Şimdi Ara

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) (426. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.664
Cevap
211
Favori
433.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Google streamer 4K cihaz Shield in rakibi olabilir mi? Yeni cihaz alıcam, Shield çıkalı 8-9 yıl olmuş, ilk alanlar hala kullanır ama şimdi yeni cihaz alacak için doğru tercih olur mu? 3-5 sene daha gider mi bu cihaz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mixenon kullanıcısına yanıt
    8-9 sene dediğiniz 2015 veya 2017 Shield'mi?

Nvidia Shield TV Pro 2019, 28 Ekim 2019 tanıtıldı; adından da anlaşılacağı gibi 5 yıllık cihaz...

Sorduğunuz sorunuzun bir kaç bağımlı değişkeni var:
    1- Tükettiğiniz medya içeriğinin türü...
    2- Görüntüleme cihazınızın desteklediği özellikler...
    3- Soundbar, AVR gibi harici ses sistemine sahip olup olmadığınız...

Nvidia Shield TV'nin en son çıkan Pro 2019 modelinin temel eksikliği HDR10+ ve AV1 kodeği desteklememesidir.

- AV1 kodeği donanım bazlıdır, eksikliği yazılım ile çözülmez. Bu kodek çok yeni olduğu için yaygın değil, eksikliği hissedilmez.

- HDR10+ ile Dolby Vision rakip iki HDR teknolojisidir. Dolby Vision potansiyel olarak HDR10+'dan daha ileri sınırlar vaad eder. Görüntüleme cihazınız Samsung ise HDR10+ alamaz, HDR olarak izlersiniz (HDR10+ teknolojisinin geliştirici önderliğini Samsung yapıyor bu sebepten rakibi Dolby Vision özelliğini TV'lerine koymamaktadır). Stream servisleri ve internette dolaşan riplemelere baktığımızda Dolby Vision'un HDR10+ dan daha yaygın olduğunu görüyoruz.

Kayıpsız ses oynatma kaabiliyetinden dolayı takip ettiğim soundbar sayfasında medya playerlardan sürekli bahsedilir. Orada bahsi geçmişti: bir yabancı forumda (sanırım reddit'ti) Google doküman oluşturulup cihazların özellik testleri kullanıcılar tarafından giriliyor. O listeye baktığınızda desteklediği özellikler ile Nvidia Shield TV Pro 2019'un hala gideri olduğunu görürsünüz:

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kayacan4124 K kullanıcısına yanıt
    Satış ilanınızı soundbar ana konusunda paylaşmanız daha iyi olacaktır. Soundbar alan arkadaşların kayıpsız sesli medya oynatma için medya player arayışı olmaktadır:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/83289199

Bence shield artık eski kalmaya basladi onun yerine daha uygun fiyatı roctek gx1'i bir inceleyin derim lisansli cihaz yapay zekaya da sahibinden her türlü formati destekliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarabaci kullanıcısına yanıt
    Alan bir arkadaşım denedi, bulut servislerde, GeForce now falan sağlıklı çalışmıyor donuyormuş.
    Media olarak avantajlı yeni işlemcili hızlı bir cihaz ama eksikleri var, USB 3 yok, gigabit internet yok.

• Görüntü netliği önemli ilgimi çekti aslında eğer usb oynatımında sorunsuz ise hd ses formatlarında netflix amazon ve disney için açık ara en iyi oynatıcı olabilir realtek görüntü kalitesi malum😀

Usb 3 ve gigabit internetin media oynatımında etkisi yok (stremio vs kullanılmıyor ise)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 19 Ocak 2025; 15:17:58 >
  • yeni nintendo switch 2 çıkacak. belki aynı işlemci ile nvidia shield serisini günceller.

• Rocktek gx1 i birkaç gündür test ediyorum. Cihazın şuan bence tek sorunu yaptığınız ayarlara göre çıkış SDR-HDR veya DV olarak kilitli kalıyor. Bunlar arasında geçiş yok. Arayüz dahil herşeyi ya hdr ya sdr yada dv izliyorsunuz. Bunun haricinde bence güzel cihaz. 4k remux filmi ağdan takılmadan oynatıyor. Yine kablosuz 5ghz bağlantıdan 350mbps hız alıyorum (gigabit internet). Tabiki USB 3.0 ve gigabit ethernet portu olsa çok daha iyi olurdu ama böyle bile kullanıma etki eden bence pek birşey yok. Hdr/SDR switch için acil güncelleme lazım o ayrı konu tabi..

