı o yüzden bizim test işi bekliyor

Her şey net ustat
    21 Media player E sahip forumda baska biri yok diye biliyorum 3 mt perde ve 4K TV ve 155 ekran 1080p TV lerde 21 Media playerin tamamın dan iyi

Sizin de bunu görmeniz icin tabi almanız lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 14 Şubat 2016; 20:07:35 >
  • konuyu boşuna açmadım ..
    varsa dünyada android de daha iyisi bem bulur getirir denerim zaten..
    mp de daha iyisi yok beyler..
    edanur bana da bahsetti ama hemüz haber yok
    birtek dune solo 4k var oda yılan yikayesi ama çıkarsa bulur burayada yazarım.
    hayırlı akşamşar forum dostlarıma

• quote:

Orijinalden alıntı: atm41

konuyu boşuna açmadım ..
    varsa dünyada android de daha iyisi bem bulur getirir denerim zaten..
    mp de daha iyisi yok beyler..
    edanur bana da bahsetti ama hemüz haber yok
    birtek dune solo 4k var oda yılan yikayesi ama çıkarsa bulur burayada yazarım.
    hayırlı akşamşar forum dostlarıma

Hdmi 1.4 le gelecekse zaten eksik geliyor
    1080 p tarafında Nasıl olur bilinmez

Ama Onuda alır deneriz dediğin gibi

Gerçi ihtiyacım da kalmadı ama

• Şu an piyasadaki en güçlü mobil cihaz. Geekbench testlerine bakarsanız İşlemcisi piyasadaki bütün telefon ve ya media playerlarından daha iyi. Multicore'da üstüne yok. Grafik işlemcisi dersen 256 çekirdekli. Piyasadaki media playerlarda en fazla 8 çekirdekli gpu gördüm. Nvidia bu piyasada yeni. Eminim yazılım geliştirmeleriyle çok iyi yerlere gelecektir bu cihaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alycannn

Şu an piyasadaki en güçlü mobil cihaz. Geekbench testlerine bakarsanız İşlemcisi piyasadaki bütün telefon ve ya media playerlarından daha iyi. Multicore'da üstüne yok. Grafik işlemcisi dersen 256 çekirdekli. Piyasadaki media playerlarda en fazla 8 çekirdekli gpu gördüm. Nvidia bu piyasada yeni. Eminim yazılım geliştirmeleriyle çok iyi yerlere gelecektir bu cihaz.

Cihaz Çin malı ürünlerle karşılaştırmak hata

Media player lerin yaptığı is illegal nvidia da bu alanda daha fazla ilerleyemez zaten yaptığı da yapacağıda bu bir adım ötesi olmayacak

Kodi derseniz her platform da ilerlediği gibi bunda da da yol alacak Media player olarak ancak böyle ilerler

Ama Media player dışında ki alanlarda çok ilerleyeceği kesin bu na şüphe yok

• quote:

Orijinalden alıntı: blckmgcmn34

Arkadaşlar qnap ts253a almayı planlıyorum. Nas ile ilgili tavsiyeleriniz ne olur.

NAS lar bu başlıkta daha çok konuşuluyor oraya bir göz gezdirin isterseniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_54125943/mpage_28//tm.htm#114324176

Ben fan sesi ve QNAP a göre maliyetinden dolayı Synology tavsiye ederim.
  • indirdiğim filmlerin cogu 720p. cok bekledigim bir film olursa ancak 1080p veya remux indiriyorum.hatta cerezlik filmleri bbrip bdbrip indiriyorum.goruntu konusunda ben eminim.sonradan tekrarda denedim.cidden iyi goruntu veriyor.benım tv dandik ama abimleirn kardesimin 4k tv de denedim ciddi fark var bence.

benim goruntuden veya cihazın çalışmasından yana sorunum veya aklımda suphe yok zaten.çok kaliteli ve güçlü bir cihaz.

sizinde dediginiz gibi kendi bir medya oynatıcısı ne biliyim muzik çaları resim goruntuleyicisi olur.alternatif olarak sen baska yuklersin falan.
    sadece işletim sistemini yuklemişler gerisini sana bırakmışlar.

