Şimdi Ara

Obpyi savunanlar bi uğrayın bakalım! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
2.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: araf...

quote:

Orijinalden alıntı: tkzkn

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yapmayın Allah aşkına fen lisesine artı alacağın3 5 puan için yazık etmeyin gözünüzü seviyim madem okadar eğitim seviyesi yüksek bi okuldan geliyosun hocalarla saçma sapan muhabbetlerin yapıldıgı bir derste yalnızca 3-4 sorunun her türlü gürültü patırtı seviyesiz şekilde anca çözülebilen bir devlet lisesindeo ortama rağmen çalışıp gayret göstermiş bi kşi için herkes çok başarısız diye sistemin geri atması ki o geri atma asla sizi şuanda etkileyen kadar az dğl nekadar makul goznuzu seviyim.Sistem her türlü neresinden tutarsan tutarsan tut birisine yazık ediyo oda açıkçası bi gerçek.Ama diğer türlü de haksızlık emin olun.
    hocam işte siz şunu anlayamıyorsunuz. Fen liselerindeki eğitim iyi değil. aynen sizin bahsettiğiniz gibi. Hem eğitim berbat hocalar birşey bilmiyor anlatamıyor üstüne bu çocuklar zaten yapar denilip zor sorular soruluyor. Birde şöyle diyenler var. Siz zaten Fen lisesindesiniz çalışmanız gerekirdi. Ulan Fen lisesindeki adam zaten çalışıyor ama çalışan adam iyi almıyor. Size örnek vereyim: Okuldaki matematik yazılılarına normalde zaten çalışırsın iki hafta önceden de hayvan gibi çalışmaya başlardım. aldığım not neydi: 70 . Birgün annemin okuluna uğradım(annem matematik öğretmeni) annemin okulu da anadolu lisesi yazılıdan haberim bile yoktu. Annem hadi sen de gir dedi aldığım not: 95'ti. Umarım anlatabilmişimdir. Bu sadece düz liseliyle fen liseli arasında değil. Annemin anadolu lisesinde benden iyi öğrenci yoktur. ama o okulun ilk 10'u benden iyi puan alacak. çünkü kolay sınavlardan iyi puan alıyorlar. Sistem tamamen adaletsiz

Ben zaten soyledim sistem her türlü adaletsiz eğer bu sistem uygulanacaksa herkese aynı sorular sorulmalı ama diğer sistemde başarısız lisede başarılı olmaya çalışan öğrenciyi çok geri atan bi sistem.Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.

son dediğin şey için

http://forum.donanimhaber.com/m_63158242/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63158242

Ya ne alakası var.Bu nası mantık ozaman sen kendinle çelişiyosun.Senden yüksek diploma notu olan adam senden daha başarılı boyle bişey olabilir mi.Benim kastettğim o değil asla.Okuldan kimse yerleşemiyorsa doğru dürüst üniversiteye okul başarısı yerin dibine giriyor.Sende yüksek puan alsan bile geri atıyo bunu anlamak çok mu zor.Yerleşemeyen barajı geçemeyen adamdan banane birader.Yada bukadar fazla geri atmasını anlatamaz kimse bana.

sen kaçıncısın okulda? bak sana bir örnek vereyimmi?
    okulunuz 90 kişi olsun 90 kişiden 80i barajı geçemesin. sen 5. ol okulda senin alacağın puan 70 civarıdır. yetmiyormu?
    adamlar barajı geçemiyormuş sen bunları geçemiyormusun okul sıralamasında?
    açıkçası ya mantığın almıyor ya da sen zaten başarılı değilsin düz lisede bile sıralaman iyi değil başka mantığı yok bunun

Bak ben sana durumumu anlatayım mı:D ben süper lise vardı yıllar once ordan mezunum.Düz liseli değilim ama yok o ortak diye bağırıyomş yok düz liseliler aptalmış bunlar komik şeyler yok düz liseliler ahlaksızmış.Kimin hangi liseye gittiği alnında mı yazıyor da etiketliyosunuz.Bundan vazgeçin.

