Şimdi Ara

Obpyi savunanlar bi uğrayın bakalım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
2.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bir fenlisesi mezunuyum. Bu durumun kendilerine eşitlik getirdiğini düşünen kardeşlerim .Yanlış yapıyorsunuz. Bu durum !!EN FAZLA!! sadece özel okullarda okuyanlara yarıyacak haberiniz yok galiba. Benim diploma notum 74 civarı adamların 90 üstü adam bana sımdıden 10 puan uzerı koyuyor . Siz hala meslek liseliler felan kendileri için geldiğini sana durun . Bize genelde olımpıyat sorusu saruyorlardı bilmem biliyormusunuz. Bunu sene basından belırtmelerı gerekirdi ona gore hareket ederdık. Biraz empati kurarak dusunun bu durum bu sene uygulancak veyahut baska zaman uygulancak bır sey degıl. Artık millet özel okula gonderıp notun derdıne dusucek bılmem bunu da düşündünüz mü?

• Arkadaş adaleti savunuyorsan, okul puanı denen sisteme karşı çıkacaksın. OBP adil değil de AOBP çok mu adil bir sistemdi?
  • Malesef özel okullarda sandıgın gibi olmuyor hani sizler diyorsunuz ya olimpiyat soruları soruyorlar diye emin ol bizlerede sordular ayrıca parayla sınıf geçirme işleri falan eskidi artık böyle efsanelere inanmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mynak93

Ben bir fenlisesi mezunuyum. Bu durumun kendilerine eşitlik getirdiğini düşünen kardeşlerim .Yanlış yapıyorsunuz. Bu durum !!EN FAZLA!! sadece özel okullarda okuyanlara yarıyacak haberiniz yok galiba. Benim diploma notum 74 civarı adamların 90 üstü adam bana sımdıden 10 puan uzerı koyuyor . Siz hala meslek liseliler felan kendileri için geldiğini sana durun . Bize genelde olımpıyat sorusu saruyorlardı bilmem biliyormusunuz. Bunu sene basından belırtmelerı gerekirdi ona gore hareket ederdık. Biraz empati kurarak dusunun bu durum bu sene uygulancak veyahut baska zaman uygulancak bır sey degıl. Artık millet özel okula gonderıp notun derdıne dusucek bılmem bunu da düşündünüz mü?

Aynen katılıyorum.

Yeri geldi lys edebiyat bile çalıştık.Bunun mükafatı olmalıydı

• Çok haklısın.Kardeşim de suan iyi bir anadolu lisesinde okuyor sinavlarda ebesini aglatiyorlar.Evin yakınındaki düz liseye aldiricaz bu sene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mvsm

Malesef özel okullarda sandıgın gibi olmuyor hani sizler diyorsunuz ya olimpiyat soruları soruyorlar diye emin ol bizlerede sordular ayrıca parayla sınıf geçirme işleri falan eskidi artık böyle efsanelere inanmayın

ne efsanesı kardesım bılıyoruz da konusuyoruz bır cemaat okulundakı arkadasım tanıktır buna hocası soylemıs buna 1gun ugrastım notları duzeltmek bırbırıne yaklastırmak ıcın felan dıe. Kafadan uydurmuyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

Arkadaş adaleti savunuyorsan, okul puanı denen sisteme karşı çıkacaksın. OBP adil değil de AOBP çok mu adil bir sistemdi?

evet adaletli idi en azından anadolu ve fen lisesi hakkını alıyordu biz o kadar çalıştık kazık sınavlara düz lisedeki adamlar benden daha çok puan alacaklar obp nin neresi adaletli
  • olimpiyat sorularını dayadılar yazılılarda bize
  • Aystayn devlet ve oyunlari.Sistem basindan yanlis.Soyle ki fen liseleri ve anadolu liselerinde ( 490-500 civarinda olanlardan bahsetmiyorum.) egitim diger liselerden farksiz.Simdi isim vermeyecegimde 3-4 arkadasim var farkli farkli anadolu liselerindeler biri 479 ile grirdi felan neyse bu egitimin farkli olmamasindan dolayi arkadaslarimiz haliyle bizim okul zor biz bosuna mi calistik diyorlar.Halbuki egitim seviyesi olarak bi fark gorseler ne ala esitligi zaten isteyecekler cunku digerlerinde boyle bise olmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K U N

quote:

Ben bir fenlisesi mezunuyum. Bu durumun kendilerine eşitlik getirdiğini düşünen kardeşlerim .Yanlış yapıyorsunuz. Bu durum !!EN FAZLA!! sadece özel okullarda okuyanlara yarıyacak haberiniz yok galiba. Benim diploma notum 74 civarı adamların 90 üstü adam bana sımdıden 10 puan uzerı koyuyor . Siz hala meslek liseliler felan kendileri için geldiğini sana durun . Bize genelde olımpıyat sorusu saruyorlardı bilmem biliyormusunuz. Bunu sene basından belırtmelerı gerekirdi ona gore hareket ederdık. Biraz empati kurarak dusunun bu durum bu sene uygulancak veyahut baska zaman uygulancak bır sey degıl. Artık millet özel okula gonderıp notun derdıne dusucek bılmem bunu da düşündünüz mü?