arkadaşlar diyor kodi yukle yeter ama olmuyor.ben hala ses alamıyorum.kaç tane film denedim.yuzlerce forum okudum yok arkadaş.
    ac3 sesleri iletmiyor.
    en fazla yaptığım şu oldu.ac3 sesleri kodi üzerinden devre dışı bıraktım.daha doğrusu avr ye gondermeyi devre dışı bıraktım.yazılım olarak sanırım çözüyor o zaman pcm belirdi ses geldi ama yaklasık 10 kademe dusuk geldi.hadi sesi yukselttim ama bu seferde filmi durduruyorum yeniden baslatıyorum ortalık yıkılıyor.bir ugultu kopuyor duzelmiyor.tekrar baslatıyorum olmuyor.2 kere falan yapıyorum duzeliyor.

bu sekilde bırakırsam guc bela izliyorum ama bu seferde dolby veya dts seslerde ugultu oluyor.yine eski haline getiriyorum düzeliyor.
    boyle işte benim için sıkıntılı ve sinir bozucu.

işin bir diğer tarafıda kodi programınıda hiç sevmem:)
    ama yine en iyi çalışan o.
    butun medya oynatıcıları denedim hiç birinde verim alamadım.
    kodinin açtığı bir çok filmi onlar hiç açmadı.
    dedim parayla satın alayım falan ama çalışmıyorki güvenemedim.

bir tek bende nasıl oluyor bu sorun onu anlamadım.
    herkesde normalmi ac3 sesler?

bu arada sadays nerede oturyorsun geleyim bir gün musait bir yerde bakalım

@sadays @Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpcore -- 15 Şubat 2016; 10:06:05 >

• sarpcore kullanıcısına yanıt
    AVR ile sorunsuz kullanan atm41 ve erayçelik80 nickli arkadaşlar olduğuna göre sen kesinlikle bir yerlerde bazı detayları kaçırıyorsundur KODI'de.Çünkü cihazda genel anlamda bir sorun olsa onlarında sıkıntı yaşaması lazım HD seslerde.

Dolayısıyla cihazın ya da KODI'nin ses ayarları konusunda onlar yazar birşeyler ve sorunun çözülür.

Diğer yandan Sadays Üstad'ta mesajını okuyunca iletişime geçer seninle ve bir durum değerlendirmesi yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

AVR ile sorunsuz kullanan atm41 ve erayçelik80 nickli arkadaşlar olduğuna göre sen kesinlikle bir yerlerde bazı detayları kaçırıyorsundur KODI'de.Çünkü cihazda genel anlamda bir sorun olsa onlarında sıkıntı yaşaması lazım HD seslerde.

Dolayısıyla cihazın ya da KODI'nin ses ayarları konusunda onlar yazar birşeyler ve sorunun çözülür.

Diğer yandan Sadays Üstad'ta mesajını okuyunca iletişime geçer seninle ve bir durum değerlendirmesi yaparsınız.

Ustat bende ac3 film hic yok hepsi dts HD ma ve truehd en kotu dts

Bu sistemleri kullanıp ac3 dosyası olan pek yok benim bildigin

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    DTS HD MA ya da Dolb True HD Master gibi yeni nesil ses formatlarını ileten bir oynatıcı AC3'ü çok rahat çözer.Sorun ayarlarda bence...

Bendeki Zidoo'da yüklü olan KODI'de bile ( üstelik KODI'nin 14.1 Helix eski sürümünden bahsediyorum ) AC3 formatlı filmlerde sıkıntı yaşamıyorum.

Neyse , bence sen bir jest yap ve AC3 formatına sahip küçük çaplı bir video dosyası indirerek test ediver yahu.