benim puanım ankarada gayet iyi anadolu liselerine flan yetiyordu.Ozaman En yakın yerde yda ağrlıklı lise açıldı mudur de yok dışarı gitmesin uzaklaşmasın oturdugunuz yerden diye Israrla peder beyin aklına girdi ve istemediğim halde yda lisesinde girdim.Okulda çok başarılı oldugum soylenemez.Zaten sınıfımız saçma sapan şekilde 9 kişydi sayısala kimse gitmemişti diğer 4 kşinin diploma notu benden daha iyidi ki ben çok iyi biliyorum onların neden daha iyi oldugunu 4 ü de kızdı zaten velhasıl ben ortalamanın altında kaldım.E okulunda ilk senesi geçmişten bi başaırısı falan da yok biz girersek o başarı olacak.Kimse tercih yapmadı yada salak salak yerlere gittiler kimi barajı geçemedi falan.okul başarısı yerle bir oldu.bende 72 diploma notuna rağmen 40 gibi bi puan geldi düşünebiliyomusn.SEn bana bu sistemi mi savunuyosun.Ben diyorum ki her okulun eşit kabul edilmesi kadar mantıksız salakça bişey olamaz ozaman aynı sorularla değerlendirmeli ama aobp de kesinlikle adeletli haklı bi sistem değil.

hocam bak şu konuda haklısın bizim okuldada sınav başarısı düşük ama okul puanı benden yüksek kızlar vs. vardı. en mantıklısı okul puanının tamamen kaldırılması fakat olacaksa da aobp obp'Den daha adildir

• yan gel yat osman 4 sene yattım sözlüler tavan yaşasın Düz lise
  • quote:

Orijinalden alıntı: FranHealy

özel okullardakiler de sandıgınız kadar kolay okumuyorlar, size olimpiyat soruları soruluyorsa, biz de kac yıl olimpiyat calısıyoruz okulu hice sayarak. ayrıca, 12. sınıf subat-mart gibi almanca yazılısı calıstıgımı bilirim.

herkes özel okula parayla gelmiyor ne yazık ki, cok guzel puanlar alıp ozel okulu tercih edenler okul basarı puanından dolayı aobpleri cok düsük gelebiliyor. bunu da dusunun, bu da bir haksızlık.
    zamanında eskisehir feni kazanmıs biri olarak ozel bir okulu tercih ettim, aobp 69 anca geldi. cunku bizim basarımız iyi olsa bile geri kalanın basarısı iyi degildi.

işte hocam millet özel görmemiş ya pis yedili falan izleyerek özel okul hayali kuruyor.

2007 oksde yani kolay olmayanlardan birinde 1200.oldum o saydıkları tüm fen liselerine giriyordum giremediğim bir galatasar bir istanbul erkek vardı türkiyede özele gittim.

İlk iki yıl eşşek gibi matematik olimpiyatı çalıştırdılar öss ile alakası yoktu.Bana 40tan fazla sözlü notu vermedi ingilizce hocamız diploma notum ondan düşük yoksa gene fenim falan gayet iyiydi.Ayrıca burslu sınıflara özel sınavlar yapılıyordu bizde bir tarafımızı yırtıyorduk adaletsizlik diye ben o sırayla girdiğim okulda 81 diploma notuyla 14.cü oldum çünkü paralı okuyanlara farklı sınavlar vardı benim önümde 7-8 tane oksde yüzbinlerde olan adam vardı.ve o ağırlıklı lafı varya farklı sınava girdiğimiz adamlarla aynı listeye soktu bizi ve aobp ler çok düştü kaldıki okulda türkiye 2.si ve 5-6 tane çok iyi sıra vardı ama barajı gecemeyende vardı. AOBP 50.4 gelecekti obp 48.8 gibi birşey yani benim için farkeden birşey yok.geçen yıl hamda 6bin oldum aobp 4bin kişi geri attı beni.Buyur adaletsizlik değilmi.obpde min 2bin geri atıcak o yüzden gelip salak salak yorum yazmasın kimse.

