Şimdi Ara

Nvidia: Tegra 3 konsol kalitesinde grafik sunacak, işte ilk video (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
27.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en fazla psp ile rakip olursun abartma bnce
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

@delice doluca powervrde 2 ve 4 ekran kartı eklemişler dediğin şey çekirdektir. powervr sgx543 ün ipad2de 2 psvitada ise 4 çekirdekdekli versiyonları kullanılmıştır. ha çekirdek yapısı tegra gpusundan farklı olsada fazladan ekran kartı ekleme gibi bi durum yok. senin dediğinden sanki powervr ile cf yada sli yapılmış gibi anlaşılıyor.

çekirdek kelimesini, her ne kadar doğru olsa da, özellikle kullanmak istemedim.. yani çift çekirdekli bir işlemciden bahsediyorsak içinde 2 işlemci barındıran fakat aynı veriyolunu ve anakart yatağını paylaşan bir işlemci grubundan bahsediyoruz demektir..

zaten bu tanıma göre de cross-fire veya SLI olarak bağlanmış 2 ekran kartı ile, tek bir fiziksel yapıda aynı grafik ünitesinden 2 tane bulunduran bir ekran kartı grubu arasında fark yoktur.. ikisinin de teorik azami performans artışı, tek ekran kartına göre %57 civarındadır..

• işin teknik boyutuna girmek yerine daha doğrusal bir anlatım yerinde olur. şimdi tegradaki birimlere çekirdek diyip powervrdeki birimler için ekran kartı eklemişler demek zaten anlam karmaşasını oluştuşturan şey. bilmeyen biri 2-4 powervr 543 gpusu ile tegrayı geçmiş olarak anlayıp yanlış bilgi edinebilir. verdiğim cf sli örneğide bunu anlatmak içindir.
  • konsol kalitesi derken abartılan bir şey yokki konsol dediğiniz ps3 ise oyunlarının yüzde 90 ı 720p ile oynanıyor sadece xbox biraz daha iyi görüntü konusunda oyunlarının neredeyse hiçbiri 1080p den aşağı değil şimdi yargılarken bir düşünmek gerekir ayrıca pc piyasasına gerektiği kadar oyun çıkarılmıyor genellemeye bakıldığında pc için çıkan oyunlar git gide azalıyor donanım gelse yazılımla gereken destek sağlanmıyor yazılım gelse donanımla gereken kadar ilgilenilmiyor iki yönünde tam randımanıyla iş yaptığını göremedim ben inş. görürüzde ben yanıldığımla kalmaya razıyım yeterki işte performans ve güç ve akıcı grafiklerle yüksek hız diyebileceğim bir şeyler yapsınlar....
  • Gormeden inanmam.
  • manyak bişey... beğendim.. fakat şimdiki konsol kalitesi beni kesmiyor artık. bundan daha iyisini yapabilirler... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

işin teknik boyutuna girmek yerine daha doğrusal bir anlatım yerinde olur. şimdi tegradaki birimlere çekirdek diyip powervrdeki birimler için ekran kartı eklemişler demek zaten anlam karmaşasını oluştuşturan şey. bilmeyen biri 2-4 powervr 543 gpusu ile tegrayı geçmiş olarak anlayıp yanlış bilgi edinebilir. verdiğim cf sli örneğide bunu anlatmak içindir.

haklısınız, anlam karmaşasına yol açma riski var.. en iyisi hepsine çekirdek demek..

bu arada şu cümlenizi bir kaç defa okudum ama anlayamadım? "bilmeyen biri 2-4 powervr 543 gpusu ile tegrayı geçmiş olarak anlayıp yanlış bilgi edinebilir."
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Bu habere inanabilecek bir insan evladı varmı acaba konsol seviyesinde oyunlarmış.Yemin ederim bizleri salak gözünde görmelerinden bıktım.

Eğer PS4 çıkarsa o an için haklı olabilirsin,fakat mobil işlemci ve GPU teknolojisi öyle bir gelişti ki batarya problemide çözüldüğü an insanların çoğu rahatlıkla tablete yönelecektir.
  • Ps3 te ki gibi uncharted ,tr serisi gibi oyunları ps2 kalitesinde görsek yeter bana.

Yani PC de olan ekran kartı işkencesini mobil platforma taşıyıp kaz gibi yolacaklar.

Bir kere ne fps ne tps 3d oyun yok ne android te ne ios ta,

Angry birds ve cut the rope a devam.

konsol kalitesinde oyun minimum psp gibi sabit donanımlı cihaz gerektirir.

