Şimdi Ara

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) (396. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.546
Cevap
207
Favori
427.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 394395396397398
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim. Videodaki gibi yaptım; VPN ile güncellemeyi aldı. Aslında ilkinde doğrulama ile ilgili iki defa bildirim geldi ama doğrulama esnasında hata verdi. Belki o yüzden güncelleme geri alındı. Bu sefer doğrulamada sorun çıkmadı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Videodaki gibi yaptım oldu ama vpn kapatınca bir süre sonra tekrar eski haline döndü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • suskun4449 S kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şekilde oldu sandım ama işin aslı öyle değil, eski haline dönmemiş; şöyle ki: kaldırıp VPN'li ve VPN'siz tekrar denedim. Her iki durumda gelen güncellemeleri kurup sürüm numaralarını kontrol ettim aynıydı: 6.3.11-564672060-f. Peki niçin farklı görünüm sergiliyorlar; çünkü VPN ile kurulan güncellemede VPN'i kapatınca Keşfet, Alışveriş, Canlı TV gibi ülkemizde desteklenmeyen sekmeler ve kanallar kaldırılıyor. VPN'siz güncelleme ise zaten direkt ülkemizdeki desteklenen servislere göre kurulum oluyor. Bence bu daha iyi... Gereksiz reklam ve desteklenmeyen servisler ana sayfayı meşgul etmesin.

Ben zaten ATV Launcher Pro'yu satın aldım, onu kullanıyorum. Yaptığı işe göre fiyatı oldukça mâkul... Launcher Manager marifeti ile de varsayılan Launcher olarak ayarladım. apk olarak yapılan kurulumları ana sayfada gösteriyor. Widget desteği var. Ana sayfada bölümler oluşturabilir, bölümler içinde uygulamaları ayrıca klasörleyebilirsin. Android TV Box Launcher'ları içinde en çok özelleştirmeye müsade eden uygulama; tüm Shield sahiplerinin kurması geren ilk uygulama diyebilirim.

play.google.com
    ATV Launcher Pro - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=ca.dstudio.atvlauncher.pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 11 Ekim 2023; 0:48:36 >

• Merhabalar
    Nvdia shield cihazımı yen aldım
    Display sound bölümğnde dolby visyon acıp kapama cıkmıyor..Yani dolby vision ike ilgili hiç bir bölüm yok.Dşğrr arkadaşkarın cihazlarında var.Tv de cube 2 de otomatik hdr ye geçerken nvdia da hdrye dönmüyor..
    Projeksiyon da da aynı şekildeDolby visyon aç kaoa bölümü bende çıkmıyor projeksiyon da hdm1 de cihaz acılmıyor hdmi 2 de açılıyor
    Sebebi be olabilir.Yardımcı olabilir misiniz
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sako71 S kullanıcısına yanıt
    Projeksiyonların çok büyük bir bölümü Dolby Vision desteklemiyor. Son yıllarda 1-2 model çıktı bildiğim kadarıyla başka yok. Shield da bu ayarları görebilmeniz için bağladığınız ekranın / görüntü cihazının bu teknolojileri destekliyor olması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım Hocam..teşekkür ederim.
    Ancak fire tv cube 2 de otoöatik hdr ye dönüp canl güzel renklerleı izlediğim hdr yayınları bu cijazda soluk bşr şekilde izliyorum her türlü ayarı da denedim

bu bana da tuhaf geldi bir miktar tvnin kendi görüntülerinin doygunluğu yok ama çok soluk da değil nvidia

• Shield da hdr sinyali algıladığı zaman otomatik geçiyor olması lazım. Ben bu konuda bir problem yaşamıyorum. Hangi ekrandan bahsediyorsunuz?

