Şimdi Ara

O Ülkenin Dili ile Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşalar. TYT/AYT'de(2019 gireceğim) istediğim sonucu alamazsam(tabii ki yurtdışı ilgim de var. )yurtdışında okumayı düşünüyorum. İçki, eğlence(club vb.) şeylerle ilgilenen birisi değilim. O yüzden tek harcama yapacağım şey beslenme ve barınma olacaktır diye düşünüyorum. Başlığımıza dönersek; örneğin ben bilişim ile ilgilendiğim için Estonya benim için çok cazip geliyor. Estonca eğitim ücretsiz, tıpkı diğer birkaç ülke de olduğu gibi(Almanya, Macaristan). Aylık 300-350€ harcamayı hedefliyorum(100€ barınma, haftalık 15-20€ beslenme[kendim pişireceğim vb] etti max(160€), geriye kalanı ile hat vb. şeyler alacağım. Talinn'de ulaşım ve internet ücretsiz.). Sizin fikirleriniz nedir? Almanya'da okuyayım desem orada aylık 350€ ile geçinileceğini hiç sanmıyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi günler.

• Aynı şey Yunanistan için de geçerliymiş arkadaşlar. Dili ile ilgili çok sıkıntı çekmem(Bizim köyde pontus rumcası konuşuluyor, Yunanca ile aynı[Azerbaycan Türkçesi ile Türkiye Türkçesi gibi]. Büyüklerimden de öğrenirim yani. Yemek, üniversite, kitap ücretsiz. Sadece barınma gerekiyormuş. Bu konu hakkında da yorumlarınızı bekliyorum.
  • dalga mı geçiyorsun forumdakilerle Avrupa'nın hiçbir ülkesinde 350€ ile geçinemezsin.(yurt dışı eğitim firmalarının sitelerinde yazanlara sakın kanma. Onlar cazip hale getirmek için yalan yanlış bilgi veriyorlar.) Ayrıca Macaristan'da eğitim asla ücretsiz değil, herhangi bir üniversitesinin sitesine girip ödemeler kısmına bakabilirsin. Almanya'da eğitim ücretsiz ancak dönemlik(okuduğun her dönem başına) 350-600€ arasında semester ticket denilen ücret ödüyorsun.

+++Dil bilgin nedir bilmiyorum Almanya için Almanca, Macaristan için Macarca veya İngilizce, Estonya için Estonca gerekli. Bu dillerden hangisini biliyorsun veya bilmiyorsan dil öğrenmek için de para harcaman gerekecek.

+++Her şey senin dediğin gibi kolay ve ucuz olsaydı bu kadar insan Türkiye'de okumazdı gider Avrupa'da okurdu rahat rahat kaliteli eğitim ve geçerli diploma alırlardı.. 350€ ile geçinmen imkansız.

edit: estonyada üniversite eğitimini araştırdım. Ücretsiz programlara pek denk gelmedim. devlet ve özel üniler dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 15 Temmuz 2018; 19:5:33 >

• Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    Oncelikle yorumunuz icin tesekkur ederim. Talinn teknik universitesinde estonca egitim ucretsiz.(bkz;estonia.dreamapply) Oda fiyatlarina bakinca 150-170€ bandinda odalar buldum. Market fiyatlarina bakinca haftalik ekmek makarna tavuk gibi seylerle beslenirsem 20€ yeterli oluyor. Bu hesapta yalnis olan nedir? Estonca egitim 1000-1500€(kurs ucretinden bahsediyorum) karsilarim. Daha da fazlasini karsilarim(3000€''ya kadar). Dil ogrenmeyi seven birisi oldugum icin sikinti cekecegimi sanmiyorum. Oda kiralerken estonyali ile kiralarim dilde gelisir kendi, kendine. Yunanistan'dan bahsetmek gerekirse; yurtlari onlar karsiliyor ama burada ki kyk gibi onlarin ki de. Ozel yurtlarin yarisini karsiliyorlar. Kitapta onlardan, ha sunu da belirtmem gerekir ki; Talinn'de internet ve Ulasim(onemli) ucretsiz. Yunanistan'dan da harcamalar sadece beslenme, barinma, Ulasim icin olacak. Bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedmouse -- 15 Temmuz 2018; 19:16:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Macaristan burs veriyormus bu arada(yukseklisans, doktora icin %100) o yuzden lisans kisminda onu cikardim. Ucretli olarak cekya ve sirbistan hakkinda ki dusunceler nasil acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedmouse kullanıcısına yanıt
    350€ ile Avrupa'nın hiçbir ülkesinde geçinemezsin. Avrupa ülkelerinde seyahat etmiş biri olarak söylüyorum. Sen ise internette araştırdıgın saçma sapan bilgileri bana söylüyorsun yurt dışı eğitim firmaları bilgisi. Bana vermiş olduğun siteye baktım Estonca olan sadece 6 bölüm var ve hepsi kıytırık bölümler dişe değer bi bölüm yok. yanlışım varsa bana göster ss at.

