Şimdi Ara

objektif olabilirmisiniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlad ilk defa 20.000 civarı param var hondanın vtec olanların tipi çok hoşuma gidio ancak 2001 golf de alınıyo bu paraya hangisini tercih edersiniz.yakıtları performansları yakın ama alman kalitesi diyolar aklımı çeliolar.hele biri yazmş paran yoksa japon paran varsa alman die resmen psikolojik baskı oluyor yaw.neyse sizin tercihiniz ne olurdu?

• Duyan da sanır ki Japonya fakir, ekonomisi kötü, teknolojide geri sıralarda bir ülke...
  • teknik bi bilgim yok ama ben olsam honda alırdım
  • Honda Bencede
  • quote:

Orjinalden alıntı: brvilhan

slm arkadaşlad ilk defa 20.000 civarı param var hondanın vtec olanların tipi çok hoşuma gidio ancak 2001 golf de alınıyo bu paraya hangisini tercih edersiniz.yakıtları performansları yakın ama alman kalitesi diyolar aklımı çeliolar.hele biri yazmş paran yoksa japon paran varsa alman die resmen psikolojik baskı oluyor yaw.neyse sizin tercihiniz ne olurdu?

hocam alacağın 2001 golf veya bora 1.6SR motora sahip. 2 yıl bu araca bindim. bu motor da 8 valf. performans vasat. yakıtı sınıfına göre yüksek. eski tip bir motor. 2002 de 16 valfler başladı. ama onlarda az yakmıyor. üstelik parçaları zor bulunuyor 8 valflere göre.

ben 2001 golf comfortline aracımı sattım. ve bir daha da 1.6 SR motorlu golf veya bora kesinlikle almam. kimseye de tavsiye etmem..

illa vw alacaksam, ona vereceğim paraya 1.8 T turbo passat alırım. 150 hp turbo motor şahane. yakıtı da golfle neredeyse aynı...

golf yokuşda bayılır. kütük gibidir, hızlı kalkmaz... gaza yüklendikçe benzini içer...

gelelim honda ya...

aracımı sattıktan sonra başka bir araç bakmaya başladım.

ilk arabam 93 civic di. çok memnundum. ama şu anda döne döne uygun fiyata, temiz vtec motorlu civic arıyorum...

vtec motorun yakıtı çok uygun. performansı da oldukça iyi. yani eski teknoloji golf motorundan sonra hem performanslı, hem de ekonomik tüketime sahip bir araç...

ben vw ciyimdir. ama vtec motor konusunda vw yi es geçer, honda civic vtec alırım... zaten bulursam alacağım da...

umarım yardımcı olabilmişimdir...

• Honda Civic daha iyi olur bence de...
  • bir de yukarıda yazdıklarıma ek olarak, golf de elektronik özellik çoktur. yol bilgisayarı falan filan. ama ne yapıyım ben sürekli yüksek yakıt gördüğüm yol bilgisayarını. varsın olmasın... dijital klima güzeldi. auto modu oldukça kullanışlı. ama klima devreye girince çekiş çok düşüyor...

bildiğim kadarıyla civic de dış ortam sıcaklığı bile yok. dijital klima yok. ama bence bunlar önemli değil. sizin önceliklerinizi bilemem tabii...

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 25 Ocak 2008; 17:29:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim tercihim honda üzerine olurdu.
    ancak artlarını ve eksilerini al eline kıyasla bir tablo çıkart.

senin fikrine hangisi cazip geliyor o zaman seçimini o yönde kullan.

ancakkkkkkkkk;
    ikileme düştüğün anda honda ya bir artı koyarak kriterlerini tamamla.
    sonuçta hangi araç ın artıları çoksa git al kardeş.