velhasıl kelam aobp meclisten geçerken ben buraya birşey yazdım yer mi dedim ham puanla değerlendirilsin birileri çıktı bana yok obp işine geliyor aobp gelmiyor salla babam salladılar.Benim 2side işime gelmiyordu ha tek sevincim bana ogün haksız yere iftira atanlar şimdi obp adaletsiz bari ham puanla değerlendirilsin diyor.

dediğim gibi pis yedili falan izleyip özel okul öyle sanmayın.Öyle yok ''benim bir arkadaşımlı''cümlelerlede gelmeyin varsa bildiginiz özel okul adını yazın ifşaa edin yer mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LazqopaT61

yan gel yat osman 4 sene yattım sözlüler tavan yaşasın Düz lise

işte türkiyenin sırtına kene gibi yapışıp ömrü boyunca ülkeye bir gram faydası olmayacak asalaklardan biri daha hacı yattın yattında ilerde amele olunca baya ayakta durucaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: hckr
    Malesef düz liselilerin %90'ının ahlak seviyeleri ile birlikte zeka seviyeleri de düşük yapacak bir şey yok bü ülkede.

Daha saçma bi genelleme olamazdı.
  • Allah Allah olimpiyat sorusuymuş. Seni o seviyeye getiren zaten okulun. Niye extradan puan alıyormuşsunuz. Olimpiyat sorularını yapan ygs , lys de yapar seneye giriceğimden bu sene beni ilgilendirmiyordu. Ama senin eğitimin farklı düz lisedekinin eğitimi farklı. Zaten oradaki eğitim farkı için çalışmıştın zamanında oks ye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Haber

Allah Allah olimpiyat sorusuymuş. Seni o seviyeye getiren zaten okulun. Niye extradan puan alıyormuşsunuz. Olimpiyat sorularını yapan ygs , lys de yapar seneye giriceğimden bu sene beni ilgilendirmiyordu. Ama senin eğitimin farklı düz lisedekinin eğitimi farklı. Zaten oradaki eğitim farkı için çalışmıştın zamanında oks ye.

Aman ne eğitim farkı . Büyük iyi bir anadolu lisesinde yüzden fazla hoca Var . Diyelim Oksde deli gibi çalıştık kazandık . Bu orada rasgele gelen hocalardan iyi egitim alacağımız anlamına gelmez ! Ayrıca fen ve iyi anadolu liselerini diğer liselerden ayıran rekabet ortamıdır . Fotoelektrik olayın tersini çizerek açıklayın ve olayin adı nedir gibi saçma sorularla muhatab olduk ne eğitim farkiymis !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mvsm

Malesef özel okullarda sandıgın gibi olmuyor hani sizler diyorsunuz ya olimpiyat soruları soruyorlar diye emin ol bizlerede sordular ayrıca parayla sınıf geçirme işleri falan eskidi artık böyle efsanelere inanmayın

hadi canım hangi okulmuş bu söyle de bilelim bir sürü kolej öğrencisi tanıyorum mat2 den bir soru bile yapamayan ama her dönem teşekkür alan ? yıllık bilmem kaç milyar para veriyorum benim karneme 2 verecek öğretmeni anında kovarlar o kurumdan.

özel okullarda çok da güzel havadan notlar veriliyor çalışkanı vardır derece öğrencisi çıkartır buna lafımız yok çıkartıcak tabi adı üstünde özel okul kaliteli hocalar sosyallik yüksek seviyede,ama özel okulda karnesine kırık verilen öğrenci tanımıyorum belge alamayan da görmedim az biraz gayretin olursa çok güzel şişirme notlar veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hande_yıldız -- 13 Temmuz 2012; 13:17:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

quote:

Orijinalden alıntı: zelishnur

quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

Arkadaş adaleti savunuyorsan, okul puanı denen sisteme karşı çıkacaksın. OBP adil değil de AOBP çok mu adil bir sistemdi?

evet adaletli idi en azından anadolu ve fen lisesi hakkını alıyordu biz o kadar çalıştık kazık sınavlara düz lisedeki adamlar benden daha çok puan alacaklar obp nin neresi adaletli

Sen adaleti değil, kendi paçanı kurtarmayı savunuyorsun. Okul puanını kaldırsınlar. Madem bu kadar zor sınavlara giriyorsun, Lys ve Ygs sana vız gelir. Düz lisedeki eğitim kötü olduğu için sınava zaten 1-0 önde başlarsın. Bu kadar akıllı adamlarsanız, 10 puan farkı kapatmak sizin için zor olmaz değil mi?

haklı.düz lisedeki eğitim gerçekten çok kötü.

