Şimdi Ara

OBD Cihazi Kullanan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Elm327 ler var hocam.

Pek te araştırmadım ama bu yakıt performans olayını ilk defa sizden duyuyorum.

Şu mavi bluetooth lu cihazdan bende var. Ne işe yarıyor dersen arabaya bağlanıp, çoğu sensör değerlerini okumamı sağlıyor. Gaza ne kadar basıldığını, giriş hava sıcaklığı, egzos çıkış sıcaklığı, yağ basıncı falan, artık ne tür sensörler mevcutsa. 0-100 kmh 0-400m sn değerlerini falan hesaplıyor telefona kurduğumuz programlar. Telefona bağlanıp bazen ufak tefek arıza lambalarını söndürdüğüm oldu. Hava filtresi lambası gibi.

Heves edip almıştık ama, başka nanede kullanmadım açıkcası.

Ecu ile telefonunuz arasında iletişim kurmuş oluyor. Belki doğru yazılımlar kullanılarak değerler değiştirilip yakıt performans kriterleri değiştirilebilir. Ama o yazılımları bulmak mesele.

Bir de modele olması gerekir galiba. Universal falansa bilmiyoeum nasıl çalışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elm327 odb2 adaptörler dediğiniz gibi araçta olan sensörlerden araçın fabrika yazılımının dışardan sadece okunmasını sağlıyor . dediğiniz gibide değerleri telefonda görebiliyosunuz. modifikasyon için firmalara özel adaptörler ile yazlım gerekiyor. citroen peugeot için lexia2 örnek olarak
  • Aractaki ariza kodlarini silmek icin kullaniyorum. Sanayide 30tl istiyorlar ben 25tl ye obd2 aldim bluetooth ile bagliyorum arizalari siliyorum. Sensör degerleri görünüyor ama modifiye, yazilim yukleme vs yapamazsiniz

• Ürünleri başlığa ekledim bakabilirsiniz.
  • Arkadaşlar bende bu cihazdan almayi duşunuyorum fakat araca uyumlu olup olmayacagini nasil bilecem,satici "aracin obd2 protokolunu ogren ona gore yardimci olurum "diyor

Aracim a4 2000 tdi b8 2009m

Yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyco -- 9 Ocak 2018; 10:58:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu telefonu kullanan varmı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.