Şimdi Ara

NX300 alınır mı, Yoksa DSLR mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ben amatörce yavaş yavaş fotoğrafçılık dünyasına atılmaya karar verdim.

Sizce başlangıçta bir aynasız makineyle başlamak bir hata mı? Yoksa bütçeyi yükseltip bir DSLR makine almak daha mı mantıklı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynasızla başlamak niçin hata olsun ki? Aynasız varken hafiflik varken aynalı ağır hantal makine almak olmaz.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Ağırlık ve boyut konusunda haklısınız. 700d gibi büyük bir aleti her yere taşıyamam. NX300 ise gayet taşınabilir.

Fakat vizör'ü kafaya taktım. A6000 veya olympus'un modellerinin hepsinde vızör var. Ve Samsung'un piyasadan çekilmesi moralimi bozdu.

• o zaman sony a6000, çünkü a6000 in vizörü çok güzel acayip net görüntü gösteriyor. ama bu güzelliğin de dezaavantajı oluyor. vizörden bakıp çekince sarjı daha çabuk bitiyor.
    Ne kadar dayanıyor ki?

• 360 kare çekim diyor yeknil özellikleri kısmında,ama pratikte denemedim hiç kaç kare çekince bitiyor diye.
    İnanın ne yapacağımı bilmiyorum şu vizör'ü kafaya çok taktım. Yoksa ben bu NX300'ü uygun fiyata alacağım hemen.

Ki gönlüm NX300'den yana. Galiba başlangıç amaçlı bu cihazla başlayacağım. Zaten bana şuan 2000 tllik cihazlar yakışmaz. Daha 17 yaşındayım 2000 tl'lik cihaz hem bütçeme ağır gelir,hem de layık lens alamam bu fiyatlara.

Vizör'ün eksikliğini hissedeceğimi sanmıyorum zira uzun süredir kamera kullanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu laptop alınır mı
    10 ay önce açıldı
    Halen Sony a6000 alınır mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de a6000 var. vizöre ne zaman ihtiyaç duyuyorum dersen gündüz güneşli havada vizörü kullanma ihtiyacım oluşuyor,çünkü lcd ekrana güneş vurduğu için bir şey gözükmüyor. ama vizörden bakınca çok net görebiliyorsun neyi nasıl çektiğini.
    Anladım,yani genelde gündüz ihtiyaca çıkan bir özellik. Ki bende genelde zaten gündüz çekimi yapmayı düşünüyorum.
    Fakat sanırım A6000'e çıkabileceğimi sanmıyorum.

Bu arada yardımlarınız için teşekkür ederim :)
  • Optik bakaç denemeden aynasız almayın.
  • Anlamadım hocam dediğinizi

• Aynalıların vizörlerinden baktığın zaman aynadan yansıyan görüntüyü görürsün. Aynasızlar da ise vizörden lcd panele bakarsın. Fark bu. Elektronik marketten denemeden karar verme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 13 Mart 2016; 19:13:10 >
  • Bakmaya imkanım yok gibi fakat bir bakmaya giderim belki

• 100d alabilirsin kuçuktur hafiftir aynalıdır iyidir guzeldir.

• ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    İşimi görür yani.

Neyse hocam bu aralar dara düştüm elim bollaşınca belki sonra :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.