şimdide hayırlı olmaası dileği ile....(kazasız belasız kullan inş.)
  • sen tam beni tarif etmişsin

şu anda 2002 sedan civic sahibiyiz ve bundan önceki aracımız 2001 golf 1.6 comfortline'dı.

sana şunu söyleyebilirim golf motor olarak honda'nın yanına bile yaklaşamaz.
    motor konusunda ve yakıt tüketimi konusnda vtec vw'nin 1.6 sr motorundan çok daha başarılı.

konfor olayına gelince ben aralarında çok da aman aman bir fark olduğunu düşünmüyorum.
    sadece aksesuar paketinden dolayı vw golf biraz daha iyi olabilir

üstelik civic'in golf'ten daha fazla bagaj hacmi de var bunu da yaz biyere.

sorunsuzluk olayına gelince honda'nın daha doğrusu japonların ününü duymuşsundur.anlatmaya gerek yok.

özetle öncelikli tercihim civic olurdu;daha performanslı;daha ekonomik bir araç
    golf ise dediğim gibi sadece aksesuar paketinden doğan farkla öne çıkabilir o da ne olur?
    sadece otomatik kliması var comfortline'da;tek farkı dereceyi gösteriyor.

bence(yine de aklını çelmiyeyim)civic'i bir adım önde tut.
    motor olarak 2 adım önde tut.

• quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

sen tam beni tarif etmişsin

şu anda 2002 sedan civic sahibiyiz ve bundan önceki aracımız 2001 golf 1.6 comfortline'dı.

sana şunu söyleyebilirim golf motor olarak honda'nın yanına bile yaklaşamaz.
    motor konusunda ve yakıt tüketimi konusnda vtec vw'nin 1.6 sr motorundan çok daha başarılı.

konfor olayına gelince ben aralarında çok da aman aman bir fark olduğunu düşünmüyorum.
    sadece aksesuar paketinden dolayı vw golf biraz daha iyi olabilir

üstelik civic'in golf'ten daha fazla bagaj hacmi de var bunu da yaz biyere.

sorunsuzluk olayına gelince honda'nın daha doğrusu japonların ününü duymuşsundur.anlatmaya gerek yok.

özetle öncelikli tercihim civic olurdu;daha performanslı;daha ekonomik bir araç
    golf ise dediğim gibi sadece aksesuar paketinden doğan farkla öne çıkabilir o da ne olur?
    sadece otomatik kliması var comfortline'da;tek farkı dereceyi gösteriyor.

bence(yine de aklını çelmiyeyim)civic'i bir adım önde tut.
    motor olarak 2 adım önde tut.

yolunuzdan geliyorum hocam.

eski golf sahibi olarak, civic vtec bakıyorum. uygun bulunca alacağım...

• o.b.k ve bucaklı arkadaşım çok saolun.ışık tuttunuz hakkaten.komşum golf aldı 2001 bindim içi adamı mest edio hakkaten göstergeler felan ama motor çok önemli hele yakıt ank-bkesir hattında mekik dokucam için.bagajıda cabası.türkiyedeki en büyük hastalık insanların araştrmadan genelleme yoluyla kanı edinmeleri ben bu tuzağa düşmeyim dedim. malum hikaye hoca daldan düşünce ilk sözü daldan düşen birini getirin demiş bende o hesap vw ve hondaya binenler bilir die size güveniyorum.bej yada titanyum grisi renkleride çok süper gözüküyo vtecde.birazda bütçeyi zorlucaz artık mecbur.vtec pahalı çünkü.bide 2002 yada 2004 olmasında bi kasa farkı varmı makyaj fln.tavsiye ettiniz bi modeli varmı.teşekkürler...
  • quote:

o.b.k ve bucaklı arkadaşım çok saolun.ışık tuttunuz hakkaten.komşum golf aldı 2001 bindim içi adamı mest edio hakkaten göstergeler felan ama motor çok önemli hele yakıt ank-bkesir hattında mekik dokucam için.bagajıda cabası.türkiyedeki en büyük hastalık insanların araştrmadan genelleme yoluyla kanı edinmeleri ben bu tuzağa düşmeyim dedim. malum hikaye hoca daldan düşünce ilk sözü daldan düşen birini getirin demiş bende o hesap vw ve hondaya binenler bilir die size güveniyorum.bej yada titanyum grisi renkleride çok süper gözüküyo vtecde.birazda bütçeyi zorlucaz artık mecbur.vtec pahalı çünkü.bide 2002 yada 2004 olmasında bi kasa farkı varmı makyaj fln.tavsiye ettiniz bi modeli varmı.teşekkürler...