• Hukukçu adayı bir meslek lisesi mezunuyum , fen ve iyi anadolu lisesi mezunu arkadaşlar haklı sitemlerinde sınav sorularının verildiği , kopya çekmemize izin verildiği sınavlarımız oldu bizim .
    4.sınıfta seçmeli geometri dersimiz vardı 4 sınavımızda doğruda ve üçgende açıdan oldu. 2 defa çalışmasınlar diye iki gün arka arkaya yapıldı 2.dönem.
    Stajdan aldığımız 100lerle takdir alan bir çok mangurt arkaşımız oldu.

Ama diğer türlüsüde benim gibi birkaç meslek ve düz liseliye haksızlıktı . Yani iki ucu boklu değnek kısaca. Bu sene geçerli olmaması konusunda hemfikirim ama birilerinin çıkarı var bu işlerden ve o birileri karar çıkartabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hande_yıldız

quote:

Malesef özel okullarda sandıgın gibi olmuyor hani sizler diyorsunuz ya olimpiyat soruları soruyorlar diye emin ol bizlerede sordular ayrıca parayla sınıf geçirme işleri falan eskidi artık böyle efsanelere inanmayın

hadi canım hangi okulmuş bu söyle de bilelim bir sürü kolej öğrencisi tanıyorum mat2 den bir soru bile yapamayan ama her dönem teşekkür alan ? yıllık bilmem kaç milyar para veriyorum benim karneme 2 verecek öğretmeni anında kovarlar o kurumdan.

özel okullarda çok da güzel havadan notlar veriliyor çalışkanı vardır derece öğrencisi çıkartır buna lafımız yok çıkartıcak tabi adı üstünde özel okul kaliteli hocalar sosyallik yüksek seviyede,ama özel okulda karnesine kırık verilen öğrenci tanımıyorum belge alamayan da görmedim az biraz gayretin olursa çok güzel şişirme notlar veriliyor.

Ne kadar bir sure ozel okulda okudunda bilgi sahibisin disardan gorundugu gii degil iste ancak konusmayi biliyorsunuz isim yapmis bir kolejin kayseri subesindeyim kime sorarsanizda soylerler gecmek icin nasil calistiklarini icinde olmasan kafanizda kurdugunuzla yorum yapmayin
    2 yilda anadolu lisesinde okudum oyle zor falanda sorular gormedim abartilmasin bukadar

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazpiyon

quote:

Malesef düz liselilerin %90'ının ahlak seviyeleri ile birlikte zeka seviyeleri de düşük yapacak bir şey yok bü ülkede.

Daha saçma bi genelleme olamazdı.

Genelleme yapmadım %90'ı dedim.Benim de düz liseye giden arkadaşlarım var.
  • quote:

Ne kadar bir sure ozel okulda okudunda bilgi sahibisin disardan gorundugu gii degil iste ancak konusmayi biliyorsunuz isim yapmis bir kolejin kayseri subesindeyim kime sorarsanizda soylerler gecmek icin nasil calistiklarini icinde olmasan kafanizda kurdugunuzla yorum yapmayin
    2 yilda anadolu lisesinde okudum oyle zor falanda sorular gormedim abartilmasin bukadar

Oradaki öğrenciler başarılı standart yazılı sorularında zaten çalıştıkları için yüksek alıyorlar.Ancak Meram Fen Lisesi'ni biliyorsundur.ÖSYS başarısı sizin okuldan daha yüksek ama diploma notu ortalaması sizin okuldan eminim ki çok düşüktür.Çünkü yazılılar zor.Zaten adaletsizlik burada oluyor.Ben devlet fen lisesi mezunuyum özel okula(ki gidebiliyordum da) gitseydim şimdi 5 puan daha fazla alacaktım.Ya da düz liseye gitseydim yapsaydım ortalamamı 98 rahattım şimdi.Böyle saçma sistem mi olur?Daha başarılı okulları seçtikleri için daha düşük not alan öğrenciler.Bunun katsayıdan ne farkı var?

