Şimdi Ara

O2 exec cihazım Rom denemesinden sonra açılmıyor!!! Yardım edin lütfeeeen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=314623 sitesinden indirdiğim "KDSkamal's Universal WM6 beautiful Edition " romu cihazımı artık açılmaz hale getirdi. Yüklemeden önceki rom versionu 2.05.00 wwe'di. Yüklemeden sonra bilenler bilir cihazın ön yüzündeki iki tuş kullanılarak ilave reset tuşuna basılarak hard reset atayım dedim reset için "0" a çıkmak için "X" e basınız diye bir yazı çıktı karşıma (tabi ingilizce) "0" a bastığımda ekran kapanıyor ve ppc açılmıyordu. Bu işlemi bir kaç kez uyguladım ve sonunda artık o ekran da açılmamaya başladı. Yani hard resette atılmıyor. Lütfen yardım edin yapabileceğim birşey varmı yoksa cihazım öldümü...

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar....

• yardım edecek birileri yokmu?
  • arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu cihazım göçtü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem_das

arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu cihazım göçtü...
    hocam foruma yazdım ıngılızce bılıyorsan ordan takıp et bnde edıcem eger cevap veren olursa konusuruz okı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhantosun

hocam foruma yazdım ıngılızce bılıyorsan ordan takıp et bnde edıcem eger cevap veren olursa konusuruz okı

Alıntıları Göster
    Bootloader ekranı için şöyle bir yöntemden bahsediyor atom'un sayfasında. exec içinde geçerli olabilir belki

Press Power + DPad (center) + Stylus @ reset hole momentarily and the Boot Loader shall start shortly.

If you have a miniSD card inserted into your XDA Atom, it will try to load the following:

diskimg.nb0 (ROM file)
    eboot.nb0 (bootloader file)
    dm.nb0
    flash.img
    agent.mot
    mot.mot (Radio)
    CPLD.img
    assetInf.img
    extended.img (extended ROM)
    MDOC.img

• quote:

Orijinalden alıntı: hece

Bootloader ekranı için şöyle bir yöntemden bahsediyor atom'un sayfasında. exec içinde geçerli olabilir belki

Press Power + DPad (center) + Stylus @ reset hole momentarily and the Boot Loader shall start shortly.

If you have a miniSD card inserted into your XDA Atom, it will try to load the following:

diskimg.nb0 (ROM file)
    dm.nb0
    flash.img
    agent.mot
    mot.mot (Radio)
    CPLD.img
    assetInf.img
    MDOC.img

Alıntıları Göster
    pda nın bataryasının dolu olup olmadıgına dikkkat et şarjını takıp bidaha dene kardeşim..

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncayt

pda nın bataryasının dolu olup olmadıgına dikkkat et şarjını takıp bidaha dene kardeşim..

Alıntıları Göster
    yukaridaki yontemler ise yaramaz ise son care olarak
    Rom u Kart a yukleyip daha sonra Karti PPC ye sokup aleti acarak Rom un kartdan yuklenmesi metodunu denemek dururmundasin.
    Tabii kartda rom dan baska birseyler olmasin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle çok teşekkürler...

quote:

tuncayt ==> Tarih 5 Ağustos 2007; 0:06:35

Pda'nın yedekte daima dolu bi bataryası mevcut oluyor. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Ayrıca şarja taktığımda led ışığı yanmıyor. Sanki şarj olmuyor gibi...

quote:

hece ==> Tarih 5 Ağustos 2007; 0:03:57

diskimg.nb0 (ROM file)
    dm.nb0
    flash.img
    agent.mot
    mot.mot (Radio)
    CPLD.img
    assetInf.img
    MDOC.img

quote:

sas_sas ==> Tarih 5 Ağustos 2007; 9:06:53

Rom u Kart a yukleyip daha sonra Karti PPC ye sokup aleti acarak Rom un kartdan yuklenmesi metodunu denemek dururmundasin.

