Şimdi Ara

o/c sonunda sistem açılışında problem var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Core2 duo E6300 cpu,asus p5b,kingston 1Gb-533 tek stick(maalesef şimdilik single kullanabiliyorum),duke frissby 450W psu sahibiyim.Henüz o/c için tecrübesiz sayılırım,geçenlerde benden daha bilgili bir arkadaşımla bios ayarlarını biraz kurcaladık ve test ilgimi çektiği için birkaç soru sormak istedim.işlemci fanı standart,fsb frekansını 320(x7) yaptık,pci frekansını 100 rami ise533 sabit.windows açılınca saat hızında 2240mhz rakamını gördüm ve orthos ile yaklaşık 6saat tam performans ortalama 58derece civarında çalıştı sistem.Bu arada evereste baktığımda rami 650mhz 4-4-4-12tming olarak gördüm.Buraya kadar anormal bi durum gözlemlemememe rağmen nfs oynamaya başladıktan bir yarım saat sonra speed fan da cpu derecesinin 95 ila 105 arasında değiştiğini farkettim!sistem bekleme durumunda olmasına rağmen sıcaklık uzun süre(yaklaşık5-10dk.)yüksek seyretti ve endişelenip bilgisayarı kapattım.tekrar açtıktan sonra birkaç kez bu senaryo tekrarladı,hata olma ihtimalini düşünerek ai suit i açtım ve orada da 95c leri gördüm.Anlamadığım nokta,6saat ful çalışan ve 59c geçmeyen sistem nfs oynadıktan ve bir başka kere aynı anda 3farklı program(spy sweeper,trojan remover,ad aware) ile böcek taraması yaptıktan sonra neden birden 100c lere yükseldi?ilginç olan neden hata oluşmadı bu ısılara rağmen?Bir de sistemi kapattıktan sonra her açışta(birkaç kere denedim)power a basıyorum çalışır gibi yapıp 1-2 saniye sonra kapanıyor ve tekrar 2-3 saniye sonra kendi kendine açılıyor?fsb frekansını sırasıyla 300-280-275 denedim yine açılışta aynı şeyi yaptı.o/c ye başlamadan önceki 266mhz değerine getirince düzeldi,açılış power dan itibaren kesintisiz oluyor.Bu benim sistemimde overclock yapılamayacağı anlamına mı geliyor?!Oysaki birçok forumda görüyorum ki E6300lerin o/c potansiyeli çok yüksek.Yoksa donanımda değişiklikler mi yapmalıyım?Tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar,fikir ve görüşleriniz benim için çok önemli.

• mrb arkadaşım benim topiktee aynı sorunu dile getimişsin...
    simdi sıkıntılarına ve de cözümlerine gelelim...
    aşırı ısınma
    cpu da soğutma olarak ne kullanıyosun.şeyet orj fan kullanıyosan birinci neden bu....gerçi okadar yüksek frekanslarda değilsin ama...ama genede o/c yaparken cpu voltajını manuel gir.aouto da bırakam.cünli aoto dersen gerektiğinden fazla voltaj alan cpu cok ısınıyor.sen cpu voltajını 1, 375 de sabit bırak.üstüne cıkma.eğer üstüne cıkarsan cpu un voltaj sınırlayıcısını acık tutup hep en üst hızlarda çalışacakmış gibi güç tüketir..vede halıyle ısınır...muhtemelen voltajı sabitlersen sorun hallolacaktır..zaten 1,375 ilede rahatlıkla 3,0ghzleri bile görmen lazım..

açılışta acıp kapanma sorunu

bende p5b bordumu ilk aldığımda burda bi topiç actım senin bordla aynı şeyi yapıyordu...pek tatmin edici cevap lalmadım.hattta üç ğün kimse bi yanıt yazmadı neyse bende asus a bi mail attım.bana o/c yaptığım için biosun güvenli modda açtığını ve bunun normal olduğunu söylediler.bende peki dedim haliyle..yani normal bi durummuşşşş...(gerçi ben pek ikna olmadım ama neyse...)
    umarım yardımcı olabilmişimdir...

• bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim kardeş.En kısa zamanda uygulamaya geçip sonuçları rapor ederim,bellimi olur belki daha da yardımların olabilir.Sanırım biraz daha antrenman yapmam faydalı olacak,bi kere virüsü kaptım vazgeçemiyorum bu işe kafa patlatmaktan!!! :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.