Aynen katılıyorum.

Yeri geldi lys edebiyat bile çalıştık.Bunun mükafatı olmalıydı
    ne olimpiyat sorularıymış ya hangi konuya baksam bir olimpiyat sorusu diyorlar ya neymiş TÜBİTAK'çıların sorusuymuş kuş mu konduruyorlar ne yani

• uğradım ama okumadım çünkü odp benim işime yarıyor gardaşş çatla istiyosan umrumda mı? unutun beleş puanları artık
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mvsm

Malesef özel okullarda sandıgın gibi olmuyor hani sizler diyorsunuz ya olimpiyat soruları soruyorlar diye emin ol bizlerede sordular ayrıca parayla sınıf geçirme işleri falan eskidi artık böyle efsanelere inanmayın

ne efsanesı kardesım bılıyoruz da konusuyoruz bır cemaat okulundakı arkadasım tanıktır buna hocası soylemıs buna 1gun ugrastım notları duzeltmek bırbırıne yaklastırmak ıcın felan dıe. Kafadan uydurmuyoruz.

madem fen lisesisin bukadar korkma digerlerinden senin aldıgın egitimle digerlerininki bir mi, bunca yıl özel okulda okudum hiç geçireni görmedim kac arkadas sınıfta kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Aystayn devlet ve oyunlari.Sistem basindan yanlis.Soyle ki fen liseleri ve anadolu liselerinde ( 490-500 civarinda olanlardan bahsetmiyorum.) egitim diger liselerden farksiz.Simdi isim vermeyecegimde 3-4 arkadasim var farkli farkli anadolu liselerindeler biri 479 ile grirdi felan neyse bu egitimin farkli olmamasindan dolayi arkadaslarimiz haliyle bizim okul zor biz bosuna mi calistik diyorlar.Halbuki egitim seviyesi olarak bi fark gorseler ne ala esitligi zaten isteyecekler cunku digerlerinde boyle bise olmayacak.
    Beyler biz oksde bosyere cektık sonra fenlısesıne gıttık yok yere oranın kahrını cektık ve sonuc ne bır tekmede bunlardan yedık. Bize ek puan da vermııolar hakkımızı ıstıoruz bu kadar. Eğer fen lısesıne gıttıgımızde notlaretkılıyecek deselerdı bızde onemserdık . Benım buyukkoyuncu felan da tutuyordu oralara gıderdım cok fazla etkılemedıgınden ilimde kaldım. Bu işi bu sene uygulamaları saten sacmalıktan oteye gecemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: zelishnur

quote:

Arkadaş adaleti savunuyorsan, okul puanı denen sisteme karşı çıkacaksın. OBP adil değil de AOBP çok mu adil bir sistemdi?

evet adaletli idi en azından anadolu ve fen lisesi hakkını alıyordu biz o kadar çalıştık kazık sınavlara düz lisedeki adamlar benden daha çok puan alacaklar obp nin neresi adaletli

Sen adaleti değil, kendi paçanı kurtarmayı savunuyorsun. Okul puanını kaldırsınlar. Madem bu kadar zor sınavlara giriyorsun, Lys ve Ygs sana vız gelir. Düz lisedeki eğitim kötü olduğu için sınava zaten 1-0 önde başlarsın. Bu kadar akıllı adamlarsanız, 10 puan farkı kapatmak sizin için zor olmaz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azor Ahai -- 12 Temmuz 2012; 19:34:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

uğradım ama okumadım çünkü odp benim işime yarıyor gardaşş çatla istiyosan umrumda mı? unutun beleş puanları artık
    Ben tartışmaya girmiyorum o insanlarla zira cahille tartışırsan hep haksız çıkarsın lakin siz İnternet kafede cs oynarken biz 13-14 yaşında eve kapanmış soru çözüyorduk.

Keza lisede herkesin düz liseden arkadaşı vardır benimde var hatta öğretmen tanıdıklarım bile var kimse kusura bakmasın ama sınavlar kesinlikle aynı değil görmesek inanıcağız bilsem böyle olacak ne 7 de 8 de calısırdım nede anadoluya gider boşuna kastırırdım.

OBP eşitlik felan değildir arkadaşım Fen Ve Anadolu liselerinde şu anda okuyan çocukların Hakkının yenmesi emeğinin görmezden gelinmesidir OBP ve bu jenarasyon tamamen mezun olana kadar da geçerli olmalıdır.

