Şimdi Ara

Nvidia: Tegra 3 konsol kalitesinde grafik sunacak, işte ilk video (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
27.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o OYUN oynadığınız konsollarınız içindeki ekran kartı tasarımcısının nvidia oldunu hatırlatayım...

Nvidia tegra 2 de konsol kalitesinde oyun yapıyordu tegra 3 te yapamayacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti545 -- 22 Ekim 2011; 23:34:11 >
  • tegra 2 için aynı anda 2 full hd oynatıcak dediler ya noldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Portakal

tegra 2 için aynı anda 2 full hd oynatıcak dediler ya noldu ?

hd videoyu bile adam gibi oynatamıyor bırak full hd yi
  • şaşırmayın evlatlarım evet bir gün konsol olyunlar gelecek hatta konsol oyunları sadece hedeflerden biri sadece konsol oyunları bile geçilecek.

fırın gibi pc ile bir tutmayın.Biliyoruzki pc tarafında enerjinin çoğu ısı olarak kayboluyor.Ancak bu tasarımlar ısı yönünden enerji kaybı az alduğu gibi performasn konusunda da olukça ileriler.5sene önce 4 çekirdekli mobil işlemciler gelecek diye başlık açsaydım dalga geçilirdi muhtemelen.bugün bakıyoruz gpular bile çok çekirdekli...

Konsol oyunlarıda zaten uçuk donanımlarla çalışmıyor sonuçta yani nedir bu konsolu savunma tripleri anlayamıyorum...bal gibide konsol kalitesi gelecek nokta...
  • Zamanında tegra 2 platformu içinde bunun gibi şeyler söylediler 2 tane full HD filmi birlikte oynatabilecek dediler ama tegra 2 platformu 720p videolarda bile kasıyo:) konsol kalitesinde grafik sunacak demişler ama bir telefon veya bir tablet pc bence imkanı yok konsol kalitesinde grafik sunamaz sunsa bile bunlar yavaş yavaş pc ye doğru kaymaya başlar ısınma sorunları vs ortaya çıkar fan takmaları lazım Qualcomm da yeni yongaları üzerinde çalışmaları başlatmış oda 4çekirdekli arm tabanlı işlemcilerle birlikte konsol kalitesinde grafik sunmaya çalışıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Bu habere inanabilecek bir insan evladı varmı acaba konsol seviyesinde oyunlarmış.Yemin ederim bizleri salak gözünde görmelerinden bıktım.

PS1 ile oynadığım Quake oyununun flash versiyonunu firefoxtan oynadım geçenlerde. Bence bu kadar önyargılı olma.
  • Keşke masaüstü işlemciler ve grafik işlemcileride bu hızda gelişebilse
  • Sıradan boş yorumlar. Konsol kalitesi diyorlar hangi konsol olduğunu söylemiyorlar. Sony ps3 kalitesinde grafik sunacağız diye el konsolu tanıttığında sesiniz çıkmıyordu?
  • Daha neler göreceğiz İnşallah :) , bu gidişle yeni nesil konsollar çıkana kadar NVIDIA nın çok iyi grafik kalitesine ulaşacağı kesin.Heyecanla beklemedeyiz
  • Düşünsenize,arkadaşlarınızla gezerken,istediğiniz ortamda,harici ekran ve şarj sıkıntısı olmadan ''hadi pes oynayalım'' diyebildiğizi :D .Çok güzel bir şey aslında...Ama çıktığı ilk dönemlerde Türkiye'den alınmaz bence...Dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkeye düşük fiyat yakışmaz (!), Racona ters :)