hocam ben honda'dan pek anlamamakla birlikte (daha vtec alamadım, bakıyorum) biliyorum ki vtec motorlu kasa 2001 sonunda çıktı. yani 2001 model de aynı kasa ve vtec motor bulabilirsin. tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla 2004 de küçük bir makyaj geçirdi. ama civici çok iyi tanımıyorsan anlamıyorsun bile. (bu makyaj konusunda fazla bilgim yok. emin değilim)

vw lerde gösterge ışıkları gerçekten büyüleyici. insanı mestediyor. özellikle geceleri. zaten golfümün tek sevdiğim yani buydu. ama geri kalan kısmı beni hiçbir zaman tatmin etmedi. hele motoru...

civic de motor çok teknolojik. ama donanım o kadar teknolijik değil. hatta 90 lı yıllarda çıkan araç donanımı var. ama sorunsuz olsun, güçlü olsun, az yaksın da gerisi mühim değil bence...

ben de v tec bakıyorum. 2001 modeller biraz daha uygun. ilk 2001 in ikinci yarısında çıkmıştı bu vtec motorlu kasa. km ler genelde 100 bin civarı çoğunda. eğer 20 civarı paran varsa en güzeli düşük km li, 2002-2003 bir civic vtec es olur.

2001 leri 18 civarına bulunuyor şu anda piyasada.

neyse paslaşırız hocam. uygun bişey görürseniz yazın da biz de bakalım.

kolay gelsin...

• hondanın yakıtı ve performansı boradan çok çok iidir hatta toyotadan bile biraz iyidir. o yüzden bu soruya honda civic derim (ama kalbim toyota corolla)
  • yazarım hocam bu gidişle hondaya kapağı attık.araba demek motor demek hakkaten.abs klima airbag şeytan üçgeni olduktan sonra başka donanımda gözüm yok zaten.bu vtecler ne kadar yakar acaba ilerde tüp olayına girince 10 kr altına mı düşer.20 kr altı yakıosa zaten tüp olayına girmeye gerek kalmaz.ankarada 2004 vtec galeriden 21,500 idi.öğlen gördüm ilanı aynı günün ilanıydı sadece arkada boya vardı 1 parçada akşam aradım satmış.kötü kaçırdık onu hocam.aramalarımıza tam gaz dewam 4 tane orjinal araba sitesi var her gün tarıyorum yaw bulucaz inşllh.
  • quote:

yazarım hocam bu gidişle hondaya kapağı attık.araba demek motor demek hakkaten.abs klima airbag şeytan üçgeni olduktan sonra başka donanımda gözüm yok zaten.bu vtecler ne kadar yakar acaba ilerde tüp olayına girince 10 kr altına mı düşer.20 kr altı yakıosa zaten tüp olayına girmeye gerek kalmaz.ankarada 2004 vtec galeriden 21,500 idi.öğlen gördüm ilanı aynı günün ilanıydı sadece arkada boya vardı 1 parçada akşam aradım satmış.kötü kaçırdık onu hocam.aramalarımıza tam gaz dewam 4 tane orjinal araba sitesi var her gün tarıyorum yaw bulucaz inşllh.

bu düz vites civic vtec ls testi:
    http://arabam.e-kolay.net/testArsiv.aspx?rowid=317

bu da otomatik vites es testi:
    http://arabam.e-kolay.net/testArsiv.aspx?rowid=319

civic vtec de otomatik şanzuman elektronik kontollü. yani geçişler oldukça hızlı. ama 4 ileri olduğundan ben otomatik düşünmüyorum.

düz vites güzel bana. düz vitesin tüketimi testte 6.4 lt/100 km. hem de karma kullanımda.
    bence bu değerlerde lpg ye gerek yok. ayrıca bu motorda enjektör basınçları ecu tarafından kontrol ediliyor. vtec, yani değişken. lpg de diğerleri kadar sorunsuz çalışır mı? çalışsa da yeteri kadar performans ve ekonomi sunar mı bilemiyorum...

hadi bakalım hayırlısı...

