Şimdi Ara

NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
4
Favori
11.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlar değilde 980 ve 980ti ayarındaki kartlar beni ilgilendiren segment.3Aydır kartsızım 780den sonra geçicek kart bulamadım yeni gelicek kartları bekliyorum.
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    AMD nin yanıtını bekliyorum ben daha sonra gelecek olan NVİDİA nın hamlesni bekliyorum . TİTAN bana göre gereksiz bir kart çünkü benim kullanacağım alana hitap etmiyor bu bağlamda benim istediğim perf farkını sağlayamadı .

Ayrıca hayalimde hiçte öyle 3-4 kat gibi sönük bir perf farkı yok vuracaksan masaya TİTAN X diye bence 5 kat perf farkı olmalı hocam .
  • Ne kadar güç tüketiyor arkadaşlar bu kart ? varmı bilgi ?
  • Oguzhan_yildirim1992 kullanıcısına yanıt
    Technopat' tan sıkılıp buraya mı kaçtın Oğuzhan kardeş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Ne kadar güç tüketiyor arkadaşlar bu kart ? varmı bilgi ?

Haberde tdp değeri 230w denmiş. Eğer doğruysa olay olur. Keplerde bu değere karşılık gelen kart 770'ti. Gerçi 770'in tdpsi fazladan söylenmişti, güç girişini artırmak için. Yoksa anca 200w'tı.

Bu sonuçlar doğruysa, ocsuz Titan X, özel tasarım, oclu ve 8 gb bellekli 290x'e extreme ayarlarda %57-76 şeklinde fark atıyor. Oclu Titan X, 2 katı aşıyor. Tabi 290xle kıyaslamak pek doğru değil ama iki firmanın da güncel ve en performanslı gpuları olduğu için aradaki fark önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

TITAN X GTX 980 den %35-40 hızlı bir kart olmuş. Zaten core-core , clock-clok olarak bakarsak olması gerekende bu aslında

TITAN X 3072 core 1Ghz

GTX 980 2048 core 1.3 Ghz

Özellikler belli oldu mu? 3072 shader kesin mi? Titan X performansındaki kartın adının 980ti gibi etkisiz olacaını sanmam. Büyük ihtimale 990 veya 980 Ultra falan olur. 980ti, 980le aynı gpu ama biraz daha iyisi der gibi. Ti eki öyle anlaşılıyor. Gm200 kullanan kartı öyle yapmaz bu nvidia.

• quote:

Orijinalden alıntı: mamad

quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Ne kadar güç tüketiyor arkadaşlar bu kart ? varmı bilgi ?

Haberde tdp değeri 230w denmiş. Eğer doğruysa olay olur. Keplerde bu değere karşılık gelen kart 770'ti. Gerçi 770'in tdpsi fazladan söylenmişti, güç girişini artırmak için. Yoksa anca 200w'tı.

Bu sonuçlar doğruysa, ocsuz Titan X, özel tasarım, oclu ve 8 gb bellekli 290x'e extreme ayarlarda %57-76 şeklinde fark atıyor. Oclu Titan X, 2 katı aşıyor. Tabi 290xle kıyaslamak pek doğru değil ama iki firmanın da güncel ve en performanslı gpuları olduğu için aradaki fark önemli.

Kartın başarılı olduğu taraf bu zaten, GPU 8 m transistör ve 600 mm²'ye yakın zar alanına sahip olmasına rağmen, TITAN Black'e göre 100-150 mhz daha iyi oc olacaktır, zaten tabloda GPU saat hızının daha yüksek olduğu görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Mart 2015; 23:23:30 >

• Titan Black'in stokta kalmaması hatta piyasada kalmaması çok iyi oldu. İkisde aynı anda vatanda bulunabilseydi eğer 999'çıkma ihtimali olupta 999 dolardan çıkan Titan X kesinlikle en az 600-700 lira fark atardı. Aynı vicdansızlığı Corsair 760T ile 780T olayında bile gördük en son.

Performanstan ziyade fiyatta çok önemli, şubeye gelen nice arkadaşlara neler aldırıyorlar şubede. Önünüzde liste yok birşey yok. ''Ne vereyim abime'' , ''Ne vercen abine'' oluyor olay tamamen. Keşke böyle sorunlar olmasa da güzel ürünler çıktığında herkes almak için heves etse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

AMD nin yanıtını bekliyorum ben daha sonra gelecek olan NVİDİA nın hamlesni bekliyorum . TİTAN bana göre gereksiz bir kart çünkü benim kullanacağım alana hitap etmiyor bu bağlamda benim istediğim perf farkını sağlayamadı .

