Şimdi Ara

Objektif Bir Galatasaraylı Yorumu /fenerbahçe ve sion maçı hakkında/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle maç başlar başlamaz Carrusca'nın ilk onbirde olduğunu öğrendiğimde korkmaya başladım. Çünkü Carrusca kesinlikle büyük bir kulüpte oynayacak bir oyuncu değil. Çok zayıf. İkili mücadelelerde hiç ama hiç ayakta kalamıyor. Maçta toplara ilk hamleyi yapamadı. Üçüncü golde onun bu kız gibi futbolunun faturası kesildi adeta. Topa kafasını sokmadı. Faul alacağımız yerde hızlı atakta birazda şans eseri songa çarpan top gol oldu. Kendisi Galatasaray'da oynamak şöyle dursun Galatasaray'ın kapısından girecek oyuncu değil. Ayhan gibi galatasaray'ın linderoth ve lincoln'den sonraki en etkili futbolcusu nasıl yedek tutulur anlamak güç. Nitekim korktuğum başıma geldi. Ve paldır küldür hücumlar yedik.

Kalli herşeye rağmen oyuna aldı ayhanı ama geç kaldı. Linderoth gerçekten müthiş bir futbolcu. Lincoln'de öyle. Attığı gol pekte kolay atılacak cinsten değildi. Çabukluk isterdi. Bir şutu kalecinin üstüne geldi. Ama tüm defansı geçtiği pozisyonda sert vurmak yerine köşeye plase yapsaydı gecenin golüne aday olabilirdi. Nitekim Kaka'nın Fenerbahçe'ye attığı golün tıpkısı olurdu. Fenerbahçeli arkadaşlar yanlış anlamasın bir artniyetim yok. Sadece golün benzerliğini söyledim.

Hakan Şükür maalesef Galatasaray'a ve kendi kariyerine yani ismine zarar verdiğinin farkında değil. Ümit Karan ve Nonda ikilisi bence bu takımın forveti. Hakan Şükür bomboş pozisyonda bırakın direğe yada kaleciye nişanlamayı 2 metre yandan auta atıyor. Sonrada Ümit Karan'a bağırıyor neden pas vermedin diye. Pas verecek güven bıraktınmı adamda Hakan? En iyisini yaptı Ümit ama kaleci şanslı günündeydi. Her top kucağına geldi. Biraz köşeye giden toplar gol oldu farkındaysanız.

Lincoln gerçekten harika bir futbolcu. Topuk pasları, verkaçları, şutları, driplingleriyle komple bir futbolcu. Ama bugün Arda'nın yokluğunu hissetti. Arda'nın Galatasaray için ne kadar önemli futbolcu olduğunu bu akşam anlamıştır umarım onu karalamak isteyenler. Lincoln'le Arda birarada olsaydı bu akşam bu Sion'u dağıtırlardı. Hasan Şaş kontrolsüz oynuyor çünkü. Pas veremiyor doğru dürüst adama. Son dakikalarda Lincoln sağ kanatta bomboştu. Hasan pası doğru atamadı. Belkide berabere bitecekti.

Volkan Yaman çok ağır kalıyor defansif anlamda hız kazanmalı Uğur hakeza. Servet nazikçe gönderilmeli. Ortada Ayhan Linderoth ve Lincoln kesin olmalı. İllede değişiklik yapılacaksa Barış gibi sprinter bir futbolcu tercih edilmeli. Ama yinede sevindim bu gece. Feldkamp güvendiği adamların ne olduğunu gördü. Carrusca ve Servet'in büyük maçlarda nasıl tel tel döküldüğünü gördü. İplerinin kesileceğini tahmin ediyorum.

Galatasaray sami yende bu maçı büyük ihtimalle kazanır. Dikkat ederseniz İsviçreli bu takım. Ve geçmişteki Türkiye İsviçre maçının intikamını almak için hırslı oynadılar. Bunlara ders vermeli Galatasaray. Alay eden dalga geçen küfreden arkadaşları görüyor ve üzülüyorum. Ben dün gece Fenerbahçe'yi izlerken gurur duydum çoğu fenerbahçelinin duyamayacağı kadar. Bir türk takımı italya şampiyonunu evire çevire yeniyor. İbrahimoviç gibi dünyada en beğendiğim futbolculardan birine adım attırmıyor. Eksikleri varmış vs. Bunlar hikaye. İnter'i yendi Fenerbahçe. Eksik Newcastle'ı yada Bordeoux'u falan değil. Figo İbrahimovic Crespo gibi adamlar kaç para eder düşünün. Helal olsun fenerbahçeye. Ama ne yazıkki fenerbahçeye duyduğum bu sevgiyi bu adamlar yerin dibine batırıyorlar.

Keşke diyorum inter maçını galatasaraylılarda izleselerdi şükrü saracoğlunda. Uefa kupasındaki cimbomun futbolunu andıran müthiş ezici bir futbol izlerlerdi. Keşke bu mütabakat ve kardeşlik sağlansa. Güzel ve kırmadan rekabet devam etse keşke. Sion maçı için samiyen'e fenerbahçelilerde gelse. Ve elele bayram etsek.

Ama biz şurda hata yapıyoruz. Futbolu ingilizler öğretti bize. Ama onların sadece futbolunu alsaydık keşke. Holiganlığını değil. Birbirlerinin anasına avradına utanmadan alçakça namussuzca söven ahlakı değil. Taşla sopayla bıçakla birbirlerini öldüren ahlakı değil. İçimizdeki kardeşliğe bu holiganlığı koymasaydık keşke.