Büyük ekranı ve joistik bağlanbilme özelliği ile bence el konsolu yerine tercih edilebilir.Yaklaşık 2 sene sonra umarım alabiliriz.(Fiyatın normal seviyeye düşmesi vs)
  • ben konsol kalitesinde oyunu leptopta oynayamıyorum adamlar telefonda oynatacak sacmalık yav gecen gun galaxy s2 ye bi youn indirdim diyolardiki oyuna konsol grafikleri var felan dedim indirim bi baktım abi bu ne yav ps1 gibi oyun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: blizzard3

ben konsol kalitesinde oyunu leptopta oynayamıyorum adamlar telefonda oynatacak sacmalık yav gecen gun galaxy s2 ye bi youn indirdim diyolardiki oyuna konsol grafikleri var felan dedim indirim bi baktım abi bu ne yav ps1 gibi oyun :)

Hatırlarsan tegra 3 ün core2duo işlemciyle karşılaştırıldığı haberler okumuştuk. sizin haberiniz olmasa da teknoloji çok hızlı gelişiyor. konsol kalitesinde grafik sunacağız diyen arm işlemci tasarımcısı sadece nvidia değil. artık tüm arm çözümleri bu iddiayı dile getirmeye başladı. Evet bunun haberleri de daha önce yayınlanmıştı.
  • Anladığım kadarıyla bilgisayar teknolojisi gelişimini tablet pc ler üzerinden devam ettiriyor.Veya enazından yoğunluğu tabletlere doğru kaydırıyorlar.Hemen her ay yeni bir tablet duyuruluyor, yeni bir gelişme yaşanıyor teknolojik olarak.
    Sonuçta, konsol kalitesinde oyunları mobil olarak oynamak (şarj sıkıntısı yaşamadan tabiki) benim en çok sevineceğim gelişim olur tabletler açısından. Birde normal pc ile farkının kalmaması...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: blizzard3ben konsol kalitesinde oyunu leptopta oynayamıyorum adamlar telefonda oynatacak sacmalık yav gecen gun galaxy s2 ye bi youn indirdim diyolardiki oyuna konsol grafikleri var felan dedim indirim bi baktım abi bu ne yav ps1 gibi oyun :)
    Hatırlarsan tegra 3 ün core2duo işlemciyle karşılaştırıldığı haberler okumuştuk. sizin haberiniz olmasa da teknoloji çok hızlı gelişiyor. konsol kalitesinde grafik sunacağız diyen arm işlemci tasarımcısı sadece nvidia değil. artık tüm arm çözümleri bu iddiayı dile getirmeye başladı. Evet bunun haberleri de daha önce yayınlanmıştı.

hocam o tegra 4 değilmiydi ? Ben yanlış hatırlamıyorsam tegra 4 core 2 duo ayarında olacaktı, yanlış hatırlıyor olabilirim.

• Aynı görüntü kalitesini daha düşük çözünürlük ile yaparlarsa olabilir sanki ama yine de çok zor. Bir çeşit göz boyama yapacaklar anladığım kadarıyla.
  • yalnız tabi konsolların 6 yıl eski olduğunu bilmek lazım. aynı mantıkla 2002 deki bir PC den 2 KAT HIZLI! dana denebilridi. Tabi ama mobil ortamda olması oldukça tatmin edici
  • buradaki konsol göndermesi yeni psp ye.. ipad 2 deki işlemcinin aynısı ve ipad 2 de 2 adet olarak kullanılan power vr 543 ekran kartından 4 tanesinin bir araya gelmesinden oluşan bir altyapısı var.. yani muazzam bir ekran kartı gücüne sahip.. ipad 2, ham ekran kartı gücü karşılaştırmalarında çift ekran kartı ile 8 çekirdekli tegra 2 nin ULP ekran kartından 2 kata kadar daha fazla performans sergiliyor.. tegra 2 nin buradaki avantajı ise işlemcinin de çoklu yönetime/ulaşıma sahip bellek sayesinde ekran kartına yardıma gelebilmesi.. fakat yine de tegra 2 platformunun 4 adet powervr 543 ile başetmesi imkansız.. öte yandan 4 çekirdekli işlemci ve 12 çekirdekli (ekran kartlarından bahsederken çekirdek ifadesini kullandığımda "işhattı" nı anlayınız lütfen) ULP (ultra low power) ile gelen tegra 3 o seviyeye yakın grafik ve fizik değerleri sunabiliyor..

