Şimdi Ara

NVME SSD yanına hangi 3.5 HDD?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

256gb Adata sx8200 pro nvme hdd'li mini itx bir sistem kurdum. Şuan sistem ışık hızıyla çalışıyor. Ancak yanına 1 veya 2tb lık hdd almak istiyorum. Ne önerirsiniz?

Bir de bu kadar hızlı bir hdd kullanırken oyunları 3.5 hdd'e kurunca performans çok mu düşer acaba (yükleme süresi olarak). elimde 2.5 inch 1tb hdd var. Bir süre onla mı idare etsem. LAptopa da ssd alıp onu da hızlandırmış olurum.

• Hocam SSD fiyatlari gitgide ucuzluyor, ben depolama icin 2.5" harici HDD kullaniyorum, onun disinda 500GB SSD ye kuruyorum oyunlari. HDD ye kurulum yaptiginizda oyun ici yukleme kisimlarinda performansta kayip yasaniyor. SSD kullanmaya alisinca tekrar HDD ye donmek eziyet gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Hocam SSD fiyatlari gitgide ucuzluyor, ben depolama icin 2.5" harici HDD kullaniyorum, onun disinda 500GB SSD ye kuruyorum oyunlari. HDD ye kurulum yaptiginizda oyun ici yukleme kisimlarinda performansta kayip yasaniyor. SSD kullanmaya alisinca tekrar HDD ye donmek eziyet gibi geliyor.
    Harici derken usb 2.0/3.0 üzerinden mi bağlıyorsunuz? Bu şekilde bağlananan hdd'e oyun yüklediyseniz belki ondan çok yavaş gelmiştir.

Aslında en güzeli 500gb lık bir ssd + 1/2TB lık 3.5 HDD ama şimdi o kadar para da vermek istemiyorum.
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    USB 3 uzerinden harici baglayarak depolama icin kullaniyorum, oyunlari onceden dahili Sata III HDD ye kuruyodum, hantallik yuzunden onu tamamen iptal edip 500GB SSD kullanamya basladim. Artik sisteme dahili HDD baglamayi mantikli bulmuyorum, bu sayede harici HDD yi diledigim gibi TV-laptop-pc arasinda veri tasimak-tuketmek icin kullanabiliyorum. Daha pratik oldu benim icin.
  • Konu oyunlar ise 7200rpm bir HDD ile SSD arasında 2-3 katı gibi büyük farklar olmaz çünkü oyunlarda veri yüklenen bölümlerde sadece veri yüklemesi yapılmaz grafik işlemleride yapılır ve bunlar da CPU'yu kullanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Konu oyunlar ise 7200rpm bir HDD ile SSD arasında 2-3 katı gibi büyük farklar olmaz çünkü oyunlarda veri yüklenen bölümlerde sadece veri yüklemesi yapılmaz grafik işlemleride yapılır ve bunlar da CPU'yu kullanır.
    Burada bahsedilen oyun yükleme süreleri. Oyun performansı değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Bir oyunun grafik dosyaları yüklendiğinde bu dosyalar GPU ve/veya CPU tarafından işlenerek gösterime hazır hale getirilir bu da oyunların yükleme sürelerini direkt olarak etkiler. Oyun grafikleri imaj dosyası gibi tek seferde okunmaz farklı parçalardan oluşur, zaman alan şey wireframe'lerin texture ile kaplanması gibi konular.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haricilerin icinde de normal hdd ler var, 2.5" veya 3.5" lik olarak... ben zamaninda yaptim ama sana önersem mi bilemedim :) burda böyle seyler önerilmez bozarsaniz mesuliyet kabul edilmez. Ne diyebilirim ki..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici HDD'nin kutusunu açtığınızda dahili bir HDD ve SATA > USB interface göreceksiniz. Sonuçta HDD'yi dahili olarak kullanabilirsiniz ayrıca USB SATA'dan daha yavaş bir arabirimdir eğer tüm SATA portları dolu değilse USB olarak kullanmayı hiç düşünmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.