Şimdi Ara

Nvidia Tegra 4'ü test ettik: Toshiba Excite Pro tablet ön inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia tarafından sene başında lanse edilen ancak firmanın kendisine ait oyun konsolu Shield dışında bir cihazda göremediğimiz Tegra 4 platformunu en sonunda tablet bilgisayarda test ettik. Toshiba tarafından lanse edilen Excite Pro isimli yeni tablet bilgisayar, Nvidia Tegra 4 platformunu kullanıyor olması, 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü ekrana sahip olması ve Harman Kardon hoparlörleri gibi detaylar ile öne çıkıyor. Toshiba'nın yeni tabletine ait detaylar ve Nvidia Tegra 4 platformunun test sonuçları videomuzda.

• Nvidia bu sefer olmuş, ancak adı çıkmış bir kere, ama yine de ısınma sorunu halledilirse bence piyasada birçok Tegra 4'lü cihaz görebiliriz.

• Android işletim sistemi kullanan herhangi bir cihaz almam gerektiğinde (telefon, tablet) özellikle nvidia işlemcili olmamasına özen gösteriyorum...
    Bundan sonrada böyle devam edecek gibi gözüküyor...
    Sebep sadece başarısız ürünler üretmeleri değil genel olarak tüketiciye bakış açıları....
    Genel olarak rekabetin yüksek olması ve markaların başarılı olmaları biz tüketicilere fiyat anlamında olumlu yansısa da iş nvidia gibi tekelci bir zihniyet olunca bize hep olumsuz yansıyor (Örnek ekran kartı fiyatları ve sadece kendi işlemcisinde çalışan android oyunları yapma sevdası)
  • Isınma sorunu giderildiyse iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ğııııyyyyy tegraymış kaç kaç

• Tegra 4 2013 ocak - şubat aylarında tanıtıldı ve muadili S800. ama o zamanlar piyasaya s4 pro hakimdi, S600 yavaş yavaş yayılmaya başlamıştı fakat nvidia tegra 4 ü tanıtarak tüm gözleri üzerine çekti. Fakat ne hikmetse S800 ün rakibi olan ve şubat aylarında tanıtılan bu çipset, S800 ü kullanan cihazların tanıtıldığı vakit piyasada yeni yeni yerini almaya başladı. Bazı arkadaşlar istediği kadar ''üreticilerin tegra 3 ten ağzı yandı, tegra 4 e bulaşmadılar güzelim çipsete yazık oldu'' desinler fakat bu bana göre bir rastlantı değil. Tegra 4 2. çeyrekte kullanılmaya başlansaydı şuan da ne S600, ne exynos 5 octa ne de S800 kalırdı. Bunların hepsi ayarlı. biz burada istediğimiz kadar yazıp çizelim, üreticiler yolunu bulmuş durumdalar.
  • ısınmaya çözüm kolay aslında, Japon bi firma yapmıştı telefonlara sıvı soğutma entegre edilip tüm çerçeveye aliminyum borularla yayılırsa hallolur, ama maliyetleri arttırmak isteyen kim? Anca 100 tane düşük performanslı çekirdekle göz boyayıp dursunlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tablet özellikle bağlantı portlarıyla güzel olmuş.birde snapdragon s800 lü versiyonu olsa o zaman daha iyi olurdu.
  • bana bu çözünürlük saçma geliyor koy 1080p yağ gibi aksın işte zaten güçlü.
  • most wanted da yine frame atlamasi yine kasinti nexus 10 da 2500piksel ama yag gbi akiyor hatda retine ipadla ayni hzda exynos mtk snapdragon. Powervr adreno malit6 serisini tek gercerim nexus 10 gpu su opengl 3 bile dsteklio byby tegra

• iyi de o oyunun 2500p'lik versiyonu var mı?

• yerimizi alalım
  • 1920x1080 neyinize yetmiyor onu anlamıyorum ne gerek boşuna kastırmaya..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tegra daha hd ekranlara destek veremiyo 4k' nın altından hiç kalkamazzzz.....

• Tegra işlemcili one x ve acer iconia tab'in işlemcileri gitti bunun hesabını kim verecek

• quote:

Orijinalden alıntı: furkann20

Tegra daha hd ekranlara destek veremiyo 4k nın altından hiç kalkamazzzz.....

Gereksiz yorumlarla kalabalık yapacağına, git uyum eğtiimine katıl. Ptesi ağlama.

• o değil de biri şu exynos 5 ile snap 800 ü karşılaştırsa bi. hazır yeri gelmişken.

• http://www.youtube.com/watch?v=chgQ0QGv-I4 al buda 2500 piksel :) tegra 3 te 1280 800 de kasıodu bence tegra 4 1920 1080 dede kasar bi nexus 10 olamaz
  • Tegra 2 kullanıyorum ve halen daha akıcı çalıştıramadığım oyun yok. RR3 (orta ayar), CSR Racing, Modern Combat: 4 gibi yüksek grafik performansı isteyen oyunlarda dahi benim de anlayamadığım şekilde halen daha oldukça performanslı.

Tegra serisi sırf geç geliyor diye "çöp" yazan bir sürü 'koca karı' var. Ama, daha ellerine Tegra 2'li bir cihaz bile aldıkları yok. Asus'un Tegra 3'lü bir cihazını da kullandım. Tegra 4 çıkışını bekleyenlerdenim.

Ancak şöyle bir nokta var, Tegra serisi telefonlarda verimli değil. Aşırı ısınmaya, haliyle de Throttle sorununa neden oluyor. Ama, tablet camiasında tek geçerim (oyunlardaki grafik artıları, çoğu kaliteli oyunun Tegra optimizasyonuyla daha iyi, daha hızlı bir deneyim sunması)

• Tegra mı ? Kalsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.