tegra 2 nin film kalitesi hakkında; ne yazık ki ipad 2 nin de 720p h264 çözümleme yeteneği ile çıkacağını anladıkları anda hiç tutulmamış olan tegra 1 deki video çözücü çipini alıp tegra 2 yongasında da kullandılar.. üstelik ipad 2nin ilk başta powervr 543 ile çıkacağı neredeyse kesinken ekran kartı sayısının 2 olacağı süprizine hazırlıksız olan nvidia yöneticileri android tabletler için çıkardıkları yeni nesil tegra 2 leri (3 nesil var, bizim tabletler son nesil) 450 mhz yerine 300 mhz saat hızı ile piyasaya sürdüler.. zaten adı da o yüzden Ultra Low Power oldu.. yani bütün düzeni ipad 2 tahminlerine göre yaptılar ancak android kullanıcılarının başka beklentileri vardı, tepki topladılar.. bütün bunlara rağmen doğru sürücüler yüklendiğinde tegra 2 nin güçsüz olmadığını görmek mümkün.. (az önce 8 gb lık 720p 4.1 en son kalite avatar filmini attım, gayet akıcı bir şekilde izliyorum) ..

• @delice doluca powervrde 2 ve 4 ekran kartı eklemişler dediğin şey çekirdektir. powervr sgx543 ün ipad2de 2 psvitada ise 4 çekirdekdekli versiyonları kullanılmıştır. ha çekirdek yapısı tegra gpusundan farklı olsada fazladan ekran kartı ekleme gibi bi durum yok. senin dediğinden sanki powervr ile cf yada sli yapılmış gibi anlaşılıyor.
  • İmkansız diye bir şey yoktur. Hele elektronikte ...

Bundan 20 yıl önce 1 Mbit hızda internete gireceksin 110 Kb/s hızha dosya indireceksin deseler adama uzaydan gelmiş gibi bakardım. Şimdi 1 Mbit i kimse beğenmiyor.

20 yıl önce oyun konsolları yoktu belki ama commodore 64 vardı amstrad vardı amiga 500 vardı. Bunlar PC lerden tamamen ayrıydı. Teknoloji gelişirken iş için PC sürekli ilerlemesine devam etti, oyun içinse PS, XBOX benzeri konsollar çıkmaya başladı. Üreticilerine bakarsak konsolları üretenler çok daha önceden PC üretimine başlamışlar. Konsollar için yongalar üretenler aynı zamanda PC için yongalar işlemciler kartlar üretmişler.

Üreticilerde geliştiriciler de aynı olduğuna göre bu yarış nereden çıkıyor, düşünmemiz gereken bu. NVIDIA başka bir ürün için ürettiği ürününü eze eze geçecekmiş. Hadi gidelim hep birlikte NVIDIA ekran kartı alalım. 1 ay sürmez NVIDIA yongalı yeni bir konsol çıkar sonra gider hep beraber onu alırız. Bu arada anlaşmalı yada ortak oldukları oyun yazan firmaları unutmamak gerekir.

Ne yaparsak yapalım onlar üretecek biz tüketeceğiz. Bizler oyun oynamak için para harcadıkça teknoloji son hızla gelişmeye devam edecek. Parasız olmaz bu işler, eh o kadarcık ta katkımız olsun dünyaya :)

• quote:

Orijinalden alıntı: blizzard3

ben konsol kalitesinde oyunu leptopta oynayamıyorum adamlar telefonda oynatacak sacmalık yav gecen gun galaxy s2 ye bi youn indirdim diyolardiki oyuna konsol grafikleri var felan dedim indirim bi baktım abi bu ne yav ps1 gibi oyun :)

ps1 konsol değil mi ? :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.