Şimdi Ara

NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
4
Favori
11.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mamad

Nvidia physxin kaynak kodlarını da yayınlamış. Yani bedava olmuş. Yıllarca bunu kullanmak isteyen oyun yapımcıları Nvidia'nın boyunduruğu altına giriyordu. Şimdi etkisi ne olur bilemiyorum. Tahminen yine logo kullanımı gibi zorunluluklar olur ama en azından ilgi atarsa oyunlarda daha iyi fizik etkileri görebiliriz.

Gpu'da çalışan asıl Cuda kaynağı açılmış değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhan_yildirim1992

Gittin araştırdın ve bunu buldun öyle mi ? Ben özel üniversitede okuyorum, yılda 17 bin veriyorum, 6 tane daireden kira geliyor yolumu buluyorum. Sistemim aşağıda yazılı zaten, aslını astarını bilmeden yorum yapman da yine çok komik. Celeron 433 işlemcim vardı, hala kalemliğimde duruyor. Kasamın markası Dolphin'di. Cd-Rom'um şuanki cd-rom'lardan 5 kat daha ağırdı. 8 MB ekran kartım vardı, 64 MB RAM'im vardı. 1 ocak 2000'de 146'dan çevirmeli internete bağlanıyorduk, reklamda akbank.com çok ünlüydü, o sayfanın açılmasını beklemiştik dakikalarca. Orijinal Fifa 99 oyunum duruyor hala, kontrolleri sağa sola geçirmeyi bilmediğim için 1 hafta otomatikte oynamıştım , kendim oynuyorum sanmıştım.

Şuan 11 boyutlu bozonik süper sicim teorisi üzerine kafa yoruyorum. Sürdülürebilir müze tasarlıyorum okul projesi için. Silikon yerine grafenden üretilen işlemciler ne zaman gelecek diye araştırma yapıyorum sabırsızlandığım için ve birde sana vakit ayırıp cevap veriyorum. İhtiyacı olan birine vermek için katılmak istiyor olabileceğim hiç aklına gelmedi tabi.

Arkadaşlar çekilişle katıldığım için bu tartışmada bu adama karşı olan bütün kozumu kaybettim, yatırıp öpse bir şey yapamam çünkü çekilişe katılmışım. Titan'da cuda yok dese yine itiraz edemem, niye ? çünkü çekilişe katılmışım. Eğlenmene sevindim, mutlu oldun ve evrene pozitif enerji saldın, farkında olmadan işe yaradın güzel insan. Sen gülmeye devam et ben Titan X'i alırsam sana öğrenmen için FP32 ve FP64 performansının nerede nasıl nelere etki ettiğini video çeker atarım.

Çok ciddi sorunların var. Cidden senin adına üzüldüm.

• Birşey sormak istiyorum, bilgi sahibi arkadaşlar teknik olarak beni aydınlatabilirse sevinirim. Kartın çekirdek frekansının artması sonucu buffer neden düşmüş görünüyor? Ben bu test sonuçlarını idrak edemedim açıkcası.
  • Tinúviel kullanıcısına yanıt
    Daha çok ram, pro-3d için yerine göre gerekli. Sahne detayların 3 GB Ram'a sığmazsa tek alternatifin daha yüksek ram'a sahip kartlar. Gidip bu yüzden Titan alan baya insan var. O haliyle GPU render için bile duruma göre CPU'dan daha hızlı. Daha yüksek detay için ve sahneni 6 gb'a sığdıramadığın zaman Titan da o kadar anlamlı olamayabiliyor. 12 GB kart isteyenler o yüzden sabırsızlıkla bekliyorlar.

Yukarıdaki Titan için FP64 karşılaştırmaları yanlış. 7970 Titan'ı geçebilir. ister CL vs. CL yerine oturup GL compute shader ile karşılaştırın, ister gidin cuda kod peşinden koşun. Aynı özeni 7970'e de gösterirseniz cuda vs. cl'de yine Titan'ı geçer. 7970 ile elde edeceğinz FP64 fiyat-perf oranını verebilen çıkmadı daha. 7970 vs. Titan Black @ FP64 karşılaştırırsanız fiyat-perf açısından karşılaştırırsanız, 2x 7970 (iletişim darboğazı yaşamadığınız her durumda) yanına yaklaşılamayacak derece fiyat-perf'e sahip.

edit:
    quote:

Orijinalden alıntı: Beybifeys

Birşey sormak istiyorum, bilgi sahibi arkadaşlar teknik olarak beni aydınlatabilirse sevinirim. Kartın çekirdek frekansının artması sonucu buffer neden düşmüş görünüyor? Ben bu test sonuçlarını idrak edemedim açıkcası.

nerede yazıyor detayları ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 7 Mart 2015; 0:42:08 >

• Rubisco kullanıcısına yanıt
    Ilk mesajda SS var. Detaylı bir test sonucu degil ancak idrak edemedim bana absurt geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beybifeys kullanıcısına yanıt
    Buffer olarka L2'yi kastediyorsun sanırım, nerede düşmüş görmüyorum onu?

3MB L2 diyor.

980'de de SMM başına 128 KB'lık L2 slice'ı düşüyor(L2'den SMM başına atanmış kısım). Toplam 16 slice var ve 2 MB L2'ye sahip.

Bunda da toplam 24 SMM x 128 KB = 3072 KB ediyor.

Anlayamadım nerede düşük gözüküyor diye?
    Mobilden giriyorum o yüzden SS linkini paylasamiyorum. Bu konudaki ilk mesaja bakın, en son SS içeriğini inceleyin. L2 cache degil.