Baksana herşeyi denemiş saprcore ama sonuç olumsuz...
  • Hocam bence siz yanlış bir seçim yapmışınız nvidia yerine birtane 2012 macc mini alıcaktınız onada splash yükleyip keyfinize bakıcaktınız müzik sinema hepsi on numara olucaktı androit ilede uğraşmayacaktınız

• ilerisi için sorun yok.daha öncede dedim netflix adam gibi yayın yaparsa ona geçicem zaten.oda olmadı ac3 olarak indirmem.ama çalışması lazım neden çalışmıyor anlamadım.kodi ile alakalı olsa vlc,mxplayer.achros ve ismini bilmedigim başka programlarıda denedim onlarda hiç ses gelmiyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

ilerisi için sorun yok.daha öncede dedim netflix adam gibi yayın yaparsa ona geçicem zaten.oda olmadı ac3 olarak indirmem.ama çalışması lazım neden çalışmıyor anlamadım.kodi ile alakalı olsa vlc,mxplayer.achros ve ismini bilmedigim başka programlarıda denedim onlarda hiç ses gelmiyor:)

Ayarları ile alakalı

• neyse boşuna burayıda meşgul etmiyim.sanki kötülüyor gibi oldum.cihaz çok güçlü.en ufak takılma donma kasma olmadı.sanırım yanlış bir şeyler yaptım.vakit bulabilsem sıfırlıyıp yeniden kurucam her şeyide zaman bulamıyorum.dediğim gibi en kötü ihtimalle ac3 film izlemem.

ayarlar konusunda bilgisi olan varsa banada bilgi versin lütfen.veya ac3 dosyası olan biri denesin.tek benmi yaşıyorum bu sorunu.

birde es file explorer begenmeyenler olursa Total Commander tavsiye ederim.daha basit ve kullanişlı.

bilgisayardan nvidia dosya transfer etmek için basit bir ftp programı buldum.kullanmıda cok kolay.
    FTP Server ismi.

bu arada şuarada konuyla direk olmasada ilgili bir başlık buldum.

https://forums.geforce.com/default/topic/840181/shield-android-tv/setup-help-for-netflix-5-1-surround-sound/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpcore -- 15 Şubat 2016; 13:39:48 >

• link netflix 5.1 ayarları ile alakalı ilk açılan konu...
    sonrasında ben netflix aboneliği aldım 5.1 digital audio zaten var..
    AC3 kodi ve diğer player lar ile ilgiii dener yazarım buraya..
    ancak kodide benim verdiğim linktekini kullanın normal sitesinde arm için indrin dediğini değil..
    upgrade edeyimmi dediğinde yazılımı yükseltmeyin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atm41

link netflix 5.1 ayarları ile alakalı ilk açılan konu...
    sonrasında ben netflix aboneliği aldım 5.1 digital audio zaten var..
    AC3 kodi ve diğer player lar ile ilgiii dener yazarım buraya..
    ancak kodide benim verdiğim linktekini kullanın normal sitesinde arm için indrin dediğini değil..
    upgrade edeyimmi dediğinde yazılımı yükseltmeyin..

zate öyle yapıyorum.hatta başka versiyonları bile denedim.belki tv ve avr ilede ilgili bir şeyler olabilir.
  • Aldım bir adet bende gelmeden birşey diyemeyeceğim ama androidden korkuyorum...Şu ana kadar kullandığım görüntü kalitesi en iyi cihaz popcorn A400,hala evimde asıl mediaplayerim olarak kullanıyorum.Diğer odada dune 303d var..
    Söylenenlere birebir katılıyorum asıl önemlisi cihazın 4k,fullhd hatta 720pde değil SD performansı...SD film de izleme diyeceksiniz ,bu işin meraklısı herkesle beraber şakır şakır Oscar sezonu DVDscr leri izliyoruz.Hem de 65' plazmada ..Bırakın onu takip ettiğim onlarca dizi var,
    çıktığı gün izlemek istiyorum,bazen 720sine bile sabredemeyip SD indirip izliyorum...SDlerde A400un uzerine yok,Dunedan 2 tık ilerde..Kullandığım,denediğim hiçbir android cihazda bu performansı göremedim,shieldden de göreceğimi sanmıyorum,
    çünkü bu iş aletin güçlü olması falan değil tamamen yazılımla alakalı..Neden shield aldın derseniz,arayüzden derim...A400 ve Dune bu konuda çok arkaik..A400de klasörün içinde altyazı dosyası var mı onu bile göremiyorsunuz.Normalde filmi qnap ile
    indirip,tabletten altyazısını indirip qnapa atıyorum.Bu operasyonu nasıl kolay hale getiririm onun peşindeyim..Adı Kodi olan XBMC zamanında müthiş bir aplikasyon idi.Herkeste PS varken XBOX aldık ve zamanının en müthiş mediaplayeri olarak
    tepe tepe kullandık..Oyun oynama peşinde değilim,oyunu xboxone da oynuyoruz(şu aralar disney infinity :D çocuk 7 yaşına geldi mi onsuz oyun biraz zor, ancak o uykudayken),uncharted çıktığı zaman muhtemelen birde ps4 edinirim.
    Androidi severim Cupcakeli G1im vardı,tüm telefon ve tabletlerim android olmustur..Sunulduğu gibi herşeyin işletim sistemi olabilecek bir sistem değil..Tableti yeni yeni oturttular...Televizyon karşısında kimse bana klavye,mouse kullandırtamaz herşeyimi basit bir
    kumanda ile halledebilmeliyim.Mouse klavye kullanacak olsam HTPC ile devam ederdim..Elbette hiçbir mediaplayer HTPCnin yerini görüntü anlamında tutamaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: aced