Sanırım siz aynı durumdan bahsediyorsunuz. "hece" teğmenin dediği hal execte klavyedeki ikiz tuşların ikisine birden aynı zamanda da reset tuşuna basarak gerçekleşiyor. Fakat bunu yaptığımda ekranda;

Press 0 to restore
    factory default

Press X to exit

yazıları beliriyor. Bunlardan fabrika ayarları için 0'a bastığımda;

Clearing now...

diyor. Silme işlemi tamamlandıktan sonra birdaha ekran açılmıyor. Buradan sonra sd'den okuma gerçekleşiyor sanırım. (yalnışım varsa düzeltin lütfen) Fakat ekran açılmıyorki nasıl okuma yapılacak sdden? Veya yapılıyorsa bile sd'ye nasıl rom yüklenir bilmiyorum. Bu konuda da yardım edermisiniz. Cihazı kurtarmak için her yöntemi denemek istiyorum. Yardımlarınız için tekrar çok saolun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem_das -- 6 Ağustos 2007; 16:26:49 >

• quote:

Öncelikle çok teşekkürler...

quote:

tuncayt ==> Tarih 5 Ağustos 2007; 0:06:35

Pda'nın yedekte daima dolu bi bataryası mevcut oluyor. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Ayrıca şarja taktığımda led ışığı yanmıyor. Sanki şarj olmuyor gibi...

quote:

hece ==> Tarih 5 Ağustos 2007; 0:03:57

diskimg.nb0 (ROM file)
    dm.nb0
    flash.img
    agent.mot
    mot.mot (Radio)
    CPLD.img
    assetInf.img
    MDOC.img

quote:

sas_sas ==> Tarih 5 Ağustos 2007; 9:06:53

Sanırım siz aynı durumdan bahsediyorsunuz. "hece" teğmenin dediği hal execte klavyedeki ikiz tuşların ikisine birden aynı zamanda da reset tuşuna basarak gerçekleşiyor. Fakat bunu yaptığımda ekranda;

Press 0 to restore
    factory default

Press X to exit

yazıları beliriyor. Bunlardan fabrika ayarları için 0'a bastığımda;

Clearing now...

diyor. Silme işlemi tamamlandıktan sonra birdaha ekran açılmıyor. Buradan sonra sd'den okuma gerçekleşiyor sanırım. (yalnışım varsa düzeltin lütfen) Fakat ekran açılmıyorki nasıl okuma yapılacak sdden? Veya yapılıyorsa bile sd'ye nasıl rom yüklenir bilmiyorum. Bu konuda da yardım edermisiniz. Cihazı kurtarmak için her yöntemi denemek istiyorum. Yardımlarınız için tekrar çok saolun....
    daha önce atom exec'im vardı keşke şu an o cihaz olsaydı da deneyebilseydim.

bir arkadaşımın o2 orbit'i vardı ve seninki ile benzer bir problem yaşıyordu. rom kurarken cihaz kapanmıştı ve cihaz hiç açılmıyordu, ilk ekranda (O2 yazan ekran) kalıyordu. activesync ile cihazı tanıtamayınca rom da kurulamadığı için cihaz bilgisayara bağlıylen bootloader ekranını (rom kurulumu esnasında gelen ekran. kırmızı yeşil vb. renkler oluyor ekranda, hard reset atarken gelen ekrandan farklı bir ekran) getirince bilgisayar cihazı usb aygıt olarak tanıdı ve sitesinden indirdiğimiz rom'u cihaza kurabildik.

senin cihazda bootlader ekranında iken rom'un kurulum dosyasını (Xda-Atom-Exec-ENG-20060721-MOT0822.exe) çalıştırabilirsen rom'u kuabilir ve problemi çözebilirsin diye umuyorum.