Edit: cihaz tüm sesleri sorunsuz açıyor TrueHD Atmos DTS:X vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 19 Ocak 2025; 15:41:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dousk kullanıcısına yanıt
    Ben GeForce now için kullanmak istiyorum ama bir arkadaşım oyunlarda donma yaptığını söyledi deneme imkanınız olur mu?

Nasıl deneyebilirim hocam? O tarafla hiç alakam olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dousk

Rocktek gx1 i birkaç gündür test ediyorum. Cihazın şuan bence tek sorunu yaptığınız ayarlara göre çıkış SDR-HDR veya DV olarak kilitli kalıyor. Bunlar arasında geçiş yok. Arayüz dahil herşeyi ya hdr ya sdr yada dv izliyorsunuz. Bunun haricinde bence güzel cihaz. 4k remux filmi ağdan takılmadan oynatıyor. Yine kablosuz 5ghz bağlantıdan 350mbps hız alıyorum (gigabit internet). Tabiki USB 3.0 ve gigabit ethernet portu olsa çok daha iyi olurdu ama böyle bile kullanıma etki eden bence pek birşey yok. Hdr/SDR switch için acil güncelleme lazım o ayrı konu tabi..

Edit: cihaz tüm sesleri sorunsuz açıyor TrueHD Atmos DTS:X vs..
    En önemlisi görüntü kalitesi bu konuda yorumun ne?
    Yani tvye göre netflix amazon nasıl

Hdd filmlerin görüntü kalitesi ne seviyede

• Gigabit ethernet ve USB3.0 da olsa imiş harika olurmuş.

Özellikle gigabit etherneti ben çok önemsiyorum. Bu konuda hasas olan TV'lerine bir şekilde kablolu bağlantı sağlıyor, TV'nin yanında konumlandırılan Android Box'a da o sebepten ethernet bağlantısı olur.

Eski arşiv mantığı yavaş yavaş kaybolacak gibime geliyor. Buna en büyük sebep internet hızının artık kayıpsız remux riplemeleri bile oynatacak hızı yakalaması. 200 Mbps fiber internetiniz varsa artık kayıpsız ses ve yüksek bitrate'li içerikleri stream şeklinde tüketebilirsiniz (aslında 100 Mbps ile de olabilir ama ağda başka kullanıcı olmamalı).

Soundbar sayfasında da paylaşmıştım. Donanımı elverişli bir cihazı Kodi + Redflix + RD ile kayıpsız ses ve görüntü aktaran Home Entertainment cihazına dönüştürebilirsiniz. Kodi'nin geniş eklenti desteği ve özelleştirilebilir olması ile hayal gücünüzü sonuna kadar zorlayabilirsiniz. Yaklaşık 3-4 aydır deniyorum, tek sıkıntım internetim DSL ve reelde 75Mbps civarı hızda olması. Fiber 200 Mbps interneti olanlar hele gigabit hıza sahip olanlar hiç durmasın derim 👍🏻..

İşte benim Shield + Kodi + Redflix + RD = Home Entertainment 🙂
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

Detaylar şu mesajımda:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160139331

• Dousk kullanıcısına yanıt
    Cihaza GeForce now yükleyip, Ücretsiz bir GeForce now hesabı açıp ücretsiz oyunlarda var deneme imkanınız zamanınız olursa tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

Gigabit ethernet ve USB3.0 da olsa imiş harika olurmuş.

Özellikle gigabit etherneti ben çok önemsiyorum. Bu konuda hasas olan TV'lerine bir şekilde kablolu bağlantı sağlıyor, TV'nin yanında konumlandırılan Android Box'a da o sebepten ethernet bağlantısı olur.