Ayrıca hayalimde hiçte öyle 3-4 kat gibi sönük bir perf farkı yok vuracaksan masaya TİTAN X diye bence 5 kat perf farkı olmalı hocam .

Tabii sende haklısın bir önceki titan en yakın rakibine 20 kat fark attığı için 2 kat fark yetmez. Bu kart prestij kartı ki amd verse verse r290x teki karşılığı fazla güç tüketerek ve sıvı soğutmayla verebilecek. Sen bu kartlardan 3-5 tane alırsan senin kullanacağın alanda da iyi iş çıkarır. Ha mimari felan çizip Titan beğenmiyorsan cidden çok gülerim.

• 1340Mhz/2000Mhz hızlarındaki GTX780 Ti den ortalama %20 daha hızlı bir kart olmuş, oc yapılınca farkı %35 lere çıkartıyor.
  • Bu kartın arz-ı endam etmesi demek 500$ fiyat bandında bu performans ayarında kartların çıkışı yakındır demek

Var ben beklemek 8GB lık kartları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 980ti bu yıl çıkar değil mi

Memur kardeşim bak öyle düşünmene gerek yok . Ben bu marka kartı almak istiyorsam GTX serisini almak istiyorum yani oyunlar için alıyorum . TİTAN X ise benim için gereksiz bir kart çünkü ben çizim yapmak için kullanmayacağım bu kartı . 12 Cigolayt olduğu içinde TR de uçuk bir fiyat geçecekler buna . TİTAN Z gibi mesela umarım anlatabilmişimdir .

F/P oranıda benim için felaket olacak bu yüzden gereksiz yere AMD kartlara saldırmanıza gerek yok Beğenmiyorsanız almazsanız ve altını çizeyim kimse böyle high end kartları alırken ne kadar güç tüketiyor diye bakmıyor buna emin ol misal GTX 980 alan adam bu şu kadar güç tüketiyor ben 970 alayım demez ya da benim gibi 980 ti bekleyen adamlar bu atıyorum 300 watt çekiyormus ben 980 e döneyim demez bu bağlamda işi yokuşa süreceksek sevgili hocam AMD gerçekten 4 GB kart satıyor Kırparken bilmem nereleri kırptık gibi açıklamalar da bulunmuyorlar .

Özet geçecek olursak kartın hitap ettiği kesime uymuyorum ben bu yüzden 3-5 kat yada 20 kat gibi farklardan söz etmene gerek yok .

iyi forumlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 11 Mart 2015; 11:24:33 >

• Mimari çizim için Titan X kullanmak??? AMD kartlarının en büyük eksiği işte bu; kafa yapmıyor.
  • Napak panpa, inanak mı?

NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 11 Mart 2015; 14:39:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Memur kardeşim bak öyle düşünmene gerek yok . Ben bu marka kartı almak istiyorsam GTX serisini almak istiyorum yani oyunlar için alıyorum . TİTAN X ise benim için gereksiz bir kart çünkü ben çizim yapmak için kullanmayacağım bu kartı . 12 Cigolayt olduğu içinde TR de uçuk bir fiyat geçecekler buna . TİTAN Z gibi mesela umarım anlatabilmişimdir .

F/P oranıda benim için felaket olacak bu yüzden gereksiz yere AMD kartlara saldırmanıza gerek yok Beğenmiyorsanız almazsanız ve altını çizeyim kimse böyle high end kartları alırken ne kadar güç tüketiyor diye bakmıyor buna emin ol misal GTX 980 alan adam bu şu kadar güç tüketiyor ben 970 alayım demez ya da benim gibi 980 ti bekleyen adamlar bu atıyorum 300 watt çekiyormus ben 980 e döneyim demez bu bağlamda işi yokuşa süreceksek sevgili hocam AMD gerçekten 4 GB kart satıyor Kırparken bilmem nereleri kırptık gibi açıklamalar da bulunmuyorlar .

Özet geçecek olursak kartın hitap ettiği kesime uymuyorum ben bu yüzden 3-5 kat yada 20 kat gibi farklardan söz etmene gerek yok .

iyi forumlar .