• quote:

daha önce atom exec'im vardı keşke şu an o cihaz olsaydı da deneyebilseydim.

bir arkadaşımın o2 orbit'i vardı ve seninki ile benzer bir problem yaşıyordu. rom kurarken cihaz kapanmıştı ve cihaz hiç açılmıyordu, ilk ekranda (O2 yazan ekran) kalıyordu. activesync ile cihazı tanıtamayınca rom da kurulamadığı için cihaz bilgisayara bağlıylen bootloader ekranını (rom kurulumu esnasında gelen ekran. kırmızı yeşil vb. renkler oluyor ekranda, hard reset atarken gelen ekrandan farklı bir ekran) getirince bilgisayar cihazı usb aygıt olarak tanıdı ve sitesinden indirdiğimiz rom'u cihaza kurabildik.

senin cihazda bootlader ekranında iken rom'un kurulum dosyasını (Xda-Atom-Exec-ENG-20060721-MOT0822.exe) çalıştırabilirsen rom'u kuabilir ve problemi çözebilirsin diye umuyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam benim cihaz o2 XDA EXEC. Söylediklerini anlıyorum fakat cihaz dediğim power reset dışında açılmıyor. Power tuşuna bastığımda bahsettiğin o2 ekranını bırak ekrana ışık gelmiyor. Hatta yukardada söylediğim gibi sanırım şarj bile almıyor. Sadece ikiz tuşlara basılı tutup reset düğmesini birarada kullanarak fabrika ayarlarına geri dön ekranı çalışıyor ve daha sonra kapanıp açılmıyor. Boot ekranına nasıl dönerim bi fikrim yok.

Activesync bağlantısında ise dediğin gibi pda açık olamadığından pc tanımıyor.. Neredeyse çıldırmak üzereyim
    Hızlı cevap için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem_das -- 6 Ağustos 2007; 18:17:28 >

• quote:

Hocam benim cihaz o2 XDA EXEC. Söylediklerini anlıyorum fakat cihaz dediğim power reset dışında açılmıyor. Power tuşuna bastığımda bahsettiğin o2 ekranını bırak ekrana ışık gelmiyor. Hatta yukardada söylediğim gibi sanırım şarj bile almıyor. Sadece ikiz tuşlara basılı tutup reset düğmesini birarada kullanarak fabrika ayarlarına geri dön ekranı çalışıyor ve daha sonra kapanıp açılmıyor. Boot ekranına nasıl dönerim bi fikrim yok.

Activesync bağlantısında ise dediğin gibi pda açık olamadığından pc tanımıyor.. Neredeyse çıldırmak üzereyim

Alıntıları Göster
    bootlader ekranı için bi de bunu deneyiver istersen.http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Universal_Resets adresinden aldığım bir bilgidir.

Bootloader mode: Hold light(1) and power buttons(2) together and reset with stylus(3). (The light button is on the front edge of the phone, near the volume slider(1)). In bootloader mode please keep in mind that the backlight is turned off, therefore the screen is hard to read in poor light

quote:

Orjinalden alıntı: erdem_das

• quote:

bootlader ekranı için bi de bunu deneyiver istersen.http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Universal_Resets adresinden aldığım bir bilgidir.

Bootloader mode: Hold light(1) and power buttons(2) together and reset with stylus(3). (The light button is on the front edge of the phone, near the volume slider(1)). In bootloader mode please keep in mind that the backlight is turned off, therefore the screen is hard to read in poor light

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hece

hece arkadaşımın dediklerini yaparken usb bilgisayara takılı ve şarjın dolu olsun. bu tuşlara bastıktan sonra diğer pocketpclerde 3 renkli bir ekran gelir ama exec'te çıkan ekran nedir bilmiyorum. sdiğer sitelerde okuduğum kadarıla ışık yanmayan siyah bir ekran ve serial yazılıymış.

neyse zaten doğru yaptıysan bilgisayarından usbyi gördüğüne dair bir ses gelecek. ondan sonra istediğin romu yükleyebilirsin.

not: telefonun şu haldeyken şarj olmaz. yani şarj ışığının yanmaması çok normal

• quote:

Orijinalden alıntı: Dozaj Filesi

quote:

Orjinalden alıntı: hece

hece arkadaşımın dediklerini yaparken usb bilgisayara takılı ve şarjın dolu olsun. bu tuşlara bastıktan sonra diğer pocketpclerde 3 renkli bir ekran gelir ama exec'te çıkan ekran nedir bilmiyorum. sdiğer sitelerde okuduğum kadarıla ışık yanmayan siyah bir ekran ve serial yazılıymış.

neyse zaten doğru yaptıysan bilgisayarından usbyi gördüğüne dair bir ses gelecek. ondan sonra istediğin romu yükleyebilirsin.

not: telefonun şu haldeyken şarj olmaz. yani şarj ışığının yanmaması çok normal

Alıntıları Göster
    hece ve diğer ustalar... Size minettarım çok saolun... sorun halloldu... Çok mutluyum gerçekten hepinize çok teşekkür ederim... Özelikle hece teğmen çok saol....

• quote:

hece ve diğer ustalar... Size minettarım çok saolun... sorun halloldu... Çok mutluyum gerçekten hepinize çok teşekkür ederim... Özelikle hece teğmen çok saol....

Alıntıları Göster
    serial mode ekanı nasıl bişeymiş. tarif edebilirmisin
  • quote:

serial mode ekanı nasıl bişeymiş. tarif edebilirmisin

Alıntıları Göster
    Paintte bu kadar yapabildim... Ekran kapalı modda gibi, üstte Serial yazıodu altta V 0.54 bu yazılar mavi renkteydi...

• quote:

Alıntıları Göster
    sorunu çözebilmene çok sevindim, yardımcı olabildiysek ne mutlu ...

quote:

• quote:

Paintte bu kadar yapabildim... Ekran kapalı modda gibi, üstte Serial yazıodu altta V 0.54 bu yazılar mavi renkteydi...

Alıntıları Göster
    çok sağol süper olmuş walla

eline sağlık. normade jasjam, k-jam ve jam modellerinde 3 renkli ekran çıkıyor

• quote:

çok sağol süper olmuş walla

eline sağlık. normade jasjam, k-jam ve jam modellerinde 3 renkli ekran çıkıyor

Alıntıları Göster
    ustalar sorunlar bitmek bilmiyor... Şimdide wriless çaışmıyor... soft reset, hard reset, değişik versiyonlarda toplamda 4 rom denedim, olmadı birde bootloader ekranına çevirip kendi sitesinden indirdiğim wm5 yükledim yine wrilesste tık yok... Emiinim bu konuda da bilgi sahibisinizdir... Yardımlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem_das -- 8 Ağustos 2007; 4:21:21 >

• quote:

ustalar sorunlar bitmek bilmiyor... Şimdide wriless çaışmıyor... soft reset, hard reset, değişik versiyonlarda toplamda 4 rom denedim, olmadı birde bootloader ekranına çevirip kendi sitesinden indirdiğim wm5 yükledim yine wrilesste tık yok... Emiinim bu konuda da bilgi sahibisinizdir... Yardımlarınızı bekliyorum..

Alıntıları Göster
    lütfen çıldırmak üzereyim

Biliyorsunuz wriless bu cihazlarda en önemli donanım... Maillerim takip ettiklerim herşeim... bilgisi olanlardan yardım bekliyorum... İşin daha açıkçası erzincanda yaşadığım için (bi süreliğine de olsa) kimseden yardım alamıyorum.. Cvplarınızı bekliyorum... Şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem_das -- 9 Ağustos 2007; 1:10:43 >

• quote:

Biliyorsunuz wriless bu cihazlarda en önemli donanım... Maillerim takip ettiklerim herşeim... bilgisi olanlardan yardım bekliyorum... İşin daha açıkçası erzincanda yaşadığım için (bi süreliğine de olsa) kimseden yardım alamıyorum.. Cvplarınızı bekliyorum... Şimdiden teşekkürler....

Alıntıları Göster
    wireless çekmiyor mu yoksa common managerde wireless ile ilgili hiçbir ayar yok mu? yani yüklediğin rom wireless olmayan bir cihaz için hazırlanmış bir rom olabilir mi erdem_das kardesim.

quote:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.