• Tv ekranında hdr içeriği ..soluk veriyor. Otımatik hdr ye geç ayarını kapatınca sdr yayında renkler canlanıypr ama hdr tam işlemiyor sanırım soluk kalıyor.. Cube 2 de taynı tv de tam hdr alıyorum

• Valla bilemedim hocam. Ama bu hdr olayı renklerle değil de ışık oyunlarıyla alakalı daha çok. Yani ekranda bir tarafı karanlık bir tarafı aydınlık bir sahne var diyelim, bu aydınlık ve karanlık alanlardaki detayları daha iyi gösterebilmekle alakalı. Hdr yani high dynamic range...

Hdmi kablo dahil tüm ayarlar vs herşey aynı ise böyle bir fark olmasa gerek..

• Bence de hocam bu kadar fark olmaması lazım..O yüzden bilnedipim bir ayarı filan var mı diye sordym..kurcalamaya devam o zaman.. Teşekkür ederim ilginiz için

TV marka ve modelinizi yazar mısınız? Ekran görüntüsünden YUV 4.2.2 12bit REC. 2020 seçili görülüyor. Ayarları cihaza bırakmayıp müdahele etmişiniz görülüyor. Eğer ekran paneliniz OLED ise bu özellikleri karşılar; diğer türlü renk, doygunluk, kontrasta dengesizlikler görülebilir.
    Ben ayarları cihaza bıraktım bazen söküp eski model FHD TN panel monitöre, bazende LG 4K OLED panele takıyorum. Otomatik olarak geçiş yapıyor:
    OLED Panel: YUV 422 12bit Rec. 2020 DV and HDR10 Ready
    TN Panel: RGB 8bit Rec. 709
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

• Nvidia Shield Pro 4K Ultra HD Android TV Box cihazımı 10 bine bırakacağım arkadaşlar almak isteyenler pm atabilir depremden ötürü orijinal kutusunu bulamayabilirim cihazda hiç bir sıkıntı yok

• xfox kullanıcısına yanıt
    1 2 hafta önce 6 bine satıldı 2.el Shield pro 2019 hocam bilginize. Hayırlı satışlar.

• Hdr yi i alamayınca ayarlara müdahalle etmiştim
    Tv grundig gcu9800 100 hz iyi bir panel ama tabi grundig yazılımsal sorunları var.
    Firetv cube 2 de sorun yok otomatik alıyordrum aynı tv de...Bunu upscalıng özelliği filan viewsonic x11 4k projeksiyon için aldım nvdiayı..Ama orada da begenmedim .. Proj.da Hdmi girişinin birinde nvdia logosu takılı kalıyor açılmıyor.Diprr hdmia arc da acılıyot. r bende sizdeki gibi dolbyision ayarlarda çıkmıyor..Cihazların Dolby v.özellipi olmadıgından dendi..

• Bu arada Dolby Vision özelliği sadece 2019 yılında çıkan shield cihazlarında mevcut. Sizdeki 2015 veya 17 ise yine dv ayarları yoktur.

• Yok geçen hafta aldım amazon USA dan

Evet internete bakıldığında TV'nizin paneli 100hz ve 10bit gözüküyor.
    Bu durumda otomatik algılama YUV 4.2.0 10bit Rec. 2020 olarak görmesi gerekiyor...
    Ayrıca (belki denemişsinizdir) Shield TV'nin Gelişmiş Ekran Ayarlarında "Dynamic Range" var, normalde Auto'da, onu Full olarak değiştirin bakalım fark olacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 13 Ekim 2023; 17:37:42 >
  • Dousk kullanıcısına yanıt

5500 hem de 2 tane ikisi de alan da satan da forumdaş

• Dousk kullanıcısına yanıt

Teşekkürler Benimki 2021 hocam öyleyse bende 8 bine indireyim yani forumdaşlara 2 bin indirim olsun daha aşağı bırakmam satılmazsa kullanmaya devam edeceğim bilginize ilgilenenler bana ulaşsın teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfox -- 13 Ekim 2023; 20:13:44 >
  • 
Sayfa: önceki 394395396397398
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.