Aldım bir adet bende gelmeden birşey diyemeyeceğim ama androidden korkuyorum...Şu ana kadar kullandığım görüntü kalitesi en iyi cihaz popcorn A400,hala evimde asıl mediaplayerim olarak kullanıyorum.Diğer odada dune 303d var..
    Söylenenlere birebir katılıyorum asıl önemlisi cihazın 4k,fullhd hatta 720pde değil SD performansı...SD film de izleme diyeceksiniz ,bu işin meraklısı herkesle beraber şakır şakır Oscar sezonu DVDscr leri izliyoruz.Hem de 65' plazmada ..Bırakın onu takip ettiğim onlarca dizi var,
    çıktığı gün izlemek istiyorum,bazen 720sine bile sabredemeyip SD indirip izliyorum...SDlerde A400un uzerine yok,Dunedan 2 tık ilerde..Kullandığım,denediğim hiçbir android cihazda bu performansı göremedim,shieldden de göreceğimi sanmıyorum,
    çünkü bu iş aletin güçlü olması falan değil tamamen yazılımla alakalı..Neden shield aldın derseniz,arayüzden derim...A400 ve Dune bu konuda çok arkaik..A400de klasörün içinde altyazı dosyası var mı onu bile göremiyorsunuz.Normalde filmi qnap ile
    indirip,tabletten altyazısını indirip qnapa atıyorum.Bu operasyonu nasıl kolay hale getiririm onun peşindeyim..Adı Kodi olan XBMC zamanında müthiş bir aplikasyon idi.Herkeste PS varken XBOX aldık ve zamanının en müthiş mediaplayeri olarak
    tepe tepe kullandık..Oyun oynama peşinde değilim,oyunu xboxone da oynuyoruz(şu aralar disney infinity :D çocuk 7 yaşına geldi mi onsuz oyun biraz zor, ancak o uykudayken),uncharted çıktığı zaman muhtemelen birde ps4 edinirim.
    Androidi severim Cupcakeli G1im vardı,tüm telefon ve tabletlerim android olmustur..Sunulduğu gibi herşeyin işletim sistemi olabilecek bir sistem değil..Tableti yeni yeni oturttular...Televizyon karşısında kimse bana klavye,mouse kullandırtamaz herşeyimi basit bir
    kumanda ile halledebilmeliyim.Mouse klavye kullanacak olsam HTPC ile devam ederdim..Elbette hiçbir mediaplayer HTPCnin yerini görüntü anlamında tutamaz..

Son cümlene sonuna kadar katılıyorum ama artık htpc de bu android den farkı yok kumanda ile kullanınca

• İphone veya ipad teki müzüklerimi kablosuz olarak nvidia shield ile dinleme imkanı var mı?
    Bluetooth tan bağlanmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.