Grafiksel manada hiçbir oyun oblivion gibi değil şuan. Dark Messiah daha zevkli bir oyun farklı olsada. Ama komple bakarsak Oblivion bir adım önde.
Oblivion
Oblivion
Bence sen ayrım yapma her ikisini de oyna
Oblivion u oynamadım ancak Dark Messiah'ı tavsiye ederim. Ancak bir defa biritip bırakma 2. defa oyna farklı özelliklerini geliştir.
Olayı çok abarttınız ben sadece evde can sıkıntısından oynamak için sordum.Bence bu kadar kasmaya gerek yok.
madem baştan söyleseydin bizde boşuna birşey yazmasaydık. Sende kendi kafana göre hangisini istersen onu oynasaydın. Değilmi ??
Oblivion hayatımda oynadığım en güzel oyunlardan hele modları da koydun muydu offfffff offfff...
quote:
Orjinalden alıntı: darthnihilus
Oblivion hayatımda oynadığım en güzel oyunlardan hele modları da koydun muydu offfffff offfff...
Modsuz da mükemmel bir oyun Oblivion. Özellikle Shivering Isles ile gelen zırhlar harika. Üzerimden çıkartmadım giyince. Modları da ekleyince oyna oyna giyin, kuşan ne güzel
tabiki oblivion dark mesiah ta güzel oyun ama obliviondaki kurguya hikayeye yaklaşamamış gibi
dark messiah harika bir oyun. Tek kusuru kısa olması. Ama oyun dünyasına yepyeni bir soluk getirmiş, çevredeki cisimlerle etkileşim babında. Düşmanlarını üzerlerine birşeyler düşürerek öldürebiliyorsun, yahut tekme atarak kazıklara saplanmasına sebep olabiliyorsun. Konu da güzel ve gizemli, mutlaka oynanması gereken bir oyun bence. D&R da 15 milyon orjinali, korsan almaya gerek yok. Oblivion u ise daha oynamadım ama bu kadar kişi övdüğüne göre oynamakta fayda var. Sırf grafikler ve manzara için bile oynanır sanırım. Yani, sorunun cevabı ikiside!
oblivion
dark messiah cok hosuma gitti oblivion ise mükemmel ama biraz zor cok fazla quest var adam deliriyor messiah ı bitireyim bi sonra oblivion shiverins islas ile beraber tümünü bitiricem
Oblivion zor olur ama çok zor pek olmaz. Etrafınızdaki düşmanlar siz level atladıkça atlıyor. Yani bir levelda alabileceğiniz en iyi itemleri alıp kullanırsanız karşınızdakilerin ta ilk başlardaki farelerden bir farkı kalmaz.
oblivionun sadece grafikleri çok güzel onun disinda hiç beyenmedim. dark messiah bence daha güzel eger aksiyon severseniz dark messiah iyi gider.fakat oblivionda sirf grafikleri için oynanir bi kaç saat. en iyi rpg hangisi diye soracak olursaniz fabledir
Fable rpg midir diye soracak olursanız değildir.
bencede değil ama nedense rpg severler sanki birinci sınıf insanmışlar gibime geliyor sanki ayrı bir havaları var o yüzden bende rpgci yapmak istiyorum kendimi fablenin tarz belirsizliğinden faydalanarak
quote:
Orjinalden alıntı: Dave Mustaine
quote:
Orjinalden alıntı: zalimtürk
bencede değil ama nedense rpg severler sanki birinci sınıf insanmışlar gibime geliyor sanki ayrı bir havaları var o yüzden bende rpgci yapmak istiyorum kendimi fablenin tarz belirsizliğinden faydalanarak
quote:
Orjinalden alıntı: Dave Mustaine
Öyle şey var mı canım. O zaman ben de büyüyünce Aragorn olmak istiyorum.
Valla rpg-frp-D&D-Planescape-Ravenloft ve ismi aklıma gelmeyen bir iki setting daha ömrümü yedi benim. Hiç ben bana birinci sınıf insanmış gibi gelmiyor. Ayrı bir havası var, ayrı bir felsefesi var. Herşeyden önce ruhu var. Sadece oyun diyip, oynanıp gitmiyor. Ama öyle sınıfımızı yükseltip fahri konsolosluk yaptığımız yok.
İçinden gelmiyorsa eziyet gibi gelir gerçek rpg'ler, bilirim. Tamamiyle tarz ve eğlence tercihidir. Ben küçüklüğümden beri kafa kullandıran oyunları sevdiğim için ve oyun dediğin yapamadıklarını yapabileceğin, kendin olup ya da olmadığın ama olmak istediğin birşey olup özgürce hareket edebileceğin bir eğlence aracı olması gerektiğini düşündüğüm için Rol yaparken eğleniyorum. Havasını suyunu boşver, içinde bir şevk yoksa, ya da beceremiyorsan pek de zorlamaya gerek yok. Oyunlar eğlence içindir, ilk amaç geçirdiğin vakitte mutlu olmandır unutma
dark messiah ın tadı damağımda kaldı. Çok çabuk bitti. Tuzak kurmak, düşmana tekme atıp kazıklara saplamak, yağ döküp yakmak gibi şeyler oyunu çok zevkli kılmış. Bu oyunun eklenti paketi falan mutlaka çıkmalı idi. Ubisoft harcadı bu oyunu yazık etti. Gerçi xbox için de çıkıyor oyun. Eğer iyi satarsa, belki 2.cisini düşünebilirler. Ayrıca büyücü olmasam bile, videolarda falan izledim, çok enteresan büyüler var. Mesela telekinesiz çok zevkli, adamı büyü ile tutup duvara fırlatıyosunuz. Yahut buz büyüsü var, adam kayıp kırıyo sağını solunu Oyunun diğer kusuru genelde kapalı alanlarda geçmesi. Çok sıkıyor. Açık alan olan yerlerde hiç kasmadı oyun. Yani kastığı için açık alandan kaçındıklarını pek sanmıyorum. Özellikle örümcek heykeli ve 4 taş bulma kısmı bıktırıyor insanı Ayrıca konuda çok hoşuma gitti, oyun boyunca size eşlik eden Xana çok tat katmış oyuna. Öteki hatun bi kaybolup bir çıkıyor, ümit veriyor sonra gidiyor Yani oyunda hafiften romantizm de var.