• özel okulmuş fen lisesiymiş bunları bir kenara bırakın şu bir gerçek obp puan farkı fazla oluyor aobp gibi degil birine obp 60 gelirken digerine 40 puan gelecek varın gerisini siz hesaplayın diger arkadaş yarışa nekadar geriden başlayacak ki sınavda 1 puanın bile nekadar önemi var
    bu arada unutmadan obp sadece okul 1.lerine yarar digerleri herzaman ortalama bir puan gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berrakk -- 13 Temmuz 2012; 14:17:22 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hande_yıldız

quote:

herkes kendisini savunuyor geçin bu işleri istanbulda bir sürü özel okul var gidin bakın hepsine matematiğin ne olduğunu bilmeyen adamlara 3 veriyorlar boş konuşmuyorum ben bildiklerimi gördüklerimi söylüyorum,kolejlerde okuyup barajı geçemeyen bir sürü öğrenci var bu öğrencilerin diploma notların 70-75 in üzerin de neyse konu saptırılmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: lord_general

quote:

Allah Allah olimpiyat sorusuymuş. Seni o seviyeye getiren zaten okulun. Niye extradan puan alıyormuşsunuz. Olimpiyat sorularını yapan ygs , lys de yapar seneye giriceğimden bu sene beni ilgilendirmiyordu. Ama senin eğitimin farklı düz lisedekinin eğitimi farklı. Zaten oradaki eğitim farkı için çalışmıştın zamanında oks ye.

Aman ne eğitim farkı . Büyük iyi bir anadolu lisesinde yüzden fazla hoca Var . Diyelim Oksde deli gibi çalıştık kazandık . Bu orada rasgele gelen hocalardan iyi egitim alacağımız anlamına gelmez ! Ayrıca fen ve iyi anadolu liselerini diğer liselerden ayıran rekabet ortamıdır . Fotoelektrik olayın tersini çizerek açıklayın ve olayin adı nedir gibi saçma sorularla muhatab olduk ne eğitim farkiymis !!!

napalım hocam bizdede bir biyoloji hocası var zannedersin fen lisesi hocası. O kadar zor soruyo. Şans işi bunlar.

• quote:

quote:

quote:

napalım hocam bizdede bir biyoloji hocası var zannedersin fen lisesi hocası. O kadar zor soruyo. Şans işi bunlar.

Şans işi deyip milletin geleceğiyle oynayamazsin haksızlık !!!...

• quote:

quote:

quote:

quote:

sana 15 puan fazla verdiğinde bu haksızlık düzeliyor mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sana 15 puan fazla verdiğinde bu haksızlık düzeliyor mu?

Sanki havadan geliyor o puan ... Neyse tartışmak istemiyorum . Oksye çalışarak aptallık yapmışım . Zaten düze de gitsem aynı duzeye gelirdim egitimmis sumus hikaye .

Hadi iyi günler .

• quote:

quote:

Oradaki öğrenciler başarılı standart yazılı sorularında zaten çalıştıkları için yüksek alıyorlar.Ancak Meram Fen Lisesi'ni biliyorsundur.ÖSYS başarısı sizin okuldan daha yüksek ama diploma notu ortalaması sizin okuldan eminim ki çok düşüktür.Çünkü yazılılar zor.Zaten adaletsizlik burada oluyor.Ben devlet fen lisesi mezunuyum özel okula(ki gidebiliyordum da) gitseydim şimdi 5 puan daha fazla alacaktım.Ya da düz liseye gitseydim yapsaydım ortalamamı 98 rahattım şimdi.Böyle saçma sistem mi olur?Daha başarılı okulları seçtikleri için daha düşük not alan öğrenciler.Bunun katsayıdan ne farkı var?

Meram fenle bizlerin gittigi ne anadolu liseleri nede kolejler yarisabilir senin aldigin egitimle bizimki bir mi ya ordan mezun cok arkadasim var hepside cok iyi yerlerde

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.