Android de ve diğerleri ps2 kalitesinde oyun oynaatır tegra 2,205,220, powervr 530,540 da fıstık gibi oynatır ama yapmazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

yakında oyun için telefonmu pc mi konuları açılır belki:D

Telefonmu pcmi değil telefonmu konsolmu diye.
  • bazi arkadaslar ps2 kalitesi sunsa yeter demis.suan zaten ps2 grafik kalitesinden daha ustun oyunlari mobil cihazlarda
    oynamaktayiz....ornek vermek gerekirse ( infinity blade-dark meadow-real racing 2 v.b
    ).....ha ama bu tur oyunlari sadece iosda goruyoruz.....androidde tik yok....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 25 Ekim 2011; 2:58:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musti0891

bazi arkadaslar ps2 kalitesi sunsa yeter demis.suan zaten ps2 grafik kalitesinden daha ustun oyunlari mobil cihazlarda
    oynamaktayiz....ornek vermek gerekirse ( infinity blade-dark meadow-real racing 2 v.b

dostum sen androidde tegra 2 li bir cihazda samurai vengence oyununu oynamamışsın daha saymam gerekirse tegra 2 için fruit ninja vb oyunları oyna bu yorumu ondan snra yap
    Ha biz 3.5 lik ekranda oynamıyoruz yne en az 4 inç ha ha ha
  • quote:

Orijinalden alıntı: musti545

quote:

bazi arkadaslar ps2 kalitesi sunsa yeter demis.suan zaten ps2 grafik kalitesinden daha ustun oyunlari mobil cihazlarda

dostum sen androidde tegra 2 li bir cihazda samurai vengence oyununu oynamamışsın daha saymam gerekirse tegra 2 için fruit ninja vb oyunları oyna bu yorumu ondan snra yap

dostum suan kullandigim cihaz samsung galaxy 2 ve samurai oyunu cihazda yuklu ..ne fruit ninjasi brader kafan iyimi millet grafigi yuksek oyundan bahsediyor........sen ne diyorsun......samurai oyunu grafik olarak high end diye siniflandiracagimiz bir oyun degil (oyun guzel o ayri) yorum yaparken ne demek istedigimi anla ondan sonra yorum yap....android icin tabiki pekcok oyun cikiyor bundan bahsetmiyirum bazi kisiler tegra 3 icin ps2 grafiginde oyun anca cikar dedigi icin mobil oyun dunyasi(android-ios v.s hepsini kastediyorum) zaten grafik olarak ps2 den daha iyi oyunlar yapar vaziyette ...unreal grafik motoruyla yapilan infinity blade v.s bu amacla ornek verdim yoksa iphonu övdugumden degil....android icinde bu tur oyunlari gormeliyiz...... umarim ne demek istedigimi anlamissindir ok!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 26 Ekim 2011; 23:09:36 >

• quote:

quote:

quote:

dostum suan kullandigim cihaz samsung galaxy 2 ve samurai oyunu cihazda yuklu ..ne fruit ninjasi brader kafan iyimi millet grafigi yuksek oyundan bahsediyor........sen ne diyorsun......samurai oyunu grafik olarak high end diye siniflandiracagimiz bir oyun degil (oyun guzel o ayri) yorum yaparken ne demek istedigimi anla ondan sonra yorum yap....android icin tabiki pekcok oyun cikiyor bundan bahsetmiyirum bazi kisiler tegra 3 icin ps2 grafiginde oyun anca cikar dedigi icin mobil oyun dunyasi(android-ios v.s hepsini kastediyorum) zaten grafik olarak ps2 den daha iyi oyunlar yapar vaziyette ...unreal grafik motoruyla yapilan infinity blade v.s bu amacla ornek verdim yoksa iphonu övdugumden degil....android icinde bu tur oyunlari gormeliyiz...... umarim ne demek istedigimi anlamissindir ok!!!!

liseli ergen .d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

liseli ergen .d

anladigim kadariyla ilk ilkokula yada liseye giden birisin...ben liseyi bitireli baya oldu genc....daha konusulan konudan haberin yok ..fruit ninjada ne gibi bir ust duzey grafik gordun buda konuyu anlamadiginin isareti....oyun eglence amacli yapilmis arcade bir oyun.andoid versionu iosdan daha iyi olabilir ama konu bu degil...portakali elmayi kesmeye dayali bir oyun full hd olsa nolur....oyun adi verirken daha iyi isimler ver ok!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 27 Ekim 2011; 17:18:31 >

• Oynattıkları oyun da gears of war yani boru değil.saçmalıktan öteye geçememiş.gears of war bir kere microsoft games oyunu ve adamlar o seriyi kalkıp tabletlere taşımayı bırak windows'a bile ilk oyun dışında hiçbir oyunu çıkarmadılar,o derece xbox da kalması taraftarılar.
  • konsol deken psp ve nintendo ds den bahsediyorlardır herhalde.
  • o bu değilde tegra flash kalitesine vurgu yapıyordu.
    Adobe telefonlar için flash desteğini çektiğini açıkladı.
    Buyrun burdan yakın :)
  • videodaki saçmalığa bakın adam ruller costere binmiş , boks maçına gitmiş , karılar geçiyo , millet yemek sofrasında sohbet ediyor adam almış eline aleti oyun oynuyor. önce bir psikologa gitsin tedavi olmak için.
    BU REKLAM PSİKOLOGLAR İÇİN MÜKEMMEL NVİDİA İÇİN DEĞİL :D
  • Videodaki oyun Shadowgun tegra 2 oyunu bilip bilmeden konuşmayın.Tegra 2'de de full hd desteği vardı gördük ne oldu ağlıyor tablet.ATI-AMD cephesinden bir atılım bekliyordum ama nerde ayakta uyuyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.