Şimdi Ara

Objektif tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Makinam Nikon D3200, 5-10 metreden güzel flu yapacak ucuz yollu bir lens tavsiye eder misiniz? Fotoğralar insanlar üzerine yyoğunluklu olac

• Sero5151 S kullanıcısına yanıt
    Nikon 50 mm 1.8D tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzema50 B kullanıcısına yanıt
    50 mm 10 metreden arka planı öldürmez. En az 85mm hatta 100mm civarı bir lens gerekir.
  • X Files kullanıcısına yanıt
    50 mm kaç metre zoom ve flu yapar peki hocam? Ayrıca tamron yada sigma tavsiyeniz olur mu çünkü makinayı yeni aldığımdan bidaha fazla nakit geçmez elime.
  • 0.45-4 metre arası dediğiniz şekilde flu arkaplan yakalarsınız düşük f değerlerinde .
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Sizin tavsiyelerinizi alabilirmiyim peki hocam?
  • Sero5151 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaş cevap vermiş ancak 4 metreden de çok fazla arka planı flu yapmanız mümkün olmaz. Veya iyi bir perspektif elde ederseniz, öne çıkartacağınız nesne(kişi) ile arka planda bulunan nesnelerin mesafesi oldukça fazla olması gerekir. 50 MM için ideal en fazla uzaklık 2 metre diyebilirim. Ne kadar çok arka planı yok etmek isterseniz o kadar çok diyaframı açabilirsiniz. (yani sayısal olarak değeri düşürün)

Nesne 2 metreden sonra eğer boyut olarak da biraz büyükse (portre çekeceğimizi söylediğimiz için ) portrenin daha fazla yerini netleyebilmek için diyaframı çok kısmak mümkün olmaz.

50mm nin minimum netleme mesafesini hatırlamıyorum (cm olarak )

Netlemeye çalıştığın alan önemli demiştim. Aşağıda 1.8 de çekilmiş bir fotoğraf var. (ben çekmiştim) Dikkat edilirse (fotoğraf kalitesi düşük - başka bir yerden aldım ) Çiçeği tutan elinde net olmadığını görürsün. 1.8 de netleme oldukça az bir alanda gerçekleşir. Daha fazla alanı netlemek için diyaframı kısman gerekir (yani sayısal olarak artacak) Bu kez de arka plan daha az flulaşacak. Daha fazla flu olması için ise çektiğin öbje ile arka planda bulunan nesnelerin mesafesi artmalı.

1. fotoğrafta çiçekler ile arka planda bulunan nesnelerin mesafeleri oldukça fazla ama yine de bir şeyler olduğu belli oluyor. 2. fotoğrafta ise arka plandaki nesneler daha uzakta. Hatta o kadar uzakta ki sanki tamamen çimen varmış gibi gözüküyor. (sadece üst kısımda bir şeyler var )

Uzaktan arka planı öldürmek için ise illa düşük F değerine gerek yok. 3. fotoğrafta 105mm de ( 18-200 Canon F3.5/5.6 ) Yanlış hatırlamıyorsam 100 iso da F5.6 da çekildi. ( IS kapalı, Manuel Focus )Yine mesafe yeterli olursa ve iyi kadraj oturursa güzel sonuçlar ortaya çıkar.

1 -
     Objektif tavsiyesi?

2 -

Objektif tavsiyesi?

3 -
     Objektif tavsiyesi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 29 Haziran 2015; 8:12:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • X Files kullanıcısına yanıt
    Bu bilgileriçin çok teşekkür ederim, o halde 18-105 bir lens benim işimi görür sanırsam öyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sero5151

Sizin tavsiyelerinizi alabilirmiyim peki hocam?

Eğer manuel lens kullanabilirim derseniz jupiter 37AM modelini öneririm . Keskinlikte ve renklerde çok başarılı fiyatına göre . Ben kozmetik olarak idare eder durumda olanını 130 liraya aldım bir kaç ay önce . 135mm odak uzaklığı . Manuel kullanamam derseniz bütçeyi baya arttırmanız gerekebilir . Belki tamron 70-300 di ld macro bir nebze çare olabilir . 180mm ' de macro moduna alırsanız büyütme oranı 1:2'ye ulaşıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 29 Haziran 2015; 10:51:39 >
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Tamronu bende düşündüm ama forumlarda titreşim engelleyici olmadığı için iyi olmaz yazıyor, tripod kullanmam zaten, makinayı yeni aldım, doğru düzgün bilmiyorum işi, sözü size bırakıyorum... Manuel kullanım hakkında hiç bir bilgim yok
  • Manuelde de zorlanırsınız tripod kullanmazsanız tabiki . O zaman nikon 55-200 VR ile çekilen fotoğraflara bir göz atın . ikinci elde 300 lira civarına alınabilecek bir lens . Özellikle 55-135mm aralığında fiyatının hakkını veren bir lens .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.