Şartları zorladım ve SS koymayı başardım buyrun.

NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beybifeys -- 7 Mart 2015; 1:03:15 >
    İlk msjda da , aynısını koyduğun ss 'de de buffer ile ilgili ne var anlamayıorum ben. L2 dışında bu ss neden bahsediyor? 3072 shader 12g ram 384 bit 3MB L2 diyor başka bişey demiyor?
    Şöyle söyleyeyim öyleyse tablodaki bandwith (Gb/sn) değerlerine bakar mısın?
    Özetle titan x, klasik nvidia kazığı olacak

Bi de böyle bak ? %70 ile %100'ü geçen fark var 980'e göre. Sen bundan ne anlam çıkartacaksın? İlk sayfadaki alıntının hangi teste ait olduğunu biliyor msun?

Burda buffer ile neyi kastettiğin hala açık değil. Ama yapılan test başka bişeyi ölçüyor. Yapılan testin sonucu ve GB/s cinsinden Sandra tarafından birimi konulmuş kabul, ama net bellek bant genişliğini ölçmüyor.

Çıkmamış ve detayları belli olmayan kart ile ilgili, elde yeterli veri olmadan bu şekilde varsayımda da bulunmak doğru değil. İstatistiksel anlamlılık var diyebileceğimiz kadar çok örnek yok. Benim attığım SS için de mesela 980 için 2 tane sonuç var sandra'nın veritabanında.

Bunlardan hareketle bişeysinin azaldığı sonucuna varılamaz. Sandra'nın topladığı veriler zaten yeterli değil ve bazıları çok uçlarda, anlamsız derecede saçma sonuçlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Bi de böyle bak ? %70 ile %100'ü geçen fark var 980'e göre. Sen bundan ne anlam çıkartacaksın? İlk sayfadaki alıntının hangi teste ait olduğunu biliyor msun?

Burda buffer ile neyi kastettiğin hala açık değil. Ama yapılan test başka bişeyi ölçüyor. Yapılan testin sonucu ve GB/s cinsinden Sandra tarafından birimi konulmuş kabul, ama net bellek bant genişliğini ölçmüyor.

Çıkmamış ve detayları belli olmayan kart ile ilgili, elde yeterli veri olmadan bu şekilde varsayımda da bulunmak doğru değil. İstatistiksel anlamlılık var diyebileceğimiz kadar çok örnek yok. Benim attığım SS için de mesela 980 için 2 tane sonuç var sandra'nın veritabanında.

Bunlardan hareketle bişeysinin azaldığı sonucuna varılamaz. Sandra'nın topladığı veriler zaten yeterli değil ve bazıları çok uçlarda, anlamsız derecede saçma sonuçlar var.

Dostum bilgim olmadığı için zaten ilk sorumda teknik olarak açıklama yapabilecek, mantıklı yollarla izah edebilecek bir yardım istedim. Böyle sert üsluplar ile bilgi paylaşacaksan teşekkür ederim zahmet etme. Bilgi paylaşacak kişi biraz cömert olmalı, karşısındaki kişi hiçbir şey bilmiyormuş gibi izah edici, üşenmeden kaynak gösterici ve destekleyici yorumlar yapmalı. Ben belki terimleri yanlış ifade etmiş veya yanlış bir mantık yürütmüş olabilirim. Ancak kafamı kurcalayan şey kartın işlem gücü arttığında bellek akışındaki skorların düşük çıkması olmuştu. Üstelik hiç de yanlışlık gibi görünmüyor, 3 test sonucu da birbirini doğrular nitelikte. Bu testin ölçüm yaptığı şey nedir onu anlayamamıştım. Ben kendimce bir fikir yürüterek kartın buffer değerleriyle ilgili bir problem, sürücü hatası veya kartın veriyollarında (PCI tarafında) farklı bir yapı mı olduğuydu. Anlayamadığım bir durumun mantıklı bir açıklaması var mı onu merak etmiştim. Yine de ilgilenip azarladığın için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beybifeys -- 8 Mart 2015; 15:00:12 >

• Performans verileri geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 10 Mart 2015; 19:31:12 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 10 Mart 2015; 19:34:19 >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler
    titan x den daha fazlasını bekliyordum şahsen
  • TITAN X GTX 980 den %35-40 hızlı bir kart olmuş. Zaten core-core , clock-clok olarak bakarsak olması gerekende bu aslında

TITAN X 3072 core 1Ghz

GTX 980 2048 core 1.3 Ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 10 Mart 2015; 19:42:49 >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Beklediğimin altında performans veriyor klasik titan işte . AMD nin yanıtını bekliyorum ben 980 ti ile karşılık verecekler sanırım asıl o kartı merak ediyorum
  • Yukarıda açıkladım aslında nedenini Titan'ları sadece oyun oynamak için alan pek akıllı değildir zira DP birimleri gereksiz yere kartın ısınmasına yol açar ve buna bağlı olarak baz referans clock lar düşük tutulur

GTX 980 Ti daha yüksek saat hızları ve OC kapasitesi ile gelecektir

AMD nin yanıtı da sıvı soğutmaya bağlı olarak kendi kartından R9 290X ten %40-50 arası hızlı olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Beklediğimin altında performans veriyor klasik titan işte . AMD nin yanıtını bekliyorum ben 980 ti ile karşılık verecekler sanırım asıl o kartı merak ediyorum

Neredeyse rakibinin son jenerasyon çift gpu lu kartına denk gelmişken nasıl bir performans bekliyordun merak ettim. Hiç bir firma öyle sizin hayalinizdeki 3-4 kat performans farkını ortaya koymaz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.