Ben dün akşam saracoğluna galatasaray atkısıyla gidip fenerbahçemizi izleyemiyorsam. Bir fenerbahçeli galatasarayın bu talihsiz mağlubiyeti için içten içe üzülmüyorsa. Kahrolsun spor. Kahrolsun rekabet. Kahrolsun futbol!

Neyse sanırım boş konuşuyorum. Ve verilecek cevapları tahmin edebiliyorum. Yinede yazma ihtiyacı duydum. Saygılarımla.

• Hocam eline sağlık.Bu kadar zaman ayırıp emek harcadıgın için teşekkür ederim
  • haklısın tüm sözlerinde içtenlik sezdim keşke herkes senin hissetiklerini hisedebilse
  • Sağolun arkadaşlar. Ben emek sarfederim sorun değil. Keşke okunup anlaşılsa. Bu ülkedeki eğitimsiz ve art niyetli spor yazarları hergün birilerini kendi ahlaksız öğretileriyle eğitiyorlar. Fanatizme yönlendiriyorlar insanları. Onlar yazmıyorsa şayet. Biz yazarız bunları. Kahrolsun onların futbol bilgileri. Sadece Rıdvan Dilmen. Gerisi zerre umrumda değil. Dilerim bu yazı anlaşılır. Ve okunur. Ve dediğin gibi Freaks. Hissedilebilir...
  • Sion GS maç topiğinde ben de üzülerek izledim o arkadaşları...
    Her Taraftar grubunda çürükler var ne yazıkki...
  • helal olsun sana 10 numara yazmızsın bir fenerbahçeli olarak tbr ederim .zaman birlik olma zamanı
  • ellerine sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Az önce açtığı konuda ahlaksızca küfürler savuran fenerbahçeli arkadaşa bu açtığım konuya yorum yapan fenerbahçeli arkadaşın cevabını okuyup utanmasını tavsiye ediyorum. Sağolasın fenerbahçeli kardeşim. En çokta sizin anlamanın beni mutlu eder. Hepinize teşekkür ederim.
  • bu tarz düşünen arkadaşlara her zaman tebrikler.
    hocam doğru söylüyorsun,ama sakın meraklanma bu iş ASY de bitecek.başka ihtimal yok gibi.zira çok zayıf bir takım.Ama GS defansı pek tat vermiyor...
  • yalan değil doğru söylüyo bende katılıyorum
  • servet ve hakan ı hataları yüzünden acımasızca eleştiriyoruz (ben çok yapıyorum bunu) ama linderoth 2. golde ön direği tutmuş.amaç ne?kaleye gelen şutu çıkarmak.ama linderoth gerçek anlamıyla ön direği tutmuş üzerine gelen topu çıkartamadı.benim şu takımda en çok beğendiğim futbolcudur linderoth ama ilk yarı gerçekten bütün takım kötüydü,ikinci yarı lincoln,linderoth süper oynadılar,belkide nonda çıkmasa skor daha farklı olurdu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChordSolo

bu tarz düşünen arkadaşlara her zaman tebrikler.
    hocam doğru söylüyorsun,ama sakın meraklanma bu iş ASY de bitecek.başka ihtimal yok gibi.zira çok zayıf bir takım.Ama GS defansı pek tat vermiyor...

Doğru söylüyorsun hocam. Bende katılıyorum ASY'de işin biteceği konusuna.

Bu konuyu yazdığım için sanırım az önce bir fenerbahçeli arkadaş özelden hiç duymadığım küfürler etti anneme. Buna bakıpta tüm fenerbahçeli kardeşleri aynı kefeye koyamam. ChordSolo kardeşim ne güzel cevap vermiş. O şahıs bunları okuyor ama umrunda değil. Ama gün gelecek fblisi gslisi bu doğruyu anlayacak. Ve herkes kardeşliğin farkına varacak. O zaman bu kişiler yalnız kalacak. Tribünde küfür edince yuhlanacak. O zaman göreceğim ben seni özelden küfür etmesini bilen DELİKANLI kardeşim. Allah'tan korkmayan kuldan utanmayan insanlara neyi ne kadar anlatabilirizki zaten.

Mevlana ne güzel demiş:

Akıllı insan konuşur. Çünkü onun söylemek istedikleri vardır.

Ahmak insanda konuşur. Çünkü o birşeyler söylemek zorunda olduğunu sanır.

• Hocam iyi niyetin ve yorumların için teşekkürler.Az bulunur senin gibi gönülden taraftar
  • yazı doğru tespitleri barındıran yazı olmuş aynen katılıyorum

@adriano linderoth hem yedi hemde kaçırdı ama 2.gol belki de turu getirecek gol affı vardır ama lincolne hele hele hakana laf bulamıyorum yaslardayım
  • İyi niyetli yorum yapan herkeze teşekkürler arkadaşlar. Böyle kişiler azınlıkta ama yapacak birşey yok.
  • hocam boş konuşmuyorsun
    tebrık ederım

• Çok zor düşük bir ihtimal ama. Bu fanatiklik, holiganlık umarım biter.
  • hocam eline sağlık güzel yazmışsın sadece ümit karan konusunda sana katılmıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.