Eski arşiv mantığı yavaş yavaş kaybolacak gibime geliyor. Buna en büyük sebep internet hızının artık kayıpsız remux riplemeleri bile oynatacak hızı yakalaması. 200 Mbps fiber internetiniz varsa artık kayıpsız ses ve yüksek bitrate'li içerikleri stream şeklinde tüketebilirsiniz (aslında 100 Mbps ile de olabilir ama ağda başka kullanıcı olmamalı).

Soundbar sayfasında da paylaşmıştım. Donanımı elverişli bir cihazı Kodi + Redflix + RD ile kayıpsız ses ve görüntü aktaran Home Entertainment cihazına dönüştürebilirsiniz. Kodi'nin geniş eklenti desteği ve özelleştirilebilir olması ile hayal gücünüzü sonuna kadar zorlayabilirsiniz. Yaklaşık 3-4 aydır deniyorum, tek sıkıntım internetim DSL ve reelde 75Mbps civarı hızda olması. Fiber 200 Mbps interneti olanlar hele gigabit hıza sahip olanlar hiç durmasın derim 👍🏻..

İşte benim Shield + Kodi + Redflix + RD = Home Entertainment 🙂
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

Detaylar şu mesajımda:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160139331
    Nvidianın esnekliği dillere destan ancak görüntü kalitesi nanay bir kere realtek chipseti kullan bir daha nvidiayı açamazsın beni nvidiaya mahkum eden netflix amazon ve Disney olmayışı idi en kısa sürede rocktek gx1'i demeyimleyip nvidiayı yolculamam lazım

• Arşivimin çoğu dv olduğu için ben cihazı dv çıkış verecek şekilde kullanıyorum. Görüntü kalitesi HDD için elimde olan zidoo Z9X ile yarışır diyebilirim. Stream için ise Sony x90j tv nin kendi Netflix uygulamasına göre gx1 biraz daha iyi geldi bana. Apple TV (2021) ile kafa kafaya görünüyorlar Stream için. Güzel yanı cihaz Stream servislerinde Frame match yapabiliyor gibi gözüküyor (oturtup tam film dizi izleyemedim henüz).
    Şu hdr sdr switch'i çözerseler çiçek gibi cihaz birçok kişi için ne zidoo aratır ne shield :)

Fırsat bulursam deneyeceğim hocam

• quote:

Arşivimin çoğu dv olduğu için ben cihazı dv çıkış verecek şekilde kullanıyorum. Görüntü kalitesi HDD için elimde olan zidoo Z9X ile yarışır diyebilirim. Stream için ise Sony x90j tv nin kendi Netflix uygulamasına göre gx1 biraz daha iyi geldi bana. Apple TV (2021) ile kafa kafaya görünüyorlar Stream için. Güzel yanı cihaz Stream servislerinde Frame match yapabiliyor gibi gözüküyor (oturtup tam film dizi izleyemedim henüz).
    Şu hdr sdr switch'i çözerseler çiçek gibi cihaz birçok kişi için ne zidoo aratır ne shield :)
    Şahane peki hddten oynatım için

Hardware accelrator var mı kendi oynatıcısı mı kullanılıyor yoksa Kodi mi

Kodi ise donanım hızlandırma var mı

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Üstadım benim değinmek istediğim Shield'den ziyade Kodi'nin esnekliği.

Shield'in haricinde Xbox'a da kurdum, Dolby Vision beklentisi olmayan Xbox sahipleri başka medya player aramasın. Xbox yeter.

2019 model LG B9 OLED TV'ye geliştirici modundan kurdum, kağnı gibi ve ses stereo ama neticesinde çalıştı.

MEB'in Fatih projesi kapsamında verdiği çocuklardan kalma eski tablete yükledim mesela, günlük takılmaca 1080p içerik tüketmede iyi oluyor... Gibi gibi...

• sadays S kullanıcısına yanıt
    HDD ten oynatım için Z9X ile yarışır demiştim. Kendi oynatıcısı yok Kodi vb üzerinden yazılım hızlandırıcı var.

• quote:

HDD ten oynatım için Z9X ile yarışır demiştim. Kendi oynatıcısı yok Kodi vb üzerinden yazılım hızlandırıcı var.
    Kodide donanım hızlandırma olması lazım yoksa realtek anlamsız olur bu haber iyi olmadı kodinin expert modunu açıp biraz kurcalamanı rica etsem

• 
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.