En başta memur olmam sana neden battı onu anlamadım? Ayrıca olayı kendince amd/nvidia ya çekerek oy mu toplamaya çalışıyorsun? Konu senin bu kartı alıp almaman vs değil. Kartın verdiği performansı beğenmemen. Bu kartın performansı zaten seni ilgilendirmiyor. Çünkü sen sadece oyun tarafına bakıyorsun. Kart neden 12 gb bir fikrin var mı? GPu render motorları yüksek ram isterde o yüzden. Çünkü kaplamaları ekran kartı raminde saklarlar.

Dediğim gibi olayı saçma sapan yerlere çekmeye çalışma. Sen neredeyse çift gpu performansı veren ki o performans sadece belirli bir konuda fikir veriyor. Emin ol 3d ve görüntü işleme vs durumlarında bu kart çok daha iyi performans verecektir. bir zahmet gpu render titan diye youtube da aratırsanız testleri, denemeleri görürsün. Nvidia nın prof ekran kartı pazarında %90 a varan pay sahibi olmasının nedeni nedir biliyor musun? Yazılımların desteklenmesi ve performansının daha iyi olmasıdır.

Kalkmış böyle bir kartın performansına laf edeceksen biraz araştırıp geleceksin. Memur olabilirim ama memur olmadan önce senelerce görselleştirme yaparak para kazandım. Çevremde bir ton mimar, tekniker var. Sadece kendi bildiklerimle değil onlarla yaptığım muhabbetlerden öğrendiklerimle de konuşuyorum.

@Father Torque yukarıdaki arkadaş neyse ama senden böyle bir yorum görmek tuhaf geldi. İstersen biraz araştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 11 Mart 2015; 14:47:04 >

• 3k 5k 3k 5k

Araştırmama gerek yok zira projecilik sektöründe çalıştığım için bu işin yazılımını da donanımını da iyi biliyorum. Ha, orada bahsedilen 3D çizim ise bir noktaya kadar özel (Cuda, vb) yazılım desteğiyle standart oyun kartlarına karşı bir fark elde edilebilir ancak yine de her zaman için yazılıma özel sürücüye sahip Quadro/Tesla > Titan derim.

Edit: özetle mimari çizim = 2D yazılım, onda da standart bir DirectX oyun kartı bile yeterli performansı verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 11 Mart 2015; 15:03:50 >
    Kardeşim bak lütfen bir daha cevap verme bana çünkü konuya yakışmayacak şekilde yazılar dolduruyoruz buraya . En başından bana PM atsaydın oradan konuşsaydık madem çok daha iyi olurdu .

Memur olman bana niye batsın , profilinde memur olduğun yazıyordu mesleğini vurgulayarak yazıma başlayayım dedim . Ama sen memur olduğun için kendini o şekilde hissediyorsan sorun bende değil . Oy toplama olayınada güldüm siyasi partimi işletiyorumda oy toplayacağım eğer içinde kaldıysa - atabilrsin yorumlarıma

Konuyu da bir yerlere çekmeye çalıştığım yok sen bunu zorluyorsun 3-4 kat 20 kat gibi şeyler söylüyorsun sonrada bana saçmalama diyorsun anlatabildim mi ?

RAM kısımına gelecek olursak en az senin kadar bilgim var teknoloji hakkında merak etme sen .

Ayrıca performansına yine laf edeceğim . Hiç beğenmedim varmıdır itirazın ? Hoşuma gitmedi yani niye gelip aksini iddaa etmeye çalışıyorsun bana onuda anlamış değilim . Kart bana göre , benim kullanacağım alana göre ÇÖP . Ama ben kartı kendi alanında kullanacak olsaydım benim için ALTIN olurdu anlatabilmişimdir umarım .

Tekrardan yazayım cevap verme mesajımada konu kirlenmesin istersen PM atabilirsin .

Arkadaşlardan ricam mesajlarımızı şikayet etsinler de kaldırılsın zira konu amacından çıkmak üzere .

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Araştırmama gerek yok zira projecilik sektöründe çalıştığım için bu işin yazılımını da donanımını da iyi biliyorum. Ha, orada bahsedilen 3D çizim ise bir noktaya kadar özel (Cuda, vb) yazılım desteğiyle standart oyun kartlarına karşı bir fark elde edilebilir ancak yine de her zaman için yazılıma özel sürücüye sahip Quadro/Tesla > Titan derim.

Edit: özetle mimari çizim = 2D yazılım, onda da standart bir DirectX oyun kartı bile yeterli performansı verir.

Dediğim gibi CUDA vs için ram çok önemli, o yüzden illa quadro olmasına gerek yok. Ayrıca gtx kartlar çoğu durumda orta seviye quadrolardan iyi performans verebiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.