+++Yaşın daha küçük o yüzden öğreneceğin daha çok şey var. Eğer dediğin gibiyse iddalıysan 4 sene sonra mesajını güncelle biz de tebrik edelim.

edit: macaristan yüzde 100 burs veriyor ne demek ya? Öyle bi şey olsa herkes gider yüksek lisans doktora orada yapar. bu kadar basit değil millet mal mı ingiltereye gidiyor binlerce lira verip yüksek lisans yapıyor. gider macaristana okur geri gelir. Eğitim bilimleri alanında yüksek lisans yapmak istiyorum :D.. bana yüzde yüz burs alacağım bir macaristan üniversitesi tavsiye eder msiin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 15 Temmuz 2018; 19:32:56 >

Tekrardan fikriniz için teşekkür ederim. Edindiğim bilgiler aslında VLOG'lardan, kira sitelerinden(oranın sahibinden'i gibi bi siteden) ve gördüğüm birkaç üniversite yayınlarındandı. Öğrendiğim burs olayı ise haber kaynaklarından, daha detaylı araştırılması gerek. Hem, bu kadar kesin olduğunu bilsem böyle bir konu açmama gerek kalmaz. Bilgi sahibi kişiler "öyle bişiy yok" ya da "evet, doğrudur." diye aydınlatması için konu açıyorum, açıyorlar. Çek cumhuriyeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Ya da Macaristan hakkında. İkiside yerel para birimleri kullanıyor. Senelik harçları hakkıda bilgim var(karşılayabilirim).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya da Ukrayna? Orada da mı 350Euro ile yaşanılmaz? Ya da Rusya'da? Bu saydığım ülkeler arasında en mantıklısı sizce nedir? Türkiye'ye ALTERNATİF olarak.
    yurt dışı eğitim konusunda önemli olan tek şey "P A R A" dır. Paran varsa dünyanın her tarafında okursun. TL, EURO/DOLAR/STERLIN/CAD/AUD karşısında çok değer kaybetti döviz kurlarına bakarsan görebilirsin. Dolayısıyla bir Türk için Avrupada, Amerikada, Kanadada vs. eğitim almak ve orada yaşamak "baya baya ve baya" maliyetli hale geldi. Bana göre iki önemli ölçüt var.. 1- yabancı dil 2-para bunlar sende yeterliyse, varsa gözün kapalı git.
    Alman devleti bir üniversite öğrencisinin yaşam masrafları için aylık minumum 850 euro olarak belirledi. Ve almanya pahalı bir ülke değil. Dolayısıyla euro para birimi kullanan ülkelerde aylık 1.000 euro yu gözden çıkaracaksın. bu da tl ye çevirince aylık 6 bin TL civarı yapar. Senin ailen her ay sana 6 bin TL para gönderebilecek mi 4 sene boyunca?? Ailen sana bu kadar para verebiliyorsa gitmene gerek yok otur türkiyede ticaret yap :D.. Hangi ülkeye gidecek olursan git aylık en az 1.000 birim parayı gözden çıkarıp gideceksin. Ukrayna ve Rusya diğerlerine göre daha cazip ve ucuzdur Ancak ben tavsiye etmiyorum ..Eğitim için Avrupa yada Amerika daha iyi.
    Anladım. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.