Eğer OBP diye bir şey olacaksa bazi yerlerde uygulandığı gibi Her okulda aynı sınav yapılmalı aynı sorular sorulmalıdır bu sistem olmadan OBP den söz edilemez kimse kusura bakmasın.

Okul puanı diye bir şey olmaz ise Olabilir yalnız OBP adaletsizdir ama AOBP adaletsiz midir? Kusura bakmayın arkadaşlar AOBP adaletsiz felan değil Herkes okuduğu okulun seviyesine göre Ek puan alıyor Okulun seviyesine göre okulun sınavlarında sorulan soruların seviyeside değişiyor.

Şimdi bana saldırabilirsiniz dedimya Siz adalet peşinde değilsiniz ve objektif olamıyorsunuz tek derdiniz kazanacağınız 3-5 puan bırakın bu ayakları.

2 sene boyunca Cumartesi/pazar hafta içi erken kalktığı yetmezmiş gibi hafta sonu dershaneye giden eve gelip her gün soru çözen çocuğun suçu ne?
    Onun emeği ne olacak? Bunun hesabını verebilecek misiniz? Düz lise ve meslek liselerindeki Sınavların Seviyelerine gelmiyorum bile Bırakın bu ayakları objektif olun kazanacağınız puıanı sağa sola bırakın Vicdan da kalmamış kimsede arkadaş herkes kendi derdine düşmüş ben bu ülkeyi anlamıyorum bu ülkenin insanlarıda boş insanlar hatta bu ülke değil dünyadaki insanların çoğu boş insanlar hayır çok zor değil düşünmek ve çıkarım yapmak gerçekleri görmek.

Uzun uzun yazdım nasıl olsa kimse okumayacak ve okuyanlarda kendi bildiğini okuyacak :)

MAx Born a bakın beleş puandan bahsediyor 2 senede çalışılıp kazanılan Beleş puandan...

ve Mjollnir

Bu bir bahane olamaz kusura bakma arkadaşım. Bu senin keyfine kalmış bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymania56 -- 12 Temmuz 2012; 19:40:39 >

• quote:

quote:

quote:

Sen adaleti değil, kendi paçanı kurtarmayı savunuyorsun. Okul puanını kaldırsınlar. Madem bu kadar zor sınavlara giriyorsun, Lys ve Ygs sana vız gelir. Düz lisedeki eğitim kötü olduğu için sınava zaten 1-0 önde başlarsın. Bu kadar akıllı adamlarsanız, 10 puan farkı kapatmak sizin için zor olmaz değil mi?

Kesinlikle katılıyorum sana dostum. Okul puanları ne olursa olsun adil değil, ya tamamen yeni bir düzenleme getirilmeli ve bir şekilde eşitlenmeli, ya da tamamen okul puanı denen sistem kaldırılmalı..

• quote:

quote:

quote:

Çok sığ düşünüyorsun.Ben zaten ilk bine oynuyorum niye durduk yere avantajımı kaybedeyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: cobanibrahim

Beyler biz oksde bosyere cektık sonra fenlısesıne gıttık yok yere oranın kahrını cektık ve sonuc ne bır tekmede bunlardan yedık. Bize ek puan da vermııolar hakkımızı ıstıoruz bu kadar. Eğer fen lısesıne gıttıgımızde notlaretkılıyecek deselerdı bızde onemserdık . Benım buyukkoyuncu felan da tutuyordu oralara gıderdım cok fazla etkılemedıgınden ilimde kaldım. Bu işi bu sene uygulamaları saten sacmalıktan oteye gecemez.

Alıntıları Göster
    OBP uygulanacagi icin daha yuksek puan alacagindan adaletin yerini buldugunu dusunen angutlara sesleniyorum

bu sistem senin yararina olmayacak. bu sistem okullarda para karsiligi not satin alan o*rospu cocuklarina yarayacak. siz ya gercegi goremeyecek kadar geri zekalisiniz. ya da 10 puan fazla alacaginiz icin boylesine adaletsiz bir sistemi savunacak kadar cikarci omurgasiz insanlarsiniz.

OBP de AOBP de adalet ile alakasi olmayan sistemler. olaya butun olarak bakabilseniz keske...

• quote:

quote:

quote:

hayır hiç de bile asıl sen kendi paçanı kurtarmaya çalışıyorsun sonra da obp adalet deyip duruyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: K U N

quote:

quote:

quote:

Çok sığ düşünüyorsun.Ben zaten ilk bine oynuyorum niye durduk yere avantajımı kaybedeyim?

Üzülme, zaten bir avantajın kalmadı artık. Sen herkesin 0'dan başlayıp yarışacağı bir sistem yerine, işine geleni savunuyorsun.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.