• ayrıca hocam ben de ankaradanım...
  • bugün hesabıyla 20 kr sayılır o da yetter ekonomi için.ama bişey dikkatimi çekti max hız 190 km/s demiş 200 ü geçmiomu bizim bu vtec ya? şaşırdım
  • quote:

bugün hesabıyla 20 kr sayılır o da yetter ekonomi için.ama bişey dikkatimi çekti max hız 190 km/s demiş 200 ü geçmiomu bizim bu vtec ya? şaşırdım

hocam manuel şanzuman son hız 195 km/h fabrika verisi. ama forumlarda ve youtube da 205 km/h son gördüm. ama zaten lazım da değil.

200 ü geçer müsait yolda. zaten geçenler de var... ama manuel şanzumanla... malum otomatik 4 ileri olduğundan manuelin 5. vites dişli oranından daha kısa otomatiğin 4.vites oranı. otomaik de 195 olur tahminim.

genelde lpg siz biniyorlar. yakıtı oldukça uygun. bence alınca biraz deneyin. nasıl olsa üstünüze almak için 30 gün süreniz var. o arada yakıtına bakarsınız. çok gelirse 30 gün dolmadan lpg taktırırsınız. ek ruhsat masrafı da olmamış olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 25 Ocak 2008; 22:13:41 >

• ben vw yi secerdim
    neden mi
    cünkü araca sadece motoru icim para vermiyoruz
    konfor kalite prestij vs. vs
    vw bunlarda hondadan daha üstün bence
    hem o 8vlik motor o kadarda kötü degil performansı tatminkar tak lpg ni kral gibi miss hem de vw kalitesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: anti-mage

ben vw yi secerdim
    neden mi
    cünkü araca sadece motoru icim para vermiyoruz
    konfor kalite prestij vs. vs
    vw bunlarda hondadan daha üstün bence
    hem o 8vlik motor o kadarda kötü degil performansı tatminkar tak lpg ni kral gibi miss hem de vw kalitesi

hocam seçiminize saygı duyuyorum. ancak toplamda 10 farklı araca geçmişte sahip olmuş birisi olarak, ve sondan ikinci aracı da golf olan birisi olarak diyorum ki beni en çok şaşırtan, hayal kırıklığına upratan araç golfdü.

ancak golf de 1.8 20 valf motor seçeneği de var. performansı iyi. ancak vergi ve yakıt dezavantajı var. ayrıca ikinci eli de zayıf.

golfün şanzumanı da ayrı bir illet. yan motora o kadar küçük bir şanzuman uygulamışlar ki, geçişler çok kemikli ve sert.

yani konfora, güvenliğe söyleyecek laf yok ama honda civic vtec de golfden aşağı kalmaz.

iş motora gelince 1.6 8 valf 102 hp eski teknoloji motorla, civicin vtec motoru kıyaslanmaz bile.

yakıt tüketimi zaten motorun ne kadar verimli çalıştığını gösteriyor.

ayrıca 0-100 km/h farkları da vtec in performansda ne kadar üstün olduğunu gösteriyor.

seçim kişiye kalmış ancak tecrübelerime dayanarak diyorum ki vw in '90 lı yıllardan beri ürettiği en ilkel motordur 1.6 SR 8 valf motor. ve ne yazık ki sadece ülkemizde bu motoru hala satıyorlar... Türk halkına özel!

kolay gelsin...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.